topmar Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα σας, έχω μια (υποτιθέμενη) 24άρα σύνδεση Forthnet στο σπίτι μου και σε έλεγχο που έκανα πριν λίγο για την ταχύτητα που πιάνει (με Wi-Fi από το Laptop), βγάζει: Download: 132255 KB/s Upload: 105 KB/s Το modem που χρησιμοποιώ είναι το TP-Link TD-W8951ND (150 Μbps) και το αγόρασα για να αντικαταστήσω το παλιό Thomson TG585 της Forthnet. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι η χαμηλή ισχύς του Wi-Fi που έχω στο μισό σπίτι, το οποίο ομολογουμένως είναι λίγο παράξενο στη διαρρύθμιση αλλά όχι ιδιαίτερα μεγάλο (διαμέρισμα 100m2). Το modem είναι τοποθετημένο στο σαλόνι, πίσω από έναν καναπέ (μη ρωτάτε γιατί, δεν γίνεται να αλλάξει θέση!) και το σήμα που έχω στα πίσω υπνοδωμάτια (μεσολαβεί ένα χωλ σε σχήμα Ζ) είναι μηδενικό!! Προσπάθησα να βάλω ένα repeater (κινέζικο - 300 Mbps) στο μέσον του διαμερίσματος (κουζίνα), για να πιάνω και στα πίσω υπνοδωμάτια, αλλά άλλες φορές συνδέεται και άλλες όχι (το κινητό) σε αυτό, αλλά ακόμα και όταν συνδέεται, δεν έχω Internet! Απηύδησα και δεν ασχολούμαι πλέον με αυτά (repeater)..... Σκέφτομαι λοιπόν να το αντικαταστήσω το υπάρχον TP-Link TD-W8951ND με ένα που έχει 300 Mbps και 2 κεραίες, μπας και αυξηθεί το σήμα Wi-Fi και πιάνω και στα πίσω υπνοδωμάτια. Είμαι απλός χρήστης Internet, δεν παίζω παιχνίδια και η χρήση του modem θα είναι ερασιτεχνική (μόνο Internet), οπότε δεν θέλω να έχει και πάρα πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης αφού δεν γνωρίζω να τις χρησιμοποιώ. Τα ερωτήματά μου λοιπόν είναι 2: α) Θα πετύχω κάλυψη του χώρου που δεν έχω σήμα τώρα, με ένα νέο modem-router που θα έχει ταχύτητα 300 Mbps και 2 κεραίες, ή τζάμπα η αγορά? β) Προτάσεις για ένα οικονομικό νέο modem-router με κόστος όχι περισσότερο των 35-40€ ΜΑΧ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
poulinos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Τα ερωτήματά μου λοιπόν είναι 2: α) Θα πετύχω κάλυψη του χώρου που δεν έχω σήμα τώρα, με ένα νέο modem-router που θα έχει ταχύτητα 300 Mbps και 2 κεραίες, ή τζάμπα η αγορά? β) Προτάσεις για ένα οικονομικό νέο modem-router με κόστος όχι περισσότερο των 35-40€ ΜΑΧ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. οτι θα ειναι N δεν σημαινει οτι θα παιξει υποχρεωτικα καλυτερα.ειδικα οταν το εχεις πισω απο τον καναπε.οποτε οι λυσεις για μενα ειναι οι παρακατω. α.βγαζεις το ρουτερ πισω απο τον καναπε και το βαζεις καπου καλυτερα. β.πας και παιρνεις καποιο καλυτερο repeater(αν και παλι οτι το ρουτερ ειναι πισω απο τον καναπε ειναι κακο). γ.παιζεις με powerline. δ.που δεν νομιζω να θες.ριχνεις καλωδιο ethernet και βαζεις ενα access point. e.οτι με το υπαρχον repeater δεν εχεις ιντερνετ μπορει να σημαινει οτι δεν το εχεις ρυθμισει σωστα.πχ ιδια ip,ανοιχτος dhcp,λαθος mode κτλ.
topmar Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 οτι θα ειναι N δεν σημαινει οτι θα παιξει υποχρεωτικα καλυτερα.ειδικα οταν το εχεις πισω απο τον καναπε.οποτε οι λυσεις για μενα ειναι οι παρακατω. α.βγαζεις το ρουτερ πισω απο τον καναπε και το βαζεις καπου καλυτερα. β.πας και παιρνεις καποιο καλυτερο repeater(αν και παλι οτι το ρουτερ ειναι πισω απο τον καναπε ειναι κακο). γ.παιζεις με powerline. δ.που δεν νομιζω να θες.ριχνεις καλωδιο ethernet και βαζεις ενα access point. e.οτι με το υπαρχον repeater δεν εχεις ιντερνετ μπορει να σημαινει οτι δεν το εχεις ρυθμισει σωστα.πχ ιδια ip,ανοιχτος dhcp,λαθος mode κτλ. Ευχαριστώ για την απάντηση! Προσπερνώντας τα (α) έως (δ) που δεν είναι εφικτά, αυτά που γράφεις στο (ε), πως τα κοιτάω και ποιες είναι οι σωστές ενδείξεις που πρέπει να έχει το υπάρχον modem? Είμαι αρχάριος στο θέμα modem....Εδώ είναι οι ρυθμίσεις του Modem που έχω.... και
poulinos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 το κακο ειναι οτι πηρες καποιο noname Κινεζικο repeater.γενικοτερα στα repeater ισχυουν τα παρακατω. α.να εχουν διαφορεετικη ip αλλα στο ιδιο δικτυο με το adsl router>αν το adsl router ειναι 192.186.1.1 τοτε το repeater να ειναι 192.168.1.254 και οχι πχ 192.168.0.10.επισης ο dhcp να ειναι κλειστος. στο αρχικο adsl router καλο θα ειναι το καναλι στο ασυρματο να ειναι καρφωτα.οχι auto οχι 12 οχι 13.αν βρεις firmware update για το repeater το περνας εννοειται.οπως και στo tplink καλο ειναι να εχεις το τελευταιο firmware.και στο thomson αν σκοπευεις να το χρησιμοποιησεις ξανα.τωρα τι λαμπακια πρεπει να αναβουν πανω στο repeater αυτο θα το δεις στο manual>συνηθως μεσα απο το repeater ψαχνεις και βρισκεις τα ασυρματα δικτυα και μετα συνδεεσαι πανω στο δικτυο αφου βαλεις το κλειδι.αν ολα παιζουν καλα θα πρεπει να μπορεις να κανεις Ping και τις 2 ip οπως επισης και με το Inssider να βλεπεις και τα 2 δικτυα ασχετα που θα εχουν το ιδιο ονομα. επισης η 24 αρα ειναι μεχρι 24 .και δεν κανουμε speedtests ουτε τα κανουμε wireless.το ποσο συγχρονιζουμε το βλεπουμε μεσα απο το μενου του ρουτερ.speedtest Με wireless και με το ρουτερ πισω απο τον καναπε = ακυρο.
topmar Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 το κακο ειναι οτι πηρες καποιο noname Κινεζικο repeater.γενικοτερα στα repeater ισχυουν τα παρακατω. α.να εχουν διαφορεετικη ip αλλα στο ιδιο δικτυο με το adsl router>αν το adsl router ειναι 192.186.1.1 τοτε το repeater να ειναι 192.168.1.254 και οχι πχ 192.168.0.10.επισης ο dhcp να ειναι κλειστος. στο αρχικο adsl router καλο θα ειναι το καναλι στο ασυρματο να ειναι καρφωτα.οχι auto οχι 12 οχι 13.αν βρεις firmware update για το repeater το περνας εννοειται.οπως και στo tplink καλο ειναι να εχεις το τελευταιο firmware.και στο thomson αν σκοπευεις να το χρησιμοποιησεις ξανα.τωρα τι λαμπακια πρεπει να αναβουν πανω στο repeater αυτο θα το δεις στο manual>συνηθως μεσα απο το repeater ψαχνεις και βρισκεις τα ασυρματα δικτυα και μετα συνδεεσαι πανω στο δικτυο αφου βαλεις το κλειδι.αν ολα παιζουν καλα θα πρεπει να μπορεις να κανεις Ping και τις 2 ip οπως επισης και με το Inssider να βλεπεις και τα 2 δικτυα ασχετα που θα εχουν το ιδιο ονομα. επισης η 24 αρα ειναι μεχρι 24 .και δεν κανουμε speedtests ουτε τα κανουμε wireless.το ποσο συγχρονιζουμε το βλεπουμε μεσα απο το μενου του ρουτερ.speedtest Με wireless και με το ρουτερ πισω απο τον καναπε = ακυρο. Για την ποιότητα του Repeater έχεις δίκιο αλλά έπεσε φτώχεια...χαχαχα....αυτό είναι το repeater που έχω δοκιμάσει, δεν κάνει?? Στο modem άλλαξα το κανάλι σε χειροκίνητο 10 και έχει το τελευταίο firmware. Τα γραφόμενά σου στις τελευταίες 3 γραμμές της 2ης παραγράφου, δεν τα κατάλαβα καθόλου.....είπαμε, αρχάριος.... Για το τεστ με WIFI της ταχύτητας έχεις δίκιο, στο σταθερό PC θα δοκιμάσω αύριο, που είναι με καλώδιο συνδεδεμένο στο Modem....πως βλέπω από το router μου πόσο συγχρονίζει? Τέλος, στο κινητό βγάζει σύνδεση στα 11Mbps με το WiFi.....
poulinos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 για το repeater αυτο δεν ξερω κατι.μαρκα αγνωστη.noname.β.μια χαρα για το καναλι και μια χαρα για το firmware.για τις τελευταιες γραμμες να το πω πιο απλα.αν το Repeater παιζει σωστα θα πρεπει αν κατεβασεις το προγραμμα το inssider το οποιο ψαχνει για ασυρματα δικτυα θα πρεπει να σου βρισκει και τα 2 δικτυα.δηλαδη και το ασυρματο του adsl router αλλα και το ασυρματο του Repeater ασχετα με το αν εχουν το ιδιο ονομα.γιατι τα windows θα σου βρουνενα δικτυο ενω το Inssider θα στα εμφανισει και τα 2.θεματα Troubleshooting.απλα θα πρεπει αν το ρουτερ σου εχει Ip 192.168.1.1 to repeater να μπει πχ 192.168.1.200.να μην εχουν την ιδια Ip.Παντα τα τεστ ειναι καλο να γινονται με καλωδιο ethernet και χωρις να τραβαει καποιος αλλος ιντερνετ.επισης αν μπεις μεσα στο ρουτερ σου δηλαδη πχ 192.168.1.1 θα πρεπει σε καποια καρτελλα να σου λεει ποσο συγχρονιζει.πχdownrate/downstrem 12444 kbit /upload/upstream οπως το γραφει πχ 1021.αν εχεις τωρα 12-13 Mbit download kai 1 mbit uplοad δεν ειναι ασχημα.ειναι μια καλη αρχη.απλα καλο θα ηταν να μας εδειχνες τα ακριβηχαρακτηριστικα(στατιστικα)της γραμμης για να δουμε και αποσταση κτλ. απλα στο πρωτο τεστ που εκανες κατι πρεπει να εχει γινει λαθος γιατι να εχεις 13mbit download και 105 kbps upload αντι για 1020 περιπου ναι δεν στεκει εκτος αν κατι παει στραβα με καλωδιωσεις κτλ που και παλι δυσκολο να ειχες 105.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα