drifter93 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Παιδιά καλησπέρα σας! Είμαι σχετικά καινούριος στο φόρουμ (πρώτο ποστ) και θα ήθελα τη βοήθειά σας με κάτι. Λοιπόν φίλος έχει αυτό το laptop: http://www.sony.co.uk/support/en/content/cnt-specs/VPCEL3S1E/list Το συγκεκριμένο έχει integrated γραφικά στον επεξεργαστή που να μην πω τι είναι.. Είναι και ο επεξεργαστής λίγο καβουρδιστήρι (3.9 wei score win7, amd e-450 1.65ghz) και επειδή ασχολούμαστε με autocad πάρα πολύ έλεγα να του τον αλλάξω. Ως intel fanboy από μικρός, δεν έχω ιδέα τι μπορεί να κουμπώσει πάνω σε αυτήν τη μητρική! Τείνω προς a10-4600m που έχει και ωραία γραφικά για να ξεκολλήσει από το φράγμα των 17fps στο lol, αλλά δεν ξέρω αν είναι συμβατός, αν μετά η ψύξη του laptop θα επαρκεί και αν ο 65w φορτιστής του vaio θα αντέξει 100% cpu stress και μήπως κάνει κανένα shutdown. Επίσης θα μπει πάνω και ssd, οπότε δεν χρειάζεται να είναι και τέρμα τούμπανο ο επεξεργαστής, απλώς κάτι καλύτερο και δοκιμασμένο για τέτοια δουλειά! Κάτι που να μπορώ να παραγγείλω από ebay, amazon κτλ. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων και sorry για το long post!
plpapadopoulos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Καλωςήρθες στο forum. Δυστυχώς για τη δουλεία που θέλετε, το λάπτοπ αυτό είναι καταδικασμένο και σαφώς όχι κατάλληλο. Δεν αξίζει ούτε να το ανοίξεις ούτε να το αναβαθμίσεις. Το πουλάς ή το πετάς, ή το χαρίζεις κάπου να πιάσει τόπο (π.χ. σε κανένα φίλο/φίλη/συγγενή κλπ) και παίρνεις ένα καλύτερο που θα σου κάνει τη δουλειά που θες.
SPANK Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Εμενα μια χαρά μου φαίνεται το laptop δεν ειναι άσχημο , επεξεργαστή λιγο που έψαξα δεν βρήκα κατι αν μπορεις να τον αλλάξεις αλλα μπορεις να βάλει και αλλη ram ωστε να πας στα 8gb + τον ssd που θα βάλεις θα πηγαίνει πολυ καλύτερα το μηχάνημα , το σκόρ των windows μην το κοιτάς καν ειναι για εφέ δεν σου προσφέρει τιποτα / ουτε λεει την αλήθεια Καλωςήρθες στο forum. Δυστυχώς για τη δουλεία που θέλετε, το λάπτοπ αυτό είναι καταδικασμένο και σαφώς όχι κατάλληλο. Δεν αξίζει ούτε να το ανοίξεις ούτε να το αναβαθμίσεις. Το πουλάς ή το πετάς, ή το χαρίζεις κάπου να πιάσει τόπο (π.χ. σε κανένα φίλο/φίλη/συγγενή κλπ) και παίρνεις ένα καλύτερο που θα σου κάνει τη δουλειά που θες. Καλα ας μην τα ισοπεδώνουμε και ολα δεν ειναι και για πέταμα
plpapadopoulos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Εμενα μια χαρά μου φαίνεται το laptop δεν ειναι άσχημο , επεξεργαστή λιγο που έψαξα δεν βρήκα κατι αν μπορεις να τον αλλάξεις αλλα μπορεις να βάλει και αλλη ram ωστε να πας στα 8gb + τον ssd που θα βάλεις θα πηγαίνει πολυ καλύτερα το μηχάνημα , το σκόρ των windows μην το κοιτάς καν ειναι για εφέ δεν σου προσφέρει τιποτα / ουτε λεει την αλήθεια Καλα ας μην τα ισοπεδώνουμε και ολα δεν ειναι και για πέταμα Αν διάβασες, το θέλει για Autocad και για games...
SPANK Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Κυρίως για autocad το θέλει και να παίζει και ενα lol οποτε η περισσότερη μνήμη σίγουρα θα τον ωφελήσει σε αυτα τα προγράμματα (autocad)
plpapadopoulos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Τον επεξεργαστή που φοράει τώρα τον είδες? Με Ε450 θα σέρνει στο AutoCad. Τα έχω δουλέψει αυτά τα μηχανάκια και πραγματικά σέρνουν. Επειδή το παιδί θέλει να επενδύσει στο μηχάνημά του, γι'αυτό και του είπα ότι δεν αξίζει. Αν θέλει ασ δοκιμάσει αναβάθμιση μνήμης κι ας κρίνει. Στη χειρότερη του μένει και για το επόμενο που θα πάρει.
pantote Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Γιατί πιστεύω ότι ο Firefox+YouTube είναι πιο απαιτητικά από το Autocad; Με SSD έστω 64GB θα πάρει ανάσες το μηχάνημα. Τουλάχιστον δε θα κάνουν 2 λεπτά να φορτώνουν τα windows + προγράμματα. Επίσης τα Windows 8 είναι πιο ελαφριά από τα 7ρια.
plpapadopoulos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Γιατί πιστεύω ότι ο Firefox+YouTube είναι πιο απαιτητικά από το Autocad; Με SSD έστω 64GB θα πάρει ανάσες το μηχάνημα. Τουλάχιστον δε θα κάνουν 2 λεπτά να φορτώνουν τα windows + προγράμματα. Επίσης τα Windows 8 είναι πιο ελαφριά από τα 7ρια. Είχε μηχάνημα με τον ίδιο επεξεργαστή η κοπελιά. Έσερνε απελπιστικά. Καθαρή εγκατάσταση, έσερνε και πάλι. Αναβάθμιση μνήμης από 4 σε 8, μόλις άνοιγε μερικά παράθυρα Youtube ή FB και καμιά δεκαρία ακόμη Tabs, το μηχάνημα έσερνε και ο ανεμιστήρας αρχιζε και γκάζωνε. Αν ήθελε να κάνει και καμιά δουλεία σε Word ή να έχει και κάνα Acrobat Reader ανοιχτό, εκεί σου ερχόταν αν το στείλεις στον τοίχο. Της το αντικατέστησα με ένα ThinkPad κι από τότε δεν έχω ξανακούσει "κολλάει, δες το λιγάκι". Υπόψιν το ThinkPad έχει πάνω Core 2 Duo επεξεργαστή που θεωρητικά είναι παλαιότερης γενιάς από τον AMD E-450... Πρακτικά τον έχει στο ρελαντί του τον E450.
pantote Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 είχα Ε-350, σε word δεν είχα πρόβλημα, ακόμα και το PES 2013 σε Low ήταν ok. Για XBMC/DVB-T player είναι μια χαρά. Όντως Firefox+ΥouTube ήταν σπάσιμο νεύρων! Αντί για Acrobat υπάρχει και το Foxit Reader. Mε το κατάλληλο ελαφρύ software έχει δυνατότητες. Με μνήμη +4GB δε νομίζω να βοηθήσει την ήδη αδύναμη apu. Με Αntivirus χειροτερεύουν τα πράγματα απελπιστικά. Ένας ssd + Windows 8 ή Linux Mint Mate θα βοηθήσουν. Στη χειρότερη ας το κρατήσει για media player.
paylidis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 O E450 σέρνεται στο youtube για κανενα 720 βιντεο, δε παλεύεται με τίποτα για autocad ειδικά αν ειναι κανένα 3d... Πραγματικά ειναι χειρότερος και απο c2d 8ετίας... Δε ξέρω ουτε εγω αν μπορείς και αξίζει να αλλαξεις τον επεξεργαστη οποτε καλύτερα πουλήστε το σε καμια θεια που θέλει facebook, dod και word και πάρτε άλλο να τελειώνετε... ΜΑ ΚΑΛΑ, πως του ήρθε και το πηρε για autocad? στο plaisio του τον πρότειναν;
pantote Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 ΜΑ ΚΑΛΑ, πως του ήρθε και το πηρε για autocad? στο plaisio του τον πρότειναν; Φοιτητής θα είναι. Με ότι έχεις δουλεύεις. Σε Pentium 3 έκανα επεξεργασία 100δων χιλιάδων δεδομένων... Φτώχεια καταραμένη
Ailuros Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Στο μέλλον θα παρακαλούσα ότι αφορά αναβάθμιση φορητού στην ενότητα εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/522438-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7/ Eυχαριστώ.
drifter93 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας και καλώς σας βρήκα.. Έψαξα με βάση to chipset που δίνει η sony και είδα ότι ο επεξεργαστής είναι soldered πάνω στη μητρική και όχι μόνο αυτό, αλλά το επόμενο λάπτοπ της sony που φοράει το ίδιο σασί και ουσιαστικά κουμπώνει η μητρική του πάνω σε αυτό, μόνο η μητρική του κάνει 150 χωρίς επεξεργαστή! Οπότε το βάζω αγγελία, πούλημα (κανα 150άρι και αν) και με τα ρέστα της αναβάθμισης ένα καλό μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση.. Πάντως είναι απελπιστικό! Από τη στιγμή που το πατάω να ανοίξει μέχρι τη στιγμή που θα μου ανοίξει autocad αλλά σε σημείο το πρόγραμμα να είναι αποκρίσιμο, έχω κάνει ήδη ένα τσιγάρο και έχω στρίψει ήδη και το δεύτερο.. Στο μέλλον θα παρακαλούσα ότι αφορά αναβάθμιση φορητού στην ενότητα εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/522438-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7/ Eυχαριστώ. Φίλε μου σ'ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση.. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ και είμαι λίγο ακατατόπιστος! 1
paylidis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας και καλώς σας βρήκα.. Έψαξα με βάση to chipset που δίνει η sony και είδα ότι ο επεξεργαστής είναι soldered πάνω στη μητρική και όχι μόνο αυτό, αλλά το επόμενο λάπτοπ της sony που φοράει το ίδιο σασί και ουσιαστικά κουμπώνει η μητρική του πάνω σε αυτό, μόνο η μητρική του κάνει 150 χωρίς επεξεργαστή! Οπότε το βάζω αγγελία, πούλημα (κανα 150άρι και αν) και με τα ρέστα της αναβάθμισης ένα καλό μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση.. Πάντως είναι απελπιστικό! Από τη στιγμή που το πατάω να ανοίξει μέχρι τη στιγμή που θα μου ανοίξει autocad αλλά σε σημείο το πρόγραμμα να είναι αποκρίσιμο, έχω κάνει ήδη ένα τσιγάρο και έχω στρίψει ήδη και το δεύτερο.. Φίλε μου σ'ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση.. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ και είμαι λίγο ακατατόπιστος! επειδη ειναι σχετικά καινουργιο βάλτο στα 200 και βλέπεις ή περνα απο το αντίστοιχο νήμα στην ενότητα hardware και ρώτα...
drifter93 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 O E450 σέρνεται στο youtube για κανενα 720 βιντεο, δε παλεύεται με τίποτα για autocad ειδικά αν ειναι κανένα 3d... Πραγματικά ειναι χειρότερος και απο c2d 8ετίας... Δε ξέρω ουτε εγω αν μπορείς και αξίζει να αλλαξεις τον επεξεργαστη οποτε καλύτερα πουλήστε το σε καμια θεια που θέλει facebook, dod και word και πάρτε άλλο να τελειώνετε... ΜΑ ΚΑΛΑ, πως του ήρθε και το πηρε για autocad? στο plaisio του τον πρότειναν; Χαχαχαχα, φίλος του πατέρα του το το έκανε δώρο με το που βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων και πέρασε πολυτεχνείο.. Αλλά φίλε μου έχεις δίκιο, είναι αγορασμένος από πλαίσιο απ'ότι ξέρω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα