g.shock Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 30-45cm είναι η απόσταση ή 70cm+ τελικά; Εγώ την Dell U2713HM θα σκεφτόμουν. Η απόσταση είναι 70+ ... απλά έχω ένα μικρό θέμα με την απόσταση και εάν δεν πάρω μέτρο τα ψιλοχάνω ... δλδ μην σου πω ποτέ οτι την έχω 2 μέτρα γιατί απλά δεν υπάρχει περίπτωση !!! αγορασα αυτη http://www.ebay.com/itm/QNIX-QX2710-LED-Evolution-ll-DPmulti-TRUE10-Matte-Perfect-Pixel-27-Monitor-/111294825507?pt=Computer_Monitors&hash=item19e9b04423 εδω και μια εβδομαδα και απλα τα σπαει οσοι την ειδαν τρελαθηκαν αν ρισκαρεις μπορει και ν βγεισ υπερκερδισμενος οπωσ εγς !.. η αποφαση δικη σου για την περίπτωση αυτού του μόνιτορ έχω διαβάσει πολλά αλλά το πρόβλημα είναι οτι αν μας κάτσει το τελωνείο τότε θα μας βγεί όσο μια DELL Οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις για gaming είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ταινίες ή το σερφάρισα.Την χρησιμοποιείς για gaming;Αν ναι και παίζεις με 32αρα σε κάτω από το 1,50 μέτρα, ο οφθαλμίατρος σου (αν δεν έχεις, ίσως αποκτήσεις σύντομα ) έχει διαφορετική άποψη. Βέβαια, όπως βολεύει τον καθένα αλλά καλό είναι να θυμόμαστε και τις συνέπιες. Ίσως είναι και ανάλογα το άτομο. Πχ εγώ στα 33 μου, μετά από 25 χρόνια gaming, τα μάτια μου αρχίζουν και κουράζονται μετά από 1,5 ώρα gaming σε 23αρα από απόσταση 70 -100cm.Στις 3 ώρες (σπάνια θα το κάνω συνεχόμενα) αρχίζουν και κοκκινίζουν, κάτι που δεν συνέβαινε παλιά… Ευτυχώς προς το παρόν δεν έχω αποκτήσει μυωπία κτλ. Γενικά έχω διαβάσει έρευνες που λένε ότι οι όλο και αυξανόμενες παθήσεις των ματιών σε νεαρή ηλικία οφείλονται στις αυξανόμενες ίντσες. Δεν σας φαίνεται ορθολογικό; η αλήθεια είναι αυτή που γράφεις .... απλά οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε την μεγάλη διάσταση και μετά μας φαίνεται μικρή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνουμε την διάσταση τηλεόρασης - κινητού - μόνιτορ και στο τέλος να ψάχνουμε τον καλό γιατρό που θα μας κάνει την μεταμόσχευση του κερατοειδούς !!!
aret1 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Dell U2713ΗΜ από εμένα την έχω περίπου 'ενα χρόνο. Την έχω δουλέψει με δύο Α4 στην οθόνη ταυτόχρονα ανοικτές για εργασία, απίστευτη ευκολία . Στο τερμα της ανάλυσης με παιχνίδια strategy απλά χάνεσαι . . .! ...αλλά πιστεύω ότι σήμερα πολύ πιθανόν να πήγαινα σε κα΄τι νεα μοντέλα LG λόγω των ηχείων αλλά και του split screen, που μπορείς να χωρίσεις την οθόνη στα δύο με δυο διαφορετικά video sources
Psycho_Warhead Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μια χαρά είναι οι 45 πόντοι και για 27άρι monitor, αρκεί να 'ναι 1440P και όχι 1080P.Άκου 1.5 μέτρο, λολ, το διαβάσαμε κι' αυτό.Μόνιτορ είναι, όχι TV.
Bermudakias33 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μια χαρά είναι οι 45 πόντοι και για 27άρι monitor, αρκεί να 'ναι 1440P και όχι 1080P.Άκου 1.5 μέτρο, λολ, το διαβάσαμε κι' αυτό.Μόνιτορ είναι, όχι TV. Με 45 πόντους και 27αρα για gaming, θα γκαβωθείς σε λιγότερο από 1 χρόνο, ακόμα και αν είναι 1 εκατομμύριο p. Σαν τον βάτραχο που βράζει μέσα στο νερό και νομίζει ότι είναι μια χαρά μέχρι να γίνει κάρβουνο.Και άντε πες ο βάτραχος δεν θα είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για τις σωστές αποστάσεις από την οθόνη. Εσύ όμως δεν έχεις καμία δικαιολογία.
Bigi444444 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Έχω ήδη κλείσει 3ετία σε 27ρα με απόσταση το πολύ μισό μέτρο, ανάλογα με το πόσο τσιτωμένος είμαι όταν κάθομαι στο pc. Είναι μακράν η πιο άνετη οθόνη που είχα και πιο ξεκούραστη και ας έχει πολύ μικρό dot pitch.Ζουμ στα ιντερνέτια επειδή τα γράμματα είναι αρκετά μικρά και όλα είναι μια χαρά.Μην είμαστε υπερβολικοί.Η πολύωρη χρήση της οθόνης και η λάθος χρήση/ρύθμισή της είναι αυτά που δημιουργούν πρόβλημα, όχι η επιφάνειά της.Στο γραφείο έχω μια αντίστοιχης περίπου ποιότητας 23αρα, σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση, αλλά επειδή ο φωτισμός του χώρου είναι στην πλάτη μου μου δημιουργεί έντονο πρόβλημα.Εκεί να δεις πονοκέφαλο, κάψιμο και λοιπά.Μέχρι που πήγα και πήρα gunnars.
Bermudakias33 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Πόσες ώρες παίζεις στην 27αρα από τα 50cm το πολύ;Το μέτρησες και είναι όντως τόσο ή λες και συ οτι ναναι; Έχεις καθόλου μυωπία, πρεσβυωπία ή κόκκινες φλέβες στο ασπράδι των ματιών;
Bigi444444 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Πλέον μπορεί και 5 ώρες το μήνα.Παλαιότερα μπορεί και 5 ώρες συνεχόμενα.Ποτέ δε με ενόχλησε σαν οθόνη.Και μιας και γράφω από αυτό το pc τώρα, βλέπω πως για να κάτσω στους 50 πόντους πρέπει να πιάσω το χειριστήριο.Κανα 30ρι είμαι. Πάντα είχα ευσαίσθητα μάτια, μυωπία είχα για 15 χρόνια περίπου μέχρι που έκανα lasik.Κόκκινα μάτια επίσης είχα και έχω πολλές φορές και πριν ξεκινήσω καριέρα πίσω από την οθόνη.Δεν με πείραξε ξαφνικά η 27ρα.
Psycho_Warhead Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Πόσες ώρες παίζεις στην 27αρα από τα 50cm το πολύ;Το μέτρησες και είναι όντως τόσο ή λες και συ οτι ναναι; Έχεις καθόλου μυωπία, πρεσβυωπία ή κόκκινες φλέβες στο ασπράδι των ματιών; Επειδή φαίνεται ότι δεν ξέρεις, η μυωπία, η πρεσβυωπία κλπ είναι κληρονομικά και δεν έχουν καμία σχέση με την χρήση του υπολογιστή ή της τηλεόρασης.Αυτά είναι χαζαμάρες που μας έλεγαν πιτσιρικάδες για να μην παίζουμε πολλές ώρες.Και τα 50cm είναι άψογα για 27άρι, σε TV αλλάζει το πράγμα γιατί έχει μεγαλύτερο dot pitch.
Bermudakias33 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Επειδή φαίνεται ότι δεν ξέρεις, η μυωπία, η πρεσβυωπία κλπ είναι κληρονομικά και δεν έχουν καμία σχέση με την χρήση του υπολογιστή ή της τηλεόρασης.Αυτά είναι χαζαμάρες που μας έλεγαν πιτσιρικάδες για να μην παίζουμε πολλές ώρες.Και τα 50cm είναι άψογα για 27άρι, σε TV αλλάζει το πράγμα γιατί έχει μεγαλύτερο dot pitch. Εγώ φταίω που πιάνω και κουβέντα.
g.shock Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Εγώ τι φταίω που δεν μπορώ να αποφασίσω τι να πάρω ο παπάρας ????
g.shock Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Dell U2713ΗΜ, για μένα αυτό να πάρεις. Ποια είναι η διαφορά απο την u2713h ?
Psycho_Warhead Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Η U2713H έχει πιο καλή χρωματική ακρίβεια, αλλά imho δεν αξίζει τα έξτρα φράγκα που ζητάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα