Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλλεπάλληλες μάταιες συζητήσεις για μία έννοια καινή περιεχομένου: “πνευματικό δικαίωμα”!

Και για να είμαι ακριβής η έννοια έπαψε να έχει οποιοδήποτε περιεχόμενο με την διάδοση του ίντερνετ.

Σε λίγο θα μας μοιράζουν όλα τα πνευματικά δημιουργήματα δωρεάν, θα τα κρατάνε με το ζόρι μπροστά μας

και από πάνω θα έχουν την απαίτηση να κρατάμε τα μάτια και τα αυτά μας κλειστά για να μην τους κλέψουμε και μας κατηγορήσουν για πειρατεία!

Όλα τα σάιτ αντιγράφουν τις ειδήσεις αβέρτα, το youtube έχει φόρα μόστρα οτιδήποτε έχει παιχτεί ποτέ σε μουσικό όργανο αλλά... οι ISP θα μας μπλοκάρουν το TPB. Μιλάμε για “άγρια καταστολή”

Δημοσ.

Ναι και το πληρωμενο streaming κανει παταγο στην ελλαδα.Για το αλλο δεν θα το σχολιασω καν...

φυσικα, αν δεν σε νοιάζει καθόλου το steam άστο ασχολίαστο καλύτερα..

Δημοσ.

Απο την μια οντως ειναι σπαστικο να σου κοψουν την προσβαση στην πειρατεια, και ομολογω πως η πειρατεια ειναι ο μονος λογος που εχω βαλει 24αρα συνδεση, ΑΛΛΑ σκεφτειτε τους δημιουργους, δεν λεω απαραιτητα τον καθε Τομ κρουζ και την καθε Αντελινα Ζολι που παιζουν σε ταινιες, ουτε συγκροτηματα τυπου Black Sabbath που βγαζουν ολα τους τα λεφτα απο συναυλιες, αλλα απευθυνομαι στους προγραμματιστες κυριως που τους βγαινει η πιστη αναποδα για να φτιαξουν κατι και μετα ερχεται ο καθενας και το ανεβαζει στο TPB ωστε να το κατεβαζει οποιος θελει δωρεαν... Ε οχι ρε που*** δεν θα μου κλεψεις εσυ την δουλεια με το ετσι θελω και οσοι ειναι προγραμματιστες καταλαβαινουν αυτο που λεω... Ναι μας αρεσει η πειρατεια, αλλα μολις η οθονη του pc κλεισει και εμεις παμε για υπνο υπαρχουν ατομα που πραγματικα τους τσουζει που το 60% των χρηστων του προγραμματος τους το εχουν πειρατικο και που χανουν χρηματα με το περασμα του χρονου... Θα μου πεις αυτος που ειναι επαγελματιας και θελει να κανει δουλεια του θα τα σκασει τα 1000€ για το Photoshop γιατι σε 2 μερες θα τα εχει κανει αποσβεση, αλλα το προβλημα ειναι πως αν κοιταξει ο καθενας μας το Dock του στο Mac ή την "Εναρξη" στα windows στο pc του ειναι πολυ πιθανον πανω απο το 75% να εχει το photoshop και το After Effects και η πλειοψηφια δεν το εχει αγορασμενο, οποτε ναι καλα κανουν και τσαντιζονται και προσπαθουν να σταματησουν την πειρατεια, αλλα το αν εμας μας πειραζει ειναι δικο μας θεμα

Απ'οτι φαίνεται είσαι προγραμματιστής και τα λες αυτά. Κακώς όμως διαχωρίζεις τους προγραμματιστές απο τους ηθοποιούς και τους τραγουδιστές. Τα ίδια που λες εσύ θα μπορούσε να πεί και ενας καλλιτέχνης. Και δεν αναφέρομαι φυσικά σε αστέρες του χολιγουντ, αλλά στο μέσο όρο των καλλιτεχνών οι οποίοι είναι η πλειοψηφία και τα χρήματα που βγάζουν είναι ενας απλός μισθός στην καλύτερη περίπτωση.

Νομίζεις μήπως οτι τα 1000ρικα και τα 100ρικα που κοστίζουν τα photoshop ή τα windows ή τα office κτλ κτλ πάνε στις τσέπες των προγραμματιστών-υπαλλήλων που ξημερωβραδιάζονται στη δουλειά?

Μην είσαι τόσο αφελής. Αυτοί εναν μισθό παίρνουν άσχετα με τις πωλήσεις.

Δημοσ.

ειμαι 21 ετων και ασχολουμε με την ''πειρατεία'' απο το 2006 οπου πήγαινα γυμνασιο..δεν θα ξεχασω ποτε το limewire,το azureus κλπ τα ''Piratebay'' της εποχης εκεινης.κατεβαζα αλμπουμ μουσικης,βιντεακια μικρου μηκους(ναι αυτα που στριμαρουμε τωρα στο youtube)και νομιζα οτι έκανα κατι τεράστιο..με το πέρασμα των χρόνων μπηκα πιο ''βαθια'' και για καποιο λογο κατεβαζα ΟΤΙ εβρισκα μπροστα μου(καπου στο 2008-9 έβαλα 4mbps) και είμουν ενεργό μέλος σε πολλά warez sites,είχα rapidshare premium account ειμουν ακομη και Uploader...είχα πολύ ελευθερο χρόνο και ανεβαζα παιχνιδια ταινιες μουσικη τα παντα...που θελω να καταλήξω,θα μου πείτε; πλεον 2014 με 10mbps καθαρα ιντερνετ,κατεβάζω μονο τα ''απαρετητα'' πραγματα για εμενα..πχ: βλέπω 4 σειρές του εξωτερικου τις οποιες αν δεν υπηρχαν τα τορενταδικα και τα warezsites δεν θα μπορούσα να τις βλέπω..μονο μετα απο 8-10 μηνες στο βιντεο κλαμπ ΑΦΟΥ τελειώσουν 100% τον κύκλο,για online νόμιμα δεν εχω ψαξει καν και ουτε προκειτε.επισης προσφατα αρχησα να ασχολουμε με τον προγραμματισμό και ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυσκολο να φτιαξεις το οτιδηποτε,και για αυτον τον λογο αποφασησα να στηρηξω τους προγραμματιστες αγοραζοντας απο το Playstore 5-10 εφαρμογές που χρισημοποιω σχεδων καθημερινα και γνωρίζοντας πως οι devs εχουν αναγκη(πχ τα games της gameloft δεν προκειτε να τα αγοράσω ποτε,υψηλες τιμες + ειναι ουσιαστικα ανουσιο)

με λιγα λογια φιλοι μου,ότι ειναι δωρεαν ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ ολοι θα το λατρευουν. σε οποια χωρα οποια ήπειρο και αν βρισκομαστε θα ναι το ιδιο..η πειρατια ειναι ιδεα και δεν μπορεις ποτε να την παρακαμψεις οτι και να κανεις,ειδικα με την ανοδο που έχει παρει στις μερες μας..

• Like 2
Δημοσ.

Το γεγονος οτι κανει 1000€  το photoshop δε σε ενοχλει ομως? Μηπως να εκανε 150€ για να το αγοραζε και η κουτση μαρια? αυτο που λες μου θυμιζει τις τιμες των cd οταν καποτε πληρωναμε 20€ για 10 κομματια εκ των οποιων γνωριζαμε τα 4. Μπορουμε να δοκιμαζουμε τα παντα και οτι θεωρουμε οτι αξιζει να το αγοραζουμε ωστε να επιβραβευουμε με αυτο τον τροπο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...