Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περί TimeMachine.

Ο TimeMachine δίσκος έχει κι άλλα δεδομένα εκτός του backup;

Τι εννοείς χάνονται backups;

Μέχρι πόσο μεγάλο δίσκο μπορείς να βάλεις αντί για το 1TB, αν αποδειχθεί ότι το κουτί του δεν έχει πρόβλημα; (λέω... σε περίπτωση που το σκέφτεσαι.)

Περί DV.

Έχεις σκοπό να τα μοντάρεις ή απλώς θες να τα αποθηκεύσεις; Πόσο πολύτιμα είναι; Δεδομένου ότι η πρωτότυπη ποιότητα είναι πάντα η καλύτερη, αν θες να τα μοντάρεις θα τα κρατήσεις ως έχουν χωρίς συζήτηση. Αν όχι, εξαρτάται από το πόσο χώρο θες να τους αφιερώσεις.

Μπορούν να γίνουν άνετα 5 φορές μικρότερα χωρίς σημαντική απώλεια όσον αφορά στο viewing και μάλιστα με καλύτερη εικόνα (στο viewing μιλάμε πάντα) λόγω της μετατροπής από interlace σε progressive. Υποθέτω ότι με το τέλος και της plasma οθόνης (μετά την crt) δεν θα ξαναασχοληθεί κανείς με fields (interlace) οπότε καλό είναι τα βιντεάκια σου να γίνουν progressive. Το ξανατονίζω, αυτό ισχύει μόνο για το viewing. Μπορεί να είναι σωστό (εσύ θα κρίνεις) να κρατηθούν και τα dv files και αντίγραφα (μονταρισμένα ή όχι) σε progressive mp4 files μικρότερου όγκου για viewing.

Περί drive bay.

Νομίζω ότι η απόφαση είναι πια δική σου.

Δημοσ.

Περί TimeMachine.

Ο TimeMachine δίσκος έχει κι άλλα δεδομένα εκτός του backup;

Όχι δεν έχει άλλα δεδομένα, γιατί ρωτάς; Μήπως αυτό επιρρεάζει;

Μέχρι τώρα, δύο φορές έχουν σβηστεί όλα τα περιεχόμενά του backup μου

Μέχρι πόσο μεγάλο δίσκο μπορείς να βάλεις αντί για το 1TB, αν αποδειχθεί ότι το κουτί του δεν έχει πρόβλημα; (λέω... σε περίπτωση που το σκέφτεσαι.)

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση

Περί DV.

Έχεις σκοπό να τα μοντάρεις ή απλώς θες να τα αποθηκεύσεις;

Να τα αποθηκεύσω και σταδιακά θα τα μοντάρω

Πόσο πολύτιμα είναι;

Πολύ  :-D 

Δεδομένου ότι η πρωτότυπη ποιότητα είναι πάντα η καλύτερη, αν θες να τα μοντάρεις θα τα κρατήσεις ως έχουν χωρίς συζήτηση. Αν όχι, εξαρτάται από το πόσο χώρο θες να τους αφιερώσεις.

Μπορούν να γίνουν άνετα 5 φορές μικρότερα χωρίς σημαντική απώλεια όσον αφορά στο viewing και μάλιστα με καλύτερη εικόνα (στο viewing μιλάμε πάντα) λόγω της μετατροπής από interlace σε progressive. Υποθέτω ότι με το τέλος και της plasma οθόνης (μετά την crt) δεν θα ξαναασχοληθεί κανείς με fields (interlace) οπότε καλό είναι τα βιντεάκια σου να γίνουν progressive. Το ξανατονίζω, αυτό ισχύει μόνο για το viewing. Μπορεί να είναι σωστό (εσύ θα κρίνεις) να κρατηθούν και τα dv files και αντίγραφα (μονταρισμένα ή όχι) σε progressive mp4 files μικρότερου όγκου για viewing.

Και μόνο για να γίνει αυτή η μετατροπή που λες, θα πρέπει σε πρώτη φάση να κάνω το capturing, άρα θα χρειαστώ χώρο. Θέλω να τα συρράψω πάλλι σε dv γιατί είναι σε ξεχωριστές κασσέτες κλπ. εκεί ξέρω πως με τη συρραφή δεν έχω απώλεια σε ποιότητα. Αφού γίνουν αυτά στο τέλος θα δω πως θα τα αποθηκεύσω... θα σε ρωτήσω τότε.  :-) 

Περί drive bay.

Έχω βρεί κι άλλες μάρκες, OWC, GTECH κλπ. και συνεχίζω να ψάχνω και γιάλλες, τα δε drobo νομίζω είναι πολύ ακριβά

Δημοσ.

Περί TimeMachine.

Υποψιάζομαι το κουτί οπότε η επόμενη πρόταση πάει περίπατο. Εννούσα να βγάλεις το 1TB και να βάλεις 3 ή 4TB.

Περί DV.

Πόσο πολύτιμα είναι;

Δεδομένου ότι η πρωτότυπη ποιότητα είναι πάντα η καλύτερη, αν θες να τα μοντάρεις θα τα κρατήσεις ως έχουν χωρίς συζήτηση. Αν όχι, εξαρτάται από το πόσο χώρο θες να τους αφιερώσεις.

Και μόνο για να γίνει αυτή η μετατροπή που λες, θα πρέπει σε πρώτη φάση να κάνω το capturing, άρα θα χρειαστώ χώρο. Θέλω να τα συρράψω πάλλι σε dv γιατί είναι σε ξεχωριστές κασσέτες κλπ. εκεί ξέρω πως με τη συρραφή δεν έχω απώλεια σε ποιότητα. Αφού γίνουν αυτά στο τέλος θα δω πως θα τα αποθηκεύσω... θα σε ρωτήσω τότε.  :-) 

Οπότε τα κρατάς σε dv και υπολογίζεις γύρω στα 12GB την ώρα.

Περί drive bay.

Έχω βρεί κι άλλες μάρκες, OWC, GTECH κλπ. και συνεχίζω να ψάχνω και γιάλλες, τα δε drobo νομίζω είναι πολύ ακριβά

Τα G είναι πολύ καλά αλλά πολύ ακριβά. Είναι ας πούμε η ακριβή εκδοχή των Lacie. 

Δημοσ.

Περί TimeMachine.

Υποψιάζομαι το κουτί οπότε η επόμενη πρόταση πάει περίπατο. Εννούσα να βγάλεις το 1TB και να βάλεις 3 ή 4TB.

Βασικά δεν ξέρω εάν είναι επισκέψιμος ο δίσκος σαν άλλα μοντέλα που βάζεις και βγάζεις, πάντως κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο κουτί οπότε δεν σκέπτομαι να το αναβαθμίσω έτσι. Θα το κρατήσω αλλά όχι για σοβαρά πράγματα.

Περί DV.

Πόσο πολύτιμα είναι;

Οπότε τα κρατάς σε dv και υπολογίζεις γύρω στα 12GB την ώρα.

Περί drive bay.

Τα G είναι πολύ καλά αλλά πολύ ακριβά. Είναι ας πούμε η ακριβή εκδοχή των Lacie. 

Άλλες μάρκες δεν υπάρχουν άραγε;

Δημοσ.

Το FireWire800 του Drobo, δυστυχώς στην πράξη πετυχαίνει ταχύτητες παρόμοιες με USB 2.0.

Προσωπικά έχω δει καλύτερες ταχύτητες με δίσκο σε USB 3.0 enclosure συνδεδεμένο στην USB 2.0 του Mac Mini μου (μοντέλο 2011 χωρίς USB 3.0). Υποθέτω πως αυτό συμβαίνει γιατί μάλλον το USB enclosure μου έχει πολύ καλό και efficient USB controller.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτα σε καποιο nas(gigabit ethernet συνδεση).

Θα δωσεις κατι παραπανω, αλλα θα ειναι κατι που θα χρησιμοποιεις για χρονια και θα μπορουν να χρησιμοποιουν πολλες συσκευες που ειναι στο ιδιο δικτυο, να κανει time machine, να κανει stream ταινιες στην τηλεοραση σου ή στο smartphone σου(χωρις τη χρηση υπολογιστη), να ελεγχεις καμερες κλπ.

Τα drobo ξεχνα τα , ειναι απατη, την πατησαν πολλοι(ειδικα mac users) οταν βγηκαν που τα πουλαγαν χωρις ethernet και τωρα οι πωλησεις τους ειναι ελαχιστες.

Eνημερωτικα, ενα nas ποιοτικο των ~300€(χωρις δισκους, βαζεις εσυ οτι θελεις) εχει πραγματικο ρυθμο μεταγωγης συνηθως πανω απο 80mb/sec, 3πλασιο περιπου απο οτι θα πετυχαινες με fw/usb2.0  .

Δες ενδεικτικα σε qnap, πχ το qnap TS-220: 

http://www.skroutz.gr/s/3351436/QNap-TS-220.html?keyphrase=qnap+TS-220

http://www.qnap.com/i/en/product/model.php?II=101

http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-reviews/32172-qnap-ts-x20-nas-series-reviewed?showall=&start=1

ή σε synology, πχ synology ds214+ (γυρω στα 100mb/sec):

http://www.skroutz.gr/s/4219540/Synology-DiskStation-DS214.html

http://www.synology.com/en-global/products/overview/DS214+

http://www.businesscomputingworld.co.uk/review-synology-ds214/

- ο iMac με καλύπτει για την ώρα, οπότε δεν με στεναχωρεί το θέμα USB2 και FW, άλλωστε μόνο με FW μπορώ να εξάγω dv από τις mini dv ταινίες μου και έχω μπόλικες!

Οτι με FW εξαγεις dv απο τις mini dv ταινιες δεν εχει καμμια σχεση για τον τυπο του δισκου που θα παρεις.

Η καμερα θα συνδεεται στην θυρα fw του imac και απο εκει θα περναει στον δισκο, που μπορει να ειναι usb, fw,  nas/gigabit.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Οτι με FW εξαγεις dv απο τις mini dv ταινιες δεν εχει καμμια σχεση για τον τυπο του δισκου που θα παρεις.

Η καμερα θα συνδεεται στην θυρα fw του imac και απο εκει θα περναει στον δισκο, που μπορει να ειναι usb, fw,  nas/gigabit.

Δεν το κατάλαβα αυτό, οι δίσκοι δηλαδή συνδέονται στο κουτί χρησιμοποιώντας πρότυπα FW και USB2?

To nas/gigabit είναι η σύνδεση με το ethernet μπριζάκι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το κατάλαβα αυτό, οι δίσκοι δηλαδή συνδέονται στο κουτί χρησιμοποιώντας πρότυπα FW και USB2?

To nas/gigabit είναι η σύνδεση με το ethernet μπριζάκι;

Οι δισκοι συνδεονται εσωτερικα με sata στο nas, οπως σε ολα τα hdds bays.

Το nas συνδεεται με gigabit ethernet στο router σου, αντι για usb/fw απευθείας με τον imac.

Δεν χρειάζεται καν να ειναι διπλα στον υπολογιστή σου το nas, μπορει να ειναι χωμενο εκει που ειναι χωμενο και το ρουτερ σου.(οποτε δεν σε πολυαπασχολει η εμφανιση και ο θορυβος)

Η επικοινωνία ουσιαστικα ειναι imac*<->router<-> nas.

To router με το nas ενωνονται με το Ethernet πριζακι οπως λες. Για να εκμεταλλευτεις τις ταχυτητες του nas απο τον imac, εννοειται οτι ο imac θα ειναι συνδεδεμενος και αυτος με ethernet με το router σου.

*(οπου imac , μπορεις να θεωρησεις και οποιαδηποτε αλλη συσκευη στο σπιτικο δικτυο σου και θα μπορει και αυτη να επικοινωνει με το nas και να βλεπει τα αρχεια σου, ακομα και με κλειστο τον imac. Πχ αυτη η συσκευη μπορει να ειναι ενα tablet, ενα smartphone , μια smart tv , οπου θα μπορεις να βλεπεις πχ τις φωτο/ταινιες σου χωρις τη χρηση υπολογιστη.)

Υ.Γ.:Εκτος απο τα 2 εσωτερικα bays για σκληρους που εχουν αυτα τα nas(υπαρχουν αλλα που εχουν 4 bay ή 8), εχουν κ usb3 συνδεση για να προσθεσεις και αλλον εναν εξωτερικό δισκο.

Ειναι καπως ετσι:

home-network-storage-illustration-featur

Video_Center.jpg

Επεξ/σία από haHa
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ωχ έχω μπερδευτεί τώρα, εκεί που έψαχνα για το κατάλληλο κουτί, τώρα μπήκε στο παιχνίδι και η δυνατότητα σύνδεσης Ethernet καλώδιο.

1. Αλήθεια σε τι εξυπηρετεί η ύπαρξη μιας τέτοιας συνδεσιμότητας (Ethernet);

2. Τα νέα κουτιά προσφέρουν συνδεσιμότητα με TBolt και USB3. Αυτά μου είναι άχρηστα γιατί δεν τα διαθέτει ο iMac μου. Εμένα με ενδιαφέρουν τα παρακάτω, FWire, Εthernet και usb2! Yπάρχει κάτι αξιόλογο με τα δεδομένα αυτά;

Δημοσ.

Ωχ έχω μπερδευτεί τώρα, εκεί που έψαχνα για το κατάλληλο κουτί, τώρα μπήκε στο παιχνίδι και η δυνατότητα σύνδεσης Ethernet καλώδιο.

1. Αλήθεια σε τι εξυπηρετεί η ύπαρξη μιας τέτοιας συνδεσιμότητας (Ethernet);

Πολυ γρηγοροτερες ταχυτητες σε σχεση με fw/usb2(χοντρικα 3πλασιο περιπου απο οτι θα πετυχαινες με fw/usb2.0),

δεν χρειαζεται να ειναι το drive bay διπλα απο το pc, αλλα κοντα στο ρουτερ(αρα δεν σε πολυνοιαζει ο θορυβος και η εμφανιση),

δυνατοτητα προσβασης στα αρχεια που ειναι στο bay/nas και απο αλλες συσκευες/μηχανηματα(πχ απο αλλον υπολογιστη στο σπιτι, απο ενα ipad, απο την smart tv σου χωρις να χρειαζεται να ειναι ανοιχτος ο imac),

μεγαλη ευελιξια οσον αφορα το backup κλπ,

μπορεις να ορισεις ακομα και 2 ή 3 ή παραπανω μηχανηματα να κανουν time machine/backup στο nas(πχ αν εχεις και ενα macbook ή καποιο windows pc εκτος απο τον imac)

και απειρες ακομα δυνατοτητες.(απο το να κατεβαινουν torrent με κλειστο τον imac κατευθειαν στο nas/bay ως το να συνδεσεις τον εκτυπωτη πανω του και να εκτυπωνεις ασυρματα απο το κινητο σου χωρις ψαξιμο για drivers κλπ)

Δημοσ.

Πως μπορώ να συνδέσω το Bay κοντά στον υπολογιστή; Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως το router δεν βρίσκεται στο χώρο που είναι ο υπολογιστής. Το δωμάτιο έχει internet ενσύρματα με "μπριζάκι" από το router. Μπορεί να γίνει κάποια πατέντα και να συνδέσω εκεί το drive bay?

Δημοσ.

Πως μπορώ να συνδέσω το Bay κοντά στον υπολογιστή; Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως το router δεν βρίσκεται στο χώρο που είναι ο υπολογιστής. Το δωμάτιο έχει internet ενσύρματα με "μπριζάκι" από το router. Μπορεί να γίνει κάποια πατέντα και να συνδέσω εκεί το drive bay?

Αρχικα γιατι να συνδεσεις το nas κοντα στον υπολογιστη και οχι κοντα στο ρουτερ;

Και περισσοτερη ασφαλεια για τα δεδομενα σου εχεις οταν βρισκονται σε διαφορετικα δωματια σε περιπτωση ατυχηματος(πχ πεφτει πολυ νερο στο γραφειο σου και χαλαει και ο imac και το nas, οποτε εχασες τα δεδομενα σου ή σε περιπτωση κλοπης ειναι λιγοτερο πιθανο να κλεψουν και το nas αν ειναι κοντα στο ρουτερ ξεχωριστα απο τον imac) και δεν σε απασχολει ο θορυβος/εμφανιση. 

Αλλα φυσικα και μπορεις να το συνδεσεις κοντα στον imac:

ετσι κι αλλιως θα αγορασεις ενα gigabit switch των 20€ και αυτο θα το συνδεσεις στο δωματιο ενσύρματα με το "μπριζάκι" από το router.

Μετα, σε μια απο τις ethernet θυρες που εχει το switch θα συνδεσεις τον imac και σε αλλη το nas.

(πολυ απλοικα, σκεψου το switch σαν πολλαπλασιαστη της μιας πριζας ethernet που ερχεται στο δωματιο απο το ρουτερ)

Δες ενδεικτικα και αυτο το video για να καταλαβεις μερικα απο τα πλεονεκτηματα του nas:

• Like 1
Δημοσ.

Thanx, πολύ καλό το video! Οπότε ψάχνω για NAS, από που ξεκινάω και για τι χαρακτηριστικά ψάχνω;

Δες αρχικα εδω:

Κοιτα σε καποιο nas(gigabit ethernet συνδεση).

Θα δωσεις κατι παραπανω, αλλα θα ειναι κατι που θα χρησιμοποιεις για χρονια και θα μπορουν να χρησιμοποιουν πολλες συσκευες που ειναι στο ιδιο δικτυο, να κανει time machine, να κανει stream ταινιες στην τηλεοραση σου ή στο smartphone σου(χωρις τη χρηση υπολογιστη), να ελεγχεις καμερες κλπ.

Τα drobo ξεχνα τα , ειναι απατη, την πατησαν πολλοι(ειδικα mac users) οταν βγηκαν που τα πουλαγαν χωρις ethernet και τωρα οι πωλησεις τους ειναι ελαχιστες.

Eνημερωτικα, ενα nas ποιοτικο των ~300€(χωρις δισκους, βαζεις εσυ οτι θελεις) εχει πραγματικο ρυθμο μεταγωγης συνηθως πανω απο 80mb/sec, 3πλασιο περιπου απο οτι θα πετυχαινες με fw/usb2.0  .

Δες ενδεικτικα σε qnap, πχ το qnap TS-220: 

http://www.skroutz.gr/s/3351436/QNap-TS-220.html?keyphrase=qnap+TS-220

http://www.qnap.com/i/en/product/model.php?II=101

http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-reviews/32172-qnap-ts-x20-nas-series-reviewed?showall=&start=1

ή σε synology, πχ synology ds214+ (γυρω στα 100mb/sec):

http://www.skroutz.gr/s/4219540/Synology-DiskStation-DS214.html

http://www.synology.com/en-global/products/overview/DS214+

http://www.businesscomputingworld.co.uk/review-synology-ds214/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...