The_Colonel Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Αυτο που δεν βλεπω να συζητιεται ομως επι του θεματος ειναι η ΣΥΝΟΛΙΚΗ μας συμπεριφορα απεναντι σε μια εταιρια hardware ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Δλδ, η Nvidia κανει μια κινηση- βγαζει μια καρτα 3000 ευρω (π.χ.). ΕΜΕΙΣ τι απανταμε? Αγοραζουμε την αμεσως φτηνοτερη???? Λιγο "προβατε" απαντηση, δεν σας φαινεται? Προσωπικη μου γνωμη -κ πριν ακουσω το οτιδηποτε ΤΟΝΙΖΩ οτι μιλαω ως ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ κ οχι κομπιουτερας (χωρις τεχνικα χαρακτηριστικα)- ειναι οτι πρεπει να αντιδρασουμε ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ για ολα τα προιοντα της συγκεκριμενης εταιριας, ωστε να δημιουργηθει πτωση στις πωλησεις κ να καταλαβει η ΚΑΘΕ εταιρια οτι δεν μπορει να παιζει με το πορτοφολι μας (!!!). Εχοντας ζησει πολλα χρονια Αμερικη μπορω να σας πω οτι υπαρχει μια μεγαλη διαφορα αναμεσα σε μας κ στα "χαζα" αμερικανακια. Αν σε ενα εστιατοριο τσακωθει ενας πελατης με το αφεντικο, η εναν μανατζερ, ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα σηκωθουν αλλα 5 τραπεζια να φυγουν μαζι με τον πελατη που ειχε την φιλονικια (ναι!). Φανταζεστε τι αντικτυπο εχει αυτο στο καθε αφεντικο κ τι τους αναγκαζει να κανουν για να μην εχουν προβλημα με την πελατεια τους??? Στην αντιστοιχη περιπτωση στην Ελλαδα.... αγρον αγοραζουμε.... Πολεμος να γινεται διπλα μας, εμεις σκυμμενοι πανω απ το φαι μας κ ασε τον διπλανο να βγαλει το φιδι απ την τρυπα.... (καμια επιπτωση στο αφεντικο σε αυτη την περιπτωση, περα του πελατη που τα "χαλασε"). Τι εννοω- Ως μοναδες ειμαστε αδυναμοι. Ως ομαδα εχουμε δυναμη (οπως με ολα στη ζωη). Εχετε την "τεραστια" δυναμη που χρειαζεται να τιμωρισετε την καθε Nvidia για την τιμολογιακη της πολιτικη? Αν δουμε τα νουμερα, η απαντηση ειναι πως οχι (κ δεν μιλαω μονο για Ελλαδα). Αυτο που δεν καταλαβαινουμε ειναι οτι τα λεφτα μας ειναι ΧΡΟΝΟΣ απο την ζωη μας. Την ωρα που βαζουμε το χερι στην τσεπη. ποσοι απο εμας θυμομαστε το τρεξιμο που φαγαμε για να τα βγαλουμε? Θα μας χαλασει την ορεξη, θα μου πειτε, κ ισως ουτε την καρτα να μην αγορασουμε, αν το σκεφτουμε ετσι.... Δεν ειναι ομως πιο συνειδητοποιημενος τροπος σκεψης? Μεχρι το 2008 ημουν Nvidia fan. Επαιζα τα παιχνιδια μου κ χαιρομουν με την εταιρια που μου εδινε αυτη την δυνατοτητα. Toυς ειχα σε σοβαρη εκτιμηση για την δουλεια που καναν κ αυτο που μου προσφεραν. Ηρθε κ η ωρα να παρω το καινουργιο μου μηχανημα τοτε. Εδωσα παραγγελια σε καποια μαγαζια για ολα τ αλλα κ εφτασα στο πιο σημαντικο- VGA. Μιλαγα με το παιδι του E-Shop απ το τηλεφωνο κ του εξηγουσα τι παιζω για να δουμε τι θα μου εκανε. Οι επιλογες μου ηταν μια GTX250 η μια GTX260 (με την δευτερη να μπορει να παιξει ολα οσα ηθελα). Κοστος? 200 κ 240 αντιστοιχα... (απαγορευτικα κ τα δυο...) Μετα πηγαιναμε σε χαμηλες καρτες που θα δημιουργουσαν προβλημα στα fps. Κ ξαφνικα το παλικαρι γυριζει κ μου λεει οτι "εκεινη την στιγμη θυμηθηκε" οτι η ATI εχει τιμολογιακη ελαφρυνση στις καρτες της κ μπορουσα να παρω την αντιστοιχη της 260, την Radeon HD4850, με μονο 140 ευρω !! Μεχρι σημερα θυμαμαι τις στιγμες που ακολουθησαν. Το πηδημα απο χαρα που εκανε η καρδια μου οταν καταλαβα οτι συμπληρωνα το σχημα κ θα ειχα επιτελους πραγματικο υπολογιστη (πολυπυρηνο κ με δυνατη καρτα), την ικανοποιηση οταν την εβαλα για πρωτη φορα στην μητρικη, την περηφανεια οταν την εδειχνα σε φιλους κ την κοιταγαν καλα-καλα, κ -φυσικα- την κ@βλ@ οταν επαιζα απροβληματιστα τα παντα (ηταν η πρωτη καρτα που δεν χρειαζοταν να κοιταξω τα minimum requirements πριν την εγκατασταση των παιχνιδιων! χαχαχα). Συγκρινεται αυτο με τα αποτελεσματα καποιων benchmarks??? Για μενα προσωπικα, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Απο τοτε μεχρι σημερα "τιμωρησα" την Nvidia με αποκλεισμο απο τις αγορες μου. Εχουν στηθει καμια 50αρια μηχανημα απ τα χερια μου κ ζητημα αν 2 απο αυτα ειχαν GTX, κ αυτο γιατι μου δωθηκαν τσαμπα απο φιλους. Συνειδητοποιημενα κ ξεκαθαρα. ΑΔΙΑΦΟΡΩ αν τα benchmarks θα δειξουν οτι η 780 ειναι καλυτερη απ την 290 (που αμφιβαλω, αλλα λεμε). ΑΔΙΑΦΟΡΩ αν τα framerates ειναι κατα 5% καλυτερα με την gtx (που κ δω αμφιβαλω, αλλα ας ξαναπουμε). ΑΔΙΑΦΟΡΩ αν η ψυκτρα ειναι καλυτερη κ ο θορυβος χαμηλοτερος με μια nvidia (εδω γελαμε, αλλα για να πουμε ξανα). ΑΔΙΑΦΟΡΩ για ολα εκτος το σημαντικοτερο- ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ. 6 χρονια τωρα η ΑΤΙ (AMD πια) με εχει βγαλει ασπροπροσωπο στο σημαντικοτερο των τομεων συγκρισης- Ποσα σκυψιματα πρεπει να κανω για να εχω καλα γραφικα στον υπολογιστη μου!!! Μια καρτα μου "ειπε" για το τι ακολουθει ως πολιτικη ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Δεν το ειδα ξεχωριστα. Κ απαντησα ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΓΚΑΜΑ της εταιριας. Οχι ξεχωριστα. Θελουν να βγαζουν καρτες 1000 κ 2000 κ 3000 ευρω (γιατι με θεωρουν ηλιθιο με λιγα λογια)?? Να πανε να γ@μιθουν!!!! Αυτη ειναι η απαντηση μου- αντρικια κ σταρατα. Ας τους μεινουν οι καρτες να τις βαλουν εκει που ξερουν. Ποσο πια, τους κοστιζουν αυτες οι GTX για να τις δινουν τοσο ψηλα? Ποσο περισσοτερο απο οποια αλλη εταιρια του χωρου? Απλα, πουλανε ονομα, κ το ξερουμε ολοι μας οτι αυτο ειναι η αληθεια. Πουλατε ονομα κ μοστρα αερα, κυριοι της Nvidia? Αερα μοστρα απ τα μπαλακια μου θα σας δωσω κ γω!!!! Φανταζεστε αγαπητοι φιλοι τι τιμες θα ειχαν αν τους καναμε ενα ομαδικο χουνερι σαν αυτο που τους κανω μονος μου εγω? Για σκεφτητε το λιγο, τι θα γινοταν αν η Nvidia εβλεπε οτι ειχε (π.χ. κ δεν λεω παραπανω) 40% πτωση στις πωλησεις.... Για σκεφτητε τι καρτα NVIDIA (με κεφαλαια) θα αγοραζατε την επομενη χρονια κ σε τι τιμη.... Για σκεφτητε τι μηνυμα θα παιρναν κ οι υπολοιπες (amd, intel, m$, apple κλπ). Για σκεφτητε... Συγκινητικό το ποστ σου αλλά κάνεις ενα μεγάλο λάθος... Νομίζεις ότι το τμήμα ATI της AMD ειναι το ίδιο πράγμα με την NVIDIA επειδή με τις κάρτες της Nvidia μπορείς να παίξεις ΚΑΙ παιχνίδια... Ισως ήταν το ίδιο πράγμα πριν εισέλθει το CUDA και άντε μέχρι τις GTX 2xx Η εταιρία αυτή ασχολείται με πολύ πιο υψηλά θέματα πια δεν την ενδιαφέρει τι θα βάλεις εσυ ή εγω στο κουτί σου για να παίζεις παιχνίδια... η τουλάχιστον δεν την ενδιαφέρει τόσο.. Εχει ανοιχτεί στο Virtualization, AI, Super computing όλοι οι στόχοι της εταιρίας ειναι να δίνουν GPU δύναμη on the cloud (πχ θέλεις να κάνεις μια ταινία.. αντί να αγοράσεις υπολογιστές τέρατα γράφεσαι συνδρομητής σε μια εταιρία παροχής Vware και με το αδύναμο i3 επεξεργαστή σου με Onboard graphics έχεις όλη την ιπποδύναμη για να κάνεις rendering 4Κ video με γραφικά και εφέ σε πραγματικό χρόνο!!! απλά πληρώνοντας ενα πάγιο ανα μήνα -που σε σύγκριση με το κόστος αγοράς των PC και την συντήρηση τους θα συμφέρει κάργα) ΑΙ, Machine learning θέλουν να κάνουν έξυπνα ρομπότ αυτοκίνητα κτλ Supercomputing κοιτάνε να φτάσουν τα TF τόσο ψιλά έτσι ώστε συγκρινόμενοι με πολυπύρηνα τέρατα τών 100,200,400,500 + CPU να έχουν αντίστοιχες ή καλύτερες επιδόσεις με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος σε μικρότερο χώρο... Για να προτιμούν κάρτες nvidia οι επιστήμονες στα ερευνητικά κέντρα οι επαγγελματίες στα R&D τμήμα τα τους κτλ... Και για να μπορεί η NVIDIA να κάνει όλα αυτά τα φιλόδοξα βήματα (που μέχρι στιγμής εχει καταφέρει να κάνει θαύματα σε αυτούς τους τομείς ) χρειάζεται αρχικό κεφάλαιο και για αυτό χτυπά αλύπητα στις τιμές... όταν δηλαδή παίρνεις Nvidia δεν πληρώνεις μόνο το κόστος κατασκευής της κάρτας + το εμπορικό κέρδος αλλα και το R&D για να παραχθεί ή κάρτα και να βγουν πολύ καλύτερες τεχνολογίες απο την εταιρία... Ενώ όταν αγοράζεις ATI πληρώνεις απλά την κάρτα και το εμπορικό κέρδος. Και κανένας καταναλωτής να μην αγοράζει nvidia οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες και οι μεγάλες πολυεθνικές τις αγοράζουν σαν στραγάλια... γιατί το μέλλον βρίσκεται στο parallel computing και στην unified architecture.. δηλαδή ενα κινητό με Tegra K1 τρέχει με τον ιδιο ακριβώς τρόπο (απλά πιο αργά εννοείται) ότι software τρέχει το οιοδήποτε PC ή supercomputer !!!!!!! δηλαδή το κινητό που έχει κανείς στην τσέπη του ειναι συμβατό (και μπορεί να συνεργαστεί χωρίς ports κτλ) με οποιοδήποτε σοβαρό hardware στον κόσμο ακόμη και με υπερυπολογιστές .. μια τέτοια δυνατότητα έχει απίστευτες εφαρμογές για το καλό της ανθρωπότητας που κάνει πχ το folding να μοιάζει με αστείο.... Εγώ πιο πάνω απλά ήθελα να δείξω οτι (για gaming ) δεν έχει κανένα νόημα να πάρεις Titan Z γιατι σου προσφέρει απλά 6GB παραπάνω ram απο των συνδυασμό titan black σε sli.... Απο εκεί και πέρα όμως κατανοώ τα βήματα της εταιρίας απλά με λυπεί που ξέχασε τις ρίζες της γιατι αν δεν ήμασταν εμείς οι gamers δεν θα έφτανε στο σημείο να γίνει μια τόσο κολοσσιαία εταιρία που πια επηρεάζει το μέλλον ακόμη και της ίδιας της ανθρωπότητας... βέβαια δίνει πίσω με το live game streaming το global illumination το flex το Gsync κτλ.... αλλά απο την άλλη προτιμώ να δώ το FLEX το nvlink το 3D memory κτλ κτλ κτλ να χρησιμοποιούνται μαζικά και να δω ρομπότ και αυτοκίνητα που κυκλοφορούν μόνα τους (όπως το Α7 της Audi με nvidia tegra K1) παρά να βγάλουν μια κάρτα που θα παίζει 100FPS το crysis σε 4κ ανάλυση με Ultra settings στα 200€... Αν και ελπίζω τώρα με την νέα σειρά GeForce με αρχιτεκτονική Maxwell να δούμε βελτιώσεις που θα ρίξουν τις τιμές στις 700άρες κάρτες 2
Hawk7 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Αυτο το gk110 ποσο ακομη θα το ξεχειλωσει επιτελους αυτη η αρμεγμοεταιρεια;ακομη φαινεται η αγελαδα εχει να αρμεχτει.Δεν εξηγειται αλλιως... Μας τα'χουν κανουν... τα ιδια λεγανε για την 690,και αποδειχτηκε η μεγαλυτερη αποτυχια. Ουτε προκομενα drivers δεν μπορουνε να βγαλουν και θελουν και titan z... Ακομη λεφτα για την αναπτυξη του maxwell δεν μαζεψαν;ποσα τους λειπουν επιτελους,να κανουμε κανα ερανο να τελειωνουμε. Φυσικα εννοειται οποιος θελει την παιρνει,οποτε ας αφησουμε την "πρασινη αναπτυξη",να την βαλει εκει που ξερει... στο ραφι εννοω.
Psycho_Warhead Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 H 690 για μένα είναι ότι χειρότερο αφού έσκαγες ένα 1000άρικο και είχες μόνο 2GB Vram.Το GK110 έχει να δώσει γάλα ακόμα, ελπίζω με την Titan Z να κλείσουν και να δούμε κάνα Maxwell@20nm σύντομα.Βέβαια οι τιμές θα είναι στα ύψη κλασικά, μια 700άρα για τo GM204 μες' στο νερό.
The_Colonel Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Αυτό θα βοηθήσει να καταλάβει κάποιος καλύτερα τι εστί Nvidia για να μην νομίζει οτι είναι απλά μια εταιρία γραφικών http://www.twitch.tv/nvidia/b/514191669 και btw h titan Z καλύπτει 3 slot! ειναι photoshop αυτό που βλέπουμε εδώ με 2 slot
Hawk7 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 H 690 για μένα είναι ότι χειρότερο αφού έσκαγες ένα 1000άρικο και είχες μόνο 2GB Vram. Δεν ειναι μονο η ram.Ειναι οτι το scaling στις 2πυρηνες ειναι αθλιο,και τα temps πανε στο φεγγαρι. Αν γουσταρει καποιος,και του φαγουριζει η τσεπη του,παιρνει 2 titan black,που εχουν και 6ram,και τελειωνει.Tου μενουν κι αλλα 1000 γιουρος στην τσεπη. Ολα αυτα για gk110.Αξιοπρεπεστατη λυση,αποδοτικοτερη,και για μεγαλες αναλυσεις.
Psycho_Warhead Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μια χαρά είναι το scaling σε 2 GPU, στις παραπάνω είναι το πρόβλημα.Και τα temps είναι μια χαρά, όπως και το TDP.Πάνε οι εποχές της nVidia που βαρούσε 95άρες για πλάκα.Το πρόβλημα τώρα το έχει η AMD με τις 290 αλλά και εκεί έφτιαξε με custom coolers.
Hawk7 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μια χαρά είναι το scaling σε 2 GPU, στις παραπάνω είναι το πρόβλημα.Και τα temps είναι μια χαρά, όπως και το TDP.Πάνε οι εποχές της nVidia που βαρούσε 95άρες για πλάκα.Το πρόβλημα τώρα το έχει η AMD με τις 290 αλλά και εκεί έφτιαξε με custom coolers. Οταν λεω 2πυρηνες,εννοω να βαλεις 2*2πυρηνες.Δηλαδη quad.Γι'αυτο και ανεφερα 2*titan black. Προφανως μια τετοια καρτα,ειναι για μετρημενες χρησεις,και για πολυ βαθειες τσεπες. Ετσι οπως αλλαζουν σημερα τα γραφικα,τα chips...3000 ειναι παραλογο ποσον τιμολογιακα.Απλα nvidia ειναι,και γνωριζουμε τα καμωματα της.Οσο βρισκει χαιβανια φυσικα,καλα κανει και αρμεγει.Την τσεπη της κοιταει,οπως καθε εταιρεια.Σε αυτο δεν μπορει να την κατηγορησει κανεις.
Psycho_Warhead Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Ναι, το 4-way SLI είναι τελείως fail όπως και το 4-way CF.
The_Colonel Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Ναι, το 4-way SLI είναι τελείως fail όπως και το 4-way CF. To Nvlink θα αλλάξει δραστικά όμως αυτό το πρόβλημα ! μπορεί να δούμε και hexa SLI με 100% scalling
Psycho_Warhead Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Θα δούμε, μακάρι να λυθούν τα θέματα και με το latency και να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις διπλές και τριπλές λύσεις ευχάριστα και χωρίς τα τωρινά προβλήματα(Latency/Frametime etc).
Hawk7 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 To Nvlink θα αλλάξει δραστικά όμως αυτό το πρόβλημα ! μπορεί να δούμε και hexa SLI με 100% scalling Hexa για να παιζω BF4,και Crysis 3; Ουτε quad δεν σκεφτομαι μεσα στο πσ μου με τετοιες τιμες στο ρευμα.
The_Colonel Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Hexa για να παιζω BF4,και Crysis 3; Ουτε quad δεν σκεφτομαι μεσα στο πσ μου με τετοιες τιμες στο ρευμα. Έχει πολλές εφαρμογές καταρχήν εκτός gaming που όπως ανέφερα σε πιο πάνω πόστ εκεί ειναι ο κύριος στόχος της Nvidia πλέον.... αλλα και στο gaming για να παίζεις σε τεράστιες αναλύσεις,, ή για να μοιράσεις φορτία (rendering ενός βίντεο που επεξεργάζεται ο μπαμπάς στο desktop για την δουλειά ενώ κάνει streaming to game στην τηλεόραση του καθιστικού με 60FPS για να παίζει ο γιός.. όλα αυτά με 1 PC ) ή αντι να πάρεις μια 880 να βάλεις 6 GTX 285 που θα αποδίδουν το ίδιο... (βέβαια δεν θα υποστηρίζουν τις ίδιες τεχνολογίες στα γραφικά αλλα οκ.... για classic gaming σε desktop φτάνει να είναι DΧ12 compatible)
georgepppo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Πολύ υψηλή κατανάλωση που δεν δικαιολογείται λόγω νέας τεχνολογίας... νηστικό αρκούδι δεν χορεύει το έχεις ακουστά? έχεις δει καμιά high end gpu,γρήγορο αμάξι,μηχανάκι να μην έχει κατανάλωση? και αυτοί που θα την πάρουν θα έχουν χιλιάρια τροφοδοτικά της καλύτερης ποιότητας......
The_Colonel Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 νηστικό αρκούδι δεν χορεύει το έχεις ακουστά? έχεις δει καμιά high end gpu,γρήγορο αμάξι,μηχανάκι να μην έχει κατανάλωση? και αυτοί που θα την πάρουν θα έχουν χιλιάρια τροφοδοτικά της καλύτερης ποιότητας...... βασικά έχει χαμηλότερη κατανάλωση και εκεί ειναι γενικά ο στόχος....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα