Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

 

Οπως λεω και στο τιτλο προσφατα αναβαθμισα τον επεξεργαστη του Turbo-x W253esq λαπτοπ μου απο Β970 σε ι5-2410m. O νεος επεξεργαστης υποστηριζει την δυνατοτητα turbo boost,ομως στο βιος μου δεν υπαρχει η επιλογη να το ενργοποιησω. Εχω κανει τελευταια αναβαθμιση σε βιος αλλα και παλι δεν υπαρχει η επιλογη. Μπορω να κανω κατι αλλο? Υπαρχει προγραμμα που να μπορεσω να το πουσαρω στα 2,90 Mhz μονιμα, που ειναι και ο χρονισμος στο turbo boost?

 

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Αν καταλαβαίνω την ερώτηση σωστά  , θέλεις ο επεξεργαστής να τρέχει συνέχεια στα 2.90 κάτι σαν Overclock , η δύο λόγοι που δεν μπορείς - πρέπει να το κάνεις .  

 

1) Το Turbo boost  χρησιμοποιείται αυτόματα από το σύστημα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες για να δόση μία στιγμιαία ώθηση στον επεξεργαστή ώστε να εκτελέσει μία βαριά εργασία , δεν υπάρχει επιλογή που να μπορείς να ενεργοποιήσεις συνεχόμενα την ενέργεια αυτή.  

 

2) Αναφερόμαστε σε laptop ,  μπορείς να σκεφτείς τη θα συνέβαινε στην θερμοκρασία του επεξεργαστή αν δούλευε  συνέχεια στο 100% ...... barbecue .  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε γενικες γραμμες -καθως ολα τα λαπτοπ/bios δεν ειναι τα ιδια-
http://www.techpowerup.com/downloads/2288/throttlestop-6-00/
μπορεις να ελεγξεις το Intel Τurbo Boost, με το Τhrottlestop ^ B)
Edit
Ενα παραδειγμα εδω, πως μπορει να βοηθησει το προγραμμα:
http://tera-forums.enmasse.com/forums/general-discussion/topics/Frequent-FPS-drops-Bad-FPS-with-a-great-laptop-THE-FIX-IN-HERE?page=1

Επεξ/σία από TheDevilMayCare
Δημοσ.

Κατεβασα το μονιτορ της Ιntel και δειχνει πως ανοιγει μονο του παρολο που δεν εχω αλλες ενδειξεις.

 

Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...