maou28 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα, ένας φίλος μου είπε ότι έχει ένα πρόβλημα με το laptop του, εκεί που τον έχει σε λειτουργία ξαφνικά ασπρίζει η οθόνη, και μόλις την κουνήσει λίγο λειτουργεί κανονικά, τι μπορεί να φταίει;
SPANK Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Ας δοκιμάσει να το συνδέσεις με μια εξωτερική οθόνη να δει αν το κανει και εκει , αν δεν το κανει τοτε φυσιολογικά εχει πρόβλημα η οθόνη του laptop ή το inverter
nikos903 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Καλωδιοταινία; Για παν ενδεχόμενο για να μην αγοράζει άδικα ας ανοίξει το λάπτοπ και να πιέσει τους κονέκτορες τόσο πάνω στην μητρική όσο και πίσω απο το πάνελ. Άμα συνεχίσουν τα "χριστουγεννιάτικα τοπία" και τα "ξημερώματα στις άλπεις" πάει για άλλη καλωδιοταινία και πρέπει να καθαρίσει. 1
maou28 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 μόλις το φέρει θα κάνω αυτά που μου είπατε και θα σας ενημερώσω
Euclides Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Γενικός κανόνας, αν έχεις πρόβλημα με την οθόνη: 1. Συνδέεις μια εξωτερική οθόνη. Αν δουλέψει το πρόβλημα είναι στην οθόνη σου. Αν όχι το πρόβλημα είναι στην κάρτα γραφικών (GPU). 2. Αν το πρόβλημα είναι στην κάρτα γραφικών (και είσαι εκτός εγγύησης), μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις reflow στην GPU. H πιθανότητα να λυθεί το πρόβλημα είναι πάνω από 95%. Aν δεν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να πας σε κάποιο εργαστήριο επισκευής Η/Υ, όπου θα σου κάνουν reballing και θα σου κοστίσει γύρω στα 60€. 3. Aν το πρόβλημα είναι στην οθόνη, τότε αν η οθόνη είναι τελείως μαύρη το πιθανότερο είναι ότι θέλει αντικατάσταση. Αν είναι λευκη, πράσινη, κόκκινη ή έχει μυστήρια χρώματα, το πιθανότερο είναι ότι έχει χαλαρώσει το καλώδιο και χρειάζεται να διορθώσεις την σύνδεσή του (έλεγχος σύνδεσης ακροδεκτών). Aν δεν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να πας σε κάποιο εργαστήριο επισκευής Η/Υ, όπου θα σου διορθώσουν το πρόβλημα με κόστος γύρω στα 30€. Να έχει πρόβλημα το καλώδιο (καλωδιοταινία) είναι μάλλον απίθανο, εκτός αν το laptop είχε ανοιχτεί ξανά και δεν τοποθετήθηκε σωστά. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς καινούρια που κοστίζει στο eBay πάνω-κάτω γύρω στα 10€.
maou28 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Πολύ αναλυτικές οδηγίες, σ ευχαριστω πολυ, εχθές που μου το έφερε το laptop η οθόνη όπως μου έλεγε δεν άσπρισε, το μόνο που έκανε ήταν αν την κουνούσες και όχι πάντα εμφάνιζε οριζόντιες άσπρες γραμμές, Αυτό από τι είναι;
Euclides Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλώδιο μάλλον. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2014 από Euclides
maou28 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 δεν είναι καλά κουμπωμένο ή θα θέλει αλλαγή;
Euclides Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Το πιθανότερο είναι ότι έχει χαλαρώσει η σύνδεση (δεν είναι καλά κουμπωμένο). Διόρθωσε την σύνδεση των ακροδεκτών (συνήθως αυτός που υποφέρει είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από την οθόνη), και ασφάλησε τους όσο μπορείς καλύτερα (με duct tape π.χ.).
maou28 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 όταν μου το φέρει θα το κοιτάξω, ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την βοήθεια σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα