Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω για μπαταρία για να αντικαταστήσω την υπάρχουσα σε ένα macbook pro mid 2010.

Καμιά ιδέα για το από που να αγοράσω και πως να διαλέξω το σωστό μοντέλο;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Έχω βρει αυτήν την αγγελία στο ebay αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ταιριάζει με τον macbook pro που έχω.

http://www.ebay.co.uk/itm/13000mAh-FLOUREON-A1309-Battery-for-Apple-MacBook-Pro-17-A1309-A1297-MC226-2009-/191032180416

Έχω το παρακάτω μοντέλο :

MacBook Pro (17-inch, Mid 2010) MacBookPro6,1 MC024xx/A 17"/2.53 i5/2x2GB/500-5400/GLSY

Δημοσ.

Έχω βρει αυτήν την αγγελία στο ebay αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ταιριάζει με τον macbook pro που έχω.

http://www.ebay.co.uk/itm/13000mAh-FLOUREON-A1309-Battery-for-Apple-MacBook-Pro-17-A1309-A1297-MC226-2009-/191032180416

Έχω το παρακάτω μοντέλο :

MacBook Pro (17-inch, Mid 2010) MacBookPro6,1 MC024xx/A 17"/2.53 i5/2x2GB/500-5400/GLSY

Επειδη στις μπαταριες δεν κανουμε τσιγκουνιες (μιας και οι κινεζιες σκανε και σου καταστρεφουν την συσκευη η οποια γινεται σαν μπαλονι)Πρώτα απ'όλα ρώτα σε ενα istorm τηλεφωνικά πόσο θα σου κοστίσει η αλλαγή,γιατι θα σου βαλουν την γνησια μπαταρια 1000% και θα ειναι ο,τι καλυτερο για σενα..Το μοντελο ειναι σχετικα παλιο επομενως δεν νομιζω να σου ζητησουν κατι εξωφρενικο.Επίσης γλιτωνεις αναμονη,φορους,εξοδα αποστολης,κινδυνους,ρισκα κ.τ.λ.

________

Εναλλακτική λύση το ifixit.com που φερνει ο,τι πιο κοντα ποιοτικα στα γνησια(μαλιστα εχω την εντυπωση ο,τι πλεον φερνουν και επισημα γνησια ΟΕΜ ανταλλακτικα) ,με εγγυηση χωρις κανενα προβλημα σε σχετικα καλές τιμές.Τσέκαρε

http://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Pro-17-Inch-Unibody-Early-Mid-2009-Mid-2010-Battery/IF162-004

Η συγκεκριμενη λεει ΟΕΜ.Δεν ξερω αν οντως ειναι η γνησια,αλλα εμπιστευομαι με κλειστα ματια το ifixit,και οταν γραφουν κατι το ενοουν.

________

***Αυτη που βρηκες στο  ebay ειναι μαρκα με εκαψες.Καλη συσκευασια δεν λεω,ισως να ειναι καλη αλλα παιζει να μην την αναγνωριζει το λαπτοπ. Επισης ειναι πανακριβη (65-70 ευρώ)για τριτου κατασκευαστη.Επίσης δεν στέλνει ελλάδα.

Δημοσ.

Τη σελίδα του ifix την είχα σταμπάρει εδώ και καιρό, αλλά είμαι λίγο γκαντέμης γιατί τώρα που θέλησα να την παραγγείλω έχει εξαντληθεί (το λέει στο τέλος).Είμαι Φρανκφούρτη τώρα.Λες να πάω σε κανένα apple store να ρωτήσω επί τόπου;

• Like 1
Δημοσ.

ναι και αν θέλεις μιας και έχω το ίδιο μοντέλο γράψε μας τιμούλα για την γνήσια να έχουμε μια εικόνα για μελλοντική αλλαγή.

• Like 1
Δημοσ.

Τη σελίδα του ifix την είχα σταμπάρει εδώ και καιρό, αλλά είμαι λίγο γκαντέμης γιατί τώρα που θέλησα να την παραγγείλω έχει εξαντληθεί (το λέει στο τέλος).Είμαι Φρανκφούρτη τώρα.Λες να πάω σε κανένα apple store να ρωτήσω επί τόπου;

Ενοειται πηγαινε να ρωτησεις..Γνησια για να πιασουν τοπο τα χρηματα που θα δωσεις.Εφόσον εισαι γερμανια ακόμα καλύτερα...Ρώτα τιμή εξαρτήματος,και αν οχι σκετης μπαταρίας κόστος αλλαγής μπαταρίας+να σου την περάσουν...Μια τιμή δίνουν έτσι κι αλλιώς.

Δημοσ.

Kαι στο δικο μου (15΄΄2010) πηρα 3 απο ebay, πεταμενα χρηματα. Η καθεμια κρατουσε κανα 3 ωρο μονο…..

Πηγα Apple Store, εβαλα καινουργια και το χτυπαμε το 7.5ωρακι….

Οποτε μονο official.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Όλα καλά τελικά. Φέρανε την original μπαταρία από apple σε ένα τοπικό apple authorized service της Φρανκφούρτης και μου την αλάξανε επι τόπου.Μετά την 1η φόρτιση να την αφήσω να εξαντληθεί εντελώς την μπαταρία;

Ορίστε και τα στατιστικά :

11hqcn7.png

155mj55.png

Τελικά από ότι διαβάζω στα forums της apple οι μπαταρίες τα τελευταία χρόνια έρχονται pre-calibrated οπότε δε χρειάζεται το calibration.

• Like 1
Δημοσ.

Όλα καλά τελικά. Φέρανε την original μπαταρία από apple σε ένα τοπικό apple authorized service της Φρανκφούρτης και μου την αλάξανε επι τόπου.Μετά την 1η φόρτιση να την αφήσω να εξαντληθεί εντελώς την μπαταρία;

Ορίστε και τα στατιστικά :

11hqcn7.png

155mj55.png

Τελικά από ότι διαβάζω στα forums της apple οι μπαταρίες τα τελευταία χρόνια έρχονται pre-calibrated οπότε δε χρειάζεται το calibration.

Εσύ κάνε κανονικά 2 calibrate να είσαι σίγουρος,και μετα μια φορά το μήνα calibrate.

Eτσι θα την κρατησεις αρκετά χρόνια.Μην ξεχνάς και την αφήνεις κατω απο 20% και να της κανεις υψηλές φορτίσεις κοντά στο 60% για να τη βοηθάς να διατηρεί τη χωρητικότητα της ;)

(p.s ποιο προγραμμα χρησιμοποιεις για την υγεια της μπαταρίας ? ευκολο και ομορφα σχεδιασμενο..το coconut battery που χρησιμοποιω δεν μου αρέσει κ τόσο.)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...