Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά για toshiba a300d σκεφτομαι αλλαγη cpu..Eχει εναν ζεστο επεξεργαστη (ΑΜD  TURION RM70 DUAL CORE ) και η μητρικη socket s1..Βρηκα αρκετους για socket s1 αλλα δεν εβγαλα ακρη..Ξερεται ποιος ειναι ο νεωτερος της σειρας και ο πιο γρηγορος ''θεωρητικά'' ? Θα εχω θερμοκρασιακο ωφελος με την αλλαγη,ή τα γνωστα της amd  πάλι ? Το socket απ,οτι ειδα δεν παιρνει ιντελ να σωθω ετσι ? Ουτε αλλαζει το σοκετ,παρα με αλλγη μητρικης σωστα?

Δημοσ.

Turion 64 X2 RM-76 & RM-77 θα πρεπει να καθονται κανονικα
(ισως παιρνει και AMD Turion X2 Ultra Dual Core ZM-μεχρι 88)
:shifty:
Για τις θερμοκρασιες αν ειναι μεγαλο το προβλημα, ισως βοηθησει να αλλαξεις με
AMD Turion 64 X2 TL-60 ή TL-58 που δεν ειναι τοσο "καυτοι" => καπως βοηθανε:
http://www.ebay.co.uk/itm/HP-448525-001-CPU-Processor-AMD-Turion-64x2-Dual-1-9ghz-512k-TMDTL58HAX5DC-/251456018995?pt=CPUs&hash=item3a8bf25a33
http://www.ebay.co.uk/itm/Dell-Latitude-D531-PP04X-CPU-TMDTL60HAX5DC-REF-53-/400670394893?pt=UK_Computing_CPUs_Processors&hash=item5d49d10a0d

Mε/(σ)τους Turion δουλευεις σχεδον αναγκαστικα undervolting
http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml
^^ RMClock

Δημοσ.

Turion 64 X2 RM-76 & RM-77 θα πρεπει να καθονται κανονικα

(ισως παιρνει και AMD Turion X2 Ultra Dual Core ZM-μεχρι 88)

:shifty:

Για τις θερμοκρασιες αν ειναι μεγαλο το προβλημα, ισως βοηθησει να αλλαξεις με

AMD Turion 64 X2 TL-60 ή TL-58 που δεν ειναι τοσο "καυτοι" => καπως βοηθανε:

http://www.ebay.co.uk/itm/HP-448525-001-CPU-Processor-AMD-Turion-64x2-Dual-1-9ghz-512k-TMDTL58HAX5DC-/251456018995?pt=CPUs&hash=item3a8bf25a33

http://www.ebay.co.uk/itm/Dell-Latitude-D531-PP04X-CPU-TMDTL60HAX5DC-REF-53-/400670394893?pt=UK_Computing_CPUs_Processors&hash=item5d49d10a0d

Mε/(σ)τους Turion δουλευεις σχεδον αναγκαστικα undervolting

http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml

^^ RMClock

Ναι undervolting δοκιμασα,ειχε ναι μεν ωφελος στη θερμοκρασια 10 βαθμους αν θυμαμαι αλλα σερνοταν για τα πιο απλα πραγματα (στον πινακα ελεγχου !!!). Οποτε δεν. Εαν ειναι να μην εχω θερμοκρασιακες διαφορες τον αφηνω ως εχει.Το προβλημα δεν ειναι μεγαλο σε θερμοκρασιες,απλα σκεφτομουν μηπως παιζει να βαλω ιντελ γιατι κυκλοφορουσε ο ιδιος φορητος με ιντελ και λενε πως δεν ειχε καθολου υπερθερμανση.

____

Επίσης παρατηρησα ο,τι ο σκληρος του σερνεται επισης σε επιδοσεις..Ξερουμε το a300d τί σατα είχε ? Εχει προβλημα ο σκληρος με υγεια 98% ή ευθυνεται ο απαρχαιωμενος διαυλος σατα που θα έχει ?

Δημοσ.

Βασικα δεν νομίζω οτι αξίζει η αλλαγή επεξεργαστή ή motherboard για θερμοκρασίες , laptop ειναι και οσο να ναι οι θερμοκρασίες θα ειναι ανεβασμένες και ειδικα το καλοκαρί που εχει πολυ ζέστη , αν θες να το καταπολεμήσεις πρέπει εκτος απο το καθάρισμα απο σκόνες να πάρεις και μια βάση με ανεμιστήρες, εκτος αυτου δεν μας ειπες τι θερμοκρασίες εχεις δες λιγο με το hwmonitor

Όσο για τον δίσκο το πιθανότερο με 98% ειναι να πηγαίνει αργά επειδη ειναι παλιός ή τον εχεις πολυ γεμάτο

Δημοσ.

Ναι undervolting δοκιμασα,ειχε ναι μεν ωφελος στη θερμοκρασια 10 βαθμους αν θυμαμαι αλλα σερνοταν για τα πιο απλα πραγματα (στον πινακα ελεγχου !!!). Οποτε δεν. Εαν ειναι να μην εχω θερμοκρασιακες διαφορες τον αφηνω ως εχει.Το προβλημα δεν ειναι μεγαλο σε θερμοκρασιες,απλα σκεφτομουν μηπως παιζει να βαλω ιντελ γιατι κυκλοφορουσε ο ιδιος φορητος με ιντελ και λενε πως δεν ειχε καθολου υπερθερμανση.

____

Κοιτα, εκεινοι οι Amd ηταν βραστηρες, οποτε δεν υπαρχει συγκριση με Intel... :cry:

Αναλογως και με τον κατασκευαστη φορητου, εχω δει μεχρι 98αρια (ναι 98C!)

καλοκαιριατικα, οποτε η μονη λυση ηταν καθαρισμος + undervolting + αλλαγη

επεξεργαστη (με εναν απο τους 2 που ανεφερα παραπανω ή και μικροτερο) :wacko:

Καλο ειναι να τσεκαρεις θερμοκρασιες γιατι κινδυνευεις να παρεις τη μητρικη

ειδικα αν χρησιμοποιει καποιο επισης θερμου chipset τη ενσωματωμενη vga

στα χερια, ή να εχεις και προβληματα στον δισκο -> αν τον βραζουν επισης :fear:

Δημοσ.

Καταρχας ειμαι απο το κινητο και δεν μπορω να κανω παραθεση στον broswer.

@spank @devilmaycare οχι ενταξει ,δεν υπαρχει προβλημα θερμοκρασιας που να κινδυνευει το λαπτοπ.Σηκωνε κατι 85αρια idle, το ανοιξα το καθαρισα αλλαξα και παστα με ΜΧ2 γιατι η εργοστασιακη ειχε γινει θρυμματισμενος στοκος και τωρα idle 49-55.Εντυπωσιαστηκα.Απλα σκεφτομουν αν μπορουσα να βαλω εναν πιο γρηγορο cpu σε αυτο το σοκετ με καλυτερες θερμοκρασιες.

Νομιζω για επεξεργαστη του 2008 τα 65αρια ειναι λογικα με λιγο ζορισμα.Στην καρτα γραφικων ειχε pads .Eκεινα θελουν αλλαγη οπως και η παστα ή δεν φθειρονται ;

Ισως να φταιει ο σκληρος τελικα κ μου δινει εντυπωση οτι καθυστερει το συστημα.Στο hd sentinel μου βαζει 98 υγεια.και η μεγιστη θερμοκρασια σε ολη του την ζωη 70 βαθμους :o Ειναι και παλιος..

(Φουλαρισμενος παντως δεν ειναι.του εκανα καθαρη εγκατασταση των 7 απλα με τρελανε στις ενημερωσεις :s )

Δημοσ.

Γρηγοροπαρατηρησεις:
-> 48-55 idle, μετα απο καθαρισμο + νεα καλη thermal paste δεν τα λες λιγα...
    ειναι απλως μια ακομη αποδειξη στις πολλες, οτι αυτοι οι Amd ειναι καυτοι
    :cry:
-> γρηγοροτερη cpu με καλυτερες θερμοκρασιες γιοκ... αν θες χειροτερες ναι
-> 70C για τον δισκο ειναι killzone, διχως υπερβολη, πρεπει να το προσεξεις!
    :shock:

• Like 1
Δημοσ.

Γρηγοροπαρατηρησεις:

-> 48-55 idle, μετα απο καθαρισμο + νεα καλη thermal paste δεν τα λες λιγα...

:shock:

Oι  TURION και TURION X2 ULTRA έχουν όριο λειτουργίας τους 100C !!! ότι έχουν και οι σύγχρονοι I CORE M της Intel .

Οπότε πιο το πρόβλημα ?

Από εκεί και πέρα επειδή έχω 2 φορητούς με AMD TURION ULTRA ZM-86 και AMD TURION ULTRA ZM-84   και είχα θεματάκια με τις θερμοκρασίες σε FUJITSU SIEMENS , θα έλεγα

1) Να βγάλετε το προστατευτικό σφουγκαράκι της ψύκτρας για τις σκόνες  το οποίο μετά από καιρό καταστρέφεται και στομώνει την ψύκτρα αντί να την βοηθά !

2) Αλλαγή πάστας !

3) Να δείτε μήπως έχει αποκεντραριστεί το ανεμιστήρι με αποτέλεσμα να μην ψύχεται σωστά ο επεξεργαστής !

____

Επίσης παρατηρησα ο,τι ο σκληρος του σερνεται επισης σε επιδοσεις..Ξερουμε το a300d τί σατα είχε ? Εχει προβλημα ο σκληρος με υγεια 98% ή ευθυνεται ο απαρχαιωμενος διαυλος σατα που θα έχει ?

Σκληρος  αργος το προβλημα ....

Αν υποστηριζει AHCI η μητρικη , (αν δεν εχει Nvidia chip .......)  τοτε ριξε ενα φτηνο SSD να δεις το φως σου !

Στα δικά μου φορητά άλλαξα τους HDD των 5400 στροφών που έκαναν το σύστημα να σέρνεται με SSD και πάνε του σκοτωμού πλέον !

Αλλά φοράνε AMD 780/SB710 chip μητρικής (SOUTHBRIDGE) που παίζει AHCI !

Το S1 SOCKET χωρίζεται σε αρκετά rev,  ! Οι TURION ULTRA X2 μπαίνουν σε S1R2  , οι PHENOM  X2/X4 μπαίνουν σε S1R3 απ`όαο θυμάμαι !

• Like 1
Δημοσ.

Oι  TURION και TURION X2 ULTRA έχουν όριο λειτουργίας τους 100C !!! ότι έχουν και οι σύγχρονοι I CORE M της Intel .

Οπότε πιο το πρόβλημα ?

Τι εννοεις ποιο ειναι το προβλημα? (Δεν ειναι αραγε ολοφανερο οτι) δουλευοντας,

σε τοσο υψηλες θερμοκρασιες ρισκαρεις διαρκως να προκυψει προβλημα αλλού?

Εκτος κι αν πιστευεις οτι οι 100C μενουν μονο στον επεξεργαστη οποτε τι να πω.. :whistle:

• Like 1
Δημοσ.

Τι εννοεις ποιο ειναι το προβλημα? (Δεν ειναι αραγε ολοφανερο οτι) δουλευοντας,

σε τοσο υψηλες θερμοκρασιες ρισκαρεις διαρκως να προκυψει προβλημα αλλού?

Εκτος κι αν πιστευεις οτι οι 100C μενουν μονο στον επεξεργαστη οποτε τι να πω.. :whistle:

Το FUJITSU SIEMENS AMILO XA 3530 BL1 το οποιο εχω εχει επανω

AMD TURION ULTRA X2 ZM-86

Δυο κάρτες γραφικών HD3200 + HD3670 DDR3

Δύο σκληρούς δίσκους !  πλέον 1SSD και ένα HDD

2 ντιμ μνήμης !

-------------------------------------------------------------------

Η ψήκτρα είναι κοινή για όλα τα chip μητρικής , επεξεργαστή , γραφικών !

Το laptop δουλεύει IDLE 45-55C  και Full LOAD 78-85C ανάλογα την εποχή ( θερμοκρασία χώρου ) !!!

Δεν πιάνει 100C .

Αλλά και να έπιανε. τι σε κάνει να νομίζεις πως θα υπήρχε πρόβλημα ?  Είναι κατασκευασμένος να δουλεύει εκεί , οπως κατασκευασμένεοι είναι όλοι οι Ivy και οι Hass ....

Αν πιάσει 100C , πολύ απλά ρίχνει  multi και τρέχει στα 600Mhz ... Αν πάλι δεν μπορεί να ρίξει θερμοκρασία , κλείνει ...

Αυτό το είδα έμπρακτα όταν μου χάλασε το ανεμιστήρι της ψύκτρας ....

Δεν βλέπω να έπαθε κάτι κάποιος ....

• Like 1
Δημοσ.

Συγνωμη αλλα εχεις μεγα λαθος! Googlισε ποσες περιπτωσεις καμμενων (νεων) cpus εχουμε = ελαχιστοτατες :shifty:
και στον αντιποδα ποσες καταστροφες σε φορητους θα δεις, λογω (και) των θερμοκρασιων απο βραστηροcpus!
Οτι δεν καιγονται επεξεργαστες τους, δεν θα πρεπει να μας λεει τιποτα, αν κινδυνευει να βγει off λαπτοπ ή parts...

Μονο εγω εχω υποψιν 3-4 τετοιες περιπτωσεις με Amd, αλλα s.o.s. μην το παμε σε Amd vs Intel, γιατι υπαρχουν
θυματα και εξαιτιας των Intel σε συνδιασμο παντα με φθηνα πλαστικολαπτοπ διχως ιδιαιτερη μεριμνα για temps :cry:
Μονο σε περιπτωσεις, οπου υπαρχει ειδικη προνοια προστασιας στη κατασκευη, μπορουμε να πουμε οτι δεν θα
επρεπε να μας νοιαζει ιδιαιτερως, εαν η cpu (Amd ή Intel, καμια <<διακριση>>) μας τυγχανει να ειναι "θερμοαιμη"

• Like 1
Δημοσ.

Γρηγοροπαρατηρησεις: -> 48-55 idle, μετα απο καθαρισμο + νεα καλη thermal paste δεν τα λες λιγα...

Για τη βελτιωση εννοειται δεν εχω να πω τιποτα ! Να ναι καλα η arctic ΜΧ2. Το δευτερο ισχυει δυστυχώς. Δεν ξερω αν καταγραφεται καπου το lifetime max temperature,ισως να ηταν και παραπανω πριν το φορματ.Εδώ είχε 75-80 idle το συστημα.! Το πολύ πολύ αν τα φτύσει πάντως έναν ssd να δουμε και ασπρη μερα! Τους 5400αρηδες δεν τους λυπαμαι πλεον καθολου.

Oι  TURION και TURION X2 ULTRA έχουν όριο λειτουργίας τους 100C !!! ότι έχουν και οι σύγχρονοι I CORE M της Intel .Οπότε πιο το πρόβλημα ? Από εκεί και πέρα επειδή έχω 2 φορητούς με AMD TURION ULTRA ZM-86 και AMD TURION ULTRA ZM-84   και είχα θεματάκια με τις θερμοκρασίες σε FUJITSU SIEMENS , θα έλεγα1) Να βγάλετε το προστατευτικό σφουγκαράκι της ψύκτρας για τις σκόνες  το οποίο μετά από καιρό καταστρέφεται και στομώνει την ψύκτρα αντί να την βοηθά !2) Αλλαγή πάστας ! 3) Να δείτε μήπως έχει αποκεντραριστεί το ανεμιστήρι με αποτέλεσμα να μην ψύχεται σωστά ο επεξεργαστής ! Σκληρος  αργος το προβλημα ....Αν υποστηριζει AHCI η μητρικη , (αν δεν εχει Nvidia chip .......)  τοτε ριξε ενα φτηνο SSD να δεις το φως σου !

Στα δικά μου φορητά άλλαξα τους HDD των 5400 στροφών που έκαναν το σύστημα να σέρνεται με SSD και πάνε του σκοτωμού πλέον ! Αλλά φοράνε AMD 780/SB710 chip μητρικής (SOUTHBRIDGE) που παίζει AHCI ! Το S1 SOCKET χωρίζεται σε αρκετά rev,  ! Οι TURION ULTRA X2 μπαίνουν σε S1R2  , οι PHENOM  X2/X4 μπαίνουν σε S1R3 απ`όαο θυμάμαι !

Ε ναι το πολυ πολυ αν τα φτυσει ο hdd να βαλω ssd να αναπνευσει το συστημα.. Σε ΑΗCI παιζει ετσι κι αλλιως απο προεπιλογή χωρίς να πειραξω εγω κατι.Το πήρε το μάτι μου στο bios,όταν ρυθμιζα το boot. Eμένα πρέπει να ειναι S1R2 γιατί μόνο turion έπαιρνε αυτό το μοντέλο.Ποιο απ'όλα τα σφουγκαράκια της ψυκτρας ενοεις ? :D

Το FUJITSU SIEMENS AMILO XA 3530 BL1 το οποιο εχω εχει επανω AMD TURION ULTRA X2 ZM-86 Δυο κάρτες γραφικών HD3200 + HD3670 DDR3

Δύο σκληρούς δίσκους !  πλέον 1SSD και ένα HDD 2 ντιμ μνήμης ! Η ψήκτρα είναι κοινή για όλα τα chip μητρικής , επεξεργαστή , γραφικών ! Το laptop δουλεύει IDLE 45-55C  και Full LOAD 78-85C ανάλογα την εποχή ( θερμοκρασία χώρου ) !!! Δεν πιάνει 100C . Αλλά και να έπιανε. τι σε κάνει να νομίζεις πως θα υπήρχε πρόβλημα ?  Είναι κατασκευασμένος να δουλεύει εκεί , οπως κατασκευασμένεοι είναι όλοι οι Ivy και οι Hass .... Αν πιάσει 100C , πολύ απλά ρίχνει  multi και τρέχει στα 600Mhz ... Αν πάλι δεν μπορεί να ρίξει θερμοκρασία , κλείνει ... Αυτό το είδα έμπρακτα όταν μου χάλασε το ανεμιστήρι της ψύκτρας .... Δεν βλέπω να έπαθε κάτι κάποιος ....

Nαι ενταξει το οριο ειναι 100-105 αλλα ειναι ρισκο.Ολα τα υποσυστηματα κινδυνευουν καθε στιγμη απο αυξημενη θερμοκρασια.Και 78-85 ειναι υψηλη.Οι amd ειναι ζεστοι επεξεργαστες και δεν υπαρχει αμφιβολια γιαυτό.Βέβαια σε καθε περιπτωση παιζει ρολο και το συστημα ψυξης..Εαν μιλαμε για φθηνα λαπτοπ με ενα χαλκοσωληνα να μοιραζεται σε 2-3 κάρτες-επεξεργαστες λογικό να βραζει.

Συγνωμη αλλα εχεις μεγα λαθος! Googlισε ποσες περιπτωσεις καμμενων (νεων) cpus εχουμε = ελαχιστοτατες  και στον αντιποδα ποσες καταστροφες σε φορητους θα δεις, λογω (και) των θερμοκρασιων απο βραστηροcpus! Οτι δεν καιγονται επεξεργαστες τους, δεν θα πρεπει να μας λεει τιποτα, αν κινδυνευει να βγει off λαπτοπ ή parts... Μονο εγω εχω υποψιν 3-4 τετοιες περιπτωσεις με Amd, αλλα s.o.s. μην το παμε σε Amd vs Intel, γιατι υπαρχουν θυματα και εξαιτιας των Intel σε συνδιασμο παντα με φθηνα πλαστικολαπτοπ διχως ιδιαιτερη μεριμνα για temps . Μονο σε περιπτωσεις, οπου υπαρχει ειδικη προνοια προστασιας στη κατασκευη, μπορουμε να πουμε οτι δεν θα επρεπε να μας νοιαζει ιδιαιτερως, εαν η cpu (Amd ή Intel, καμια <<διακριση>>) μας τυγχανει να ειναι "θερμοαιμη"

Ισχύει και πολύ μάλιστα. Βλέπω λαπτοπ με ενα χαλκοσωληνα να τον μοιραζονται cpu+integrated gpu+dedicated gpu και είναι κοροιδία...Ειναι απίστευτο μεχρι που φτανουν για να παρουσιασουν οικονομικα μοντελα,με κινδυνο να λιωσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...