planetman Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Γεια σας, αγόρασα τον Transcend SSD340 256GB δίσκο, κάνω φρέσκια εγκατάσταση τα windows 7 64bit Ultimate και ενώ βάζω από το bios να ξεκινάει από αυτόν τον δίσκο το λειτουργικό, δεν μπουτάρει με τίποτα. Προσπάθησα 4-5 φορές καινούρια εγκατάσταση και πάντα τα ίδια. Γιατί;;;;;;; Το υπόλοιπο σύστημα είναι της υπογραφής
TheELF Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 κάνω φρέσκια εγκατάσταση τα windows 7 64bit Ultimate και ενώ βάζω από το bios να ξεκινάει από αυτόν τον δίσκο το λειτουργικό, δεν μπουτάρει με τίποτα. Έχεις και άλλους δίσκους πάνω δηλαδή;; Βάλε πρώτα τον ssd σαν πρώτο δίσκο εκκίνησης και πέρνα μετά τα windows για να περάσουν όλα τα αρχεία εκκίνησης στον ssd διαφορετικά περνάνε σε όποιον δίσκο φαίνεται πρώτος από το Bios ,οπότε αν το αλλάξεις αυτό μετά χάνονται και τα αρχεία εκκίνησης.
planetman Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Έχω άλλους 2 σάτα δίσκους πάνω. Βάζω 1ο boot το CD και 2ο τον ssd ώστε να γίνει η εγκατάσταση των windows, μετά βάζω 1o boot τον ssd αλλά δε μπουτάρει, πρέπει να κάνω κάτι άλλο; Έβγαλα όλους τους δίσκους, τον άφησα μόνο του, ξανά εγκατάσταση, τίποτα, το bios τον βλέπει. Στα windows επίσης τον βλέπω. Έχω φάει όλη τη μέρα σήμερα!!
SPANK Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μπές στο bios και αλλάξε μια επιλογή που εχει πως να βλέπει τους δίσκους ahci ή ide εσυ βάλε ide και ξανα δοκίμασε , και επισης δοκίμασε με καποιο αλλο δισκάκι μηπως απλα ειναι στο cd το πρόβλημα που δεν κανει boot
planetman Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Στη ρύθμιση RAID έχει 3 επιλογές, AHCI, RAID και IDE, είναι επιλεγμένο το IDE. Η ρύθμιση IDE PCI BusMaster είναι disabled, αυτό τί ρόλο παίζει;
SPANK Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Αφου ειναι επιλεγμένο ide κομπλε ειναι το αλλο τώρα δεν ξέρω τι ειναι ακριβώς ,μηπως το δισκάκι εχει καποιο πρόβλημα που δεν κανει boot ?
planetman Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Γιατί πρέπει να είναι επιλεγμένο το ide; Τώρα διαβάζω σε ξένα forums πως για ssd είναι καλύτερη η ρύθμιση ahci
SPANK Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Σε ορισμένα bios / μητρικές / chipset βάζεις ide για να κανεις την εγκατάσταση των windows για μπορει να windows να μην εχουν drivers για το ahci της συγκεκριμένης μητρικής και ετσι δεν βλέπει τον δίσκο , οποτε βάζουμε ide κανουμε την εγκατάσταση κανονικα και μετα αφου κατεβάσουμε drivers για την μητρική για τους ahci το αλλάζουμε (δες τον οδηγό στην υπογραφή μου)
planetman Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Πάντως και το Paragon Migrate OS to SSD που χρησιμοποίησα αρχικά για να κάνω cloning το partition μου, πάλι έτσι δε μου μπούταρε ο ssd. Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο δίσκος; Τον βλέπω κανονικά στα windows, δοκίμασα και του έγραψα και αρχεία, κανένα πρόβλημα. ΥΓ: Έκανα το τεστάκι αυτό και βλέπω σε σχέση με άλλους έχω καλό write αλλά κακό read. Επίσης λέει pciide: bad. τί σημαίνει αυτό;
planetman Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Έβαλα από το bios επιλογή ahci και έπαιξε επιτέλους. Τώρα έχω αυτό...
planetman Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 άλλαξα 2 φορές drivers για SATA και δείτε λίγο τις διαφορές σε αυτές τις 2 μετρήσεις. Επίσης πάνω αριστερά γράφει κάτι διαφορετικό. Το τελευταίο έχω αφήσει.
washcloud Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 ...ε μάλλον τον driver από MS (="1o") προτιμάει...
planetman Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Έχω μείνει με τους drivers της τελευταίας μέτρησης. Να τους αλλάξω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα