Προς το περιεχόμενο

Θα δει το ubuntu την ασυρματη καρτα δικτου του Dell?!

thessalonik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια εχω ενα Dell Inspiron ι7 στο οποιο θελω να περασω ubuntu.

Οσες φορες εχω περασει ubuntu σε λαπτοπ δεν μπορει με τιποτα να "δει" την ασυρματη καρτα δικτυου του λαπτπ.
Αυτο το dell ειναι ολοκαινουργιο και θελω να του περασω ubuntu βγαζονατς τα 8.1

Θα την δει την καρτα η παλι θα αγανακτησω και θα χρειαστει να την βγαλω?

Intel® Centrino® Wireless-N 2230 ειναι η καρτα wi-fi πουε χω στο λαπτοπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστω, θα κατεβασω το ubuntu αμεσως και θα το στησω.

Υπαρχει περιπτωση το ubuntu ανα αναγνωρισει αυτοματα την καρτα δικτυου του Dell?

Aν δεν την αναγνωρισει μετα με ποια διαδικασια θα την κατεβασω και θα την κανω install?

Εγω πιστεύω οτι θα το βρει αυτόματα δεν θα χρειαστεί να κανεις κατι , τωρα απο εκει και πέρα συνήθως οι drivers για linux εχουν μεσα οδηγίες πως να κανεις την εγκατάσταση.

Μχρι τωρα σε οσα λαπτοπ δοκιμασα δεν τους εβρισκε, και επρεπε να τραβαω καλωδια.

τισ σε κανει να πιτευςις οτι αυτηητην φορα θα το δει? Η δικη σου εμπριεια ποια ειναι?

Καθως επισης λες να τρεξω το ubuntu καθαρα βαγζονατς τα 8.1 ή μεσα απο τα 8.1 μεσω του Virtual box?

Αν δεν την βρει απλά βάζεις το καλώδιο και μετά εγκαθιστάς το iwlwifi από το κέντρο λογισμικού.

Το vbox είναι μία άλλη ιστορία με ότι αυτό συνεπάγεται. https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_για_αρχάριους/Πως_μπορώ_να_δοκιμάσω_το_Linux;#Virtualbox

Εδώ βλέπω πως συμεριλαμβάνεται στο πακέτο linux-firmware. Δεν βλάπτει πάντως πριν κάνεις εγκατάσταση να δοκιμάσεις από ένα Live cd. Θα σιγουρευτείς και δεν θα συζητάμε θεωρητικά.

Συνήθως οι τελευταίες εκδόσεις του linux / kernel εχουν drivers για αρκετές συσκευές , με τα μονα που ειχα αντιμετωπίσει προβλήματα με drivers κτλπ ηταν με πολυ παλιά συστήματα και παλιότερες εκδόσεις linux που απλα έπρεπε να τους βρεις εσυ.

Δεν ξέρω αν θές να αφήσεις και τα windows καντο ετσι ( δεν το εχω κανει για να σου πω τι και πως) αλλιως βάλε μονο ubuntu ειναι ανάλογα τι θέλεις εσυ

Θα βαλω ubuntu φιλε μου το κατεβαω as we speak.

αν δεν καταφερει να "δει" την καρτα και χρειαστει αν τραβηζξω καλωδιο θα με βοηθησεις να το κανουμε να την δει για να μην μπαινω συνεχως με καλωδιο ετισ ωστε ταυτοχνρα να μαθω και την διαδικασια?

Δες που προσθεσα κάτι στην απάντησή μου. Live cd και είσαι σίγουρος. Πρώτα θα το δούμε από το live cd και μετά θα κάνεις κανονική εγκατάσταση.

Α σε ευχαριστω φιλε μου, μου διςφυγε πριν το μηνυμα σου τωρα τα διαβασα μολςι ιατα 2 .

Παιδια ξεκιναω καθαρα με ubuntu κια ο θεος βοθος. τα σβηνω τα 8.1, αμα χρειστουν θα τα τρεχω σε virtual box mesa apo to untunu(γινεται αυτιο ετσι?) και οχι το αναποδο.

ουτε live cd ουτε τιθποτα θα τα βαλω κανονιακ μολις κατεβουν.

Φιλε μου το πηρα αποφαση να εγκαταστησω το ubunti 13,10 οπω; και να εχει , αυτην την στιγμη το κατεβαζω λιγο ακομα θελει και κατεβασα και το linux live usb creator για να καψω το .iso με αυτο και να κανω εν συνεχεια το setup.

Ας ελπισουμε να πανε ολλα καλα και αν την δει την καρτα.....

Αλλιως θα μπω με καλωδιο να σας ενημερωσω να δουμε πως θα γινει....δεν θα γυρισω παπλι πισω στα 8.1

• Like 1

Δηλαδη φιλε λες οτι με τo update θα τα κατεβασει ολα αυτοματα? Αμα δνε την αναγνωριζει την καρτα πως θα την βρει driver με το update?

Ηση επαθα μια χαζομαρα...καυεβασε απο το σιτε του ubuntu το 13,10 αλλα μου κατεβασε το αμδ64 ro ekapsa se stikaki kai dne ekane boot. μα καλα γιατι δνε μου εδωσε το ι386 και μου εδωσε εξ οριμου το amd64?

αιδια κιαλλο προβλημα., το λιλο toy eipa na to katebasei μεσα απο αυτο το ι386 και μου ελει οτι κατεβηκε κατεστραμμενο, δεν το κατεβαζει σωστα.

Απο που μπορω να κατεβασω μια σωστη 64bit PC version? γιατι στο σιτε βλεπω μονο 64bit AMD.

Δεν υπαρχει 64bit PC? 64bit συστημα εχς και οχι 32βιτ

0) Αmd64 = 64αρα εκδοση της διανομης, ασχετως με το τι επεξεργαστη εχεις.

1) Για να δεις αν το iso κατεβηκε σωστα και ολοκληρο τσεκαρεις το md5sum του. Υπαρχει σχετικο κομματι στο θεμα που λεγεται "πριν την εγκατασταση" στο wiki του insomnia.

2) Η καρτα σου ειναι αρκετα κοινη ωστε να υποστηριζεται απο τον iwlwifi, ο οποιος περιλαμβανεται στον πυρηνα εδω και παρα πολλες εκδοσεις.

3) Τα 8 κρατα τα μεχρι να εξοικιωθεις αρκετα και για την περιπτωση που θα χρειαστεις καποιο προγραμμα που αντιστοιχο του δεν υπαρχει στο λινουξ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...