photiusg Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Εχω ταινιες στις οποίες τα πρόσωπα φαίνονται μακρόστενα. Μήπως ξέρει κάποιος πως μπορώ να διαμορφώσω την εικονα μιας ταινιας ωστε να βλέπω την εικονα κανονικά; Παρακαλώ πολύ απλές οδηγιες. Ευχαριστώ
micos000 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Για να δώσουμε οδηγίες πρέπει να γίνεις πιο περιγραφικός. Την ταινία που την έχεις, σε usb/hard disk ή σε dvd; Την βλέπεις σε pc (αν ναι, με ποιο πρόγραμμα) ή στην τηλεόραση; Σε γενικές γραμμές τώρα. Σε ότι μορφή και να την έχεις, αν την βλέπεις σε pc μπορείς στο πρόγραμμα αναπαραγωγής να διορθώσεις τις αναλογίες μέσα από κάποιο μενού. Τις περισσότερες επιλογές τις έχει το kmplayer (αν το βάλεις πρόσεχε στην εγκατάσταση για να ξετσεκάρεις και να αποεπιλέξεις ότι προσφορές σου δίνει). Πήγαινε δεξί κλικ->Pan & Scan και δοκίμασε τις επιλογές που έχει στο κάτω μέρος. Αν μιλάς για τηλεόραση μάλλον θα χρειαστεί να το ξανακάνεις κωδικοποίηση π.χ. με το freemake ή με το format factory αλλά δεν το συμβουλεύω. Αν πρόκειται για ταινία καλύτερα να την "ξαναβρεις" με σωστό ar από κάποια άλλη πηγή.
photiusg Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Kατ΄αρχή σε ευχαριστώ. Τις ταινίες τις έχω στο hard disk του υπολογιστή και τις βλέπω στον υπολογιστή με VLC media player. Θα δοκιμάσω το kmplayer και θα σε ενημερώσω.
micos000 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Αν έχεις το vlc μπορείς να το κάνεις και από αυτό. Δεξί κλικ->βίντεο->Συντελεστής αναλογίας (video->aspect ratio). Το km το ανέφερα ενδεικτικά, αλλά όντως έχει τις περισσότερες επιλογές σχεδόν απ' όλα τα προγράμματα αναπαραγωγής.
photiusg Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Βρήκα την μονιμότερη και καλύτερη λύση. Με το VirtualDub --> Άνοιγμα --> File --> Open video file και μετά πατάω στο VirtualDub Video --> Filters --> Add --> perspective βάζω τις αναλογίες που θέλω για την ταινία μου και μετά Video --. Compression και Save. To αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήθελα. Ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε.
micos000 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Με αυτό που κάνεις όμως έχεις απώλειες στην εικόνα συν ότι πρέπει να κάνεις re-encode στο βίντεο. Αν ήθελες κάτι τέτοιο μπορείς να το κάνεις και με το avidemux και το φίλτρο swsresize.
photiusg Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μετά από ένα format που έκανα στο λαπτοπ χρειάστηκε να ξανακατεβάσω το VirtualDub. Κατέβασα το VirtualDub 1.10.4 Τώρα όμως δεν έχω τις επιλογές για compression. Πατάω το Video --> Compression και μου βγάζει: Uncompressed RGB/YCbCr Cinepak Codec by Radius ffdshow Video Codec Intel IYUV codec Intel IYUV codec Microsoft RLE Microsoft Video 1 όποιο κι αν διαλέξω το video που βγαίνει είναι τεράστιο. Βοήθεια παρακαλώ.
Cloud_7 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δε χρειάζεται να κάνεις reencode για κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον με το Vdub. Βάλε απλά το αρχείο που θέλεις στο mkvmerge και πατώντας τη Ροή του βίντεο, πηγαίνεις στη 2η καρτέλα "Format Specific Options" και θέτεις το aspect ratio που θέλεις στο Display Width/height. Αν προορίζεται για προβολή στο pc ή έστω streaming δε θέλεις κάτι παραπάνω. Αν επιμένεις για reencode δοκίμασε τον τρόπο που σου είπε ο micos000 ή εναλλακτικά μπορείς να το κάνεις με το Megui κι ένα σκριπτάκι με το οποίο θα θέσεις απλά την εντολή spline36resize(xx,yy).
micos000 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μετά από ένα format που έκανα στο λαπτοπ χρειάστηκε να ξανακατεβάσω το VirtualDub. Κατέβασα το VirtualDub 1.10.4 Τώρα όμως δεν έχω τις επιλογές για compression. Πατάω το Video --> Compression και μου βγάζει: Uncompressed RGB/YCbCr Cinepak Codec by Radius ffdshow Video Codec Intel IYUV codec Intel IYUV codec Microsoft RLE Microsoft Video 1 όποιο κι αν διαλέξω το video που βγαίνει είναι τεράστιο. Βοήθεια παρακαλώ. Επέλεξε το ffdshow και όρισε σε τι μορφή το θέλεις. Πριν τι επιλογή έβαζες;
photiusg Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Επέλεξε το ffdshow και όρισε σε τι μορφή το θέλεις. Πριν τι επιλογή έβαζες; Επιλέγω το ffdshow μετά πατάω το Configure και πελαγώνω... Πριν πατούσα Compression και μετά DivX (αν θυμάμαι καλά... ) τώρα το απόλυτο χάος.
micos000 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Αν πατούσες divx τότε είχες divx encoder εγκατεστημένο (που δεν είναι δωρεάν) και αν το θέλεις πρέπει να το βρεις από τον θείο. Στο ffdshow βάλε xvid που είναι το αντίστοιχο δωρεάν, ένα bitrate από 1000-1300 και κάνε μια δοκιμή σε ένα μικρό σημείο για να μην περιμένεις.
photiusg Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Αν πατούσες divx τότε είχες divx encoder εγκατεστημένο (που δεν είναι δωρεάν) και αν το θέλεις πρέπει να το βρεις από τον θείο. Στο ffdshow βάλε xvid που είναι το αντίστοιχο δωρεάν, ένα bitrate από 1000-1300 και κάνε μια δοκιμή σε ένα μικρό σημείο για να μην περιμένεις. Δεν σε πιάνω γιατί είμαι πολύ πίσω σε αυτά. Αν μπορείς να με βοηθήσεις με απλά ελληνικά για αρχάριους;
CheOnWeb Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Γιατί επιμένεις να πειράξεις τις ταινίες; Χειρότερες θα τις κάνεις. Βάλε στο VLC την απαιτούμενη ρύθμιση όπως ειπώθηκε στα πρώτα ποστ.
micos000 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Γιατί επιμένεις να πειράξεις τις ταινίες; Χειρότερες θα τις κάνεις. Βάλε στο VLC την απαιτούμενη ρύθμιση όπως ειπώθηκε στα πρώτα ποστ. Κι εγώ την ίδια απορεία έχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα