Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί τα έχω βρει σκούρα προσπαθώντας να "δω" ένα WebBox Φωτοβολταικού μέσω ενός 3G Router  Globesurfer 3+. Σε επόμενη φάση κι ενός DVR για παρακολουθηση με κάμερες.

Γνωρίζει κάποιος από Globesurfer 3+ για να με βοηθήσει;

Δεδομένα

Έχω βάλει SIM machine to machine της Vodafone οπότε έχω κανονικά Public IP

Έχω ρυθμίσει πιστεύω σωστά το dyndns ,γιατί και στο μενού του ρουτερ μου το εμφανίζει ως έγκυρο.

Δημοσ.

Σιγουρέψου ότι έχεις Public IP. 

Σε πρώτη φάση, δοκίμασε να δεις αν έχεις πρόσβαση χρησιμοποιόντας την IP και όχι το Dyndns. 

Τι APN έχεις βάλει για την Vodafone?

Είχα δουλέψει το Globesurfer 3+ πριν Χρόνια για επιτήρηση IP Cameras σε Σκάφος και δεν είχα απολύτως κανένα πρόβημα

Δημοσ.

Λοιπόν, και με την IP και με το Dyndns μπάινω στη σελίδα του management, στην κεντρική σελίδα δηλαδή του router.

Χρησιμοποιώ το Smartphone μου για να μπαίνω από ανεξάρτητη από το τοπικό δικτυο σύνδεση.

Δηλαδή πληκτρολογώ blablabla.dynnds.org:8888 και μπαίνω στη κλασική σελίδα που ζητά username και password.

Συνεπώς μέχρι εδώ καλά πάμε μάλλον.

Τώρα προσπαθώ να δώ και το WebBox. Είμαι κοντά αλλά κάνω κάτι λάθος. Δεν έχω καθόλου εξοικείωση με δίκτυα. Το βλέπω σαν μια μικρή πρόκληση το σετάρισμα, για να μπώ στις λογικές του port forwarding.

To WebBox λοιπόν ( είναι ουσιαστικά ένα καταγραφικό των δεδομένων που στέλνει ο inverter του φωτοβολταικού συστήματος) έχει ήδη ρυθμιστεί με

IP 192.168.0.168 ,

Gateway 192.168.0.1 (του ρουτερ)

τέλος στο πεδίο Nat , αλλά και στο πεδίο HTTP έχει οριστεί θύρα η 80.

Το WebBox  στο τοπικό το βλέπω ( πατώντας 192.168.0.168 ).

Θέλω να πληκτρολογώ blablabla.dyndns.org:8080 και να το βλέπω.

Κάπου εδώ τα κάνω τουρλουμπούκι :cry: :-D . Στο firewall πηγαίνω στο port forwarding  ορίζω για το WebBox TCP 8080-->80  αλλά δεν κάθεται. Έχω σκαλίσει και το Port triggering και πάρα πολλά άλλα που μάλλον δημιουργούν πρόβλημα.

Θα καθήσω πάλι το απόγευμα να ασχοληθώ.

File Ledis τα θυμάσαι καθόλου τα σεταρίσματα;

Δημοσ.

Πριν από 2-3 μέρες το κατάφερα και το ρύθμισα.

Τελικά τα διέγραψα όλα όσα είχα φτιάξει σε διάφορες σελίδες του μενου. Ήταν περιττά.

Ξαναέφτιαξα τις ρυθμίσεις μόνο στο Port forwarding Κι εκεί αυτό που χρειάστηκε ήταν να φτιάξω νέο πρωτόκολο.TCP any -->8080 και μετά παρακάτω Forward to port : 80.

Καλά εννοείται πάνω πάνω στο Local Host έβαλα 192.168.0.168

Όλα αυτά ασφαλώς για το WebBox

Για το DVR , ομοίως, βάζετε το Local Host την διεύθυνση που δηλώσατε στο εσωτερικό μενου του DVR σας, εγώ 192.168.0.100.

Μετά έφτιαξα νέο πρωτόκολλο TCP Any-->8000 (καθώς αυτήν δήλωσα και στο μενού του DVR) .

Και τέλος forward to port : είτε τη δηλώνετε 8000 είτε επιλέγετε same as incoming.

Ελπίζω να βοήθησα τον μελλοντικό "Γυμνοσάλιαγκα του κολωνακίου" να βρεί το δρόμο του :lol:

Με τιμή

Στέφανος Χίος :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...