Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω ένα μηχάνημα από το 2008 και πιστεύω πως ήρθε η ώρα να το αναβαθμίσω τι μου προτείνετε με

βάση αυτά που σας παραθέτω  

Ποσό που διαθέτουμε :250-300

Χρήση υπολογιστή :καθημερινή χρήση

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:office και κάποιο παιχνίδι 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. έχω

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι έχω 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθηνά   

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα δεν με ενδιαφέρει 

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο:Θα το φτιάξω με ένα φίλο μαζί 

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: windows 7

το μηχάνημα που έχω έχει τα εξής:

μητρική:asus P5Q E3790

κάρτα γραφικών:MSI R4850

επεξεργαστής:INTEL CORE 2 QUAD 

τροφοδοτικό:ENER MAX PRO 82+

μνήμη RAM:4GB

Tower:THERMALAKE AGUILA VD1000 SERIES 

Δημοσ.

ποιο παιχνιδι σε απασχολει και δευτερον ποιον quad εχεις;

ενδεχεται να χρειαζεσαι μια αλλαγη στην καρτα γραφικων και να προσθεσεις εναν ssd να πεταει το συστημα.

Δημοσ.

γραψε λιγο πιο συγκεκριμενα τεχνικα χαρακτηριστικα 

ποιον επεξεργαστη ακριβως?

ποιο τροφοδοτικο (W) ακριβως? 

ποια οθονη (=αναλυση) εχεις?

γιατι οντως -συμφωνω με xristara12- ενδεχεται, να μην χρειαζεσαι ολικη αναβαθμιση..! 

Δημοσ.

γνωμη μου παντα,αν ανεβασεις τον επεξεργαστη στα 3-3,2 θα εισαι πολυ καλυτερα σε σχεση με πριν.

Μια καρτα γραφικων θες και εναν ssd και καθαρισες.

Να μου ελεγες οτι παιζεις μονο παιχνιδια και θες δυναμη θα ελεγα οκ αλλαξε και cpu.

Δημοσ.

γραψε λιγο πιο συγκεκριμενα τεχνικα χαρακτηριστικα 

ποιον επεξεργαστη ακριβως?

ποιο τροφοδοτικο (W) ακριβως? 

ποια οθονη (=αναλυση) εχεις?

γιατι οντως -συμφωνω με xristara12- ενδεχεται, να μην χρειαζεσαι ολικη αναβαθμιση..! 

επεξεργαστης  intel 2 Quad q6600 2,4ghz

οθόνη έχω μια samsung syncmaster 2032bw  

απλά θέλω να κάνω μια αναβαθμιση για να τον έχω 2-3 χρονιά ακόμα 

Δημοσ.

Διευκρίνισε αν θες, το που βλέπεις να "χωλαίνει" το μηχάνημα.

-Παιχνίδια λες οτι δεν παίζεις.

-Ο q6600 είναι υπεραρκετός για γενική χρήση ακόμα και σε στοκ συχνότητα.

-4G μνήμη πάλι μια χαρά είναι για γενική χρήση.

Εγώ θα σου πρώτεινα, πρώτα απ΄όλα να πάρεις έναν ssd για ένα γενικό "φρεσκάρισμα" στην αποκρισιμότητα του pc. Βγαίνουν συνεχώς προσφορές σε 120-128g με 60+κάτι ευρώ. 

Απο εκεί και πέρα βλέπεις που χρειάζεται να ρίξεις λεφτά και πας ίσως σε καμμια καρτούλα γραφικών στην κατηγορία των 100+- ευρώ (r7 260x/ gtx 750) ή σε κανα ντιμάκι ραμ των 2g ή γιατί οχι και στα δυο

Overclock στον q6600 το βρίσκω ψιλο-άσκοπο, γιατί αν τον πουλήσεις αύριο το πρωί και προσθέσεις και τα ~30ε της ψύκτρας που σίγουρα θα χρειαστείς για να τον κλοκάρεις, μπορείς να αγοράσεις c2q 9 series που με στοκ συχνότητα (και στοκ ψύκτρα), έχει ανώτερες επιδόσεις απο κλοκαρισμένο q6600 και γλυτώνεις και τον πονοκέφαλο του overclock.

Δημοσ.

βασικά δεν έχει κάποιο θέμα όλα τα τρέχει σφαίρα.

άπλα τώρα την τελευταία εβδομάδα χρειάζεται format γιατί μου εβγαλε μπλε οθόνη και σκέφτηκα για αναβάθμιση    

Δημοσ.

η μπλε οθονη μπορει να ειναι απο 1002 λογους.

αν συνεχιζει μπορει να ειτε καποιο προβλημα οντως.

Αν θες κατεβασε το blue screen view και βαλε ενα screenshot εδω!

Δημοσ.

η οθονη σου ειναι μεσης αναλυσης. οποτε η 4850, αν παιζεις καινουρια παιχνιδια, θα ψιλογονατιζει.  εχει περασει απο τα χερια μου και ξερω τις δυνατοτητες της. ειδικα αν ειναι εκδοση με 512ΜΒ. οσες ειχαν 1GB μνημη, πηγαιναν καλυτερα...!!

παντως, θα συμφωνησω σε πρωτη φαση να παρεις εναν SSD. αυτον μπορεις να τον κρατησεις, ακομα και σε περιπτωση αναβαθμισης, τελικα..!!

Δημοσ.

SSD να βάλεις οπωσδήποτε αλλά βάλε στο πρόγραμμα και την αγορά μιας οθόνης,θα κερδίσεις πολλά περισσότερα από άλλες αλλαγές.

Δημοσ.

θα μπορούσατε να ποσταρετε κάποια κομμάτια που θεωρείται ότι αξίζει να βάλω ώστε να έχω μια ιδέα  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...