immunity Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Αν ειναι στα χναρια της 750 τοτε ωρε χαρες που θα κανουν οι αμερικανοι Miners
NT1G Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Αν ειναι στα χναρια της 750 τοτε ωρε χαρες που θα κανουν οι αμερικανοι Miners Δεν είναι. Αλλά και να ήταν πιο καλά θα δούλευαν 2 απλές παρά μία διπλή. Και πιο φτηνά.
Psycho_Warhead Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Στο θεμα με τη vram θα παραδεχτω ότι εχεις δικιο. Απλα με συνεπηρε ο ενθουσιασμος που διαβασα το αρθρο και προσπερασα τους βασικους κανονες. Θα σε ρωτησω το αλλο: γιατι οι quadro εχουν μεχρι και 6000; δε μπορει η συγκεκριμένη να απεχει τοσο πολυ απο την επαγγελματικη κατηγορια, αν λαβεις υπόψιν τους αριθμους. Η nvidia προσπαθει παντα να κλεινει τις τρυπες που υπαρχουν μεταξυ των τιμων, με υπερτιμημενα(σε παρα πολες περιπτωσεις) προιοντα. Δεν πιστευω ομως οτι πανε να κοροϊδεύψουν τον κοσμο τοσο απροκάλυπτα και να βαζουν καπελο αξιας 1500 ευρω σε μια αποδοση που πιθανοτατα θα ισοδιναμει με 2 απλες titan κοστους 1500-1600 ευρω. Όλες οι κάρτες πλέον είναι υπερτιμημένες.Έχουν ανέβει οι τιμές στις ίδιες κατηγορίες σε σχέση με πριν 3-4 χρόνια.Και δεν είναι καθόλου λογικό δεδομένου ότι έχουμε κρίση.Όταν είχε βγει η Radeon HD5870 είχε 349$ MSRP.Για θύμησέ μου τι MSRP είχε η HD7970 όταν βγήκε, άστο θα σου πω εγώ, 549$.Και είναι στο ίδιο μέγεθος πυρήνα σχεδόν.Το ίδιο έγινε και με την nVidia, βγήκε η GTX680 που είναι GK104, δηλαδή performance GPU αντίστοιχο της παλιάς GTX560 Ti(GK114) και πες μου ποια ήταν η διαφορά τιμής μεταξύ των 2 ; Πουλάνε τις performance κάρτες για high-end πλέον και τις high-end για χρυσάφι.
The_Colonel Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Λοιπόν πάμε πάλι απο την αρχή ...Titan Z = Titan Black + Titan Black = 2* Titan Black σε ένα PCB (δεν το λέω εγώ τα specs και η Nvidia το λέει...)Titan Z = 3000$Titan Black = 1000$2* Titan Black = 2000$Titan black SLi > Titan Z (όπως και 680 SLi> 690 και 580 SLi > 590 και 480 SLi>490 και 280 SLi>295 και 9800 GTX SLi > 9800 GX2)τώρα στην παραπάνω ανίσωση αντικαταστήστε τα labels με τις τιμές δηλαδή όπου "Titan Back SLi" την τιμή δύο Titan black δηλαδή 2000$ και όπου "Titan Z" την τιμή της κάρτας δηλαδή 3000$Τι θα βγεί;2000$ > 3000$και το παραπάνω ειναι οξύμωρο γιατι δεν ακολουθεί τον κανόνα "ό,τι δίνεις παίρνεις"!!! άρα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΗΜΑ να αγοράσει κανένας την κάρτα ακόμη και αν έχει τα χρήματα ακόμη και αν μπορεί να την αξιοποιήσει γιατι πολύ απλά αν δώσει 1000$ λιγότερα θα πάρει hardware με καλύτερες επιδόσεις... end of the story...Πόσο πιο λιανά να το πει κάποιος δηλαδή για να γίνει αντιληπτό;....
Psycho_Warhead Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Λοιπόν πάμε πάλι απο την αρχή ... Titan Z = Titan Black + Titan Black = 2* Titan Black σε ένα PCB (δεν το λέω εγώ τα specs και η Nvidia το λέει...) Titan Z = 3000$ Titan Black = 1000$ 2* Titan Black = 2000$ Titan black SLi > Titan Z (όπως και 680 SLi> 690 και 580 SLi > 590 και 480 SLi>490 και 280 SLi>290 και 9800 GTX SLi > 9800 GX2) Ουδέποτε υπήρξε GTX490 ή GTX290, GTX295 ήταν.
The_Colonel Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Ουδέποτε υπήρξε GTX490 ή GTX290, GTX295 ήταν. http://www.techpowerup.com/126702/asus-working-on-mars-ii-dual-gtx-480-graphics-accelerator.html και ναι είναι 295 την παρένθεση την έγραψα στα γρήγορα.. αλλά whats your point? αλλάζει κάτι στο νόημα του post?
Psycho_Warhead Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Αυτή είναι Mars, δεν υπήρξε κάρτα με την ονομασία GTX490, αυτό λέω.Όχι δεν αλλάζει κάτι, έτσι ακριβώς είναι όσον αφορά τις τιμές και τους άλλους υπολογισμούς.Και είναι λογικό η mGPU να είναι πιο αργή γιατί είναι πάνω σε ένα board και τα ρολόγια είναι κατεβασμένα.Όχι ότι δεν μπορείς να κάνεις την GTX Titan Z να έχει τις ίδιες επιδόσεις με 2*GTX Titan Black με ένα απλό κλικ αλλά οκ.
The_Colonel Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Αυτή είναι Mars, δεν υπήρξε κάρτα με την ονομασία GTX490, αυτό λέω.Όχι δεν αλλάζει κάτι, έτσι ακριβώς είναι όσον αφορά τις τιμές και τους άλλους υπολογισμούς.Και είναι λογικό η mGPU να είναι πιο αργή γιατί είναι πάνω σε ένα board και τα ρολόγια είναι κατεβασμένα.Όχι ότι δεν μπορείς να κάνεις την GTX Titan Z να έχει τις ίδιες επιδόσεις με 2*GTX Titan Black με ένα απλό κλικ αλλά οκ. και με το ίδιο απλό click αυξάνεις τις επιδόσεις των tintan black σε SLi*
Psycho_Warhead Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Τα ίδια όρια έχουν, εξαρτάται το κομμάτι βέβαια αλλά οι GPU είναι ίδιες.
Odyss3us Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 οι καρτες αυτες οπως ειπωθηκε ειναι promotional βγαινουν σε λιγα κομματια για hyper-enthousiasts και συλλεκτες σε τετοιες κατηγοριες η τιμη δε συμβαδιζει με την ποιοτητα και το vfm αλλα με τη διαθεσιμοτητα των λιγων κομματιων δε κανεις αποσβεση ουτε επενδυση χρηματων με τετοια καρτα η δουλεια εγινε ωστε σε οποιο συγκριτικο benchmark κι αν βρεθει στα διαφορα site και περιοδικα που θα τη τεσταρουν -μεταξυ των αλλων- το πρασινο logo θα ειναι στη κορυφη της λιστας οχι τοσο ως μετρο συγκρισης αλλα ως σημειο αναφορας
Psycho_Warhead Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Prestige είναι η GTX Titan Z και πεταμένα λεφτά, ακόμα και γι' αυτούς που τα έχουν.
SilverMachine Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Αυτο που δεν βλεπω να συζητιεται ομως επι του θεματος ειναι η ΣΥΝΟΛΙΚΗ μας συμπεριφορα απεναντι σε μια εταιρια hardware ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Δλδ, η Nvidia κανει μια κινηση- βγαζει μια καρτα 3000 ευρω (π.χ.). ΕΜΕΙΣ τι απανταμε? Αγοραζουμε την αμεσως φτηνοτερη???? Λιγο "προβατε" απαντηση, δεν σας φαινεται? Προσωπικη μου γνωμη -κ πριν ακουσω το οτιδηποτε ΤΟΝΙΖΩ οτι μιλαω ως ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ κ οχι κομπιουτερας (χωρις τεχνικα χαρακτηριστικα)- ειναι οτι πρεπει να αντιδρασουμε ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ για ολα τα προιοντα της συγκεκριμενης εταιριας, ωστε να δημιουργηθει πτωση στις πωλησεις κ να καταλαβει η ΚΑΘΕ εταιρια οτι δεν μπορει να παιζει με το πορτοφολι μας (!!!). Εχοντας ζησει πολλα χρονια Αμερικη μπορω να σας πω οτι υπαρχει μια μεγαλη διαφορα αναμεσα σε μας κ στα "χαζα" αμερικανακια. Αν σε ενα εστιατοριο τσακωθει ενας πελατης με το αφεντικο, η εναν μανατζερ, ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα σηκωθουν αλλα 5 τραπεζια να φυγουν μαζι με τον πελατη που ειχε την φιλονικια (ναι!). Φανταζεστε τι αντικτυπο εχει αυτο στο καθε αφεντικο κ τι τους αναγκαζει να κανουν για να μην εχουν προβλημα με την πελατεια τους??? Στην αντιστοιχη περιπτωση στην Ελλαδα.... αγρον αγοραζουμε.... Πολεμος να γινεται διπλα μας, εμεις σκυμμενοι πανω απ το φαι μας κ ασε τον διπλανο να βγαλει το φιδι απ την τρυπα.... (καμια επιπτωση στο αφεντικο σε αυτη την περιπτωση, περα του πελατη που τα "χαλασε"). Τι εννοω- Ως μοναδες ειμαστε αδυναμοι. Ως ομαδα εχουμε δυναμη (οπως με ολα στη ζωη). Εχετε την "τεραστια" δυναμη που χρειαζεται να τιμωρισετε την καθε Nvidia για την τιμολογιακη της πολιτικη? Αν δουμε τα νουμερα, η απαντηση ειναι πως οχι (κ δεν μιλαω μονο για Ελλαδα). Αυτο που δεν καταλαβαινουμε ειναι οτι τα λεφτα μας ειναι ΧΡΟΝΟΣ απο την ζωη μας. Την ωρα που βαζουμε το χερι στην τσεπη. ποσοι απο εμας θυμομαστε το τρεξιμο που φαγαμε για να τα βγαλουμε? Θα μας χαλασει την ορεξη, θα μου πειτε, κ ισως ουτε την καρτα να μην αγορασουμε, αν το σκεφτουμε ετσι.... Δεν ειναι ομως πιο συνειδητοποιημενος τροπος σκεψης? Μεχρι το 2008 ημουν Nvidia fan. Επαιζα τα παιχνιδια μου κ χαιρομουν με την εταιρια που μου εδινε αυτη την δυνατοτητα. Toυς ειχα σε σοβαρη εκτιμηση για την δουλεια που καναν κ αυτο που μου προσφεραν. Ηρθε κ η ωρα να παρω το καινουργιο μου μηχανημα τοτε. Εδωσα παραγγελια σε καποια μαγαζια για ολα τ αλλα κ εφτασα στο πιο σημαντικο- VGA. Μιλαγα με το παιδι του E-Shop απ το τηλεφωνο κ του εξηγουσα τι παιζω για να δουμε τι θα μου εκανε. Οι επιλογες μου ηταν μια GTX250 η μια GTX260 (με την δευτερη να μπορει να παιξει ολα οσα ηθελα). Κοστος? 200 κ 240 αντιστοιχα... (απαγορευτικα κ τα δυο...) Μετα πηγαιναμε σε χαμηλες καρτες που θα δημιουργουσαν προβλημα στα fps. Κ ξαφνικα το παλικαρι γυριζει κ μου λεει οτι "εκεινη την στιγμη θυμηθηκε" οτι η ATI εχει τιμολογιακη ελαφρυνση στις καρτες της κ μπορουσα να παρω την αντιστοιχη της 260, την Radeon HD4850, με μονο 140 ευρω !! Μεχρι σημερα θυμαμαι τις στιγμες που ακολουθησαν. Το πηδημα απο χαρα που εκανε η καρδια μου οταν καταλαβα οτι συμπληρωνα το σχημα κ θα ειχα επιτελους πραγματικο υπολογιστη (πολυπυρηνο κ με δυνατη καρτα), την ικανοποιηση οταν την εβαλα για πρωτη φορα στην μητρικη, την περηφανεια οταν την εδειχνα σε φιλους κ την κοιταγαν καλα-καλα, κ -φυσικα- την κ@βλ@ οταν επαιζα απροβληματιστα τα παντα (ηταν η πρωτη καρτα που δεν χρειαζοταν να κοιταξω τα minimum requirements πριν την εγκατασταση των παιχνιδιων! χαχαχα). Συγκρινεται αυτο με τα αποτελεσματα καποιων benchmarks??? Για μενα προσωπικα, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Απο τοτε μεχρι σημερα "τιμωρησα" την Nvidia με αποκλεισμο απο τις αγορες μου. Εχουν στηθει καμια 50αρια μηχανημα απ τα χερια μου κ ζητημα αν 2 απο αυτα ειχαν GTX, κ αυτο γιατι μου δωθηκαν τσαμπα απο φιλους. Συνειδητοποιημενα κ ξεκαθαρα. ΑΔΙΑΦΟΡΩ αν τα benchmarks θα δειξουν οτι η 780 ειναι καλυτερη απ την 290 (που αμφιβαλω, αλλα λεμε). ΑΔΙΑΦΟΡΩ αν τα framerates ειναι κατα 5% καλυτερα με την gtx (που κ δω αμφιβαλω, αλλα ας ξαναπουμε). ΑΔΙΑΦΟΡΩ αν η ψυκτρα ειναι καλυτερη κ ο θορυβος χαμηλοτερος με μια nvidia (εδω γελαμε, αλλα για να πουμε ξανα). ΑΔΙΑΦΟΡΩ για ολα εκτος το σημαντικοτερο- ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ. 6 χρονια τωρα η ΑΤΙ (AMD πια) με εχει βγαλει ασπροπροσωπο στο σημαντικοτερο των τομεων συγκρισης- Ποσα σκυψιματα πρεπει να κανω για να εχω καλα γραφικα στον υπολογιστη μου!!! Μια καρτα μου "ειπε" για το τι ακολουθει ως πολιτικη ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Δεν το ειδα ξεχωριστα. Κ απαντησα ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΓΚΑΜΑ της εταιριας. Οχι ξεχωριστα. Θελουν να βγαζουν καρτες 1000 κ 2000 κ 3000 ευρω (γιατι με θεωρουν ηλιθιο με λιγα λογια)?? Να πανε να γ@μιθουν!!!! Αυτη ειναι η απαντηση μου- αντρικια κ σταρατα. Ας τους μεινουν οι καρτες να τις βαλουν εκει που ξερουν. Ποσο πια, τους κοστιζουν αυτες οι GTX για να τις δινουν τοσο ψηλα? Ποσο περισσοτερο απο οποια αλλη εταιρια του χωρου? Απλα, πουλανε ονομα, κ το ξερουμε ολοι μας οτι αυτο ειναι η αληθεια. Πουλατε ονομα κ μοστρα αερα, κυριοι της Nvidia? Αερα μοστρα απ τα μπαλακια μου θα σας δωσω κ γω!!!! Φανταζεστε αγαπητοι φιλοι τι τιμες θα ειχαν αν τους καναμε ενα ομαδικο χουνερι σαν αυτο που τους κανω μονος μου εγω? Για σκεφτητε το λιγο, τι θα γινοταν αν η Nvidia εβλεπε οτι ειχε (π.χ. κ δεν λεω παραπανω) 40% πτωση στις πωλησεις.... Για σκεφτητε τι καρτα NVIDIA (με κεφαλαια) θα αγοραζατε την επομενη χρονια κ σε τι τιμη.... Για σκεφτητε τι μηνυμα θα παιρναν κ οι υπολοιπες (amd, intel, m$, apple κλπ). Για σκεφτητε... 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Ας βγάλει ο ανταγωνισμός κάτι καλύτερο σε καλύτερη τιμή αν θέλουμε η nVidia να έχει χασούρα.Δυστυχώς η AMD έχει image problem όμως και η πράσινη το εκμεταλλεύεται αυτό.Τώρα για να μην υπάρχουν γκρίνιες για την τιμή, όταν η nVidia είδε ότι η πρώτη GTX Titan που είχε 999$ ξεπούλησε σαν ζεστό ψωμάκι, λογικό είναι να τιμολογήσει και πιο ψηλά κάτι καλύτερο.
Razor333 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Ας βγάλει ο ανταγωνισμός κάτι καλύτερο σε καλύτερη τιμή αν θέλουμε η nVidia να έχει χασούρα.Δυστυχώς η AMD έχει image problem όμως και η πράσινη το εκμεταλλεύεται αυτό.Τώρα για να μην υπάρχουν γκρίνιες για την τιμή, όταν η nVidia είδε ότι η πρώτη GTX Titan που είχε 999$ ξεπούλησε σαν ζεστό ψωμάκι, λογικό είναι να τιμολογήσει και πιο ψηλά κάτι καλύτερο. Καλα σιγα και τι εκανε η nvidia πηρε δυο gpu και τις πουλαει για τρεις. Το εκανε και η amd ανεπισημα με τις 7990 και ηταν παντου πανω απο την titan πριν καν κυκλοφορησει η titan, πιθανοτατα να το δουμε και με τις 299x συντομα και στo 1000αρικο μαλιστα.
SilverMachine Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Κανενα προιον που προοριζεται για ΑΤΟΜΙΚΟ μηχανημα δεν πρεπει να κοστολογειται πανω απο 500αρικο (κ πολλα λεω). ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ. PC. Αν ειναι για corporation, κατι παει κ ερχεται. Αλλα αν πηγαινει σε 1 (εναν) ανθρωπο, αυτο ονομαζεται εκμεταλευση. Σε παγκοσμια κλιμακα, γιατι δεν υπαρχει κρατος στον πλανητη (ελεω παγκοσμιοποιησης) που το GDP, η το per capita, να δικαιολογουν τετοιες τιμες. ΕΙμαστε βλακες ομως φιλε μου. Ειμαστε. Δεν λογαριαζουμε αυτα που λεω πιο πανω. Κ αυτοι το βλεπουν κ βαρανε στο ψαχνο. Κ 5000 θα ανεβασουν σε λιγο κ 10000 θα δουμε καποια στιγμη. Κ ακομα θα υπαρχουν ορδες ηλιθιων που θα αγοραζουν..... Δες τις τιμες στα κινητα.... Δες τα laptop.... Δες τους επεξεργαστες.... Θα μου πεις, εδω μας υποχρεωνουν να αγοραζουμε κ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ, τα ηλεκτρονικα με μαραναν εμενα?.... Εδω θες 800 φακελακι να ξεγεννησει η γυναικα σου, η Nvidia με πειραξε? (ειναι να γελας, οντως) Αλλα αυτο ειναι κ το θεμα που θελω να βαλω στο topic εδω. Ολοι κοιταμε ποια ειναι "καλη" καρτα. Μιλας για το image μιας εταιριας. Γιατι να μας νοιαζει αυτο? Δικια μας ειναι? Το μονο δικο μας ειναι τα λεφτα μας κ αυτο πανε να μας παρουν. Ποσοι θα λειτουργουμε την Titan στο 100% ολη μερα, για να μας ενδοιαφερουν πραγματικα τα benchs? Ποσοι θα εχουμε προσωπικες σχεσεις με μια απ αυτες τις εταιριες περαν της ημερας που αγοραζουμε το προιον τους, για να μας ενδιαφερει το image τους? Αυτα φιλε μου ειναι το θεατρο (σκιων?) που παιζουν οι εταιριες για να περασει το δικο τους. Να κερδισουν ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ μας. Δωσε προσοχη φιλε μου- ΑΥΤΟΙ κερδιζουν, εμεις χανουμε. Γι αυτο γινονται ολα. Οχι για να μας προσθερθει κατι αλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα