Προς το περιεχόμενο

Οι εταιρείες υπηρεσιών Internet είναι πιθανό να χρειαστεί να μπλοκάρουν πειρατικές ιστοσελίδες


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι εταιρείες παροχής Internet στην Ευρώπη, πιθανόν σύντομα να μην έχουν επιλογή από το να «φιλτράρουν» πειρατικές ιστοσελίδες.Κατά την εκδίκαση μίας υπόθεσης στην Αυστρία, που αφορούσε στην Αυστριακή εταιρεία παροχής Internet, UPC Telekabel Wien και τις εταιρείες παραγωγής ταινιών Constantin Film Verleih GmbH και Wega-Filmproduktionsgesellschaft, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να ζητήσουν από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet να μπλοκάρουν ιστοσελίδες που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα, ακόμα και αν δεν σχετίζονται άμεσα με τα δίκτυα τους.

 

Οι δύο εταιρείες κινηματογραφικών ταινιών ζήτησαν από την UPC να μπλοκάρει την πρόσβαση στο kino.to, ένα site που επέτρεπε το streaming ή το κατέβασμα ταινιών. Η UPC από την άλλη υποστήριξε ότι δεν είναι υπεύθυνη για τις πρακτικές μίας ιστοσελίδας που δεν σχετίζονται με την επιχείρηση και τις δραστηριότητες της και από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια δικαστική απόφαση που να υποδεικνύει παράνομες δραστηριότητες από δικό της πελάτη. Επιπλέον υποστήριξε ότι το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων θα μπορούσε πολύ εύκολα να παρακαμφθεί από τους πελάτες της και πως θα ήταν αρκετά δαπανηρό.

 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διαφώνησε. Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα πνευματικά δικαιώματα, «δεν απαιτεί να υπάρχει συγκεκριμένη σχέση μεταξύ του ατόμου που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα και του μεσάζοντα κατά του οποίου μπορεί να έχει εκδοθεί διαταγή ασφαλιστικών μέτρων». Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο επίσης έκανε γνωστό, ότι είναι στο χέρι των δικαστηρίων κάθε χώρας –σχετικά με αγωγές ενάντια σε παραβάτες πνευματικών δικαιωμάτων-να αφήνουν στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet να επιλέγουν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την πρόληψη τέτοιων παραβάσεων.

 

Η UPC σεβάστηκε την δικαστική απόφαση, ωστόσο πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι οι αποφάσεις για την απαγόρευση πρόσβασης σε ιστοσελίδες και άλλο περιεχόμενο online θα έπρεπε να αποτελεί απόφαση των δικαστηρίων και των νομοθετών.

 

Οι φορείς Internet λοιπόν είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν τυχόν βραχυπρόθεσμες συνέπειες, δεδομένου ότι μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν επιπλέον για να συμμορφώνονται με τις τοπικές αποφάσεις για περιορισμούς στο online περιεχόμενο.

 

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: Wall Street Journal

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εφθασε η στιγμη που οσοι εχουν γεμισει δισκους με κατεβασμενο υλικο θα αρχισουν να κανουν αποσβεση πουλωντας το περιεχομενο τους.Οαση ελπιδας μεσα στη κριση

  • Like 19
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πληρωνεις το 100% της τιμης θες το 100% της προσβασης σου αν ειναι να πετσοκοψουν την προσβαση σε πειρατικες σελιδες ας κανουν και μια μειωση 40-50% επι της αρχικης τιμης ,και τοτε με τα λεφτα που μενουν θα νοικιαζω τις ταινιες αντι να τις κατεβαζω και θα αγοραζω τα 5-6 CD που ακουω!

  • Like 14
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγα μην κατσει ο καθε isp που κυνηγα τον πελατη με το δικανο να κανει τον τροχονομο που ετσι και αλλιως δεν ειναι στην δικαιοδοσια του .

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφθασε η στιγμη που οσοι εχουν γεμισει δισκους με κατεβασμενο υλικο θα αρχισουν να κανουν αποσβεση πουλωντας το περιεχομενο τους.Οαση ελπιδας μεσα στη κριση

Λες; :P

Έχω αρκετό πράμα, οπότε την βόλεψα.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Θα έπρεπε μόνο να προσέξουν καθώς γυρίζουν πλευρό να μην πέσουν από το κρεβάτι και χτυπήσουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα μπαίνουμε όλοι μέσω vpn δικτύων και proxy servers του εξωτερικού και άντε μετά να μας ελέγξουν τι κάνουμε κατά την πλοήγησή μας στο Internet ώστε να πουλήσουν τα δεδομένα σε κρατικούς και άλλους φορείς.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο την μια οντως ειναι σπαστικο να σου κοψουν την προσβαση στην πειρατεια, και ομολογω πως η πειρατεια ειναι ο μονος λογος που εχω βαλει 24αρα συνδεση, ΑΛΛΑ σκεφτειτε τους δημιουργους, δεν λεω απαραιτητα τον καθε Τομ κρουζ και την καθε Αντελινα Ζολι που παιζουν σε ταινιες, ουτε συγκροτηματα τυπου Black Sabbath που βγαζουν ολα τους τα λεφτα απο συναυλιες, αλλα απευθυνομαι στους προγραμματιστες κυριως που τους βγαινει η πιστη αναποδα για να φτιαξουν κατι και μετα ερχεται ο καθενας και το ανεβαζει στο TPB ωστε να το κατεβαζει οποιος θελει δωρεαν... Ε οχι ρε που*** δεν θα μου κλεψεις εσυ την δουλεια με το ετσι θελω και οσοι ειναι προγραμματιστες καταλαβαινουν αυτο που λεω... Ναι μας αρεσει η πειρατεια, αλλα μολις η οθονη του pc κλεισει και εμεις παμε για υπνο υπαρχουν ατομα που πραγματικα τους τσουζει που το 60% των χρηστων του προγραμματος τους το εχουν πειρατικο και που χανουν χρηματα με το περασμα του χρονου... Θα μου πεις αυτος που ειναι επαγελματιας και θελει να κανει δουλεια του θα τα σκασει τα 1000€ για το Photoshop γιατι σε 2 μερες θα τα εχει κανει αποσβεση, αλλα το προβλημα ειναι πως αν κοιταξει ο καθενας μας το Dock του στο Mac ή την "Εναρξη" στα windows στο pc του ειναι πολυ πιθανον πανω απο το 75% να εχει το photoshop και το After Effects και η πλειοψηφια δεν το εχει αγορασμενο, οποτε ναι καλα κανουν και τσαντιζονται και προσπαθουν να σταματησουν την πειρατεια, αλλα το αν εμας μας πειραζει ειναι δικο μας θεμα

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...