Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχην δε ξερω αμα το θεμα μου ειναι εναντια στους κανονες του forum, αν ειναι ζητω συγγνωμη , απο την αλλη δε μπορω να το αφησω ετσι. Χρησιμοποιω καθημερινα το πανεπιστημιακο ασυρματο δικτυο , και χθες μου ηρθαν 3 mails πανομοιοτυπα, αλλα με διαφορετικες ωρες απο το κεντρο ηλεκτρονικης διακυβερνησης ,οπως λεγεται. Εχω σβησει καποιες λεπτομεριες οπως το username μου , το πανεπιστημιου κτλ. Το mail ελεγε:

Μήνυμα από το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΚΗΔ) του Πανεπιστημίου .

Το ΚΗΔ έχει λάβει αναφορές για διάθεση ψηφιακού περιεχομένου χωρίς άδεια από τον κάτοχο των σχετικών πνευματικών δικαιωμάτων, από υπολογιστή που συνδέθηκε ασύρματα ή μέσω κοινόχρηστης πρίζας στο δίκτυο, χρησιμοποιώντας τον Iδρυματικό Λογαριασμό ********* κάτοχος του οποίου είστε εσείς .

Συγκεκριμένα, καταγράφηκε ότι ο παραπάνω υπολογιστής διέθετε το αρχείο " Da Vincis Demons S01E05 HDTV X264-2HD Mp4 " στις " 21 Mar 2014 16:51:50 ". (το αφηνω για να δειτε οτι δεν ειναι τιποτα περιεργο)

Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο υπολογιστής που χρησιμοποιείτε διαθέτει στο δίκτυο, μέσω πχ κάποιας P2P εφαρμογής και κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του δικτύου δεδομένων , ψηφιακό περιεχόμενο χωρίς άδεια από τον κάτοχο των σχετικών πνευματικών δικαιωμάτων. Εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να απομακρύνετε το ψηφιακό περιεχόμενο και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.

Τι ακριβως σημαινουν τα παραπανω ? Αν ειναι αυτο που φανταζομαι γιατι ειναι η πρωτη φορα που το λαμβανω , ενω χρησιμοποιω το ασυρματο 2 χρονια σχεδον ?

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο το κατεβασες με torrents ή με απευθείας download; 

απευθείας download  = υπηρεσίες τύπου rapidshare

Δημοσ.

Λυπάμαι αλλά πρέπει να κόψεις τα torrents ή να αγοράσεις vpn ή να αρχίσεις να χρησιμοποιείς υπηρεσίες τύπου rapidshare (direct downloading)

Τα email ειναι αυτοματοποιημένα από πρόγραμμα που παρακολουθεί το traffic. Προφανως σε μετέπειτα χρόνο θα κόψουν την πρόσβαση στα torrents ή θα αρχίσουν να κοβουν λογαριασμους χρηστών. Πιο πιθανό θεωρώ το δευτερο γιατί σαν πανεπιστήμιο ξέρουν οτι τα torrents χρησιμοποιούνται (από μια μικρή μειοψηφία) και για καλους σκοπους (π.χ. να κατεβασεις διανομές linux). 

Δημοσ.

Αν κρίνω από το κείμενο του email, το καμπανάκι χτύπησε επειδή έκανες seeding (δηλάδη upload σε άλλους) το αρχείο. Σίγουρα μπορούν να παρακολουθήσουν και το download (leeching) αλλά δεν γνωρίζω πόσο θα ασχοληθούν (ή θα τους πιέσουν) να ασχοληθούν με αυτό. 

Όσο για το τελευταίο σου ερώτημα, μην περιμένεις απάντηση λόγω των κανόνων του forum

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ακουσει κατι αντιστοιχο. Οποτε θα συνεχισω χωρις upload και βλεπω. Ευχαριστω για τη βοηθεια

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...