haHa Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Για το 214 έλεγα που έχει και usb3, αν είδα καλά. Αν δεν ενδιαφέρει κάποιον αυτό, τα 135 είναι πολύ καλά, όντως. Το θεμα ειναι (και ηταν κατι που δεν ειχα υποψην μου) οτι συμφωνα με τις παραπανω μετρησεις, ακομα και τα nas που εχουν usb3 συνδεση για εξωτερικο σκληρο, δεν πιανουν σοβαρες ταχυτητες. Βλεπω γυρω στα 20MB/sec.
zoranb Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ενας απο τους λογους που παιρνεις nas ειναι και το raid. Ακομα και αν δεν θελεις/κανεις raid τωρα, μπορει να θελησεις μελλοντικα, οποτε καλυτερα μην περιοριστεις βαζοντας διαφορετικης χωρητικοτητας δισκους. Τι είδους RAID μπορεί να θεωρηθεί αξιόλογο σε 2bay NAS? Το mirror θα έλεγα πως είναι τρελή σπατάλη χώρου την οποία μπορώ να την εξασφαλίσω με το TMachine, ή κάνω λάθος;
mikelamar Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Ειναι σαν να λες θελω Ups! Έχεις κεφάλαιο, παίρνεις APC-> Top Θες NAS και διαθέτεις κεφάλαιο; Τότε παίρνεις Synology-> Τελλλος Sent from my iPhone using Insomnia
zoranb Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Aυτή τη στιγμή στον iMac που έχω δεν υπάρχει TBolt αλλά μόνο FW800 και USB2, αυτό από μόνο του με περιορίζει στην αγορά DirectStorage DriveBay με TBolt ή USB3 θύρες, μήπως υπάρχουν hubs ή αντάπτορες που να συνδέω πάνω εκεί τις γρήγορες θύρες και μετά να έχουν output σε FW800, όχι πως θα κερδίσω ταχύτητα εφόσον θα γίνεται bottleneck εξαιτίας της FW αλλά μήπως μου μείνει αργότερα το drive bay ώστε εάν αλλάξω μηχάνημα να επωφεληθώ τότε... τι λέτε;
georgeadams Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Μόνο το αντίστροφο ("hub" που συνδεέται στο Mac με thunderbolt και βγάζει θύρες USB, FW800, Ethernet κλπ).
zoranb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Λοιπόν, ο haHa, τις προάλλες, έθεσε ένα point που με έβαλε σε σκέψεις και αυτό ήταν ο θόρυβος που θα κάνουν οι δίσκοι. Υποψιάζομαι πως μάλλον έχει ένα δίκιο (μάλλον γενικώς έχει πολλά δίκια) γιατί ειδικά εγώ, όπου το θέλω το enclosure (είτε Direct Storage είτε NAS) κοντά στον υπολογιστή μου, ίσως έχω θέμα με τον ήχο. Στο σημείο αυτά, αφού είπα αυτά που είπα, θα ήθελα μια μεγάλη χάρη από τους απανταχού fans του zoran ... θα ήθελα λοιπόν από ποιό καλόπαιδο που έχει enclosure με 4 δίσκους (ή και 2) εάν μπορέσει να τραβήξει ένα βιντεάκι κοντινό όπου να ακούγονται οι δίσκοι, έτσι για να πάρω μια ιδέα για το θόρυβο! Υπάρχει κανείς;
CheOnWeb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 θα ήθελα λοιπόν από ποιό καλόπαιδο που έχει enclosure με 4 δίσκους (ή και 2) εάν μπορέσει να τραβήξει ένα βιντεάκι κοντινό όπου να ακούγονται οι δίσκοι, έτσι για να πάρω μια ιδέα για το θόρυβο! Υπάρχει κανείς; Δεν θα πάρεις καμμία ιδέα. Ούτε από κοντά δεν θα καταλάβεις αν δεν είναι στον χώρο σου και στη θέση του.
zoranb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Mα γιατί εάν είναι κλειστές οι πόρτες του δωματίου και δεν ακούγονται εξωτ. θόρυβοι είναι δυνατόν να ακουστεί ο θόρυβος... δεν είναι;
CheOnWeb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Το μόνο που θα καταλάβεις είναι η χροιά του ήχου κι αυτό με πολύ καλό μικρόφωνο. Την ένταση του ήχου όμως δεν μπορείς να την καταλάβεις. Αν βρεθείς σε σπίτι με τέτοιου είδους κουτί, πάρε μια ιδέα του θορύβου, δες τα db του συγκεκριμένου κουτιού και σύγκρινέ τα με τα db που λέει ο κατασκευαστής του κουτιού που θέλεις να πάρεις.
atheatos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Λοιπόν, ο haHa, τις προάλλες, έθεσε ένα point που με έβαλε σε σκέψεις και αυτό ήταν ο θόρυβος που θα κάνουν οι δίσκοι. Υποψιάζομαι πως μάλλον έχει ένα δίκιο (μάλλον γενικώς έχει πολλά δίκια) γιατί ειδικά εγώ, όπου το θέλω το enclosure (είτε Direct Storage είτε NAS) κοντά στον υπολογιστή μου, ίσως έχω θέμα με τον ήχο. Στο σημείο αυτά, αφού είπα αυτά που είπα, θα ήθελα μια μεγάλη χάρη από τους απανταχού fans του zoran ... θα ήθελα λοιπόν από ποιό καλόπαιδο που έχει enclosure με 4 δίσκους (ή και 2) εάν μπορέσει να τραβήξει ένα βιντεάκι κοντινό όπου να ακούγονται οι δίσκοι, έτσι για να πάρω μια ιδέα για το θόρυβο! Υπάρχει κανείς; Ο ήχος των σκληρών είναι αμελητεος μπροστά στο θόρυβο που κάνει ο ανεμιστήρας για να τους ψυχει. Εξάλλου υπάρχουν σκληροί που είναι σχετικά αθορυβοι έχοντας και χαμηλό αριθμό στροφών. Δεν ξέρω αν υπάρχει nas χωρίς ανεμιστήρα ψυξης αλλά και αν υπάρχει δεν θα το συνιστούσα.....
zoranb Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Ο ήχος των σκληρών είναι αμελητεος μπροστά στο θόρυβο που κάνει ο ανεμιστήρας για να τους ψυχει. Εξάλλου υπάρχουν σκληροί που είναι σχετικά αθορυβοι έχοντας και χαμηλό αριθμό στροφών. Δεν ξέρω αν υπάρχει nas χωρίς ανεμιστήρα ψυξης αλλά και αν υπάρχει δεν θα το συνιστούσα..... Ναι υπάρχει NAS χωρίς ανεμιστήρα ψύξης και ο λόγος είναι επειδή λειτουργεί μει παθητική ψύξη! ...υπάρχουν σκληροί που είναι σχετικά αθορυβοι έχοντας και χαμηλό αριθμό στροφών. Ποιοί είναι αυτοί? Έχεις κάτι υπόψιν?
atheatos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Ναι υπάρχει NAS χωρίς ανεμιστήρα ψύξης και ο λόγος είναι επειδή λειτουργεί μει παθητική ψύξη! Ποιοί είναι αυτοί? Έχεις κάτι υπόψιν? Αν μιλάμε για Nas με δυο σκληρούς κάτι γίνεται σε fanless. Αλλά για παραπάνω bays δε νομίζω...Η σειρά green της wd δουλεύει καλά εφόσον το nas δεν είναι για χρήση 24/7 και είναι αθορυβοι σκληροί. Αλλά αν είναι να χρησιμοποιηθεί το nas για βαριά χρήση και όχι σαν εξωτερικός USB σκληρός όπως θες εσύ, τότε θα πήγαινα σε red.
zoranb Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μάλλον τελικά δεν θα πάω σε NAS αλλά κάτι σαν αυτό το direct storage drive bay της OWC το οποίο όμως δεν δουλεύει με WD Green. Έχει τη δική του λίστα των δίσκων με τους οποίους συνίσταται να λειτουργήσει. Ως fan των WD μάλλον θα πάω σε κάποιον από αυτούς, αλλά ποιόν δεν ξέρω! Έχει κανείς καμία ιδέα;
atheatos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μάλλον τελικά δεν θα πάω σε NAS αλλά κάτι σαν αυτό το direct storage drive bay της OWC το οποίο όμως δεν δουλεύει με WD Green. Έχει τη δική του λίστα των δίσκων με τους οποίους συνίσταται να λειτουργήσει. Ως fan των WD μάλλον θα πάω σε κάποιον από αυτούς, αλλά ποιόν δεν ξέρω! Έχει κανείς καμία ιδέα; Οκ λοιπόν. Με πόσους σκληρούς θα δουλέψεις και τι λεφτά διάθετεις ? Αν να ξεκινήσεις με independent mode με ένα σκληρό και αργότερα σιγά - σιγά προχώρησεις στην αγορά των υπολοίπων τότε αυτός http://www.skroutz.gr/s/2444929/Toshiba-DT01ACA300-3TB.html είναι μια πολύ καλή λύση.
zoranb Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Νομίζω μόνο μέχρι SataII παίρνει το συγκεκριμένο κουτί!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα