petranthe Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα στο forum . Άλλαξα τις σάπιες τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού . Πήρα legrand. Αυτές. Απλά έχω κάποια θέματα αποσυνδέσεων. Για την ιστορία έχω VDSL 50/5 από τη HOL (Καφάο). Το router είναι το σαπάκι ΖΤΕ H168N. Θέλω να το πετάξω στα σκουπίδια και να πάρω ένα καλύτερο αλλά δεν παίζουν κεφάλαια αυτό το καιρό. Το σπίτι έχει 4 τηλεφωνικές πρίζες.Μία κεντρική η οποία είναι στο σαλόνι και άλλες 3 οι οποίες είναι στα δωμάτια.Το router είναι συνδεδεμένο στο δωμάτιο που είναι το PC. Από την κεντρική τηλεφωνική πρίζα βγαίνουν συνολικά οχτώ ζεύγη καλωδίων. fotos hochladen Και στην κεντρική πρίζα καταλήγουν τα bilder upload Στα δωμάτια τώρα στη μια πρίζα που δεν είναι συνδεδεμένο τίποτα τα καλώδια είναι συνδεδεμένα όπως στην κεντρική, Σε αυτήν που μπαίνει το router είναι συνδεδεμένο μόνο ένα ζεύγος μπλε-άσπρο στο 2 και στο 3. Και στο τελευταίο δωμάτιο ακριβώς το ίδιο αλλά δεν είναι συνδεδεμένη καμιά συσκευή, Τέλος υπάρχει και ένα ασύρματο τηλέφωνο που συνδέεται στο splitter χωρίς φίλτρο λόγω vdsl. Το πρόβλημα είναι ότι με έχει ταράξει στις αποσυνδέσεις, τι βλάβες δηλώνω , τι πριζάκια αλλάζω τίποτα. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει κυρίως ως προς το σκέλος της σύνδεσης των τηλεφωνικών πριζών. Αυτά είναι τα στατιστικά της γραμμής μου. Link Status Connected Rate (Up/Down) 4997/49969 kbps Noise Margin (Up/Down) 26.4/15.3 dB Modulation Type VDSL2 Line Attenuation (Up/Down) 29.5/17.4 dB Output Power (Up/Down) 5.9/14.1 dBm Data Path (Up/Down) Fast/Fast Max Rate(Up/Down) 21786/66040 kbps Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 λοιπόν είναι πολύ εύκολο .ανοιγοντας την μπρίζα έχουμε 2 ζεύγη. ΤΟ δυνατό που είναι για το ADSL και το αδύναμο που δίνει το τηλέφωνο στις υπόλοιπες μπρίζες.Αφού βρούμε το δυνατό ζεύγος κόκκινο μπλέ το πρεσάρουμε με κλιπσάκι τηλεφώνου και το οδηγούμε στην θέση LINE του σπλιτερ.Το αδύναμο ζεύγος αφου πρεσαριστεί κι αυτό με τηλεφωνικό κλιπσάκι οδηγείτε στην θέση PHONE του σπλίτερ.Στην θέση ADSL μπαίνει το ρουτερ.Για να τα πρεσάρετε θέλετε πρέσα (κόστος 10 ευρώ περίπου) και κλιπσάκια τηλεφώνου.Προτείνω να μην πρεσάρετε απευθείας τα κλιπσάκια στον χαλκό γιατι είναι δύσκαμπτος. αγοράστε και 1 μέτρο καλώδιο δικτύου μπλε. (ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ σου ο χαλκός είναι αμόλα καλούμπα απ οτι βλέπω οπότε πρέσαρε απευθείας πάνω.. εχεις πολύ καβάτζα! ) Εγώ στις απολήξεις του χαλκού έχω ενώσει (με παγίδες) καλώδιο δικτύουν , και στην άκρη του καλωδίου δίκτύου με RJ11.Το καλώδιο δικτυου με το χαλκό το ενωνουμε ώς εξής.Το μπλέ του χαλκού με το μπλέ καλωδιάκι του δικτύουτο κόκκινο του χαλκού με το άσπρο μπλέ καλωδιάκι του δικτύου.τα υπόλοιπα χρώματα του δικτύου τα κόβουμε με ψαλιδάκιΣτο πεσάρισμα του rj 11 το μπλέ και το μπλέ άσπρο( αν πρεσάρουμε το καλώδιο δικτύου ) είναι στις 2 κεντρικές θέσεις του rj11.ΑΦου δουμε οτι μπήκαν εκεί μετα πρεσάρουμε σταθερά.το πλαστικό καπάκι τις μπρίζας αλλά και το σπλίτερ το έχω κολλήσει με θερμοπίστολο. Μπορείτε και με άλλο τρόπο φυσικά. Επίσης η δουλειά μπορεί να γίνει και εσωτερικά της μπρίζας και να μην πετάξετε τα καλωδιάκια έξω αλλά θέλει πολύ μικρό σπλιτεράκι και μεγάλη προσοχή να μην τσαλακωθούν τα καλώδια. Εγώ δεν το προτιμώ με τίποτα. Εναλλακτικά αγοράζετε ενα μικρό ηλεκτρολογικό κουτάκι για τα βάζετε όλα μέσα και άνετα . Το αποτέλεσμα είναι πολύ μαζεμένο και όμορφο. Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει να φαίνεται σαν το δικό μου απο κάτω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 εδω θα πρεπει να παιξει λιγο διαφορετικο σεναριο εφοσον το vdsl πρεπεει να μπει στο δωματιο.θα χρειαστουν scotchlok υποχρεωτικα για να μην γινει στριψιμο καλωδιων. στην κεντρικη πρεπει να υπαρχει ενα ζευγαρι ειτε utp ειτε ραζιμ (κοκκινο μπλε που φερνει την υπηρεσια) στο σπιτι.και απο εκει μετα ειναι που ξεκινανε τα Utp για τα πριζακια.ειτε θα ξεκιναει ενα Utp προς καθε πριζακι ξεχωριστα ειτε θα πηγαινει απο το ενα πριζακι στο αλλο.δηλαδη αν τα δωματια ειναι 1(κεντρικο) 2,3,4 μπορει να υπαρχει ενα απο τα παρακατω. 1 προς 2 1 προς 3 1 προς 4 μπορει ομως να υπαρχει 1 προς 2 2 προς 3 3 προς 4 μπορει να υπαρχει ομως και 1 προς 2 1 προς 3 2 προς 4. αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να το βρεις εσυ.δεν ειναι δυσκολο.ειδικα αν εχεις πολυμετρο ειναι ευκολο. οποτε τι πρεπει να γινει. εφοσον το vdsl το θες στο δωματιο και οχι στο κεντρικο πριζακι μπορει να παιξουν 2 σεναρια .το ενα σεναριο ειναι να μπει το splitter στο κεντρικο πριζακι και το αλλο σεναριο να μπει τo splitter στο πριζακι του δωματιου σου. ας πιασουμε το πρωτο σεναριο.στο κεντρικο πριζακι κανονικα θα χρειαζοσουν διπλο πριζακι οχι μονο αλλα μπορει να γινει και με μονο απλα θα βλεπεις καλωδιο να βγαινει απο κατω(μικρο το κακο). τα καλωδια που ερχονται απο τον οτε(αυτα που εχουν ταση τα συνδεεις στην υποδοχη 2 και 3 στο Legrand.μονο αυτα τιποτε αλλο. απο την μπροστα πλευρα απο το πριζακι συνδεεις το splitter.τωρα απο το phone του splitter μπαινεις κατω απο το πριζακι με σκοπο να μπεις πισω απο τον τοιχο να το πω ετσι.διαλεγεις ενα ζευγαρι πχ μπλε μπλε ασπρο και το ενωνεις με σκοπο να δωσεις τηλεφωνο σε ολα τα πριζακια.δηλαδη σε ολα τα πριζακια θα πρεπει να ενωσεις το μπλε μπλε ασπρο με σκοπο να σου δωσει τηλεφωνο σε ολα τα πριζακια εκτος απο εκεινο που θα μπει το ιντερνετ που απλα θα μονωσεις τα καλωδια για να μην ακουμπανε μεταξυ τους.ετσι θα εχεις δωσει τηλεφωνο παντου.δεν χρειαζονται φιλτρακια αφου θα παιρνεις απο το splitter. τωρα για το ιντερνετ θα παρεις απο το modem του splitter θα το γυρισεις και αυτο πισω απο τον τοιχο και θα το δωσεις σε ενα αλλο ζευγαρι πχ πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο.αυτο θα πρεπει να το οδηγησεις μεχρι το πριζακι του δωματιου σου χωρις ομως να το ενωσεις στα πριζακια.απλα ενωνεις τα καλωδια πισω απο τον τοιχο με scotchlok.θα ενωσεις τα καλωδια στο πριζακι μονο στο τελευταιο πριζακι που θελεις να μπει το vdsl router.επισης κατι που πρεπει να προσεξεις.δεν πρεπει να γινουν διακλαδωσεις.για αυτο σου ειπα οτι πρεπει να βρεις απο ποιο πριζακι πηγαινει σε ποιο.θα πρεπει απο το splitter και το κεντρικο πριζακι να πας με τον πιο συντομο τροπο στο τελευταιο πριζακι.ενω στο τηλεφωνο δεν σε νοιαζει καιτο δινεις παντου στο vdsl θα πρεπει να μην περασεις απο διακλαδωση.αν δηλαδη απο το 1 πας στο 2 και απο το 2 πας στο 3 αλλα πας και στο 4 που θες τοτε στο δυο πριζακι δεν θα πρεπει να ενωθουν τα καλωδια που πανε στο 4.δηλαδη αν ειχα τα ματια μου κλειστα και ακολουθουσα το καλωδια νοητα θα πρεπε να μην βρω καμια διακλαδωση και να με παει κατευθειαν στο πριζακι 4.στο πριζακι 4 βαζεις το vdsl και εισαι ετοιμος. αυτη ειναι η λυση του να βαλεις το splitter στην κεντρικη πριζα.αν θες τωρα να μπει το splitter στην τελευταια πριζα για να εχεις και τηλεφωνο εκει κανεις κατι παρομοιο. δηλαδη βρισκεις το καλωδιο του οτε και το ενωνεις πχ με το πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο που θα πρεπει να το πας κατευθειαν μεχρι το τελευταιο πριζακι .εκει το ενωνεις στο πριζακι και βαζεις το splitter.απο το splitter πας κατευθειαν στο ρουτερ αφου θα ειναι στο ιδιο δωματιο και απο το Phone του splitter γυρνας πισω στο πριζακι στο μπλε μπλε ασπρο για να δωσεις τηλεφωνο σε ολα τα αλλα πριζακια.ελπιζω να ημουν κατανοητος αλλιως θα πρεπει να παιξει σχεδιαγραμμα. για να βρεις απο ποιο πριζακι παει σε ποιο απλα αποσυδεεις ολα τα πριζακια.καθε φορα που ενωνεις ενα ζευγαρι βλεπεις ποιο πριζακι εχει τηλεφωνο ή εχει ταση οποτε ετσι βλεπεις που συνεχιζει. εκτος αν εχεις voip τηλεφωνια που δεν το νομιζω που εκει δεν εχει ταση οποτε δυσκολευει το πραγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petranthe Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Ευχαριστώ πολύ! Μόλις βρω χρόνο θα τα δοκιμάσω όλα αυτά και θα απαντήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 οκ οπου κολλησεις μας λες.ελπιζω να τα εγραψα με απλα λογια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petranthe Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Έχω ένα πολύμετρο.Κάτι τέτοιο. Πως ακριβώς θα δω ποιο καλώδιο στην κεντρική πρίζα έχει τάση άρα είναι και το δυνατό; Θα τα συνδέω και μετά θα δώ; Και επίσης πριν κάνω αυτό με το spliter. Ας πουμε ότι πχ το μπλε και το ασπρο είναι τα δυνατά όπως υποψιάζομαι. Όπως φαίνονται στη φωτο είναι σωστά συνδεδεμένα; Δηλαδή στην κεντρική πρίζα στις θεσεις 2 και 3 θα μπουνε 2 ζευγη σταυρωτα; Στις άλλες πρίζες πως πρέπει να είναι; Επίσης για κάποιο λόγο έχω Line Att 17.5 Πως εξηγειται αυτό όταν το κοντινότερο καφαο είναι στα 200 μέτρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Distro Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΙΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ Καταρχάς μιλάω για περίπτωση που εχω ακόμα μια συσκευή οχι παραπανω που ειναι μακριά απο Router kai den δουλεύειι διότι είναι στο σαλόνι που δεν η aλλη είναι στο phone 1 Τou Router. Πρέπει να κάνετε ''εναλλακτική συνδεσμολογία" . Το μονο που πρπει να αγοράσετε ειναι ένα ''τηλεφωνικό Τ''. και επίσης θα χρειαστείτε ένα splitter πάλι. Θα το συνδέσετε όπως με την ADSL Ξ ΞΈΡΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΏΔΙΟ ΠΆΕΙ ΑΠΌ ΤΟΊΧΟ ΣΤΟ SPLITTER kai tωra akoma ena idio kalodio RJ11 κλασικά από splitter sto Ρουτερ. Το μόνο διαφορετικό είναι οτι το τηλεφωνικό Τ θα συνδεθεί στην phone 1 kai to phone sto splitter apo to ''τηλεφωνικό Τ'' που επαναλαμβάνω είναι συνδεδεμένο στο phone 1. Kai to 2ο RJ11 κλασικά από splitter στο Ρούτερ. Κάτι πολύ βασικό ''ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΤΡΟ'' Υ/Γ Όλα αυτά τα έμαθα πριν μισή ώρα μπήκα στο FORUM μπας και βρω απάντηση και έκανα 1 τηλ σε κάποιον πολύ ειδήμων που είναι στο τεχνικό τμήμα μεγάλης εταιρείας και μου εξήγησε. Γίνεται και με περισσότερα από 2 τηλέφωνα με τον ίδιο τρόπο απλά η βασική συσκευή να είναι το καλώδιο της από το ''Τ'' στο splitter poυ to T θα einai sto phone 1. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2018 από Distro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maymay Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! Συνεχίζω την ίδια συζήτηση μιας και το θέμα μου είναι παρεμφερές. Έχει έρθει η ώρα να αλλαχτουν οι πρίζες του τηλεφώνου και αντιμετωπίζω το προβλημα ότι οι μισές λειτουργουν. Κανω μια σύντομη περιγραφή εγκαταστασης: Κεντρική Πρίζα (φωτο): 3 ζευγη κοκκινο-μπλε συνδεδεμενα, 1 κοκκινο-μπλε και 1 ασπρο-μαυρο στον αερα. δωματιο 1: 1 ζευγος κοκκινο-μπλε, λειτουργει κανονικα δωματιο 2: 2 ζευγη κοκκινο-μπλε, λειτουργει κανονικα δωματιο 3: 1 ζευγος κοκκινο-μπλε, λειτουργει κανονικα Σαλονι πριζα1: 1 ζευγος μπλε-ασπρο, δεν λειτουργει Σαλονι πριζα2: 3 ζευγη μπλε-ασπρο, δεν λειτουργει Σαλονι πριζα1: 1 ζευγος μπλε-ασπρο, δεν λειτουργει Μετακομισα τώρα και δεν γνωριζω αν λειτουργουσαν αυτες οι πριζες στο παρελθον. Ερωτηση: πως γινεται να μην υπαρχουν ζευγη μπλε-ασπρο στην κεντρικη πριζα και τι ειναι το ασπρο-μαυρο; Τι κανω; Ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα