Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ξερω τι εγινε (δεν ημουν παρων ) αλλα χαθηκε το εικονιδιο του dvd (πηγε να πατησει εξαγωγη και πατησε κατι αλλο?) και στην διαχειρηση εργασιων δεν βλεπω καθολου μοναδες dvd ...ομως βαζω μεσα dvd  και το ακουω που γυριζει αλλα δεν κανει τπτ αλλο ,καμια ιδεα!

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μπηκα και στο bios  και την συσκευη την βλεπει κανονικα για να κανει boot απο αυτη ( το μεσημερι θα βρω ενα δισκακι να δω αν οντως την βλεπει και πρακτικα)

ανοιξα το dvd τσεκαρα κορδελα με μητρικη  ειναι οκ

βαζω μεσα cd/dvd το ακουω που το διαβαζει και μετα σταματαει ( οπως κανει στην αυτοματη εκτελεση οταν περιμενει να πτησεις τι θα κανει)

αρα λογικα πρεπει η λαλακια να ει ναι  απο τα windows..καμια αλλη ιδεα?

Δημοσ.

Φυσιολογικά ειναι απο τα windows γιατι και το drive να ειχε πρόβλημα το εικονίδιο δεν εξαφανίζεται

Δημοσ.

δεν ξερω τι εγινε (δεν ημουν παρων ) αλλα χαθηκε το εικονιδιο του dvd (πηγε να πατησει εξαγωγη και πατησε κατι αλλο?) και στην διαχειρηση εργασιων δεν βλεπω καθολου μοναδες dvd ...ομως βαζω μεσα dvd  και το ακουω που γυριζει αλλα δεν κανει τπτ αλλο ,καμια ιδεα!

...στην Διαχείριση Δίσκων εννοείς μήπως...;

Εγώ θα έλεγα να μην αποκλείσεις ακόμη την περίπτωση σφάλματος σύνδεσης. Και συγκεκριμένα (είναι IDE το DVD αν κατάλαβα καλά...; ) βρες μια οποιαδήποτε άλλη "καλωδιοταινία" για να το συνδέσεις. ΑΝ είναι πιο εύκολο από το να βρεις δισκάκι εγκατάστασης Windows. 

Δημοσ.

telaiytea νεα κανει κανονικα boot απο cd...moυ δωσανε ενα δισκακι windows πειραζει αν δεν ειναι ιδια? χπ προ ειναι και τα δικα μου θα δουλεψει το repair?

akoma πιο φρεσκα νεα .το δισκακι που εβαλα για να δω αν παιζει το dvd  ηταν win 7  επελεξα boot apo cd  το ειδε κανονικα και εκει που λεει press any key  δεν πατησα τιποτα και φορτωσαν τα win xp  κανονικα ..οσο ειχα το δισκακι μεσα εμφανιστηκε το εικονιδιο στην διαχειρηση αλλα και στο ο υπολογιστης μου (παρατηρησα οτι σαν να ψιλοκολαγε το ποντικι αλλα μπορει να ηταν τυχαιο) βγαζω το δισκακι κανω επανεκινηση ...χανεται παλι το dvd... :fear:

Δημοσ.

Οποιοδήποτε δισκάκι κανει πρέπει να ειναι ομως του λειτουργικού που εχεις (xp) δεν μπορεις να βάλεις των 7 πχ

Δημοσ.

den ετρωγα σκ@τ@  ebala  λοιπον το δισκακι win xp pro  οπως και το λειτοργικο μου .....αμ δε !! μου βγαζει κατι γραμματα για ενα κλασμα δευτερολεπτου και μετα με πεταει σε επιλογξ boot απο σκληρο ...ξαναβαζω το δισκακι των win 7 που ειχα κανει το τεστ τα ιδια .εκανα και επαναφορα συστηματος τπτ....

Δημοσ.

...για να πω την αλήθεια δεν πολυκατάλαβα την τελευταία διαδικασία που έκανες, αλλά επειδή ειδικά με "εξαφανίζοντα drives" έχω φάει αρκετό πακέτο over the years (ψάχνοντας σε διάφορες περιπτώσεις λύσεις και εφαρμόζοντας διάφορες "registry-orientated" γενικά χωρίς αποτελέσματα), εγώ θα σου πω να είσαι προετοιμασμένος για επανεγκατάσταση του λειτουργικού σου.

Συμφωνώ, ακούγεται μαλακία, και σίγουρα ΥΠΑΡΧΕΙ λύση,,,αλλά θα την βρεις; Και πότε άραγε; ΔΕΝ σου λέω "κάνε φορμάτ", αλλά όπως είπα, έχε το στην άκρη του μυαλού όσο ψάχνεσαι, και φρόντισε να είσαι προετοιμασμένος για την "ριζική λύση" μιας επανεγκατάστασης...(...εννοείται για την περίπτωση που ΔΕΝ θα πληρώσεις κάπου, αλλά θα την κάνεις μόνος σου, ε)

...επίσης, ΔΕΝ νομίζω να σου δουλέψει η "επιδιόρθωση", αν δεν είναι ίδια με την εγκατεστημένη σου, η έκδοση των Win που θα έχει το δισκάκι που θα χρησιμοποιήσεις. (...άσε που μπορεί και να είναι κι άκαρπη, τελικά. Ίσως πχ φταίει κάποιο πρόγραμμα σχετικό με "optical disc burning" που έχεις βάλει, ή που ΕΙΧΕΣ βάλει και απεγκατέστησες, που δημιουργεί θέμα...)

ΓΝΩΜΗ, απλώς και μόνο, δική μου είναι, αν δεν υπάρχει κάποιο πρακτικό πρόβλημα που αγνοώ, φτιάξε (ή βρες έτοιμο τεσπα) ένα δισκάκι του λειτουργικού που θες να χρησιμοποιήσεις, κάνε εκ νέου εγκατάσταση, και έχε το πρόχειρο πάντα (...μιας και μου φαίνεται λίγο "φάουλ" να μην ήδη έχεις ένα τέτοιο, και αν χρειάζεσαι, όπως τώρα καλή ώρα, να ψάξεις σε φίλους για να βρεις).

Τέλος, η καλύτερη φάση για να αποφεύγεις τέτοια μπλεξίματα με τα @#$%-Windows, είναι να έχεις πάντα πρόχειρο ένα "image", τουλάχιστον του partition C: σου που να περιέχει απλώς τα Win και τα βασικά προγράμματα που χρησιμοποιείς (όπως και τα Updates των Win - και για την ακρίβεια, τώρα που αυτά θα σταματήσουν από Απρίλη μεριά, καλό θα ήταν να προλάβεις να κάνεις μια εγκατάσταση που να τα περιέχει). Αν μάλιστα μιλάμε για ΧΡ, θα είναι μεγέθους μόλις μερικών GB (ίσως και κάτω από 4, οπότε θα μπορείς να διατηρήσεις ένα τέτοιο "cloned image" σε ένα δισκάκι DVD και να μην σου πιάνει καν χώρο σε δίσκο).

Ιδανικό είναι το -κλασσικό πλέον- True Image της Acronis (όχι freeware μεν, αλλά μπορείς να το "βρεις"...) για αυτήν την δουλεια.

Καλή ώρα τώρα, το μόνο που θα είχες να κάνεις θα ήταν να "αποσυμπιέσεις" τον κλώνο του C: σου μέσα σε λίγα λεπτά και είχες το λειτουργικό όπως ακριβώς ήταν όταν είχες φτιάξει τον "κλώνο"...

Οποιοδήποτε δισκάκι κανει πρέπει να ειναι ομως του λειτουργικού που εχεις (xp) δεν μπορεις να βάλεις των 7 πχ

Σπάνκη, πρέπει να είναι "ίδια version" (για "επιδιόρθωση" λέω, όχι για κονσόλα γραμμής εντολών βέβαια). Πχ έχω δοκιμάσει Win XP Pro Gr SP2 δισκάκι σε εγκατάσταση XP Home Gr, SP3 αν θυμάμαι καλά, και...μ' έφτυσε...

Δημοσ.

ναι αυτο με τις 4 /4 το σκεφτηκα ...και να σου πω ηδη ετοιμαζομαι να αλλαξω λειτουργικο ...το θεμα ειναι οτι αν δεν παιξει το dvd  πως θα το κανω ??ειμαι 99% σιγουρος οτι το boot menu δεν υποστηριζει usb  ....

Δημοσ.

"4/4"....?

Κοίτα : αν το δισκάκι της εγκατάστασης ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ, τότε το drive σου...προφανώς δεν έχει πρόβλημα.

Επαναλαμβάνω τα γράφεις λίγο "ανάκατα" και "αναστατωμένα" αυτά που γράφεις (...λογικό...), και δεν μπορώ, εγώ τουλάχιστον, να παρακολουθήσω επαρκώς σε τί φάση βρίσκεσαι. ΟΜΩΣ, αν ψιλοπιάνω τί γίνεται, παίζει τα δισκάκια που δοκιμάζεις να είναι για "αυτόματη εγκατάσταση" και να μην βρίσκει αυτή δίσκο, ΑΝ ο δίσκος σου είναι SATA και ΑΝ το δισκάκι δεν περιέχει τον ανάλογο SATA disk controller driver που χρειάζεται η εγκατάσταση, για να "δει" τον disk controller της μητρικής σου και γι' αυτό να κάνει restart (...; ). Eιδικά τα ΧΡ, αν δεν είναι "πειραγμένο" το δισκάκι, δεν έχουν SATA controller drivers...

Γενικά προσπάθα να τα βάλεις τα πράγματα "σε μια σειρά", για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και εμείς...

Δημοσ.

για να τα βαλω σε μια σειρα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ XP PRO

LAPTOP PAVILLION DV6144EA

1) το εικονιδιο dvd χαθηκε για αγνωστο λογο απο την θεση -ο υπολογιστης-

2) ταυτοχρονα χαθηκε και απο την διαχειρηση συσκευων  το -μοναδες dvd-

3) tsekara registry  για uper και lowfilters -δεν ειχα τπτ τετοιο - οκ απο εκει

4) επαναφορα συστηματος -δεν δουλεψε το dvd-

5) εχω δισκακι με τα win 7  οποτε λεω δεν το βαζω να δω αν θα δει το dvd για να bootαρει απο το dvd - οντως το ειδε και στο σημειο που εγραψε press any key  δεν πατησα τπτ και φορτωσε κανονικα τα xp μου ...οσο ειχα το δισκακι των 7 μεσα  στο dvd, εμφανιστηκε  στην θεση -ο υπολογιστης μου-  το dvd/rom το ιδιο και στην διαχειρηση συσκευων ...βγαζω το δισκακι κανω επανεκινηση και επιστρεφω στο ιδιο θεμα δεν φαινεται το dvd πουθενα ...

6) βαζω δισκακι xp pro  ωστε να κανω επιδιορθωση οπως ειπε ο φιλος ...μολις πατησω change boοτ μου βγαζει κατι κινεζικα( φανταζομαι) γιατι δεν προλαβαινω να δω τπτ.. τα παιρνω στην κρανα και λεω θα βαλω τα 7 να τελιωνει το θεμα ξαναβαζω το δισκακι που ειχε δει πριν το dvd  ...και ...............τπτ  παλι κατι λεει αλλα δεν προλαβαινω να δω τι ειναι αυτο ουτε καν με το pause  δεν προλαβαινω ...αυτα!

http://i.imgur.com/rlktuUn.png

http://i.imgur.com/fn2pzd0.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...