Προς το περιεχόμενο

Έρευνα αγοράς για επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να αγοράσω μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή αλλά δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά με αυτά. Είμαι κάπως πρωτάρα και αυτό κάνει δύσκολη την έρευνα μου. Για να σας βοηθήσω είμαι ανάμεσα σε Canon και Nikon αλλά δεν ξέρω ποιο μοντέλο από αυτές τις μάρκες μου είναι πιο κατάλληλο. Την μηχανή θα την χρησιμοποιήσω επαγγελματικά διότι το επάγγελμα που θέλω να σπουδάσω έχει να κάνει και με την φωτογραφία. Οπότε αν έχετε κάτι να μου προτείνετε θα σας είμαι υπόχρεη. Ευχαριστώ 

εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχουν επαγγελματικές μηχανές και μη επαγγελματικές. Εννοείς ότι θέλεις μια μηχανή με τα βασικά χαρακτηριστικά των καλών-ακριβών μηχανών (manual settings, δυνατότητα αλλαγής φακών, DSLR δηλαδή) για να μελετήσεις αυτό που σπουδάζεις. Βασικό κριτήριο το budget σου. Πόσα;

και επίσης πολύ σημαντικό είναι να μας πείς και πιό επάγγελμα είναι αυτό!
Αν πχ πας για αρχιτέκτονας, ο φακός που θα χρειαστεί να αγοράσεις είναι αρκετά διαφορετικός απο αυτόν που θα χρειαζόταν ένας makeup artist ή ένας ζαχαροπλάστης που θέλει να αποτυπώσει την δουλειά του!!!

Δεν υπάρχουν επαγγελματικές μηχανές και μη επαγγελματικές. Εννοείς ότι θέλεις μια μηχανή με τα βασικά χαρακτηριστικά των καλών-ακριβών μηχανών (manual settings, δυνατότητα αλλαγής φακών, DSLR δηλαδή) για να μελετήσεις αυτό που σπουδάζεις. Βασικό κριτήριο το budget σου. Πόσα;

400 με 500 ευρό

και επίσης πολύ σημαντικό είναι να μας πείς και πιό επάγγελμα είναι αυτό!

Αν πχ πας για αρχιτέκτονας, ο φακός που θα χρειαστεί να αγοράσεις είναι αρκετά διαφορετικός απο αυτόν που θα χρειαζόταν ένας makeup artist ή ένας ζαχαροπλάστης που θέλει να αποτυπώσει την δουλειά του!!!

Θα σπουδάσω φωτογραφία 

Θα σπουδασεις αυτο σημαινει οτι μεχρι να τελειωσουν οι σπουδες σου θα εχουν περασει 2 χρονια στα οποια μπορει να θες αλλη μηχανη αφου θα εχεις μαθει καποια πραγματα.

Συνηθως σε αυτες τις περιπτωσεις θα διαλεξεις μια nikon 3200 γυρω στα 400 ευρω.

Θα μπορεις να μαθεις τα παντα πανω σε αυτην.

Απο εκει και περα εσυ ειτε 400 ειτε 5000 δωσεις την ιδια γνωση θα αποκτησεις.

• Like 1

400 με 500 ευρό

Θα σπουδάσω φωτογραφία 

Ξεκίνα με φθηνότερο σώμα διότι θα χρειαστείς και φακούς.

π.χ.

http://www.katerelos.gr/product/16062/canon-eos-1100d-body.html?ref=3

+

http://www.katerelos.gr/product/17827/canon-ef-s-55-250mm-f-4-5-6-is-ii.html

+

http://www.katerelos.gr/product/16792/canon-ef-s-18-55mm-f-3-5-5-6-dc-iii.html

• Like 1

Στην σχολή θα σας ζητήσουν να αγοράσετε κατα πάσα πιθανότητα αναλογικές φιλμάτες οποτε δεν χρειαζεσαι φωτογραφική μηχανή... 

Αλήθεια;;; Ελπίζω όχι πια! Αγαπάω το φιλμ όσο δεν φαντάζεσαι αλλά δεν νομίζω ότι έχει να προσφέρει κάτι στους μαθητές, τουλάχιστον ως προς τις βασικές τους γνώσεις. Φυσικά ό,τι μαθαίνεις καλό είναι αλλά όχι και να τους αποτρέψουν απ' τις DSLR!

Ευχαριστώ πολύ!! πιστεύεις ότι αυτή για αρχή είναι καλά? Εννοώ ότι μου λέγανε  κάτι ποσά μεγάλα για μηχανή  χωρίς φακό και αυτή κάνει μόνο 280 ευρό. Όπως η Nikon D5000 ή η Canon Rebel T5i που είναι πολύ ακριβές 

Στην σχολή θα σας ζητήσουν να αγοράσετε κατα πάσα πιθανότητα αναλογικές φιλμάτες οποτε δεν χρειαζεσαι φωτογραφική μηχανή... 

Αλήθεια? Γιατί εμένα μου είπαν ότι η ψηφιακές είναι μια χαρά.. 

Ευχαριστώ πολύ!! πιστεύεις ότι αυτή για αρχή είναι καλά? Εννοώ ότι μου λέγανε  κάτι ποσά μεγάλα για μηχανή  χωρίς φακό και αυτή κάνει μόνο 280 ευρό. Όπως η Nikon D5000 ή η Canon Rebel T5i που είναι πολύ ακριβές 

Ναι, πιστεύω ότι είναι οκ για αρχή. Ακριβές μηχανές (και φακούς) θα πάρεις όταν έρθει η ώρα να μπορείς να τις διαλέγεις μόνη σου και να βγάζεις λεφτά απ' αυτές. Δεν είμαι ειδικός στην κατηγορία, γενικές συμβουλές σου δίνω. Ας βοηθήσουν και κάποιοι που έχουν ασχοληθεί συγκεκριμμένα με το θέμα: "DSLR στα 500e." 

Πιο παλιά έτσι γινόταν , και στις λέσχες το ιδιο πράγμα κάνουν. Οι λόγοι ειναι το γελόιο κόστος των αναλογικών, μπορείς να τις βρεις σε ξεφτίλα τιμές και οτι στον κλάδο θεωρείται οτι άμα μάθεις αναλογική θα μάθεις και φωτογραφία... Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται, αλλα μην πάρεις τιποτα πριν καν πάς..

Για επαγγελματίες δεν ειναι μεγάλα ποσά τα 2,000 ευρώ για σώμα και αλλα 1500 για φακό, με αυτα βγάζουν το ψωμί τους και θα τα κρατήσουν χρόνια. Άμα σέβεσαι αυτον που σε πληρώνει δεν πάς να βγάλεις με την d3100 και τον 18-55

Πήγαινε με το καλό στην σχολή και θα σου πουν αυτοι τι να πάρεις

Ναι, πιστεύω ότι είναι οκ για αρχή. Ακριβές μηχανές (και φακούς) θα πάρεις όταν έρθει η ώρα να μπορείς να τις διαλέγεις μόνη σου και να βγάζεις λεφτά απ' αυτές. Δεν είμαι ειδικός στην κατηγορία, γενικές συμβουλές σου δίνω. Ας βοηθήσουν και κάποιοι που έχουν ασχοληθεί συγκεκριμμένα με το θέμα: "DSLR στα 500e." 

Πιο παλιά έτσι γινόταν , και στις λέσχες το ιδιο πράγμα κάνουν. Οι λόγοι ειναι το γελόιο κόστος των αναλογικών, μπορείς να τις βρεις σε ξεφτίλα τιμές και οτι στον κλάδο θεωρείται οτι άμα μάθεις αναλογική θα μάθεις και φωτογραφία... Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται, αλλα μην πάρεις τιποτα πριν καν πάς..

Για επαγγελματίες δεν ειναι μεγάλα ποσά τα 2,000 ευρώ για σώμα και αλλα 1500 για φακό, με αυτα βγάζουν το ψωμί τους και θα τα κρατήσουν χρόνια. Άμα σέβεσαι αυτον που σε πληρώνει δεν πάς να βγάλεις με την d3100 και τον 18-55

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! 

Δεν καταλαβαινω γιατι να παρει το σωμα και τον φακο ξεχωριστα αφου το κιτ κοστιζει σχεδον οσο το σωμα.

Εγω παλι δε θα σου προτεινα την 1100d.Δεν εχω ακουσει καλα λογια αλλα δεν την εχω δοκιμασει.

Η 3200 της Nikon νομιζω ειναι καλυτερη επιλογη.

Απο εκει και περα οτι νομιζεις.

Δεν έχω βρει medium format αναλογική με λιγότερο απο 300 λιρες.

On that note

Γιατι να μην πάρει μια mirrorless?

Επίσης

Ελπίζω το ίδρυμα της φωτογραφίας να ειναι free of charge...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...