zoranb Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Γιατι δεν κοιτας τα specifications που εχει στην σελιδα του: http://www.synology.com/en-global/products/spec/DS412+ Φτου στραβομάρα, sorry Να ρωτήσω... 1. γιατί κανείς να βάλει 2.5" δίσκο και όχι 3.5", τι πλεονέκτημα υπάρχει; 2. η εξέλιξη στους δίσκους έχει σταματήσει ή μπορεί σύντομα αν ακούσουμε και για SATA4;
haHa Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 1. α) γιατι μπορει τετοιους να ειχε στην διαθεση του β)γιατι κανουν λιγοτερο θορυβο γ)γιατι καινε λιγοτερο ρευμα Στις περισσοτερες χρησεις/περιπτωσεις δεν αξιζει ομως, γιατι ειναι αισθητα ακριβοτεροι και μικροτερης χωρητικοτητας 2.Το sata4 δεν θα εχει να προσφερει κατι στους κανονικους hdd(στους μη ssd δηλαδη), γιατι δεν τερματιζουν το sata3 καν οι κανονικοι δισκοι. 1
zoranb Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Λοιπόν είμαι κοντά στο να αποφασίσω για το NAS που θα πάρω. Ίσως πάω για το WDigital EX2, σκέτο, χωρίς δίσκους ώστε να του βάλω έναν 4TB και έναν 2ΤΒ. Η λογική είναι ο 2TB δίσκος να δουλέψει για αποθήκευση ενώ ο 4ΤΒ να παίξει με το ΤMachine και να κρατάει το backup όλων των υπολογιστών μου (συμπεριλαμβανομένου και του 2ΤΒ δίσκου που θα υπάρχει μέσα στο NAS)... γίνεται;
haHa Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Γενικοτερα στα nas βαζεις συνηθως ιδιου μεγεθους και τυπου σκληρους δισκους ωστε να μπορεις να κανεις και πιο αποτελεσματικα raid αν χρειαστεις.
themis_81 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Λοιπόν είμαι κοντά στο να αποφασίσω για το NAS που θα πάρω. Ίσως πάω για το WDigital EX2, σκέτο, χωρίς δίσκους ώστε να του βάλω έναν 4TB και έναν 2ΤΒ. Η λογική είναι ο 2TB δίσκος να δουλέψει για αποθήκευση ενώ ο 4ΤΒ να παίξει με το ΤMachine και να κρατάει το backup όλων των υπολογιστών μου (συμπεριλαμβανομένου και του 2ΤΒ δίσκου που θα υπάρχει μέσα στο NAS)... γίνεται; Βρισκεις στην Ελλαδα τον EX2 ? Εγω θα σου προτεινα να παρεις τους WD My studio ii , τον αγοραζεις με 2ΤΒ αν βρεις και με την πρωτη ευκαιρια τους αναβαθμιζεις στα 8ΤΒ Eτσι εχω κανει εγω τους δικους μου και τους εχω στα 4ΤΒ τον καθενα για ασφαλεια . Η μονη προυποθεση ειναι να βαλεις ιδιους δισκους μεσα και να ειναι GREEN WD Απο εκει κ περα αν θελεις να εκμεταλευτεις ταχυτητες μπορεις να παρεις ( επισης δοκιμασμενα ) το Belkin Thunderbolt Hub το οποιο σου δινει την δυνατοτητα να βαλεις και USB 3.0 και FireWire ολα τακτοποιημενα . Με αυτο το μονο που κεrδιζεις ουσιαστικα ειναι να χρησιμοποιεις τους USB 3.0 δισκους για περισοτερη οικονομια απο τους FW
haHa Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Βρισκεις στην Ελλαδα τον EX2 ? Εγω θα σου προτεινα να παρεις τους WD My studio ii , τον αγοραζεις με 2ΤΒ αν βρεις και με την πρωτη ευκαιρια τους αναβαθμιζεις στα 8ΤΒ Eτσι εχω κανει εγω τους δικους μου και τους εχω στα 4ΤΒ τον καθενα για ασφαλεια . Η μονη προυποθεση ειναι να βαλεις ιδιους δισκους μεσα και να ειναι GREEN WD Απο εκει κ περα αν θελεις να εκμεταλευτεις ταχυτητες μπορεις να παρεις ( επισης δοκιμασμενα ) το Belkin Thunderbolt Hub το οποιο σου δινει την δυνατοτητα να βαλεις και USB 3.0 και FireWire ολα τακτοποιημενα . Με αυτο το μονο που κεrδιζεις ουσιαστικα ειναι να χρησιμοποιεις τους USB 3.0 δισκους για περισοτερη οικονομια απο τους FW O φιλος εχει imac που εχει μονο usb2.0 και fw, οποτε παιρνοντας το my studio ii θα εχει πολυ χαμηλοτερες ταχυτητες απο οτι με ενα nas και φυσικα χανει τα πλεονεκτηματα του nas. (πχ δεν θα μπορει να κανει timemachine απο πολλαπλους υπολογιστες) Επισης , το Belkin Thunderbolt Hub δεν κανει για τον φιλο γιατι δεν εχει Thunderbolt. 1
zoranb Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Γενικοτερα στα nas βαζεις συνηθως ιδιου μεγεθους και τυπου σκληρους δισκους ωστε να μπορεις να κανεις και πιο αποτελεσματικα raid αν χρειαστεις. Το αποτελεσματικότερο Raid μάλλον είναι το 5, φαντάζομαι πως αυτό εννοείς, έτσι δεν είναι; Αλλά εάν πάω για το EX2 που έχει μόνο 2 bays τότε δεν μπορώ να κάνω Raid5 ούτως ή άλλως... σωστός;
sokratis11314 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Βρισκεις στην Ελλαδα τον EX2 ? Εγω θα σου προτεινα να παρεις τους WD My studio ii , τον αγοραζεις με 2ΤΒ αν βρεις και με την πρωτη ευκαιρια τους αναβαθμιζεις στα 8ΤΒ Eτσι εχω κανει εγω τους δικους μου και τους εχω στα 4ΤΒ τον καθενα για ασφαλεια . Η μονη προυποθεση ειναι να βαλεις ιδιους δισκους μεσα και να ειναι GREEN WD Απο εκει κ περα αν θελεις να εκμεταλευτεις ταχυτητες μπορεις να παρεις ( επισης δοκιμασμενα ) το Belkin Thunderbolt Hub το οποιο σου δινει την δυνατοτητα να βαλεις και USB 3.0 και FireWire ολα τακτοποιημενα . Με αυτο το μονο που κεrδιζεις ουσιαστικα ειναι να χρησιμοποιεις τους USB 3.0 δισκους για περισοτερη οικονομια απο τους FW Οριστε το link για τον WD my cloud EX2: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.304765 Ποια είναι η γνώμη σας για το παραπάνω μηχάνημα?Ειναι κανείς που το χρησιμοποιεί.
haHa Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Το αποτελεσματικότερο Raid μάλλον είναι το 5, φαντάζομαι πως αυτό εννοείς, έτσι δεν είναι; Αλλά εάν πάω για το EX2 που έχει μόνο 2 bays τότε δεν μπορώ να κάνω Raid5 ούτως ή άλλως... σωστός; Δεν ειπα αποτελεσματικοτερο(επιθετο) raid, αλλα να κανεις πιο αποτελεσματικα(επιρρημα) raid. Τελος παντων, ενας απο τους βασικους λογους που καποιος παιρνει nas ειναι το raid . Και με 2 δισκους διαφορετικης χωρητικοτητας δεν κανει το ιδιο αποτελεσματικα raid. Αν δεν μπορεις να παρεις 4bay, παρε 2bay, αλλα παρε 2 δισκους ιδιας χωρητικοτητας. To bufallo l420 που ειναι σε παρομοια χρηματα με το wd ex2 ειναι αισθητα πιο γρηγορο. http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-reviews/32176-buffalo-linkstation-420-nas-reviewed To synology ds214se που ειναι αισθητα φθηνοτερο ειναι στις περισσοτερες περιπτωσεις πιο γρηγορο: Το synology 214 ειναι λιγο ακριβοτερο απο το wd ex2 αλλα ειναι πιο γρηγορο. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2014 από haHa
zoranb Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Αν δεν μπορεις να παρεις 4bay, παρε 2bay, αλλα παρε 2 δισκους ιδιας χωρητικοτητας. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι ίδιας χωρητικότητας! Σε τι εξυπηρετεί εφόσον RAID δεν θα γίνει;
haHa Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι ίδιας χωρητικότητας! Σε τι εξυπηρετεί εφόσον RAID δεν θα γίνει; Ενας απο τους λογους που παιρνεις nas ειναι και το raid. Ακομα και αν δεν θελεις/κανεις raid τωρα, μπορει να θελησεις μελλοντικα, οποτε καλυτερα μην περιοριστεις βαζοντας διαφορετικης χωρητικοτητας δισκους.
kirileman Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ωραία NAS τα Synology, αλλά πρέπει να πας στα 250+ ευρώ. Τώρα, για το raid, δε νομίζω ότι είναι το 1ο πράγμα που σκέφτεται κανείς, για αρχή τουλάχιστον. Με 1 δίσκο ξεκινούν οι περισσότεροι και επειδή τα tera σήμερα γεμίζουν πολύ εύκολα, τελικά η χωρητικότητα επικρατεί του raid.
haHa Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ωραία NAS τα Synology, αλλά πρέπει να πας στα 250+ ευρώ. To synology 214se ειναι στα 136€, δηλαδη φθηνοτερο απο το wd ex2(225€ στο eshop,δηλαδη 65% πιο ακριβο ), παρολο που ειναι γρηγοροτερο: Το buffalo 420 ειναι και αυτο πιο γρηγορο και ειναι στα ιδια χρηματα με δωρο κιολας δυο δισκους 1tb.(που αξιζει να πουληθουν προς 50€ συνολο) To synology 214 ειναι λιγο ακριβοτερο(αλλα οχι πολυ), αλλα ειναι αισθητα ανωτερο.
kirileman Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Για το 214 έλεγα που έχει και usb3, αν είδα καλά. Αν δεν ενδιαφέρει κάποιον αυτό, τα 135 είναι πολύ καλά, όντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα