Προς το περιεχόμενο

απορια με ίντερνετ

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από poulinos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μήνυμα σου είχε αριθμό #31 και το μήνυμα που διαβάζεις τωρα εχει αριθμό #32. Το γραφει δεξιά και λίγο πάνω από το μήνυμα

Δημοσ.

Βασικά ΔΕΝ πρέπει να είναι ίδια. Βάλε δικά σου. Ο κωδικός πάνω από 9 χαρακτήρες και να περιεχει νουμερο (0-9) και κάποιο σύμβολο (π.χ. # ! $ )

Δημοσ.

ποιο ρουτερ προτεινεις να παρω? για τον πανω οροφο  να εχει και ιντερνετ απο καλωιδιο και ασυρματ?Α>

Δημοσ.

Και για στπ? Δρν θα ριναι καλυτερο ...εχω ενα ρουτερ net fastwe iad 2 θα κανει? Αλλα δεν εχω τηβ τροφοδιτικο τ ...

το βασικο ειναι ποσα λεφτα θες να δωσεις.γενικοτερα θα βρεις καλωδια για ολα τα λεφτα.το utp εξωτερικου χωρου παντως κανει.δεν χρειαζεσαι κατι παραπανω σε ποιοτητα η πιο μονομενο.δηλαδη να πας σε εξωτερικου χωρου και να εισαι ftp/stp απλα ειναι αρκετα λεφτα παραπανω.και τα 2 ρουτερ κανουν που εχεις αλλα γενικα το Netfaster ειναι καλυτερο.

ZXHN H 108L ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΓΩ ΚΑΤΩ...

ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΧΩ 2 ΕΠΙΛΟΓΕΣ Η ΤΟ ZXV10H108L  Η ΤΟ NET FASTER IAD2

netfaster iad.ta zte ειναι λιγο χαλια.

(Μην γράφεις κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζεις).

Το netfaster το αποκλείουμε γιατί δεν εχεις τροφοδοτικό (εκτός αν βρήκες)

Δεν εχω στα χέρια μου κανενα από τα δυο για να σου πω βημα βημα αλλά σε γενικές γραμμές πρέπει να κάνεις το εξής:

1. Συνδεεις το ΠΑΝΩ ρουτερ με υπολ/στη με καλώδιο ethernet. Στο πάνω router δεν πρέπει να ειναι συνδεμένο κανενα αλλο καλώδιο.
  2. Μπαίνεις στις ρυθμίσεις του πανω router και ρυθμίζεις το ασύρματο δίκτυο (ssid, password, Κλπ). Μετά απενεργοποιείς τον DHCP server και ακόμα κι αν δεν σου ζητήσει, κάνε επανεκκίνηση του router. 
  3. Λογικά τώρα θα χαθεί η σύνδεση με το router. Δεν πειράζει. Αποσυνδεεις το καλώδιο ethernet (υπολογιστής - ΠΑΝΩ ρουτερ)
  4. Σε οποιαδήποτε απο τις ethernet θύρες του ΚΑΤΩ router συνδεεις το ένα άκρο του καλωδίου που έριξες.
  5. Το άλλο άκρο το συνδέεις στην πρώτη ethernet θύρα του ΠΑΝΩ router.
  6. Περιμένεις 20-30 δευτερολεπτα και συνδεεις τον υπολογιστή με το ΠΑΝΩ router χρησιμοποιώντας καλώδιο ethernet που θα βάλεις σε κάποια από τις ελευθερες θύρες του ΠΑΝΩ router. 
  7. Αν όλα πήγαν καλα, σε μερικά δευτερολεπτα θα εχεις internet.

πρεπει να ειναι και τα 2 ρουτερ στο ιδιο δικτυο ip's.δηλαδη αν το ενα ειναι 192.168.1.254 καλο θα ειναι να βαλει και το αλλο 192.168.1.253.και να μην ειναι θα παιξει αλλα δεν θα εχει ΕΥΚΟΛΗ προσβαση στο δευτερο ρουτερ για να κανει αλλαγες.θα πρεπει να συνδεεται αλλαζοντας ip

εννοω ..net faster iad2  του βρω τροφοδοτιικο

πρεπει να βρω για το net faster iad2 τροφοδοτικο αλλα ρωτησα φιλουσ και  δεν ειχαν,,,τωρα ??που να ψαξω?

αν ξερεις τι τροφοδοτικο παιρνει (συνηθως το λεει κατω απο το ρουτερ )μπορεις να βρεις απο κανα αλλο ρουτερ τροφοδοτικο μπας και ταιριαξει.

τα εκανα ολα οσα λες αλλα αντι για wpa2 εβαλα wpa σκετο  και η διευθυνδη τ ηταν 192,168,1,254  τωρα τ κανω φιλε μου?

καλο θα ειναι και στα 2 ρουτερ να εχεις το ιδιο κλειδωμα τον ιδιο κωδικο και το ιδιο ssid αν θες να πηγαινεις απο το ενα μερος στο αλλ κα να μην καθεσαι να εχεις αλλο δικτυο και αλλο κωδικο.απλα να εχει το ασυρματο 5 καναλια διαφορα(αν και η αποσταση ειναι μεγαλη).

δηλαδη το ενα να ειναι καναλι 1 και το αλλο να ειναι καναλι 6.οχι auto οχι 12 καναλι οχι 13 καναλι.

ssd kwdikoi και τα αλλα πρεπει να ειναι τα ιδια με τ κατω ρουτερ?

καλο θα ηταν να ειναι τα ιδια

Βασικά ΔΕΝ πρέπει να είναι ίδια. Βάλε δικά σου. Ο κωδικός πάνω από 9 χαρακτήρες και να περιεχει νουμερο (0-9) και κάποιο σύμβολο (π.χ. # ! $ )

μπορει να βαλει και τα ιδια αμα θελει.δεν θα εχει θεμα αρκει να ειναι τα καναλια με διαφορα.

ωραια ευχαριστω ..λοιπον στη ουσια ειναι μονο αυτα τα βηματα που μ ειπες? τπτ αλλο ?

τα βηματα ειναι 3.

φτιαχνεις το wireless στο δευτερο ρουτερ.

β,του κλεινεις τον dhcp

και πρεπει και τα 2 ρουτερ να ειναι στο ιδιο δικτυο.αν το πρωτο ρουτερ ειναι 192.168.1.254 το δευτερο θα πρεπει να ειναι 192.168.1.χ οπου χ οτιδηποτε εκτος απο 254.αλλιως αμα ειναι αλλο δικτυο ή ακομα χειροτερα να εχουν την ιδια ip θα εχεις θεματα.οταν αλλαξεις ip θα χασεις την προσβαση στο ρουτερ αλλα δεν σε νοιαζει.ενωνεις το καλωδιο μεταξυ των 2 router κανεις και ενα reboot στο λαπτοπ σου(υπαρχει και αλλος τροπος αλλα μην σε μπερδεψω) και θα εισαι οκ.θα πρεπει να μπορεις να μπεις και στα 2 ρουτερ και να εχεις ιντερνετ και απο τα 2 κανονικα

οχι ... μαλλον κατι λαθος...

εαν και εκανα ακριβως αυτα που μου ειπες

τσεκαρε αυτα που εγραψα.

ποιο ρουτερ προτεινεις να παρω? για τον πανω οροφο  να εχει και ιντερνετ απο καλωιδιο και ασυρματ?Α>

δεν θες αλλο ρουτερ.και το zte και το netfaster κανουν κανονικα για access points.

Αν εκανες ακριβώς οτι σου ειπα, τοτε δοκίμασε με αλλο router.

θα παιξει με αυτα που εχει.απλα κατι εχει κανει λαθος

τα εκανα ολα οσα λες αλλα αντι για wpa2 εβαλα wpa σκετο  και η διευθυνδη τ ηταν 192,168,1,254  τωρα τ κανω φιλε μου?

αν θες μπορεις και διαφορετικο κλειδωμα να βαλεις αλλα καλο θα ηταν να ειναι το ιδιο κλειδωμα ειδικα αμα εχεις το ιδιο ssid(ονομα ασυρματου δικτυου)

εαν και δεν ξερω εαν θα τ κανω σωστα σε ευχαριστω για  τις χρησιμεσ οδηγιεσ σ ! ελπιζω να τ κανω σωστα

μπορεισ να μου αναλυσεις λιγο πιο πολυ το βημα 2? ξεκινησα να το κανω και ο θεος βοηθος .περιεμενω την βοηθεια σας

λογικα θα υπαρχει καρτελλα Lan.εκει συνηθως ειναι ο dhcp και η αλλαγη Ip.

Το αγχός σου είναι να παίξει σωστά κάποιο από τα δυο. Απο εκεί και πέρα δεν εχει σημαντική διαφορά γιατί και τα δυο εχουν dummy ρόλο. Και τα δυο τα εχω δουλέψει σαν router αλλά κανενα τους σαν access point.

Δοκίμασε να το στήσεις με το zxv και παράλληλα περιμενε μήπως κάποιος αλλος σου δώσει πιο σαφείς οδηγίες. Αν σου πει κάποιος οτι επιβεβαιωμένα δεν γίνεται ψάχνεις για τροφοδοτικό για το netfast

απλα το zte δεν φημιζεται για το wifi του.οχι οτι φημιζεται για τιποτε αλλο

Δημοσ.

Τώρα ο γιος μου θέλει ένα στον πάνω όροφο και ένα εξωτερικό στην βεράντα με.. Λοιπόν πείτε μου τιμούμλες.. Εάν είναι να πάρω 3ρουτερ πια θα λέγατε?και πιο καλώδιο στπ(αντέχει νερό και υγρασία) ?αυτό με το ιπτάμενο το κεντρικό ρουτερ πρέπει να έχει πχ 192.168.1.254 και τα επόμενα δύο 254+1?

Δημοσ.

Τώρα ο γιος μου θέλει ένα στον πάνω όροφο και ένα εξωτερικό στην βεράντα με.. Λοιπόν πείτε μου τιμούμλες.. Εάν είναι να πάρω 3ρουτερ πια θα λέγατε?και πιο καλώδιο στπ(αντέχει νερό και υγρασία) ?αυτό με το ιπτάμενο το κεντρικό ρουτερ πρέπει να έχει πχ 192.168.1.254 και τα επόμενα δύο 254+1?

τιποτε αλλο θελει:P.

θες ενα καλωδιο απο τον εναν οροφο μεχρι τον αλλον και ενα δευτερο καλωδιο ειτε απο κατω μεχρι την βεραντα ειτε απο το δευτερο ρουτερ που θα εινα στον οροφο του μεχρι την βεραντα.το δευτερο ρουτερ που θα παει βεραντα θα πρεπει να μην τρωει νερα και υγρασια.

ακολουθεις την ιδια διαδικασια απλα οι ip θα ειναι

το πρωτο πχ 192.168.1.254 το δευτερο θα ειναι 192.168.1.253 και το τριτο 192.168.1.252.

καναλια μπορεις να βαλεις 1,6,11.

απο το 254 πας προς τα κατω οχι προς τα πανω.δεν παει πιο πανω απο 254.εκτος αν πιανει στην βεραντα απο το ρουτερ που εχει μεσα.το καλοδιο αντεχει μια χαρα το Utp.απλα πρεπει να αντεξει και το ρουτερ αλιως πρεπει να μπει σε στεγανο κουτι.ρουτερ δεν θες εχεις ηδη 2 που περισσευουν

Δημοσ.

Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα που είναι. Διαφορετικά? Στεγανά κουτιά ?δεν θα μπλοκάρουν την ασύρματη ζεύξη?

Δημοσ.

Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα που είναι. Διαφορετικά? Στεγανά κουτιά ?δεν θα μπλοκάρουν την ασύρματη ζεύξη?

οτι το στεγανο κουτι ειναι πλαστικο δεν εχεις θεμα απωλεια σηματος.ειναι μικρη.εκτος αν εχεις κανα μπαλκονι 300 τετραγωνικα :P.σε πειραζω.

Δημοσ.

Χάχα ωραίος :-D. Έψαξα στο ίντερνετ. Και δεν βρήκα.. Μάλλον πρέπει να πάω σε καταστήματα της περιοχής μας. Πρέπει να βρω και στις κατάλληλες. Διαστάσεις η όλα είναι τα ίδια? Και κάτι τελευταίο. Που ρώτησα και δεν πήρα απάντηση.. Αυτό το καλώδιο που τράβηξα επάνω είναι στπ.. (τώρα και να πέσει βροχη,χιόνι. Η ξέρω εγώ. Κάτι αλλο:-P )δεν χαλάει έτσι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...