Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποιον ρώτησα για το συγκεκριμένο θέμα άρχισε να γελάει (ρώτησα ανθρώπους του χώρου όχι άσχετους) και λύση δε βρήκαμε. Το πρόβλημα είναι το εξής:

Μια απομακρυσμένη εγκατάσταση (φωτοβολταϊκός σταθμός) επικοινωνεί με 3g (cosmote) modem-router μέσω dns.

ΞΑΦΝΙΚΑ και χωρίς κάποια βλάβη η διεύθυνση dns που έχει (ας πούμε user199.cubitech.gr) καταλαμβάνεται από κάποια άλλη άγνωστη εγκατάσταση (κάποιος άλλος φβ σταθμός). Έτσι τώρα χτυπώντας τη user199.cubitech.gr (και τις πόρτες που έχω ανοιχτές πχ :9999, :8888) απαντάει η άγνωστη εγκατάσταση!!! (βλέπω δλδ τις αρχικές σελίδες του router τους ή ότι άλλο δικό τους).

Μετά από πολλά restart ή απλά αναμονή για 1-2 μέρες (πιθανώς να κάνει restart σε αυτό το διάστημα η άγνωστη εγκατάσταση) επανέρχεται η δικιά μου dns σε μένα.

Δημοσ.

a.dyndns οχι dns εννοεις.

β.αλλαξε dyndns να δεις αν θα το κανει,

γ.παραξενο να απανταει καποιος αλλος ο οποιος τυγχενει να εχει κανει και αυτος port forward τα ιδια πραγματα.εκτος αν καποιος εκανε assign το δικο σου dyndns και σε αλλο 3g router.(το λεω σε περιπτωση που δεν εγινε η εγκατασταση του dyndns απο εσενα).

γιατι αν δεν ειναι αυτο δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο που να βγαλει λογικη.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι dyndns εννοώ.

Μου το κάνει σε 2 διαφορετικές εγκαταστάσεις (που έχουν φυσικά διαφορετική dyndns) οπότε η αλλαγή dyndns δε θα έχει αποτέλεσμα....

Δεν απαντάει πάντα ο ίδιος αλλά τυχαίος και διαφορετικός κάθε φορά που κάνω restart το router μου! Σε κάποιους (κατά τύχη) βρίσκω τις πόρτες που έχει ανοιχτές ενώ σε άλλους όχι.

Το μόνο κοινό που έχω διαπιστώσει είναι ότι ΟΛΕΣ οι ip όσων μπερδεύονται είναι της COSMOTE.

Δημοσ.

δεν μπορω να φανταστω τι γινεται.θα μπρουσε να γινει αυτο αν εκανες Reboot το ρουτερ και μεχρι να ανανεωθει το dyndns με την νεα ip να επαιρνε την ip σου καποιος αλλος.αλλα παλι μετα που θα ανανεωνοταν θα πρεπε να εισαι οκ.δηλαδη το προβλημα θα ηταν για 1-2 λεπτα μεχρι να γινει το Reboot. Αλλα θα πρεπε και ο αλλος να τυχει να παρει την Ip που ειχες και να μην εχει προλαβει να ανανεωθει και το δικο του dyndns..δηλαδη παμε για τζοκερ μετα.και επισης και ο αλλος που θα παιρνε την Ip σου να ειχε και εκεινος το Remote ανοιχτο.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...