lefteriszgr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα σε όλους, Δυστυχώς όταν κάτι δεν πάει καλά, μια περιέργη δύναμη βάζει τα δυνατά της για να σε φτάσει στον πάτο... Δεν έφταναν τα τόσα προβλήματα, σήμερα αποφάσισε ο δεύτερος σκληρός να "πάει" διακοπές! Ο WD Caviar (WD2000JB-00KFA0) σταμάτησε να αναγνωρίζεται από το BIOS. Είχα αφήσει ανοιχτό τον Η/Υ το βράδυ και το πρωί η οθόνη βάφτηκε μπλέ, με ένα ευχάριστο πρωινό μήνυμα "KERNEL ERROR...", λέω τα Windows πάλι μου κάνουν πλάκα... κάνω restart και άφαντος! Από το πρωί τον έχω δοκιμάσει και σε δεύτερο Η/Υ (Master/Slave/CS), του έχω ρίξει απαλές σφαλιάρες μήπως έχει κολλήσει (αν και θα ήθελα να τον πατήσω χάμο) και αφού πέρασα κανένα μισάωρο κοιτώντας τον, προσπαθώντας να θυμηθώ τι δεδομένα έχω χάσει και τι έχω σε backup, ζητάω την πολύτιμη βοήθεια σας για την αλλαγή πλακέτας και την ανάκτηση δεδομένων του. Ο σκληρός δεν ακούγεται να έχει μηχανικό πρόβλημα, οπότε μάλλον πλακέτα... Επειδή δεν έχω ξανακάνει τράμπα, αν βρώ ακριβώς το ίδιο μοντέλο πρέπει πάλι να περάσω το firmware του παλιού; Έχω γνώσεις κολλητηριού και γενικώς κάνω επισκευές, οπότε κάθε τεχνική λεπτομέρεια δεκτή!
SPANK Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Αν δεις εδω http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XIDE+WD2000+pcb&_nkw=IDE+WD2000+pcb&_sacat=0&_from=R40 υπάρχουν πλακέτες αλλα πρέπει να δεις ακριβως το serial number της , γράψε το μια εδω αν μπορεις να το ψάξουμε
lefteriszgr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Σε ευχαριστώ SPANK για την απάντηση! Λοιπόν έβγαλα την πλακέτα (2061-701314-A00 AG) και το τσιπάκι (Smooth XXXX3 1.3) έχει "αρπάξει" και φυσικά όπου X δεν φαίνεται τι γράφει, αλλά από αναζήτηση μάλλον φοράει το Smooth L6283 1.3. Τα πλήρη στοιχεία του σκληρού είναι: MDL: WD2000JB-00KFA0 DATE: 22 JAN 2006 DCM: HSBHCAJCA Τώρα επειδή είδα τις τιμές στο ebay και τα πράγματα είναι στριμωγμένα αρκετά, άρχισα να ψάχνω παλιούς σκληρούς και βρήκα έναν Caviar WD400 με πλακέτα 2061-001292-A00 AC. Φυσικά έχουν μικροδιαφορές και δεν πρόκειται να κάνω τράμπα αυτήν την πλακέτα, όμως έχει μάλλον το ίδιο τσιπάκι Smooth, αλλά δεν έχω κολλητήρι θερμού αέρα για να το βγάλω... Επιστρέφοντας στο θέμα, αν βρώ ίδια πλακέτα πρέπει να βγάλω/βάλω το τσιπάκι U12 που είναι η ROM ή δεν χρειάζεται;
washcloud Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 ...είναι παλιός ο δίσκος* (παλιόδισκος, που ξέρω ότι θα το προτιμήσεις ως διατύπωση) και το πιθανότερο είναι να μην έχεις θέμα τράμπας φερμγουεροτσιπακίων (μέχρι και σε 500άρηδες παραγωγής '06-'07 ξερωγώ που έχει τύχει να έχω τραμπάρει πλακέτες, πρόβλημα ουδέν εγώ πάντως. Και τα ντάτα όλα οκέικ). Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί το αναρωτάσαι : γιουλ κρος ντατ μπριτζ γουέν γιου γκετ του ιτ. Νοτ; Επίσης εγώ θα σου έλεγα να μην πολυζαλίσεις τον έρωτα της υπάρχουσας πλακέτας σου ενώ παίζουν "ιφς" και όχι σιγουριές. Και νομίζω πως συμφωνούν και εδώ μετά από γρήγορη ματιά που έρριξα. Ιτς απ του γιου βηβαίους τί θα φτιανς...... Γενικά μην πολυβιάζεσαι σε ότι αποπειραθείς πάντως. Το τονίζω γιατί σε έκοψα λίγο φόρτσα (που λογικό, μετά το χουνέρι/συν τα εξτρά προσωπικά σου που σπόνταρες - αλλά). Πχ να φροντίσεις να φτάσεις λάου-λάου σε ΔΑΝΕΙΚΟ θερμοαεροπίστολο που λες, ΑΝ κι ΟΤΑΝ χρειαστεί (...γλύψε κανέναν συνοικιακό ηλεκτρονικό πχ να στο κάνει ΦΟΥ να στο ξεκολλήσει το όποιο τσιπ. Αφού του "κλαφτείς". Άνθρωποι, υπάρχουν ακόμα. Βρες τους...) *...για άνθρωπος που είναι εμφανές ότι ξέρει τί του γίνεται σχετικά με το θέμα, δεν μπορώ να χωνέψω πως (άντε μπακάπ πες δεν είχες λόγω φράγκων - αν και μ' ένα 10άρι καθάριζες με 50άρι κέηκ ντιβιντάκια, ήτοι τα Γκίγκα του Καβιάρη σου) δεν είχες πάρει ΚΑΝ screenshots με τα περιεχόμενα των φακέλων του δίσκου............Τσκ. Τώρα πάει, αλλά από δω και πέρα, μην το ξαναπαίξεις Amelie (και ξαναπάρεις το poulain...). YΓ : Δες κι εδώ για PCB. Έχουν καλές τιμές - αυτήν που θες δεν ξέρω αν θα 'χουν. Και πόσταρε κι εδώ, αφού κάνεις κα'ναν σταυρό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα