Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το collaboration δεν αφορά single project απαραίτητα, αλλά την οργάνωση της συνεργασίας μίας ομάδας στις περιπτώσεις και το βαθμό που χρειάζεται να συνεργαστεί. Και φυσικά, αφού η ομάδα θα έχει κάποιον επικεφαλής, ή θα χωρίζεται σε υπο-ομάδες που με τη σειρά τους θα έχουν τοπικούς "αρχηγούς", υπονοείται και ένας μηχανισμός ελέγχου ή/και παρακολούθησης.

Γύρισα την κουβέντα εκεί, διότι διαβάζοντας όλο το thread και χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες για την οργάνωση της ομάδας σας, εισέπραξα το ότι δεν έχετε πρόβλημα code repository αλλά διαχωρισμού αρμοδιοτήτων και πόρων γενικότερα.

Μπορεί να κάνω και λάθος.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι ένα χρόνο μετά, όπου δεν έχει προχωρήσει σχεδόν τίποτα. Τι έχουμε, ας πούμε, καταλάβει: Θεωρούμε πολύ σημαντικό (1) ναι μεν να στήσουμε git server αλλά να μη βγαίνει τίποτε στο internet (2) να έχουμε ένα καλό web interface εφάμιλλο του github για να βλέπουμε τις διάφορες δουλειές, ποιος κάνει τι κλπ. Σχετικά με το (2) από τις διάφορες λύσεις gitlab gitlite gitosis κλπ. ποια φαίνεται να βολεύει ένα σχετικά μικρό σύστημα; Ουσιαστικά θα έχουμε μια κεντρική αποθήκη (λέγε με νεκροταφείο, αλλά τελοσπάντων) των πρότζεκτ που θα βλέπει ο καθένας από το web interface μόνο μέσα στο LAN κι όποιος θέλει έιτε κάνει εκταφή και κλώνο στο δικό του είτε θάψιμο ενός αντίγραφου της δουλειάς του, τελειωμένης ή ημιτελούς. Επειδή ακριβώς υπάρχει μια επίγνωση ότι θα χωθούν εκεί πολλά μισοτελειωμένα, ελπίζουν ότι εάν μπορούμε να τα δούμε στον browser όπως φαίνονται ωραία στο github, που προβάλλει και την τεκμηρίωση, θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε με το φιλότιμο αρκετά, αφού εύκολα θα έχει κανείς εποπτεία του καθενός.

Επομένως δεν ρωτώ κάτι περισσότερο τώρα, από το ποιο web περιβάλλον για git πλησιάζει τη βολικότητα του github... Κατά τη γνώμη σας, εννοείται.

Δημοσ.

Offtopic αλλά

ελπίζουν ότι εάν μπορούμε να τα δούμε στον browser όπως φαίνονται ωραία στο github, που προβάλλει και την τεκμηρίωση, θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε με το φιλότιμο αρκετά, αφού εύκολα θα έχει κανείς εποπτεία του καθενός.

Με το φιλότιμο και χωρίς σοβαρό project management το πολύ πολύ να κάνετε μετακόμιση...

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικά με το (2):

I call imitheos. :D

Τα PM μας παρακολουθούνται.

@OP

Αυτό που πρότεινε ο pmav. Εφόσον σας ενδιαφέρει να μην μπορεί να δει κάποιος τι κάνετε, πάτε στο Bitbucket που δίνει δωρεάν private repos μέχρι 5 άτομα οπότε δεν χρειάζεται να στήσετε τίποτα και το ui θα είναι μια χαρά όμορφο και εφάμιλλο του github.

Δημοσ.

Bitbucket για version Control και Giggle για να έχεις τα commits σίε ωραια θέα.

Ακόμη το repo σε εένδιαφρει τα ψομμιτσ τα βλέεπι ο Καθένας με το ερίγαλεο πυο τον βολεύει.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, ο OP δε θέλει να βάλει τα projects online και ζητάει λύση για να τρέξει ο ίδιος server. Σε αυτή την περίπτωση οι λύσεις GitHub/bitbucket που λέτε είναι άκυρες.

Δημοσ.

Ακριβώς, αν ήταν στο χέρι μου θα είχα στείλει τους καλούς στο github και τους κακούς στο διάολο.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, ο OP δε θέλει να βάλει τα projects online και ζητάει λύση για να τρέξει ο ίδιος server. Σε αυτή την περίπτωση οι λύσεις GitHub/bitbucket που λέτε είναι άκυρες.

Ακριβώς, αν ήταν στο χέρι μου θα είχα στείλει τους καλούς στο github και τους κακούς στο διάολο.

Το έγραψες κιόλας ότι θέλεις να στήσεις server απλά (τουλάχιστον) εγώ το συνδύασα με το "να μην βγαίνει τίποτα στο internet" που έγραψες και έτσι θεώρησα ότι αυτός είναι ο μόνος λόγος που θέλεις να στήσεις δικό σας instance. Με αυτό το σκεπτικό πρότεινα το BB επειδή παρέχει δωρεάν private repos που (εξαιρώντας την περίπτωση να χακευτεί το BB) δεν μπορεί να τα δει κανείς άλλος.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να στηθεί δικός σας server, τότε το gitlab είναι η καλύτερη λύση αλλά εγώ συνεχίζω να προτείνω το BB χωρίς να στηθεί τίποτα.

Αν λάβουμε υπόψιν ότι ρωτάς να σου προτείνουμε κάποια υποδομή (και ότι αναφέρεις το gitosis το οποίο ψιλο θεωρείται obsolete εδώ και κάμποσο καιρό και που έτσι και αλλιώς δεν είναι για τη δουλειά που το θέλεις όπως και το gitolite επίσης), υποθέτω ότι δεν έχεις ξανά στήσει κάτι τέτοιο οπότε δεν θα το στήσεις με κλειστά μάτια αλλά θα μπεις σε ένα άλφα κόπο για να στηθεί σωστά.

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψιν ότι επί ένα χρόνο δεν προχώρησε το project καθόλου, υποθέτω και πάλι ότι το project δεν είναι και τόσο ground breaking που όλοι θα θέλουν να κλέψουν την ιδέα σας και δεν θα πρέπει με καμμία κυβέρνηση να μπει σε κάποιο hosting server όπως το Bitbucket ακόμη και αν μπει σε private repo.

Μπορεί φυσικά και οι δύο υποθέσεις μου να είναι λάθος αλλά με τις δύο αυτές υποθέσεις μήπως το πιο βολικό για εσάς θα είναι να χρησιμοποιήσετε τα Private repos του Bitbucket χωρίς να ταλαιπωρηθείτε με στησίματα servers ? Μήπως το λιγότερο χρονοβόρο θα είναι να πείσεις / επιμορφώσεις τους υπολοίπους για το ότι το Bitbucket σας κάνει ?

Σημειωτέον πως δεν γράφω τίποτα ειρωνικά με σκοπό να μειώσω εσάς ή το project σας αλλά προσπαθώ φιλικά να σας γλιτώσω από περιττό κόπο.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά εδώ και ένα χρόνο ισχύει το "ό,τι να 'ναι", ο καθένας γράφει όπου θέλει, ο πελάτης δεν "τροφοδοτεί", οπότε όσο δεν "τροφοδοτεί" τόσο μένει πίσω κλπ. Ας μην υπεισερχόμαστε παρακαλώ σε λεπτομέρειες και συνθήκες που θα μπορούσαν να είναι και εντελώς φανταστικές:X Εγώ προσωπικά πριν δυο, όχι ένα, χρόνια είχα δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου να διαβάσω τα Git red books που μου είχαν συστήσει εκεί στην Αγγλία που με στείλαν, αλλά... χμ...

Προτιμώ να μείνουμε στο γνήσια τεχνικό στοιχείο της απορίας μου, ακόμη κι αν υποθετικά δεν πραγματοποιηθεί. Όλα να βρίσκονται σε ένα LAN, δηλαδή, περισσότερο για λόγους αυτοτέλειας  :wacko: παρά για λόγους ασφαλείας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...