jpsih Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 ψαχνω ενα 14αρι κατα προτιμηση για office, matlab και γενικη χρηση. οι επεξεργαστικες αναγκες δεν ειναι ιδιαιτερα υψηλες ενω δεν προοριζεται (προφανως) για gaming, το πολυ κανενα age of empires μηδενικων σχεδον σπαιτησεων. επειδη θα μετακινειται συνεχως ζητουμενα ειναι η καλη ποιοτητα κατασκευης-αντοχη, να μην ειναι βαρυ-ογκωδες και φυσικα η μεγαλη αυτονομια (ιδανικα >6 ωρες) συνεπως ψαχνω κατι στην premium business κατηγορια (ultrabook ή laptop που να ικανοποιει τα παραπανω) απο πλευρας επεξεργαστη σιγουρα κατι απο την haswell ulv σειρα της intel, μαλλον σε i5. ram οπωσδηποτε θα μπουν 8gb, οποτε ψαχνω ειτε με 8gb εξ αρχης ειτε με 4gb ωστε να προσθεσω εγω υστερα αλλα τοσα σκληρος ειναι αδιαφορος ως προς τη χωρητικοτητα και τις επιδοσεις μιας και θα τοποθετηθει ssd καρτα γραφικων με καλυπτει 100% και αυτη της intel οποτε δεν αποτελει κριτηριο αγορας σχετικα με την οθονη καλο θα ηταν να ξεφυγει απο το 768p και να παει τουλαχιστον σε 900p και φυσικα να μην ειναι glossy ωστε να μπορει να δουλευτει το μηχανημα και στον ηλιο dvd drive αδιαφορο αν θα εχει ενω καλο θα ηταν να υποστηριζει και wifi ac. κοιταζω μονο για windows και οχι κατα apple μερια ενω η αγορα μπορει να γινει απο ελλαδα, αγγλια ή ολλανδια προσωπικα κοιταω αρκετα προς lenovo και thinkpad.. για παραδειγμα το t440s φαινεται ιδανικο. υπαρχει και η σκεψη για custom configuration απο το site της lenovo αν καταληξω σε καποιο για να το φερω ακριβως στα μετρα μου. το budget κυμαινεται γυρω στο 1000αρικο με μικρη αποκλιση προς τα πανω.. οποιαδηποτε συμβουλη ή εναλλακτικη προταση δεκτη. ευχαριστω εκ των προτερων
GiorgosJ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Πολύ ενδιαφέρον θέμα, θα ήθελα και εγώ να διαβάσω τις σχετικές προτάσεις των μελών εδώ
Papakaliati Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Σαυτα τα λεφτα μονο macbook κοιτας. Επισης περιεγραψες 100% τα macbook air, που κολλας? Τους περνας και windows και τελειωσες
revolution7 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 από μένα δύο προτάσεις ... https://www.skroutz.gr/s/4449703/Dell-Vostro-5470-i5-4200U-8GB-128GB-SSD.html και https://www.skroutz.gr/s/4179004/Dell-Latitude-3440-i5-4200U-4GB-500GB-GT-740M.html
jpsih Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 must ειναι και το backlit keybord ξεχασα να αναφερω.. το θεμα του mac air με windows απ οτι διαβαζω ειναι η αυτονομια μιας και μειωνεται αρκετα σε συγκριση με αυτη με mac os. επισης δε γνωριζω αν υπαρχουν αλλοι περιορισμοι στη χρηση του air με windows. αν δουλευει χωρις προβληματα με τα windows και η αυτονομια του ηταν σε παρομοια επιπεδα, τοτε το 13αρι air θα ηταν σιγουρα υποψηφιο για αγορα..
Papakaliati Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 must ειναι και το backlit keybord ξεχασα να αναφερω.. το θεμα του mac air με windows απ οτι διαβαζω ειναι η αυτονομια μιας και μειωνεται αρκετα σε συγκριση με αυτη με mac os. επισης δε γνωριζω αν υπαρχουν αλλοι περιορισμοι στη χρηση του air με windows. αν δουλευει χωρις προβληματα με τα windows και η αυτονομια του ηταν σε παρομοια επιπεδα, τοτε το 13αρι air θα ηταν σιγουρα υποψηφιο για αγορα.. Κατσε εχεις παρεξηγησει λιγο. Τα Macbook Air εχουνε σε OS X 30,40% καλuτερη μπαταρια αποτι οποιοδηποτε windows laptop σε OS X. Απο εκει και περα σε windows εχουνε παρομοια αυτονομια σε σχεση με τα καλυτερα windows laptop. Το γεγονος οτι σε OS X εχουνε καλυτερη αυτονομια εχει να κανει με το οτι ειναι χιλιαδες φορες καλυτερο και πιο αποδοτικο λειτουργικο σε σχεση με τα Windows που κουβαλανε πανω τους σαβουρα δεκαετιων ωστε να διατηρουνε compatibility προς τα πισω. Αμα ειναι να δωσεις τοσα λεφτα για λαπτοπ τοσο Macbook Air θα παρεις και δεν θα το μετανειωσεις ποτε ομως. Και κανενας περιορισμος φυσικα δεν υπαρχει.
mdimitr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Αν μπορείς να πάρεις το thinkpad απλά παρ το και μην το σκέφτεσαι, δεν θα σε απογοητεύσει, απλά νομίζω ξεφεύγει από τα λεφτά που δίνεις. Για πιο οικονομικό δες κάτι τέτοιο:http://www.skroutz.gr/s/4373196/HP-Spectre-13-3050-ev-i5-4200U-8GB-128GB-SSD.html και τα elitebook 840,850 απλά δεν τα έχω βρει Ελλάδα στην έκδοση με backlit keyboard 1
axilleas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Ειναι ακριβως αυτο που ψαχνω απο χτες. Αν δεν υπνοβατω και το εχει γραψει αλλος το τοπικ απαντω οτι το καλυτερο ντιλ απο Ελλαδα που βρηκα κοστιζει 919€ hp probook 640(14αρι) 650(15αρι). Skroutz it θα τα βρεις. Δεν ειναι ελληνικα ομως. Τα παραπανω πληρουν και δυο δικα μου must trackpoint και rs232. Αν δεν εχει lacklit keyboard θα βολευτω και με illuminated stickers αφου δεν με βολευει το αγγλικο layout ετσι κιαλλιως.
mdimitr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Νομίζω αξίζει να δώσεις τα 100€ παραπάνω και να πας στο elitebook 840. +2 χρόνια εγγύηση, ελληνικό και πολύ ποιοτικότερο. Για εμένα εξαιρετικό μηχάνημα αν και ξεφεύγει λίγο είναι και αυτό:http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=67553&pcode=SHOW_PROD67553
swstost Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Θα πρότεινα Dell. Επειδή έχουμε στη δουλειά διάφορα (HP, Toshiba, Dell, Fujitsu, Lenovo), κατά τη γνώμη μου τα 5 χρόνια εγγύηση on site next business day της Dell είναι απλά ανεκτίμητα. Για 5 χρόνια, ότι κι αν πάθει, τους παίρνεις τηλέφωνο και την επόμενη μέρα έρχεται τεχνικός εκεί που τους έχεις ζητήσει και φτιάχνει τη βλάβη επί τόπου... Δες πχ αυτό ή κάτι αντίστοιχο...
axilleas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Νομίζω αξίζει να δώσεις τα 100€ παραπάνω και να πας στο elitebook 840. +2 χρόνια εγγύηση, ελληνικό και πολύ ποιοτικότερο. Δώσε καμία πληροφορία για τις διαφορές pro, elite. ο pro είναι με 4200Μ, 8GB, 6 cell και 100 ευρώ κάτω. Θα πρότεινα Dell. Επειδή έχουμε στη δουλειά διάφορα (HP, Toshiba, Dell, Fujitsu, Lenovo), κατά τη γνώμη μου τα 5 χρόνια εγγύηση on site next business day της Dell είναι απλά ανεκτίμητα. Για 5 χρόνια, ότι κι αν πάθει, τους παίρνεις τηλέφωνο και την επόμενη μέρα έρχεται τεχνικός εκεί που τους έχεις ζητήσει και φτιάχνει τη βλάβη επί τόπου... Δες πχ αυτό ή κάτι αντίστοιχο... αυτό είναι όντως καλό άλλα είχα βάλει ταβάνι 1000.
Euclides Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Αν μιλάμε για επαγγελματικό laptop, η λύση είναι μία. Η σειρά Thinkpad της Lenovo: http://shop.lenovo.com/gr/el/laptops/thinkpad/t-series/
mdimitr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δώσε καμία πληροφορία για τις διαφορές pro, elite. ο pro είναι με 4200Μ, 8GB, 6 cell και 100 ευρώ κάτω. που τον βρήκες με 8GB παντού με 4 τον βρίσκω. Πέραν του ότι τα elitebook καλύπτονται από 3 xronia εγγύηση που αυτό από μόνο του αξίζει τα 100€ είναι μία κατηγορία πάνω(ποιοτικά) από τα probook (κατασκευή, πληκτρολόγιο ...). Επίσης στην τελευταία γενιά τα elitebook είναι πιο ελαφριά και λεπτά (χαρακτηρίζονται ultrabook). Γενικά είναι σαν να συγκρίσεις thinkpad σειράς Τ με σειρά L. Υπάρχει διαφορά ποιότητας.
axilleas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 που τον βρήκες με 8GB παντού με 4 τον βρίσκω. Έλα ντε που το βρηκα? Λαθος μου
baggs Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Επειδη εχουν περασει απο τα χερια μου και Macbook Pro και Air και business Dell,HP,Lenovo, αν μπορεις να πας για Τ440s μη το σκεφτεσαι. Κατι αλλο που φαινεται καλο ειναι το Dell E7440. Στην τελικη οτι και να διαλεξεις στη κατηγορια θα πληρωσεις πολλα αλλα θα το λιωσεις. Γνωμη μου απεφυγε τα mac, ποιο πολυ θα ασχολεισαι να μη το γρατζουνισεις παρα να το δουλεψεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα