stelios_2809 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Γειά σας και καλημέρα συμφορουμίτες .. Έχει πέσει στα χέρια μου το λάπτοπ Compaq Pressario CQ60, windows vista… ενός φίλου μήπως το αναστήσουμε αλλά οι δικές μου γνώσεις σταματάν κάπου εδώ. Αυτό ξαφνικά από κατάσταση sleep δεν επανήλθε ποτέ. Σε πρώτη φάση θα μας ενδιέφερε αρκετά να κρατήσουμε τα αρχεία του σκληρού , αν γίνεται. Αρχικά ο υπολογιστής ξεκινά βγάζοντας το logo της Compac και τπτ μετα. Έχω δοκιμάσει : 1. Να κάνω επαναφορά ρυθμίσεων και να ξεκινήσει τα windows αλλά τπτ 2. Έκανα τεστ για την ραμ και τον σκληρό μέσω ενός προγράμματος στο bios, οπου τον έβγαλαν υγιή 3. Να τον τρέξω με μπαταρία και χωρίς (δεν είμαι σίγουρος τι διαφορά θα είχε**. Ο υπολογιστής ενώ δείχνει ότι ξεκινά μετά η οθόνη θαμπώνει και σταματάει εκεί. Έβγαλα κάποιες φωτό απτις οθόνες που βλέπω. Στο ιστορικό έχει μονίμως το error 0601 , όπου googlarontas το είδα ότι είναι το θέμα της μπαταρίας καθώς επίσης πιθανό και της μπαταρίας εσωτερικά. –αυτή τη στιγμή δεν έχω μια δεύτερη να αλλάξω. Επίσης δοκίμασα να τον τρέξω αφού τον έχω συνδέσει με μια εξωτερική οθόνη με vga αλλα τπτ. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω τώρα
Johny Q Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Οσον αφορα στα αρχεια, μπορεις να βγαλεις τον σκληρο και με μια θηκη να τον συνδεσεις σε καποιο αλλο pc για να κανεις ανακτηση τους. 1
zio10 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Καταρχήν βγάλε το δίσκο και σύνδεσέ τον σε ένα άλλο μηχάνημα (ίσως με μια θήκη USB, είναι φτηνές) για να πάρεις τα αρχεία σου. 1
Σαϊνόμπι Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δοκιμασε να μπεις με ενα Linux Live CD για αρχη μπας και μπει και καταφερεις να σωσεις τα αρχεια σου, αλλιως απλα συνδεσε τον δισκο του λαπτοπ σε εναν σταθερο για να του παρεις τα αρχεια (δεν χρειαζεται να αγορασεις θηκη αν δεν την χρειαζεσαι, σιγουρα θα υπαρχει καποιος σταθερος καπου). Επειτα δοκιμασε να του περασεις εξ' αρχης το λειτουριγκο συστημα. 1
stelios_2809 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 επειδή δεν έχω θήκη , ξεκινάω αυτό με τον σταθερό. ενημερώνω
άδικος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Τα περιεχόμενα του δίσκου τα παίρνεις με τους ανέξοδους τρόπους του Σαϊνόμπι - εκτός απροόπτου. Δεν είναι πολύ σαφές όμως τι κάνει & δε μπουτάρει. Οι εικόνες είναι από τα tests. Δεν ανεβάζεις & μια τη στιγμή που κολλά; Ή μήπως δεν δείχνει τίποτα όταν λες θαμπώνει; Με live cd εκκινεί; BIOS μπαίνει; Από εκεί έκανες reset (ανέφερες κάποια επαναφορά ρυθμίσεων);
stelios_2809 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Λοιπόν ninjas , κι όμως δεν εχω δεύτερο καλώδιο. Το εχω συνδέσει στο σταθερό αλλα φοβάμαι .. Sent from my iPhone using Insomnia
SPANK Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Σαν 2ο δίσκο πρέπει να τον βάλεις για να δεις τα αρχεία μεσα απο τα windows , αν αυτο ενοείς οτι δεν εχεις 2ο καλώδιο πρέπει να βρεις ενα να κανες σωστή δουλεια. Δοκίμασε ομως με το cd των 7 ενα repair μηπως επανέλθουν
άδικος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Λογικό με άλλο δίσκο σε άλλο σύστημα. Μπορείς να πατήσεις συνέχεια να δεις αν θα μπουτάρει, αν & πιθανόν δε θα δουλέψει σωστά Τα δεδομένα σου δεν κινδυνεύουν. Ο σωστός τρόπος είναι Live cd στο laptop ή βρίσκεις καλώδιο. Καλό θα ήταν να απαντούσες & στις προηγούμενες ερωτήσεις.
stelios_2809 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Καλό θα ήταν να απαντούσες & στις προηγούμενες ερωτήσεις. έχεις δίκιο , δεν έχει εικόνα απο όταν κολλάει αλλα μια μαυρη οθόνη. δεν δείχνει λογο των windows καν. την επαναφορά την έκανα απο προγραμμα της compaq νομιζω. όχι του bios. live cv δεν ξέρω πως γίνεται αυτό θα δώ τωρα. αν δω πως δεν βγάζω άκρη θα πεταχτώ να πάρω ένα καλώδιο. Δοκίμασε ομως με το cd των 7 ενα repair μηπως επανέλθουν δεν έχει σχέση που είναι vista?
SPANK Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 δεν έχει σχέση που είναι vista? Αν δεν διάβασα τι ηταν νομιζα 7 , αμα ειναι vista θέλεις δισκάκι των vista
άδικος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 την επαναφορά την έκανα απο προγραμμα της compaq νομιζω. όχι του bios. live cv δεν ξέρω πως γίνεται αυτό θα δώ τωρα. Ε δοκίμασε να μπεις & στο bios. Αν μπαίνει κάνε reset. Live cd/dvd μπορείς να βρεις πανεύκολα (πχ ubuntu), να το κάψεις & να εκκινήσεις από αυτό. Έχει γραφικό περιβάλλον, θα σε βοηθήσει να πάρεις τα περιεχόμενα του δίσκου σου & θα σου δώσει μια αρχική εικόνα αν ο υπολογιστής μπορεί να τρέξει λειτουργικό/να δουλεύει βασικά πράγματα.
stelios_2809 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μπήκα bios , δεν βλεπω κατι να λεει επαναφορά γμτ:/ του κανω πάλι ενα τεστ στο σκληρο απο εκει Επισης έναν αχρείαστο σκληρο που εχω για λάπτοπ δεν κανει για λιγο , ειναι πιο ψηλα Κατεβάζω να κάψω το Ubuntu τωρα και περιμένω να τελειώσει το hd check Sent from my iPhone using Insomnia
άδικος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 F9 setup defaults είναι αλλά δε νομίζω να σε βοηθήσει...
stelios_2809 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 ωραία έτρεξα το ubuntu και βλέπω τα αρχέια του σκληρού κανονικά. θα κοιτάξω να δω μηπως αλλάξω και την εσωτερική μπαταρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα