itsok Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Καλησπερα παιδια, εχω προβλημα με ενα παλιο εξωτερικο δισκο WD3200P032. Συγκεκριμενα οταν συνδεω το δισκο με το ρευμα ακουγεται ενας ισχνος ηχος σαν τσακμακι (..) απο την πλακετα που συνδεεται το καλωδιο της τροφοδοσιας (εχω ανοιξει το κουτι) και τα leds αναβοσβηνουν. Ο δισκος δεν εμφανιζεται ουτε σε windows ουτε σε ubuntu. Φταιει κατι με την τροφοδοσια ρευματος απο το κουτι η' εμπλεκεται και ο σκληρος; Καμια γνωμη; Ευχαριστω.
discoboyminimal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 παιζει να ναι το ρευμα, παιζει να τα παιξε και ο δισκος. δοκιμασε να τον βγαλεις απο το κουτι του και να τον βαλεις πανω σε εναν σταθερο για να δεις τι παιζει. αν και εκει δεν τον βλεπει τοτε..μαλλον θα τον αποχαιρετησεις
CheOnWeb Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Ο ήχος που περιγράφεις (απ´ όσο μπορώ να καταλάβω) μοιάζει με την κεφαλή που δεν μπορεί να "παρκάρει". Λογικά θα τον αποχαιρετήσεις αλλά αξίζει να δοκιμάσεις αυτό που λέει ο discoboy ελπίζοντας να κάνω λάθος! Καλή τύχη.
itsok Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Ευχαριστω παιδια. Δυστυχως εχω laptop.. Υπαρχει καποιο καλωδιο που να συνδεεται μεσω usb με το laptop, και το δισκο (3.5') η' χρειαζεται νεο case;
washcloud Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Υπάρχουν και "καλωδιο-αντάπτορες" (όπως και enclosures = "cases") αλλά κοστίζουν αλμυρούτσικα (20 μέσος όρος). Στην ελληνική τουλάχιστον αγορά - δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις κάτι φθηνότερο σε κα'να eBay... Πχ : https://www.skroutz.gr/c/906/aksesouar-sklhrwn-diskoi.html?from=catspan&keyphrase=hdd+usb+adapter Σκέψου πάντως καλά τί από τα δύο προτιμάς. Πχ με ένα "καλώδιο", θα έχεις περισσότερους κονέκτορες διαθέσιμους για να συνδέσεις διάφορα interfaces (SATA, IDE 3.5' - ίσως και ΙDE 2.5) - αλλά θα είναι "πιό χύμα" ο σκληρός που θα έχεις πάνω. Αν πάλι μπορείς να σιγουρέψεις ότι εκεί που θα τον βάζεις δεν θα υπάρχει περίπτωση να υπάρχει καμμιά πτώση, είναι ίσως καλύτερη ως επιλογή, λόγων των διαφορετικών χρήσεων που μπορείς να κάνεις. Πριν από ο,τιδήποτε, δοκίμασε τον εξωτερικό και σε άλλον υπολογιστή. Ποτέ δεν ξέρεις. Μην μπεις σε τζάμπα αγορά - αν και το πιθανότερο είναι να έχει πάθει ζημιά ο controller της θήκης, με βάση όσα λες (χωρίς να αποκλείεται και ο σκληρός όμως, γι' αυτό πρώτα φρόντισε να βρεις έναν σταθερό υπολογιστή όπου να τον δοκιμάσεις. Και κοίτα να δεις αν θα εμφανίζεται παν' απ' όλα στη "Διαχείριση Δίσκων" και όχι στο "Ο Υπολογιστής Μου". Δοθέντος βέβαια ότι δεν θα κάνει τον θόρυβο που περιγράφεις, διότι αν τον κάνει, υπάρχει πρόβλημα χοντρό). Επίσης δοκίμασε και άλλο καλώδιο αν έχεις πρόχειρο από άλλη συσκευή (εκτυπωτή ή modem συνήθως).
discoboyminimal Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Το θέμα ειναι να δοκιμασίες με τροφοδοτικά σταθερού.αρα μην δώσεις λεφτά για θήκη ακόμα. Βρες έναν δανεικό υπολογιστή για να δοκιμασίες τον δίσκο και μην μπαίνεις αε έξοδα Sent from my iPhone using Insomnia
itsok Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Ηλπιζα στην υπαρξη καλωδιου ως φθηνη λυση ωστε να δοκιμαζα τη κατασταση του δισκου γλυτωνοντας τα εξοδα ενος case αρχικα και την αναζητση σταθερου. Δεν φανταστηκα οτι κυμαινονται σε τετοιες τιμες. Εαν ο δισκος ειναι σε καλη κατασταση φυσικα θα παω κατ'ευθειαν σε αγορα case. Νοικοκυρεμενα πραγματα... Ευχαριστω παιδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα