Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλύτερος δείκτης αξιοπιστίας/βλαβών=λιγότερες βλάβες=καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Σωστά;

Άρα το Yaris είναι ποιοτικότερο από ένα Cayenne που κοστίζει όσο 10 Yaris ξέρω γω. Σωστά;

Πως πηγες απο το ενα(δείκτης αξιοπιστίας/βλαβών) στο αλλο(καλύτερη ποιότητα κατασκευής) , δεν ξερω.

Εδω συζηταγαμε αποκλειστικα για τη συχνοτητα βλαβων/αξιοπιστια, λογω οτι ο atheatos ανεφερε οτι συχνα καταστρεφονται τα λαπτοπ του ανταγωνισμου.

Ελπίζω να μην βάλει και τα πλαστικά του ανταγωνισμού και να συνεχίσει να τα βγάζει απο αλουμίνιο, γιατι είναι κρίμα να καταστρέφονται οι μητρικες επειδή στηρίζονται και στηρίζουν το πλαστικό κέλυφος του ανταγωνισμού αντίστοιχα....

Λογικο, μιας και τα apple notebooks δεν φημιζονται για την αξιοπιστια τους: ειναι συμφωνα με ερευνες στο μεσο ορο οσον αφορα την αξιοπιστια σε σχεση με ολα τα λαπτοπ που κυκλοφορουν, παρολο την αισθητα υψηλοτερη τιμη τους.

Σε σχεση με τα αλλα λαπτοπ σε ιδιο ευρος τιμων(premium laptops) ειναι πιο πισω στην αξιοπιστια τα apple notebooks.

Μιλαμε λοιπον αποκλειστικα για την αξιοπιστια/συχνοτητα βλαβων ως hardware.

Y.Γ.: Ξεχασες να πεις στον dali13gr τι πιστευεις για την 2ετη ΕΓΓΥΗΣΗ προιοντων στην Ε.Ε.

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

Πως πηγες απο το ενα(δείκτης αξιοπιστίας/βλαβών) στο αλλο(καλύτερη ποιότητα κατασκευής) , δεν ξερω.

Εδω συζηταγαμε αποκλειστικα για τη συχνοτητα βλαβων.

Και πάλι μιλώντας για την προσωπική μου εμπειρία, η συχνότητα βλαβών στα προϊόντα της apple είναι εντυπωσιακά μικρότερη απο των άλλων. Αναγνωρίζω όμως το γεγονός πως "αν σου κάτσει βλάβη σε apple product ...την έκατσες τη βάρκα"! :)

Δημοσ.

Extented Warranty μωρε με τρελααα ,για να μπορεις να το πουλησεις και μετα.

Ειναι πανακριβη, αλλα αξιζει για να  να προστατευεις την επενδυση σου και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, επειδη η apple εμπιστευεται μονο με 1 χρονο ΕΓΓΥΗΣΗ τα λαπτοπ της.:

η επεκταση στα 3 χρονια κοστιζει 259€ ή 359€ αναλογα το μοντελο.

Δημοσ.

Εδω συζηταγαμε αποκλειστικα για τη συχνοτητα βλαβων/αξιοπιστια, λογω οτι ο atheatos ανεφερε οτι συχνα καταστρεφονται τα λαπτοπ του ανταγωνισμου.

Ο atheatos μίλησε για κάτι πολύ συγκεκριμένο (σασί σε σχέση με καταπονήσεις-βλάβες μητρικής). Περιμένω να μου δώσεις στοιχεία για το πώς μετριέται και προκύπτει ο δείκτης αξιοπιστίας των λάπτοπς που ανέφερες (βλάβες μητρικής, drivers, οθόνες, software, κόστος, χρόνος αντικατάστασης ; ). Για να βοηθήσω, ο αντίστοιχος δείκτης στο reliabilityindex.com είναι ένας συνδυασμός των παρακάτω:

• the number of times a car fails,
  • the cost of repairing it,
  • the average amount of time it spends off the road due to repairs
  • the average age and mileage of the vehicles we have on our books.

edit: Αυτό είναι μόνο; Percentage of service calls to 1-800-RESCUE-PC ; Αυτός είναι ο περιβόητος δείκτης αξιοπιστίας/βλαβών; Seriously? Ελπίζω όχι γιατί αν ναι, κακώς έχασα το χρόνο μου.

Δημοσ.

Και πάλι μιλώντας για την προσωπική μου εμπειρία, η συχνότητα βλαβών στα προϊόντα της apple είναι εντυπωσιακά μικρότερη απο των άλλων. Αναγνωρίζω όμως το γεγονός πως "αν σου κάτσει βλάβη σε apple product ...την έκατσες τη βάρκα"! :)

Οι προσωπικες εμπειριες συνηθως δεν μπορουν να βγαλουν αξιοπιστα αποτελεσματα μιας και το δειγμα ειναι πολυ μικρο και δεν ειναι diversed.

Δινω πολλη περισσοτερη βαση στις μετρησεις αξιοπιστιας απο οτι στην προσωπικη εμπειρια φιλων μου ή ακομα και στην δικια μου,μιας και το δειγμα ειναι μικρο.

Για αυτο δεν αναφερω καν την δικια μου εμπειρια, δεν θεωρω οτι εχει ιδιαιτερη αξια σε σχεση με μετρησεις αξιοπιστιας με μεγαλο δειγμα.

Παντως σε apple προιοντα, παντα παιρνω επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια και ας ειναι πανακριβη. ;)

Δημοσ.

Στην Γερμανια κανει 349 , τι νταβατζιλικη ειναι αυτο στην Ελλαδα ωρε... Κοιτα αμα θελεις ομως να το πουλησεις πιστευω τα βγαζει τα λεφτα του. Η αμα θελεις να το κρατησεις καιρο. Μπαχ, δεν ξερω ακριβη ειναι η μαλακια αλλα τι να κανεις.  

Βεβαια για το ipad την εβαλα, αλλα εκει ειναι σαφως πιο φτηνη. 

Απο το καταστημα που το πηρα στην Γερμανια, ειχε και αλλη εγγυηση,  500 ευρα και καλυψη για οποιαδηποτε ζημια, ειτε σου πεσει ειτε πεσει υγρο ετσ. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Ειναι πανακριβη, αλλα αξιζει για να  να προστατευεις την επενδυση σου και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, επειδη η apple εμπιστευεται μονο με 1 χρονο ΕΓΓΥΗΣΗ τα λαπτοπ της.:

η επεκταση στα 3 χρονια κοστιζει 259€ ή 359€ αναλογα το μοντελο.

Εως 12/4 δίνουν δώρο με κάθε αγορά macbook την επέκταση της εγγύησης! :)

• Like 1
Δημοσ.

Ο atheatos μίλησε για κάτι πολύ συγκεκριμένο (σασί σε σχέση με καταπονήσεις-βλάβες μητρικής). ...

Kαι εγω του ειπα οτι τα περισσοτερα ultrabook δεν ειναι πλαστικα, χωρια οτι αυτο που ειπε ηταν απλα μια αποψη χωρις καμμια αποδειξη.

Για τα υπολοιπα, ηδη εχει ξεφυγει τελειως απο το θεμα του topic. Μπορεις να κοιταξεις ομως τις σελιδες που παρεθεσα για το πως εβγαλαν τα στοιχεια τους.

Αν δεν σου αρεσουν, μπορεις ελευθερα να μην τα δεχτεις.

Το λεω αυτο, γιατι μερικοι εφθασαν να λενε τετοιες ανακριβειες:

...Δεν είναι λέει αξιόπιστα τα apple και είναι τα ανταγωνιστικά που και απο δικές μου εμπειρίες αλλά και πάρα πολλών φίλων/γνωστών ακόμα και σε high end σειρά να πας, παίρνεις το laptop στο χέρι (δεν είναι πλέον γρήγορο κι έχεις κάνει και 2-3 φορματ) στα 2 χρόνια εγγύησης, τη στιγμή που ακόμα και σήμερα έχω φίλους με τα παλιά macbook του 2007 να κάνουν τις δουλειές του κανονικότατα και μάλιστα με το πιο πρόσφατο λογισμικό!

http://en.wikipedia.org/wiki/OS_X_Mavericks#System_requirements

System requirements[edit]

OS X Mavericks is compatible with all Macs that are capable of running OS X Mountain Lion; as with Mountain Lion, 2 GB of RAM, 8 GB of available storage, and OS X 10.6.8 (Snow Leopard) or later are required.

The full list of compatible models:

• ...
  • MacBook (Late 2008 Aluminum, or Early 2009 or newer)
  • ...

Y.Γ.: Ξεχασες να πεις στον dali13gr τι πιστευεις για την 2ετη ΕΓΓΥΗΣΗ προιοντων στην Ε.Ε. Γιατι δεν σχολιαζεις αραγε αυτες τις ανακριβειες  :whistle: :

Όσο για την εγγύηση, δίνει τρία χρόνια εγγύηση, την πληρώνεις και την παίρνεις. Θα μπορούσε να πουλούσε πιο ακριβά τα μηχανήματα και να την έδινε από την αρχή στα τρία χρόνια. Και στην Ευρώπη δίνει 2 χρόνια + 3 χρόνια= 5 χρόνια αν θες να πληρώσεις επιπλέον.

...Και μίνιμουμ 2 χρόνια στην Ε.Ε. (μάλιστα σε κάποιες χώρες ακόμα περισσότερα). Βέβαια, καλό θα ήταν να έβαζες το link από τη σελίδα για να φανεί και το κείμενο που παρέλειψες πάνω-πάνω και γράφει ξεκάθαρα ότι στην Ε.Ε. οι νόμοι παρέχουν επιπλέον δικαιώματα εγγύησης ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ στην εγγύηση 1 χρόνου της Apple ή του AppleCare. Ορίστε και το link, το βάζω εγώ για να μην μπαίνεις στον κόπο:

http://www.apple.com/uk/legal/statutory-warranty/

------------------------------------------------------------------------------

Καλη συνεχεια, το topic εχει ξεφυγει τελειως απο το θεμα του, λογω τρολ και ανακριβειων που ποσταρουν ορισμενοι οπως ο dali13gr για να υποστηριξουν τα ψεμματα τους.

Δημοσ.

Μόλις έκανες αυτό που σιχαίνομαι. Είναι καθαρό δείγμα "ενόχλησης" και "trollιάς" το να αλλοιώσεις quote άλλων.

Καλα τα λες αλλα και τραμπουκισμός ειναι οταν μπαίνεις μεσα στη συζήτηση για να τις αλλάξεις πορεία ή να χαλάσεις την αξια τις.

Να χουμε να λέμε κατα τα άλλα..

Χαίρομαι παντως που στο τέλος αποφάσισες να ασχοληθείς σοβαρά με την απορια μου και ας πήρε τόσες σελίδες και τοσα ποστ για να απαντήσεις πως αδιαφορείς περι πρωτοπορίας..

Δημοσ.

Μιλησε για macbook, οχι για macbook pro.

Το ξέρω αλλά φαντάζομαι ότι αυτό εννούσε. Δεν το εκλαμβάνω ως ανακρίβεια. Αλλιώς ναι, το late 2008 aluminium είναι το νεότερο macbook που παίρνει Mavericks.

Δημοσ.

---

Καλη συνεχεια, το topic εχει ξεφυγει τελειως απο το θεμα του, λογω τρολ και ανακριβειων που ποσταρουν ορισμενοι οπως ο dali13gr για να υποστηριξουν τα ψεμματα τους.

Χαίρομαι που καταφεύγεις σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς για να καλύψεις τγβ εμπάθειά σου.

Δημοσ.

Το ξέρω αλλά φαντάζομαι ότι αυτό εννούσε. Δεν το εκλαμβάνω ως ανακρίβεια. Αλλιώς ναι, το late 2008 είναι το νεότερο macbook που παίρνει Mavericks.

Μπορει και να εννοουσε αυτο.

Αλλωστε αυτο δεν ειναι σημαντικο. Ειπωθηκαν πολυ χοντροτερες ανακριβειες οπως αυτες (αλλα αυτες δεν τις σχολιασες, γιατι αραγε ;):

Όσο για την εγγύηση, δίνει τρία χρόνια εγγύηση, την πληρώνεις και την παίρνεις. Θα μπορούσε να πουλούσε πιο ακριβά τα μηχανήματα και να την έδινε από την αρχή στα τρία χρόνια. Και στην Ευρώπη δίνει 2 χρόνια + 3 χρόνια= 5 χρόνια αν θες να πληρώσεις επιπλέον.

...Και μίνιμουμ 2 χρόνια στην Ε.Ε. (μάλιστα σε κάποιες χώρες ακόμα περισσότερα). Βέβαια, καλό θα ήταν να έβαζες το link από τη σελίδα για να φανεί και το κείμενο που παρέλειψες πάνω-πάνω και γράφει ξεκάθαρα ότι στην Ε.Ε. οι νόμοι παρέχουν επιπλέον δικαιώματα εγγύησης ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ στην εγγύηση 1 χρόνου της Apple ή του AppleCare. Ορίστε και το link, το βάζω εγώ για να μην μπαίνεις στον κόπο:

http://www.apple.com/uk/legal/statutory-warranty/

---------------------------------

Χαίρομαι που καταφεύγεις σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς για να καλύψεις τγβ εμπάθειά σου.

Γραφεις που γραφεις ανακριβειες που δεν συμφωνουν οι υπολοιποι εδω μεσα, κανεις που κανεις χαρακτηρισμους πρωτος.....

Όσο εσύ ζεις στη δική σου, παράλληλη πραγματικότητα, και βλέπεις ομοιότητες μεταξύ του Sony και του MacBook Air που κυκλοφόρησε η Apple το 2008, η επιστήμη θα σηκώνει τα χέρια ψηλά. Συνέχισε τα γνωστά τρολαρίσματα που κάνεις χρόνια.

Ψάχνετε ακόμα να βρείτε άκρη με haters; Έχουν καταρρίψει κάθε μαθηματική και γραμματική έννοια. Έχει γίνει αγαπημένο χόμπι τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...