CheOnWeb Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Το Ethernet είναι καλή λύση (αν ξεχάσουμε USB 3 και TB) αλλά δεν είναι 3 φορές πιο γρήγορο. Τουλάχιστον απ´ το fw800 είναι λίιιγο πιο γρήγορο.
haHa Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Το Ethernet είναι καλή λύση (αν ξεχάσουμε USB 3 και TB) αλλά δεν είναι 3 φορές πιο γρήγορο. Τουλάχιστον απ´ το fw800 είναι λίιιγο πιο γρήγορο. Ειναι αισθητα πιο γρηγορο στην πραξη, μην κοιτας τις ονομαστικες ταχυτητες. Το fw800 σε εξωτερικους δισκους πιανει χαμηλες ταχυτητες, καμμια σχεση με το τι μπορει να κανει τo gigabit ethernet(100+ MB/sec), δες ενδεικτικα τι ειπε και καποιος χρηστης που πιανει usb2 ταχυτητες με το fw800 και μερικες φορες ακομα χαμηλοτερες: Το FireWire800 του Drobo, δυστυχώς στην πράξη πετυχαίνει ταχύτητες παρόμοιες με USB 2.0. Προσωπικά έχω δει καλύτερες ταχύτητες με δίσκο σε USB 3.0 enclosure συνδεδεμένο στην USB 2.0 του Mac Mini μου (μοντέλο 2011 χωρίς USB 3.0). Υποθέτω πως αυτό συμβαίνει γιατί μάλλον το USB enclosure μου έχει πολύ καλό και efficient USB controller. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2014 από haHa
CheOnWeb Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Καλά, ας αφήσουμε το Drobo στην άκρη, απ' ό,τι κατάλαβα δεν λέει. Το fw800 συνήθως πιάνει τα 60MBps με εξωτερικούς δίσκους, όντως κάτω απ' τα ονομαστικά 100. Στο ethernet δεν υπάρχει αντίστοιχη πτώση απ' τα ονομαστικά 128; Γιατί αν πιάνει όντως 100, είναι η καλύτερη λύση. Αν έβρισκε και κάποιο που να έχει USB 3 ή TB (για το εγγύς μέλλον) εκτός του ethernet θα ήταν τέλειο.
haHa Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Καλά, ας αφήσουμε το Drobo στην άκρη, απ' ό,τι κατάλαβα δεν λέει. Το fw800 συνήθως πιάνει τα 60MBps με εξωτερικούς δίσκους, όντως κάτω απ' τα ονομαστικά 100. Στο ethernet δεν υπάρχει αντίστοιχη πτώση απ' τα ονομαστικά 128; Γιατί αν πιάνει όντως 100, είναι η καλύτερη λύση. Αν έβρισκε και κάποιο που να έχει USB 3 ή TB (για το εγγύς μέλλον) εκτός του ethernet θα ήταν τέλειο. Ναι, το gigabit ethernet πιανει τα 100ΜΒps και ακομα πιο πανω. Υπαρχουν nas που πιανουν χαμηλοτερα, αλλα αυτο δεν ειναι θεμα του πρωτοκολλου(gigabit ethernet), αλλα του φθηνου ελεγκτη/επεξεργαστη που επιλεκτηκε στο nas. Για αυτο θα βρεις φθηνα nas που θα εχουν 50MBps διαμεταγωγη, αλλα θα βρεις και ακριβα που παιζουν στα 100+MBps. Τελος, ακριβως επειδη ειναι nas(network attached storage) και εχει πολλες εξτρα λειτουργιες/δυνατοτητες, δεν εχουν usb για συνδεση με υπολογιστη, γιατι τοτε θα επαυαν να ειναι network attached storage και δεν θα μπορουσες να εχεις προσβαση στα αρχεια του απο αλλον υπολογιστη στο δικτυο. Εχουν ομως συνηθως usb3 συνδεση για να συνδεσεις πανω στο nas καποιον εξωτερικο δισκο(εκτος των εσωτερικων μεσα στο nas κουτι) και να γινει και αυτος δικτυακος και διαθεσιμος σε ολο το οικιακο σου δικτυο. Αλλα τα nas συνδεονται παντα μεσω ethernet, οχι μεσω usb/fw/tb. Πχ σε αυτην την εικονα, οι ethernet θυρες ειναι για να συνδεθει το nas με router και μεσω αυτου με τον υπολογιστη, ενω oι usb θυρες δεν ειναι για συνδεση με υπολογιστη, αλλα ειναι για να συνδεσεις εξωτερικο usb σκληρο/στικακι και να τον κανεις δικτυακο, να συνδεσεις usb printer και να τον κανεις δικτυακο ωστε να εκτυπωνεις απο ολα τα μηχανηματα του δικτυου σου και ακομα και απο το κινητο σου κλπ. Ενδεικτικη ειναι και η περιγραφη: http://www.qnap.com/i/en/product/model.php?II=101&event=2 Μην τα μπερδευεις λοιπον. Το nas ειναι κατι διαφορετικο απο εναν εξωτερικο σκληρο με usb/fw/ΤΒ, ειναι ουσιαστικα ενας υπολογιστης, για αυτο μπορουν και λειτουργουν ανεξαρτητα απο τον υπολογιστη. Δεν ειναι τυχαιο οτι εχουν κανονικα επεξεργαστη και ram: Για να κανω εναν παραλληλισμο, οι εξωτερικοι δισκοι usb/fw/TB ειναι σαν τα πρωτα usb modem adsl(ή ακομα και τα dial up) που ειχαμε που εμπαινε μονο ενας υπολογιστης στο ιντερνετ και οταν εκλεινες τον υπολογιστη δεν ειχες ιντερνετ. Το nas ειναι σαν τα modem/router που εχουμε τωρα πια ολοι και ειναι παντα στο ιντερνετ, λειτουργουν ανεξαρτητα απο τον κεντρικο υπολογιστη και εξυπηρετουν πολλες συσκευες ταυτοχρονα(desktop, laptop, smartphone)
zoranb Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Πολύτιμες οι συμβουλές σας παιδιά και τη σύνδεση με Ethernet την καταλαβαίνω, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, το γιατί έχετε φαγωθεί να πάρω ντε και καλά να έχει θύρες TBolt και USB3! Είναι ακριβότερα αυτή τη στιγμή τα κουτιά και δεν βλέπω στο μέλλον σε τι θα μου χρησιμεύσουν, καταλαβαίνω το θέμα ταχύτητας αλλά αφού θα συνδέομαι μέσω Ethernet ποιός ο λόγος; Για να κοτσάρω κανά εξ. δίσκο; Σιγά το πράμα! Σωσtoast?
CheOnWeb Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Καλά, δεν χρειαζόταν τόση ανάλυση, ξέρω για τι πράγμα μιλάμε. Thanx πάντως. Δεν εννοώ να έχεις ταυτόχρονη σύνδεση ethernet και USB αλλά να υπάρχει εναλλακτική, γιατί όπως και να το κάνεις το 1Gb δεν είναι και τρομερή ταχύτητα. Πολύ σύντομα θα μας φαίνεται χελώνα. Πολύτιμες οι συμβουλές σας παιδιά και τη σύνδεση με Ethernet την καταλαβαίνω, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, το γιατί έχετε φαγωθεί να πάρω ντε και καλά να έχει θύρες TBolt και USB3! Είναι ακριβότερα αυτή τη στιγμή τα κουτιά και δεν βλέπω στο μέλλον σε τι θα μου χρησιμεύσουν, καταλαβαίνω το θέμα ταχύτητας αλλά αφού θα συνδέομαι μέσω Ethernet ποιός ο λόγος; Για να κοτσάρω κανά εξ. δίσκο; Σιγά το πράμα! Σωσtoast? Μόνο εγώ έχω φαγωθεί για USB 3 και TB, διότι έχοντας δουλέψει ειδικά το 2ο τα άλλα μου φαίνονται αργά και όταν μιλάμε για χωρητικότητες 4TB και πάνω έχει ιδιαίτερο νόημα. Το θέμα είναι τι σου είναι πιο χρήσιμο τώρα αλλά και πώς θα σε εξυπηρετήσει αργότερα.
haHa Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Καλά, δεν χρειαζόταν τόση ανάλυση, ξέρω για τι πράγμα μιλάμε. Thanx πάντως. Δεν εννοώ να έχεις ταυτόχρονη σύνδεση ethernet και USB αλλά να υπάρχει εναλλακτική, γιατί όπως και να το κάνεις το 1Gb δεν είναι και τρομερή ταχύτητα. Πολύ σύντομα θα μας φαίνεται χελώνα. Οχι, προφανως δεν ξερεις για τι πραγμα μιλαμε. Οπως σου ειπα, τα nas δεν εχουν εναλλακτικη συνδεση , εχουν μονο ethernet.(γιατι διαφορετικα δεν θα ηταν Nas- network-attached storage) Το usb port που εχουν δεν ειναι για συνδεση με υπολογιστη.(αντε να υπαρχουν ελαχιστες εξαιρεσεις,ισως καποιες πανακριβες με TB) Μόνο εγώ έχω φαγωθεί για USB 3 και TB, διότι έχοντας δουλέψει ειδικά το 2ο τα άλλα μου φαίνονται αργά και όταν μιλάμε για χωρητικότητες 4TB και πάνω έχει ιδιαίτερο νόημα. Το θέμα είναι τι σου είναι πιο χρήσιμο τώρα αλλά και πώς θα σε εξυπηρετήσει αργότερα. Προφανως τα εχεις μπερδεμενα και δεν εχεις δουλεψει ΤΒ. Mε ποιο προιον εχεις δουλεψει το TB και Usb3 και σου φανηκε αργο το usb3? Σιγουρα δεν θα παρουμε απαντηση... Επισης,τι σχεση εχει η χωρητικοτητα με την ταχυτητα; Το usb3 ειναι πολυ γρηγορο και δεν μπορουν να το "τερματισουν" οι μηχανικοι δισκοι. To TB εχει νοημα για ακριβους ssd δισκους, που θα τερματιζαν το usb3. Τωρα "4tb και πανω" ssd δισκο ειναι δυσκολο να βρεις.... Οποτε το TB εχει νοημα ή για πολυ γρηγορους ssd δισκους ή για ακριβες συστοιχιες πολλαπλων μηχανικων δισκων. Γενικοτερα, στην ιδια τιμη(για το budget που μιλαμε) θα παρεις πιο γρηγορο εξωτερικο usb3.0 απο οτι TB, γιατι πολυ απλα το TB ειναι πανακριβο και δεν μπορουν να το τερματισουν οι περισσοτεροι δισκοι. Πολύτιμες οι συμβουλές σας παιδιά και τη σύνδεση με Ethernet την καταλαβαίνω, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, το γιατί έχετε φαγωθεί να πάρω ντε και καλά να έχει θύρες TBolt και USB3! Είναι ακριβότερα αυτή τη στιγμή τα κουτιά και δεν βλέπω στο μέλλον σε τι θα μου χρησιμεύσουν, καταλαβαίνω το θέμα ταχύτητας αλλά αφού θα συνδέομαι μέσω Ethernet ποιός ο λόγος; Για να κοτσάρω κανά εξ. δίσκο; Σιγά το πράμα! Σωσtoast? Σωστος εισαι, απλα μην μπερδευεσαι απο συμβουλες για προιοντα που δεν υπαρχουν. (nas με συνδεση usb με υπολογιστη κλπ)
zoranb Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Σωστος εισαι, απλα μην μπερδευεσαι απο συμβουλες για προιοντα που δεν υπαρχουν. (nas με συνδεση usb με υπολογιστη κλπ) Αυτό δεν είναι NAS με USB ports ή μήπως δεν εννοείς αυτό φίλε;
CheOnWeb Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Οχι, προφανως δεν ξερεις για τι πραγμα μιλαμε. Οπως σου ειπα, τα nas δεν εχουν εναλλακτικη συνδεση , εχουν μονο ethernet.(γιατι διαφορετικα δεν θα ηταν Nas- network-attached storage) Καταρχάς είπα ΑΝ έβρισκε, δεν είπα ότι υπάρχει και μου απάντησες ότι δεν υπάρχει. Οκ λοιπόν, τέλος μ' αυτό. Το usb port που εχουν δεν ειναι για συνδεση με υπολογιστη.(αντε να υπαρχουν ελαχιστες εξαιρεσεις,ισως καποιες πανακριβες με TB) Τελικά υπάρχουν ή όχι; Προφανως τα εχεις μπερδεμενα και δεν εχεις δουλεψει ΤΒ. Mε ποιο προιον εχεις δουλεψει το TB και Usb3 και σου φανηκε αργο το usb3? Σιγουρα δεν θα παρουμε απαντηση... Θα πάρετε απάντηση. Καταρχάς είπα ότι ότι ΤΑ ΑΛΛΑ μου φαίνονται αργά, όχι το USB 3 σε σχέση με το TB. Επίσης μου φαίνεται δύσκολο να ξέρεις αν έχω δουλέψει TB ή όχι. Δουλεύω λοιπόν TB με μηχανικούς δίσκους και πάει με 700MBps. (http://www.lacie.com/intl/products/product.htm?id=10607) Επισης,τι σχεση εχει η χωρητικοτητα με την ταχυτητα; Θα το καταλάβεις όταν πας να κάνεις backup 4TB. Το usb3 ειναι πολυ γρηγορο και δεν μπορουν να το "τερματισουν" οι μηχανικοι δισκοι. Μπορούν, όπως είδες και στην τρίτη παράγραφο μου, οι μηχανικοί δίσκοι Sata III ξεπερνάνε τα 700MBps τα οποία το USB 3 ΔΕΝ φτάνει. To TB εχει νοημα για ακριβους ssd δισκους, που θα τερματιζαν το usb3. Σου έχω απαντήσει πιο πάνω. Τωρα "4tb και πανω" ssd δισκο ειναι δυσκολο να βρεις.... Δεν χρειάζεται, όπως είπαμε. Οποτε το TB εχει νοημα ή για πολυ γρηγορους ssd δισκους ή για ακριβες συστοιχιες πολλαπλων μηχανικων δισκων. Γενικοτερα, στην ιδια τιμη(για το budget που μιλαμε) θα παρεις πιο γρηγορο εξωτερικο usb3.0 απο οτι TB, γιατι πολυ απλα το TB ειναι πανακριβο και δεν μπορουν να το τερματισουν οι περισσοτεροι δισκοι. Για τι budget μιλάμε; Σωστος εισαι, απλα μην μπερδευεσαι απο συμβουλες για προιοντα που δεν υπαρχουν. (nas με συνδεση usb με υπολογιστη κλπ) Εκτός απ' τις εξαιρέσεις που ανάφερες. Υ.Γ. Το fw στο οποίο αναφέρομαι είναι το fw800 το οποίο πιάνει τα 60 και σίγουρα δεν είναι 3 φορές πιο αργό από το Gb. 100/60 δεν κάνει 3, εκτός αν εννοείς το fw400 ή οι fw800 δίσκοι που δοκίμασες είχαν κάποιο πρόβλημα. Σόρυ για το ύφος μου, στην αρχή ήθελα να είμαι πιο συγκαταβατικός με τις ανακρίβειες που έγραφες αλλά εσύ άλλαξες ύφος.
zoranb Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Παιδιά (CheOnWeb και haHA) συγχωρέστε με αλλά και οι δύο ενώ έχετε βαθιές γνώσεις πάνω στο θέμα, έτσι, δεν βοηθάτε το thread αυτό. Μικροπαρεξηγήσεις δεν αρμόζουν σε άτομα σαν εσάς που ξέρουν πολλά και μπορούν να βοηθήσουν... δεν αξίζει, δε συμφωνείτε;
haHa Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Αυτό δεν είναι NAS με USB ports ή μήπως δεν εννοείς αυτό φίλε; Μην σε παρασυρουν οι ανακριβειες που γραφουν αλλοι. Τα usb ports που εχουν τα nas δεν ειναι συνδεση με τo pc, οπως το usb port που εχει ενας εξωτερικος δισκος και συνδεεται απευθειας στο pc σου. Τα usb ports που εχουν τα nas ειναι για να συνδεεις πανω του εξωτερικους usb σκληρους και αυτοι να γινονται προσβασιμοι δικτυακα απο το pc σου, φυσικα μεσω απο την ethernet συνδεση του nas με το router. Εδω τι μπορεις να συνδεσεις στο usb port(βλεπεις οτι δεν ειναι για συνδεση με το pc): http://www.qnap.com/i/en/product/model.php?II=101&event=2 2 x USB 3.0 port (Back) Supports USB printer, disk, pen drive, USB hub, and USB UPS, etc. Προφανως τα εχεις μπερδεμενα και δεν εχεις δουλεψει ΤΒ. Mε ποιο προιον εχεις δουλεψει το TB και Usb3 και σου φανηκε αργο το usb3? Σιγουρα δεν θα παρουμε απαντηση... Θα πάρετε απάντηση. Καταρχάς είπα ότι ότι ΤΑ ΑΛΛΑ μου φαίνονται αργά, όχι το USB 3 σε σχέση με το TB. Επίσης μου φαίνεται δύσκολο να ξέρεις αν έχω δουλέψει TB ή όχι. Δουλεύω λοιπόν TB με μηχανικούς δίσκους και πάει με 700MBps. (http://www.lacie.com/intl/products/product.htm?id=10607) Κατι λαθος καταλαβες ή μαλλον δεν το εγραψα σωστα.. Δεν ειπα να δειξεις την σελιδα ενος προιοντος TB, αλλα το αναμενομενο ειναι να δειξεις real life φωτο απο το προιον που εχεις στην κατοχη σου διπλα στο δικο σου μηχανημα. Απλα θα συνεχισεις να λες ανακριβειες για πραγματα που δεν γνωριζεις. Aσε που ειναι τελειως εκτος θεματος , μιας και ο φιλος δεν κοιταει για προιοντα των $1000. Μπορούν, όπως είδες και στην τρίτη παράγραφο μου, οι μηχανικοί δίσκοι Sata III ξεπερνάνε τα 700MBps τα οποία το USB 3 ΔΕΝ φτάνει. Οι μηχανικοι δισκοι sataiii ΔΕΝ φθανουν τα 700MBps οπως λανθασμενα γραφεις. Οι "ακριβες συστοιχιες πολλαπλων μηχανικων δισκων"(οπως αυτη των $1000 που παρεθεσες , που εχει 4 μηχανικους δισκους ωστε να μπορεσει να φθασει τα 700MBps) τα φθανουν και αυτο εγραψα και πιο πριν: Οποτε το TB εχει νοημα ή για πολυ γρηγορους ssd δισκους ή για ακριβες συστοιχιες πολλαπλων μηχανικων δισκων. Παιδιά (CheOnWeb και haHA) συγχωρέστε με αλλά και οι δύο ενώ έχετε βαθιές γνώσεις πάνω στο θέμα, έτσι, δεν βοηθάτε το thread αυτό. Ο Μικροπαρεξηγήσεις δεν αρμόζουν σε άτομα σαν εσάς που ξέρουν πολλά και μπορούν να βοηθήσουν... δεν αξίζει, δε συμφωνείτε; Σου ξαναειπα: μην παρασυρεσαι απο ατομα που δεν γνωριζουν για τι πραγμα μιλανε και γραφουν για nas που συνδεονται με usb με τον υπολογιστη κλπ και σε αποπροσανατολιζουν. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2014 από haHa 1
zoranb Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Οκ, λοιπόν να το πάω παρακάτω το θέμα. Αξίζει να αντικαταστήσω το δίσκο του imac με έναν SSD όπου θα τρέχουν οι εφαρμογές και το λειτουργικό, με τη λογική ώστε σαν βασικό δίσκο να χρησιμοποιώ αυτών του NAS.
kirileman Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Ακριβώς όπως τα λέει ο haHa είναι. Τα NAS είναι υπέροχα μηχανάκια, έχω ένα πολύ φθηνό αλλά μόνο και μόνο λόγω του torrent client και των αναρίθμητων ταινιών που έχει ανεβοκατεβάσει, τα έχει βγάλει τα λεφτά του x100 (και επειδή είναι στην ουσία ένα ξεχωριστό low power pc, έχει φτάσει και τα ratio μου στο Θεό, ενώ έχει κάψει ελάχιστο ρεύμα). Μην τολμήσει κανείς να αγοράσει NAS χωρίς torrent client! Στο usb ports απλά συνδέεις στικάκια ή δίσκους. Η σύνδεση με το ρούτερ γίνεται μέσω ethernet.
haHa Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Οκ, λοιπόν να το πάω παρακάτω το θέμα. Αξίζει να αντικαταστήσω το δίσκο του imac με έναν SSD όπου θα τρέχουν οι εφαρμογές και το λειτουργικό, με τη λογική ώστε σαν βασικό δίσκο να χρησιμοποιώ αυτών του NAS. Η αναβαθμιση σε ssd ειναι με διαφορα η καλυτερη που μπορεις να κανεις σε ενα μηχανημα. Και φυσικα βολευει το NAS σε αυτην την περιπτωση: θα εχεις εφαρμογες και λειτουργικο στον ssd, ενω mp3/ταινιες/video/documents/torrents θα ειναι στο nas. Και το βασικο πλεονεκτημα του NAS σε σχεση με εναν εξωτερικο δισκο, ειναι οτι το ιδιο NAS θα μπορει να το χρησιμοποιει για παρομοια χρηση και ενα πχ μελλοντικο macbook air(δικο σου/της φιλης σου/των παιδιων σου κλπ) με μικρο 128gb ssd που θα ειναι στο ιδιο δικτυο. Μαλιστα αν θελεις θα μπορεις να κανεις διαθεσιμα και σε αλλα μηχανηματα , οπως ενα macbook air/laptop/ipad/smart tv τα δικα σου πχ αρχεια video (που διαφορετικα θα ηταν στον iMac ή στον εξωτερικο δισκο, αλλα τωρα ειναι στο NAS) Αυτο δεν θα μπορουσες να το κανεις με εναν εξωτερικο δισκο(εκτος αν ηταν μονιμα ανοιχτος ο iMac) και επισης στο ιδιο nas θα μπορεις να κανεις time machine και απο το μελλοντικο macbook air χωρις να χρειαστεις να αγορασεις ξεχωριστο-δευτερο εξωτερικο δισκο για το air. Ακριβώς όπως τα λέει ο haHa είναι. Τα NAS είναι υπέροχα μηχανάκια, έχω ένα πολύ φθηνό αλλά μόνο και μόνο λόγω του torrent client και των αναρίθμητων ταινιών που έχει ανεβοκατεβάσει, τα έχει βγάλει τα λεφτά του x100 (και επειδή είναι στην ουσία ένα ξεχωριστό low power pc, έχει φτάσει και τα ratio μου στο Θεό, ενώ έχει κάψει ελάχιστο ρεύμα). Μην τολμήσει κανείς να αγοράσει NAS χωρίς torrent client! Στο usb ports απλά συνδέεις στικάκια ή δίσκους. Η σύνδεση με το ρούτερ γίνεται μέσω ethernet. Ενδεικτικα μια απο τις απειρες δυνατοτητες του nas: κατεβαζει torrent με κλειστο τον υπολογιστη και μετα αυτο που κατεβασες(πχ μια ταινια) ειναι διαθεσιμο για να το δεις απο σχεδον οποιαδηποτε συσκευη του δικτυου σου(imac/laptop/smart tv/ipad/smartphone) χωρις να χρειαστει να ειναι ανοιχτος κανενας υπολογιστης. Φυσικα, το nas συνδεεται με ethernet, οι συζητησεις για nas με usb συνδεση με τον υπολογιστη κλπ ειναι ακυρες.
CheOnWeb Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μην σε παρασυρουν οι ανακριβειες που γραφουν αλλοι. Το ξαναλέω τελευταία φορά, ΔΕΝ είπα ότι υπάρχουν, εσύ όμως είπες ότι υπάρχουν εξαιρέσεις. Κατι λαθος καταλαβες ή μαλλον δεν το εγραψα σωστα.. Δεν ειπα να δειξεις την σελιδα ενος προιοντος TB, αλλα το αναμενομενο ειναι να δειξεις real life φωτο απο το προιον που εχεις στην κατοχη σου διπλα στο δικο σου μηχανημα. Απλα θα συνεχισεις να λες ανακριβειες για πραγματα που δεν γνωριζεις. Aσε που ειναι τελειως εκτος θεματος , μιας και ο φιλος δεν κοιταει για προιοντα των $1000. 1000$ κάνει με 10ΤΒ δίσκους (5χ2) μέσα, όχι μόνο το κουτί. Οι μηχανικοι δισκοι sataiii ΔΕΝ φθανουν τα 700MBps οπως λανθασμενα γραφεις. Οι "ακριβες συστοιχιες πολλαπλων μηχανικων δισκων"(οπως αυτη των $1000 που παρεθεσες , που εχει 4 μηχανικους δισκους ωστε να μπορεσει να φθασει τα 700MBps) τα φθανουν και αυτο εγραψα και πιο πριν: Τα 700 τα φτάνει ΧΩΡΙΣ RAID. Καληνύχτα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα