Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα γιαυτο σας ρωτησα να μου προτεινετε κανα βιβλιο κατι...! Ναι θελω να περασω προγραμματιστησ σε σχολη.Θελω να ασχοληθω πιο πολυ με παιχνιδια παρα με εφαρμογες αλλα θελω απο καπου να ξεκινισω δεν θελω να περιμενω την σχολη!

Συγνώμη που θα σε απογοητεύσω, αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. (Μόνο σε κανένα ΙΕΚ και πάλι)

Αν θες προγραμματισμό σε Android μπορείς να ξεκινήσεις μόνος σου. Και να τύχεις σε κάποια

σχολή που κάνουν, πάλι από εσένα θα εξαρτάται. Κι εγώ ήθελα να φτιάχνω παιχνίδια και τέτοια

ωραία πράγματα. Οι σχολές σου προσφέρουν άλλα πράγματα. Παράλληλα εσύ θα μπορείς να

εξελίσσεις τα ενδιαφέροντά σου. Μην περιμένεις από καμιά σχολή να σου μάθει τόσο εξειδικευμένα

εμπορικά πράγματα. Ξεκίνα μόνος σου. Αν θες να κάνεις το κέφι σου ξεκίνα με JAVA. Θα μάθεις

πράγματα από αυτό που θα σε διευκολύνουν αργότερα αν περάσεις σε μία τέτοια σχολή.

Δημοσ.

καλημερα,εδω θα βρεις tutorials στα ελληνικα αν θες βοηθεια στην αρχη αλλα δυστυχως χωρις Αγγλικα εισαι αρκετα περιορισμενος

Link.png Site: Τα καλύτερα Java Tutorials στα Ελληνικά!

Εχει επησις καταπληκτικα sites με free online courses ,με videos,ασκησεις για το σπιτι,προσωπικο δασκαλο να ελεγχει την προοδο σου και μερικα δινουν και χαρτι στο τελος αλλα ειναι ολα στα Αγγλικα,εγω επειδη τωρα ασχολουμε με Java εχω βρει ενα καταπληκτικο site απ το Πανεπηστημιο της Μασσαλιας αλλα δυστυχως ειναι στα Γαλλικα,εμενα ειναι η μητρικη μου γλωσσα οποτε δεν εχω προβλημα,,οριστε και μια σελιδα παρα πολυ καλη με πολλα sites με free online courses

Link.png Site: So you want to be a programmer, huh? Here are 27 ways to learn online

Γενικα ορεξη να χεις :-D καλο λιωσιμο :-D

Δημοσ.

Μα γιαυτο σας ρωτησα να μου προτεινετε κανα βιβλιο κατι...! Ναι θελω να περασω προγραμματιστησ σε σχολη.Θελω να ασχοληθω πιο πολυ με παιχνιδια παρα με εφαρμογες αλλα θελω απο καπου να ξεκινισω δεν θελω να περιμενω την σχολη!

Κοιτα οτι θελουνε να σου πουνε και οι αλλοι θα στο πω εγω πιο ωμα, ξεχνα το αυτο. Δεν γινεται να ασχοληθεις επιγγελματικα με προγραμματισμο μονο με παιχνιδια απο την πρωτη στιγμη. Αμα δεν σου αρεσει να φτιαχνεις εφαρμογες ξεχνα το σαν επαγγελμα, ουτε παιχνιδια θα σου αρεσει να κανεις. Επειδη μαρεσει να παιζω wow ε οχι δεν μαρεσει να φτιαχνω παιχνιδια.

Αμα θελεις να γινεις προγραμματιστης θα το κανεις επειδη σου αρεσει να προγραμματιζεις και να κανεις εφαρμογες, οχι για να ασχοληθεις με παιχνιδια.

• Moderators
Δημοσ.

Επειδη μαρεσει να παιζω wow ε οχι δεν μαρεσει να φτιαχνω παιχνιδια.

Αυτό. Πολύς κόσμος νομίζει ότι το να παίζεις ένα παιχνίδι είναι ένα και το αυτό με το να φτιάχνεις ένα παιχνίδι. Αν όντως σ' ενδιαφέρει και δεν τα παρατήσεις μετά απο 3 μέρες, περίμενε να αφιερώσεις ένα τεράστιο μέρος του χρόνου σου (= μερικά χρόνια) πριν αρχίσεις καν να σκέφτεσαι ότι μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ απλό παιχνίδι.

• Like 1
Δημοσ.

άλλος ένας 17άρης που θέλει να φτιάξει το νέο GTA ;) .. Σε καμιά περιπτωσή δε το λέω με κακία...είπαμε όλοι περάσαμε απο αυτή τη φάση και όλοι είχαμε τέτοια όνειρα :D

Δημοσ.

χαχα θελω δεν θελω θα το ακουλοθησω δεν ειμαι σε τιποτα αλλο καλος αχαχαχα

Θα αναθεωρήσεις αρκετά πράγματα. :P Κάνω και δεν κάνω πλάκα.

Δε βλέπουμε όμως καμμιά απορία για Java ακόμη.

Δημοσ.

Εμένα προσωπικά μου αρέσει αυτό το βιβλίο: http://www.amazon.com/Big-Java-Cay-S-Horstmann/dp/1118431111/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1396049173&sr=1-1&keywords=big+java αλλά περι ορέξεως. Το παν φυσικά είναι να εξοικειωθείς και με τα αγγλικά.

άρχισα να το διαβάζω απο την μέρα που το γραψες .. εχω φτάσει στο κεφάλαιο 12. Είναι ένα ευχάριστο βιβλίο μπορώ να πώ. Νομίζω πως το πλεονέκτημα του ειναι οι ασκήσεις που εχει σε κάθε κεφάλαιο - οι οποιες ειναι παρα πολλές - και τα demo κώδικα που περιέχει online αν και δεν τα χω χρησιμοποιήσει ακόμα. Αυτο το βιβλίο σου δίνει την αίσθηση οτι η Java είναι μια εύκολη (εύχρηστη) γλώσσα, που δεν απέχει και πολύ απτην πραγματικότητα.

Δε βλέπουμε όμως καμμιά απορία για Java ακόμη.

εγω έχω μια απορία, αφου κάνω και την πρακτική μου τώρα πάνω σε Java programming. Τι μέλλον έχει η Java? επίσης τι εφαρμογές μπορεί να έχει? ξέρω μερικές (π.χ web, android) αλλα ρωτάω μήπως μου διαφεύγει κάτι.

Δημοσ.

άρχισα να το διαβάζω απο την μέρα που το γραψες .. εχω φτάσει στο κεφάλαιο 12. Είναι ένα ευχάριστο βιβλίο μπορώ να πώ. Νομίζω πως το πλεονέκτημα του ειναι οι ασκήσεις που εχει σε κάθε κεφάλαιο - οι οποιες ειναι παρα πολλές - και τα demo κώδικα που περιέχει online αν και δεν τα χω χρησιμοποιήσει ακόμα. Αυτο το βιβλίο σου δίνει την αίσθηση οτι η Java είναι μια εύκολη (εύχρηστη) γλώσσα, που δεν απέχει και πολύ απτην πραγματικότητα.

εγω έχω μια απορία, αφου κάνω και την πρακτική μου τώρα πάνω σε Java programming. Τι μέλλον έχει η Java? επίσης τι εφαρμογές μπορεί να έχει? ξέρω μερικές (π.χ web, android) αλλα ρωτάω μήπως μου διαφεύγει κάτι.

Ναι είναι καλό βιβλίο και εμένα μου άρεσε το γεγονός ότι είχε καλες ασκήσεις. Σε ότι αφορά την απορία σου, εκεί όπου η Java πρωταγωνιστεί είναι τα λεγόμενα Enterprise Applications. Δηλαδή λογισμικό το οποίο φτιάχνεται για να υποστηρίζει την λειτουργία μεγάλων εταιρειών.

Ειδικά στον Τραπεζικό τομέα η Java έχει πολύ μεγάλο κομμάτι της πίτας...και όπως καταλαβαίνεις μια Τράπεζα δεν θα αλλάξει και πολύ εύκολα τα συστήματά της. Έτσι λοιπόν οι Java developers είναι σχετικά καλύτερα αμοιβόμενοι και θεωρούνται σχετικά "ακριβοί".

Γι'αυτό το λόγο μια traditional web development εταιρεία συνήθως δεν προτιμά Java developers. Για μένα τώρα που βγήκε η Java 8 είναι ίσως στα καλύτερά της. Δυστυχώς δεν θα βρείς εύκολα βιβλίο για Java 8 τώρα, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Μόλις μάθεις τα βασικά μπορείς αργότερα να δείς πόσο φοβερά είναι τα Lamdas και το Stream API

Δημοσ.

οντος το βιβλιο που προτεινε ο φιλος ειναι πολυ καλο,το κατεβασα κι εγω και το διαβαζω,ασχετο αλλα ενιωσα τυψεις κατεβαζωντας το,92 ευρω εχει κ εγω το κατεβασα τσαμπα,ειναι ενα κριμα για τον δημιουργο αλλα τι να κανεις.....τελος παντων μεγαλο θεμα αυτο

Δημοσ.

οντος το βιβλιο που προτεινε ο φιλος ειναι πολυ καλο,το κατεβασα κι εγω και το διαβαζω,ασχετο αλλα ενιωσα τυψεις κατεβαζωντας το,92 ευρω εχει κ εγω το κατεβασα τσαμπα,ειναι ενα κριμα για τον δημιουργο αλλα τι να κανεις.....τελος παντων μεγαλο θεμα αυτο

απλά όταν βγάλεις λεφτά απτην Java που θα γράφεις θυμήσου τον και αγόρασε το :)

Εμένα πάντως ακόμα δεν μου χει δείξει οτι ειναι ΠΟΛΥ καλό το βιβλίο. αν εξαιρέσεις 1-2 κεφάλαια που ήταν πράγματα που δεν τα είχα δει ποτέ. Ισως να φταίει οτι έχω διαβάσει ήδη βιβλία για άλλες γλώσσες π.χ C++ και τα κεφάλαια 1-10 π.χ τα ήξερα πάνω κάτω. Για τελείως αρχάριους πιστεύω θα ειναι ιδανικό γιατι τα εξηγεί με ωραίο τρόπο

Δημοσ.

απλά όταν βγάλεις λεφτά απτην Java που θα γράφεις θυμήσου τον και αγόρασε το :)

ετσι ετσι φιλε μου :-D απλα οσο ασχολουμαι τοσο βλεπω ποσο δυσκολο ειναι να φτασεις στο σημειο να γραψεις επαγγελματικα κωδικα και να βλεπει ο αλλος τον κοπο του στο ιντερνετ φορα παρτιδα,ειναι ενα θεμα οπως και να το κανεις,ενταξει για να ειμαι και ακριβοδικαιος δεν μπορω να πω οτι εχω την ιδια ευαισθησια οσον αφορα τις ταινιες και την μουσικη,εκει ειμαι killer :-D :-D :-D

Δημοσ.

ετσι ετσι φιλε μου :-D απλα οσο ασχολουμαι τοσο βλεπω ποσο δυσκολο ειναι να φτασεις στο σημειο να γραψεις επαγγελματικα κωδικα και να βλεπει ο αλλος τον κοπο του στο ιντερνετ φορα παρτιδα,ειναι ενα θεμα οπως και να το κανεις,ενταξει για να ειμαι και ακριβοδικαιος δεν μπορω να πω οτι εχω την ιδια ευαισθησια οσον αφορα τις ταινιες και την μουσικη,εκει ειμαι killer :-D :-D :-D

Μάζευε λόγια, μάζευε λόγια. Θα μας κλείσουν μέσα. :P

Τα ελληνικά βιβλία-μεταφράσεις είναι να μην λυπάσαι. Είναι απατεώνες. Ένα μικρό αγγλικό βιβλίο πχ JAVA το μεταφράζουν με τη μεγαλύτερη δυνατή συμβολοσειρά μόνο και μόνο για να γεμίσουν σελίδες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...