Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους

Η Μ/Β που εχω ειναι:Gigabyte GA-z77x-ud3h και εχει πισω 6 θυρες usb 3.0.Οι 2 ειναι chipset intel και οι αλλες 4 ειναι chip της via.Αυτες οι 4 ενω δουλευαν κανονικα ξαφνικα επαψαν να λειτουργουν.Εκανα εγκατασταση παλι ολους τους drivers και intel & via για τις θυρες usb3.0 και παλι οι 4 της via δεν δουλευουν.

Τι μπορει να φταιει;Μπορει καποιος να βοηθησει;

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Δεν δουλεύουν καθόλου ή μονο με usb 3 συσκευές αν βάλεις δηλαδη καποιο δίσκο η στικάκι usb 2 ?

Δημοσ.

υπαρχει περιπτωση να εχεις στο bios καποια ρυθμιση για το αν ειναι ενεργος η οχι ο controller;

στη διαχειριση συσκευων εμφανιζονται κανονικα;

Δημοσ.

ολοι οι controllers που εχουν σχεση με usb2 ή 3 intel ή via(xhci) ειναι enabled.

Αν κατεβασω, αφου απεγκαταστησω τους drivers via usb3 και εγκαταστησω τους νεοτερους που βρηκα δηλ.VIA_XHCI_DRIVER-V4.50A_AP λετε να εχω καποιο προβλημα αλλο;Θα το δοκιμασω.

Δημοσ.

Εγκατεστησα τους νεους drivers:

1) SetupChipset_10.0.13_PV 

2) Intel®_USB_3.0_eXtensible_Host_Controller_Driver

3) VIA_XHCI_Driver_V4.50A_AP

Με τους  πρωτους 2 κανενα προβλημα εγινε η εγκατασταση

Στην εγκαταστσαη του 3ου (VIA) μου βγαζει το παρακατω μηνυμα λαθους και σταματαει:

"Συγγνωμη ο οδηγος εγκαταστασης δε μπορει να βρει τις υποστηριζομενες συσκευες στο συστημα σας. Θα πρεπει να ελεγξετε τις συσκευες στο συστημα σας και να ξαναπροσπαθησετε"

Τι σημαινει αυτο;

Δημοσ.

Σε έναν φίλο μου δυστυχώς δούλεψε μόνο μετά από φορμάτ. Αν μπορείς να κάνεις επαναφορά μια μέρα πριν πάψουν να σου λειτουργούν.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι δεν το γνωριζω αυτο και δεν θελω να κανω παλι φορματ..Δεν υπαρχει αλλος τροπος;Σιγουρα κατι πρεπει να υπαρχει.

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε μου

1. σύνδεσε κάποιο δίσκο ή usb  stick  που ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  ΕΧΤΡΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΑΝ ΑΝΑΒΕΙ ΤΑ  LED ( Ο δίσκος να εκκινει ή το stick να  αναβει τα  led...) EAN NAI TOTE  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ... 

2. Πρωτου στο κάνει αυτο έκανες καμμια  hardware  αλλαγη? έβγαλες καμμιά κάρτα?  Μήπως βραχυκύκλωσες κάτι ? σου 'επεσε καμμιά βίδα μέσα ?  

και φιλε ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ WIN7!!!!  ΔΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ  ΓΙΑΤΑ WIN 7

Chipset:

1. Έως 6 θύρες USB 2.0/1.1 (2 στο πίσω μέρος, 4 μέσω του USB bracket συνδεδεμένο με την εσωτερική επαφή USB)
  2. Μέχρι 2 USB 3.0/2.0 θύρες (διαθέσιμες μέσω των εσωτερικών USB headers)

Chipset + 2 VIA USB Hubs:

1. Έως 8 USB 3.0/2.0 θύρες (4 θύρες στο πίσω μέρος, 4 θύρες που διατίθενται μέσω της εσωτερικής USB επαφής)
    * Στα Windows XP, οι Intel USB 3.0 θύρες και το VIA USB HUB μπορούν να υποστηρίξουν μεταφορά δεδομένων έως USB 2.0.
    * Λόγο ενός περιορισμού των Windows 7, παρακαλούμε να συνδέσετε τις USB συσκευές σας στις Intel controlled USB θύρες πριν την εγκατάσταση των οδηγών του VIA USB 3.0 controller.

ΟΠΟΤΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΟΥΣ VIA ...ΣΥΝΔΕΣΕ ΚΑΤΙ ΣΤΑ  INTEL USB  ΒΕΒΑΙΩΣΟΥ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ.....

ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ VIA

http://www.via-labs.com/en/support/downloads.jsp#hostdriver

EAN EXEIS PCI-E X1 ΚΑΡΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ......

Δημοσ.

Ευχαριστω που απαντησες.

Εκανα clean install τα win7 x64 sp1 αλλα με mouse&keyboard στι μπροστινες θυρες usb2.0 στνδεδεμενα.

1oν : δεν εχω PCI-E X1 ΚΑΡΤΑ

2ον : Ρευμα δινουν ολες οι θυρες via usb 3.0

3ον : δεν συνδεσα κατι καινουργιο, δεν ειδα καμια βιδα για βραχυκυκλωμα.

Συνδεσα ποντικι και πληκτρολογιο στις 2 intel usb θυρες, προσπαθησα να εγκαταστησω τους drivers της via απο το site αλλα βγαζει το εξης μήνυμα:

"Συγγνωμη ο οδηγος εγκαταστασης δεν μπορει να βρει τις υποστηριζομενες συσκευες στο συστημα σας.Θα πρεπει να ελεγξετε τις στσκευες στο συστημα σας και να ξαναπροσπαθησετε." Τι σημαινει συτο;

Υπαρχει περιπτωση να καηκε το chip via vl800;

Μηπως πρεπει να ξανακανω install τα win7 εχοντας εξαρχης ποντικι και πληκτρολογιο στις θυρες intel usb3.0;

Θα δοκιμασω και αυτο γιατι την πρωτη φορα που εκανα εγκατασταση τα win7 ετσι ξεκινησα και θα σε ενημερωσω για περαιτερω βοηθεια αν χρειαστω.

Thanks.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κανε και το  firmware update....

ναι πρεπει να υπαρχει κατι συνδεδεεμενο στα intel...ασχολήθηκα γιατι  εχω Z77X-UD5 και οταν δοκιμασα να βαλω στα  VIA μου αναψε λαμπακια λειτουργιας αλλα δεν βρηκε τον δικσο δεν ασχοληθηκα το εβαλα πισω και οκ  ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ  WIN7 64 BIT....

Επεξ/σία από doctorC
Δημοσ.

κανε και το  firmware update....

ναι πρεπει να υπαρχει κατι συνδεδεεμενο στα intel...ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΧΩ  THN Z77X-UD5  ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΤΙ ΣΤΑ  VIA  ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΕΝΩ ΑΝΑΒΑΝΑ ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ... ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΠΙΣΩ .... ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ  WIN7 64 BIT....

Θα σε παρακαλέσω να διορθώσεις τα κεφαλαία σου γιατι ειναι σαν να φωνάζεις και με τα μικρά γίνεσαι κατανοητός :)

Δημοσ.

Λοιπον εκανα παλι clean install με mouse&keyboard στυνδεμενα στις 2 θυρες intel usb.Ολοι οι drivers εγκαταστηθηκαν σωστα αλλα στον viausb3.0 παλι το ιδιο μηνυμα με ποιο πανω.Θα δοκιμασω τωρα και με το fimware και σας ενημερωνω.

Δημοσ.

καποιοι το ελυσαν συνδεοντας disko.. flash  και στο install   στην αρχη  KAI στα  via....

Παντως οι δικια μου τους βρισκει και κανει ινσταλλ τους οδηγους χωρις μυνημα..απλα οταν βαλεις κατι επανω αναβει λαμπακαι αλλα δεν βγαζει τον δισκο... 

Θα σε παρακαλέσω να διορθώσεις τα κεφαλαία σου γιατι ειναι σαν να φωνάζεις και με τα μικρά γίνεσαι κατανοητός :)

γραφω απο  μακρια  σε οθονη τλεορασης ..και δεν βλεπω τα μικρα καλα (περασαν και τα χρονια έχουμε και μυωπια ,αστιγματισμο......)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...