Abudi Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα. Θα γράψω ένα σεντόνι που δεν είναι για καρδιακούς.Ενδιαφέρομαι να βελτιώσω τον ήχο στον χώρο που βρίσκεται το desktop μου. Η υπάρχουσα ακουστική ""εμπειρία"" βγαίνει από μια motherboard Gigabyte Z77X-D3H (πατώντας πάνω και πηγαίνοντας στα "Audio" και "Back Panel Connectors" θα καταλάβετε μάλλον με τι έχουμε να κάνουμε) και εκφράζεται "ιδανικά" από τα ηχεία Logitech Z130. Όλα έβαιναν καλώς μέχρι που βάζοντας αυτό το τραγουδάκι [το οποίο έχω ακούσει σε ένα σύστημα αποτελούμενο από ένα Marantz CD-player, έναν ενισχυτή Yamaha RX-496RDS και ηχεία δαπέδου Mission M74] κατάλαβα οτι τόσο καιρό στον υπολογιστή μου ακούω τα μισά τραγούδια στην ουσία. Χάνεται το μισό ακουστικό φάσμα.Συνεπώς ενδιαφέρομαι να χαρίσω κάπου αυτά τα ηχειάκια και να κάνω μια πιο σοβαρή δουλειά χωρίς να ξοδέψω πάρα πολλά χρήματα. Ο χώρος που θα καλύπτεται θα είναι ένα δωμάτιο 3x4m. Μετά από συζήτηση με ξάδερφο του οποίου ο ήχος μου έχει φανεί αρκετά ικανοποιητικός (και βγαίνει επίσης από υπολογιστή με σύνδεση AUX νομίζω (ένα παλιό Macbook είχε) έναν ενισχυτή κόστους 20ευρώ από παλαιοπωλείο στη Θεσσαλονίκη και κάτι παλιά ηχεία δαπέδου Sony) νομίζω οτι πρέπει να πάω σε λύση ενισχυτής-ηχεία δαπέδου. Κάποιοι περιορισμοί άλλωστε στον χώρο που έχω για να τα τοποθετήσω όλα αυτά , νομίζω την καθιστούν την πλέον ενδεδειγμένη λύση. (για την ακρίβεια, έχω ένα γραφείο-βιβλιοθήκη που πάνω του δεν μπορεί να πάρει ουσιαστικά τίποτα. Αν μπει ενισχυτής, θα μπει με ραφάκι-μόντα. Οπότε περιορίζομαι κάπως σε επιλογές)Θα ήταν "ευχής έργο" αν ήξερα από ήχο και σας έλεγα "ψάχνω ενισχυτή AVG με SE preamp έως 300 ευρώ". Δυστυχώς δεν ξέρω καθόλου τι παίζει οπότε και το budget μου είναι κάπως στο κενό διότι δεν ξέρω τί πρέπει να ψάξω. Σίγουρα 500 ευρώ δεν μπορώ να δώσω για τον ενισχυτή και άλλα τόσα ας πούμε για ηχεία. Ειλικρινά όμως, δεν ξέρω και αν χρειάζεται. Σχεδόν οτιδήποτε πάνω από τα ηχεία που έχω τώρα, θα είναι μια μεγάλη αναβάθμιση στην εμπειρία. Απλώς θα με ενδιέφερε κάτι το οποίο να είναι ποιοτικό γενικά. Θα συνδεθεί ο υπολογιστής βασικά πάνω του. ΑΝ τώρα υπάρχει δυνατότητα να του πετάξω κι ένα σύστημα "TV-PS3" τότε θα το συζητήσω. Είναι όμως δευτερεύον.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
costis ni Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Ε'ισαι πολύ κοντά στα ηχεία, θέλεις ηχεία monitor κι όχι δαπέδου. Αυτα έχουν κι ενισχυτή μέσα. Οπωσδήποτε και κάρτα ήχου usb, αυτές που έχουν τα motherboard είναι χάλια
L0rd Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 φιλε τα παντα ειναι θεμα χρηματων. Βαλε ενα Budget και μετα προσπαθησε να βρεις το καλυτερο που μπορεις να παρεις. Κοσμος υπαρχει πολυς που πουλανε τα home cinema ειδικα τωρα γιατι κανεις δεν τα χρησιμοποιει. Μεταχειρησμενο παντως θα αγοραζα μονο ενισχυτη. Τα ηχεια σιγουρα καινουργια γιατι μπορει να ειναι καταπονημενα. Εγω έχω ενα παλιο SONY ενισχυτη 6.1 στον οποιο έχωσα τα SONY PASCAL ηχεια και 2 SONY Subwoofers. Τωρα σκεφτομαι να συνδέσω και ενα 15 ιντσο Sub που μου περισσευει γιατι βαρεθηκα να με πριζουν με το πιανο ολη μερα οι γειτονες.
CheOnWeb Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Αποφάσισε το budget σου και διάλεξε... http://www.skroutz.gr/c/571/mousika-hxeia/m/7131/Genelec.html Οι τιμές που βλέπεις είναι για ένα κομμάτι.
booka Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 πρεπει να ξεκαθαρiσεις εαν θελεις να ακουσεις μουσικη ή αν θες συστημα home theatre! οτι και να κανεις με on board καρτα ηχου δεν προκειται ποτε να πιασεις σε αποδοση εναν ενισχυτη και ηχεια δαπεδου! ειδικα με μικρο budget! θα μπορουσες να εχεις καποια καλυτερη ποιοτητα με ενα DAC και ενα ζευγαρι καλα ακουστικα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα