pappous12 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Γεια σε όλους. Θέλω να φτιάξω μία splash screen για το παιχνίδι μου. Χρειάζομαι την εικόνα να παίρνει σε μήκος τις διαστάσεις της οθόνης αλλά σε ύψος να είναι μεγαλύτερη από το ύψος της οθόνης έτσι ώστε κάποια στιγμή θα ξεκινάει ένα animation όπου η εικόνα θα σκρολάρει προς τα κάτω και θα φαίνεται το κάτω μέρος της στο τέλος.Έχω ψάξει παααρα πολύ αλλά δεν έχω βγάλει άκρη.Βρήκα μία λύση για το πως θα κάνω τις διαστάσεις της εικόνας όπως θέλω χρησιμοποιώντας java και xml, αλλά το αποτέλεσμα είναι να μου φτιάχνει μία νέα εικόνα έχοντας κόψει την αρχική και έτσι δεν μπορώ να κάνω το animation μετά. Μετά σκέφτηκα να βάλω την εικόνα σε scrollview και έτσι ξεμπέρδεψα με το κόψιμο της εικόνας αλλά τώρα δεν μπορώ πάλι να κάνω σωστά το animation γιατί δεν ξέρω πως να του πω να μου το κατεβάσει προς τα κάτω μόνο όσο χρειάζεται. Γενικά έχω χαθεί λίγο X_XΈχει κανείς καμία ιδέα? Ευχαριστώ
pappous12 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση. Είχα βρει παρόμοιες λύσεις αλλά δε με βοηθάει πολύ γιατί δε θέλω να "ζωγραφίζω" ξανά και ξανά την εικόνα για να πετύχω το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω βέβαια να το κάνω αλλιώς οπότε σε κάτι τέτοιο θα καταλήξω. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως
Moderators Kercyn Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μα δε γίνεται να μην τη ζωγραφίσεις. Σε κάθε frame πρέπει να γίνει render διαφορετικό μέρος της εικόνας, οπότε πρέπει να ξανασχεδιαστεί όλη η οθόνη.
pappous12 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Η λειτουργία της splash screen δεν είναι μέσα στη λούπα του παιχνιδιού. Χρησιμοποιώ ένα view για την splashscreen και μετά ξεκινάω την activity του κεντρικού μενού που και αυτό το έχω κάνει με view. Μέχρι και αυτό το σημείο δεν χρησιμοποιώ canvas ούτε έχει ξεκινήσει η λούπα. υ.γ. ζητάω συγνώμη άμα πετάξω καμία κοτσάνα γιατί δεν έχω πολύ μεγάλη εμπειρία ακόμα.
Moderators Kercyn Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δεν έχει σχέση. Αφού αυτό το καινούριο που θες να ζωγραφίσεις δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν ζωγραφισμένο πριν (δηλαδή αλλάζουν όλα τα pixels της οθόνης) τότε πρέπει όλη η οθόνη να ξανασχεδιαστεί εκ νέου. Για δες αυτό κι αυτό μήπως βρεις άλλο τρόπο.
pappous12 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Ναι και αυτά τα έχω δει. χαχαχαΑπό αυτά είχα βρει την πρώτη λύση που όμως μου κόβει την εικόνα στην ουσία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα