captaintzim Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Μετά από 2,5 χρόνια, το λάπτοπ έχει αρχίσει να γίνεται αργό. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να αναβαθμίσω τη RAM που είναι μόλις 3 GB. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Στο σάιτ της dell με παραπέμπει στην αγορά μνημών ddr3 1333 sodimm 2rX8 non ccc. Διαβάζοντας τις μνήμες του λάπτοπ διαπίστωσα πως φοράνε ddr3 sdram 1333 Mhz Επίσης, χρησιμοποιώντας το εργαλείο του crusial για το ίδιο λάπτοπ, στην Ευρώπη μου βγάζει αγορά μνημών ddr3 pc3 12800 cl11 1600, ενώ στο αντίστοιχο αμερικανικό σάιτ του crusial με την εφαρμογή του εργαλείου μου βγάζει ότι πρέπει να αγοράσω μνήμες ddr3 pc3 10600 cl9 1333. Επίσης, παραδόξως διαπιστώνω πως οι συγκεκριμένες μήνες λειτουργούν με 1,35 V, ενώ σε πολλά ελληνικά σάιτ βρίσκω μνήμες που λειτουργούν σε 1,5 V. Προφανώς είμαι άσχετος για να έχω τις παραπάνω απορίες, αλλά θα ήθελα τα φώτα εσάς που ασχολείστε... Αν κάποιοι από εσάς έχετε αγοράσει νέες μνήμες για το συγκεκριμένο λάπτοπ, θα με διευκόλυνε αν μου λέγατε τι μνήμες είναι και με ποια χαρακτηριστικά και αν όντως άξιζε η αναβάθμιση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Captain Nemo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Η αναβάθμιση σίγουρα αξίζει και θα ωφεληθείς μάλλον και απο το διπλό κανάλι που τώρα το χάνεις.Για να κερδίσεις το διπλό κανάλι πρέπει να βάλεις δύο ίδιες ή δύο τεσσάρες ή δύο διπλές ή δύο οκτάρες.Το πρόγραμμα της crucial πόση μέγιστη μνήμη σου έβγαλε;Και αν η dell γράφει 1333 τέτοιες θα πάρεις που και ταχύτερες να πάρεις θα πέσουν σε αυτή την συχνότητα αλλά δεν αξίζει να δώσεις έξτρα λεφτά για πιο γρήγορες εκτός και είναι στην ίδια τιμή ή με μικρή διαφορά.Τι λειτουργικό του έχεις;Πάντως την μεγαλύτερη διαφορά θα την δεις όταν βάλεις ssd έστω και τον πιο αργό της αγοράς θα είναι καλύτερος ο φορητός σε ανταπόκριση και από την εποχή που τον αγόρασες. Βέβαια λίγο που είδα η αλλαγή σκληρού στον συγκεκριμένο είναι λίγο περίπλοκη η μνήμη αλλάζει πιο εύκολα.
spytoufe Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Φιλε τι να σου πω αν το λαπτοπ το εχεις για καθημερινες εφαρμογες και οχι για gaming θα σου πω αυτο που εκανα εγω σε 2 διαφορετικα netbook (πιο αργα και απο επιστροφη εφοριας) τα οποια μετα απο μισο λεπτο ανοιγαν φακελο μετα απο κανα λεπτο σελιδα στο ιντερνετ κλπ κλπ. Το ενα ηταν toshiba και το αλλο ηταν asus. Μηχανηματα 3ετιας σιγουρα. Ουτε δισκος ουτε μνημη. Φορματ πεταμα τα windows 7 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ => linux ubuntu 13.10. Τα μηχανακια πανε επιτελους νορμαλ. Ειναι μια ανεξοδη λυση.
captaintzim Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Αυτή τη στιγμή το λάπτοπ έχει δύο μνήμες 2+1GB ddr3 sdram 1333Mhz. Η μέγιστη μνήμη είναι στα 8 GB... Ως προς τα επιμέρους ερωτήματα... -Πώς γίνεται η dell να μου προτείνει ddr3 sodimm και το λάπτοπ να φορά τώρα δύο μνήμες ddr3 sdram? Τι διαφορά έχει το sodimm με το sdram; -Ως προς τα volt; Τι μνήμες πρέπει να πάρω για το λάπτοπ; Εχετε να μου προτείνετε κάποιες συγκεκριμένες γιατί είμαι λίγο ως πολύ άσχετος;
Captain Nemo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 sodimm (ddr3 1333 sodimm) θα πάρεις έτσι λέγονται οι μικρού μεγέθους μνήμες για φορητούς και για μικρούς σταθερούς είναι στο μισό περίπου μήκος των μνημών που είναι για σταθερούς.Ρεύματα δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλά διαφορετικά στις sodimm και λογικά όποια ddr3 1333 και πάνω να πάρεις θα είσαι εντάξει.Οπότε αφού είναι στα 8 η καλύτερη λύση είναι να πάρεις 2 Χ 4 ειδικά αν σκοπεύεις να τον κρατήσεις καιρό και με ένα ssd μελλοντικά θα είναι σφαιράτος Καλό είναι να κοιτάς και στις προσφορές για καμιά καλή τιμή. Όλες αυτές θα ταιριάζουν https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46386_46394_46402_46405_447882/%CE%91%CF%80%CF%8C-6-1-%CE%AD%CF%89%CF%82-8GB-DDR3-Laptop-2-modules-SO-DIMM.html http://www.e-shop.gr/search_main.phtml?table=PER&category=%CC%CD%C7%CC%C7+RAM&filter-197=1&filter-205=1&filter-207=1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα