fitifititis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Αγόρασα έναν SSD και ένα HDD Caddy για το laptop μου, για να έχω και τους δύο δίσκους μετά την αναβάθμιση. Στον παλιό δίσκο είχα δυο partitions, ένα με το λειτουργικό σύστημα και τα προγράματα και ένα με τα αρχεία μου. Προφανώς ήθελα μόνο το πρώτο να το κλωνοποιήσω στον καινούριο δίσκο. Χρησιμοποιησα το EaseUS Todo Backup free και έκανα clone partition. Όλα έγιναν κανονικά και πέρασε όλο το partition στον ssd. Όμως ο δίσκος δεν είναι bootable και δεν μπορώ να τρέξω το λειτουργικό από τον SSD. Το λογισμικό μου είναι windows 8.1. Μπορώ να κάνω κάτι, εκτός από φρέσκια εγκατάσταση των windows; Το λυπάμαι να του κάνω format τώρα του ssd και να σβήσω 150gb προγράμματα σκεπτόμενος το χρόνο ζωής του, αλλά και όλα τα προγράμματα και παιχνίδια που πρέπει να ξαναπεράσω... Τι να κάνω; Ευχαριστώ.
washcloud Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δες στη Διαχείριση Δίσκων (ελπίζω να υπάρχει στα ρημάδια τα 8άρια) αν το...κλονισμένο (sic) partition που κουβαλάει ο SSD, είναι σημειωμένο ως "ενεργό". Αν ΔΕΝ είναι, δεξί και "σήμανση ως ενεργού". Αν όμως ήδη είναι....βλέπουμε.
TheELF Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Αν κάνεις clone μόνο ένα διαμέρισμα τότε απλά αντιγράφει τα απλά αρχεία και όχι και τα αρχεία συστήματος/εκκίνησης,πρέπει να κάνεις εκκίνηση από το δισκάκι εγκατάστασης τον windows για να τρέξεις από κονσόλα το bcd ή από τα windows του παλιού όπως είναι στο cady για να τρέξεις το easyBCD . Έτσι θα περαστεί το boot menu και τα απαραίτητα αρχεία για την εκκίνηση. Δες στη Διαχείριση Δίσκων (ελπίζω να υπάρχει στα ρημάδια τα 8άρια) Καλά ρε συ είπαμε,τι τα πέρασες τα 8;; Από όλα έχει. 1
washcloud Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 ...δεν ξέρω. Μπορεί. ...το ΠΟΥ τα ΕΧΕΙ και ΠΩΣ τα βρίσκεις είναι που με κάνει να αγχώνομαι...
grwarlock Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Μην γκρινιαζεις ρε συ πρωινιατικα.... Θα κανεις ρυτιδες
washcloud Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δεν με πειράζει. Είμαι αυθεντικά και κλασσικά όμορφος ούτως ή άλλως.
washcloud Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 ...τώρα το πρόσεξα αυτό : Αν κάνεις clone μόνο ένα διαμέρισμα τότε απλά αντιγράφει τα απλά αρχεία και όχι και τα αρχεία συστήματος/εκκίνησης ...τί λες μπρε τζάνεμ; Αλλίμονο αν δεν μπορούσες να μεταφέρεις partition προς partition και τα αρχεία συστήματος... ειπε η κλεοπατρα.... ...σχολίασε ο ζουλιάρης...
washcloud Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 ...ε και; Εγώ πάλι ΚΑΙ όμορφος ΚΑΙ Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ο Σ. Νέο....πα. Άπαπα :ρ
grwarlock Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 ψιτ... ομορφε και εμπειρε προσεχε μην γλυστρισει το μπαστουνακι που στηριζεσαι γιατι ο γερος παει ειτε απο πεσιμο ειτε απο.....
TheELF Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 ...τώρα το πρόσεξα αυτό : ...τί λες μπρε τζάνεμ; Αλλίμονο αν δεν μπορούσες να μεταφέρεις partition προς partition και τα αρχεία συστήματος... Ναι βρε,αλλά αν έχει το system partition των ~300mb,είναι άλλο διαμέρισμα και δεν μεταφέρεται.... πρέπει να ξανά χτίσεις το bcd. ...δεν ξέρω. Μπορεί. ...το ΠΟΥ τα ΕΧΕΙ και ΠΩΣ τα βρίσκεις είναι που με κάνει να αγχώνομαι... Πατάς το «tile» που λέει desktop,δεξί κλικ personalize διαλέγεις το change desktop icons που υπάρχει σαν «link» στα αριστερά και βγάζεις my computer / control panel στην επιφάνεια έτσι έχεις πρόσβαση σε 99% των ρυθμίσεων. (Δεξί κλικ στο (my) computer και manage είναι αυτά που ζητάς. )
grwarlock Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Πατάς το «tile» που λέει desktop,δεξί κλικ personalize διαλέγεις το change desktop icons που υπάρχει σαν «link» στα αριστερά και βγάζεις my computer / control panel στην επιφάνεια έτσι έχεις πρόσβαση σε 99% των ρυθμίσεων. (Δεξί κλικ στο (my) computer και manage είναι αυτά που ζητάς. ) Αν του λες τοσο δυσκολα πραγματα δεν θα κανει ποτε το μεγαλο πηδημα απο τα ΧΡ στα windows 7 ή 8.1
TheELF Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Αν του λες τοσο δυσκολα πραγματα δεν θα κανει ποτε το μεγαλο πηδημα απο τα ΧΡ στα windows 7 ή 8.1 Ε τότε start+r και γράφουμε και εκτελούμε diskmgmt.msc ,όπως ακριβώς και στα xp δηλαδή. 1
grwarlock Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δεν παιζεσαι. Κατι απλο λεμε.Ειναι και μιας καποιας ηλικιας. Μην τον χασουμε στο ανθος των γηρατειων του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα