thanossnht Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Γεια σας. Τώρα τελευταία αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Είχα αρχικά στο pc μου ένα δίσκο με WIN XP και από τότε που έβαλα και έναν ακόμα δίσκο με WIN 8, ο πρώτος δίσκος κλάταρε, δηλαδή πλέον δεν γινόταν να κάνω boot από αυτόν ακόμα και όταν έβγαζα το 2ο δίσκο που είχα βάλει. Ο 2ος δίσκος λειτουργεί κανονικά. Τον 1ο δίσκο τον είχα βάλει να είναι master και τον 2ο salve. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Μήπως ξέρει κανείς πώς μπορώ να τους έχω και τους δύο αυτούς δίσκους στο ίδιο pc και να μπορώ να bootάρω και από τους δύο και όταν είμαι συνδεδεμένος σε έναν από τους δύο να μπορώ να βλέπω τα αρχεία του άλλου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaiosgtr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 γνωρίζεις το μοντέλο της μητρικής σου ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TRILOBYTER Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Bios> Boot settings> boot device priority > HDD της επιλογης σου > save and exit .. Κατι τετοιο εχεις δοκιμασει να κανεις? Ειναι αρκετα απλο (φυσικα αυτα που εγραψα διαφερουν απο μητρικη σε μητρικη αλλα πανω κατω θα το καταλαβεις) (?) Μπορεις επισης να δοκιμασεις αλλαγη θυρας στην οποια συνδεεται ο σκληρος με την μητρικη, δηλαδη βγαλτο και βαλτο σε αλλη θυρα και ξαναδοκιμασε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Είναι IDE και όχι SATA οι δίσκοι που λες, Θάνο; Τεσπα, δες κατά βάση αυτό που σου είπε ο Τριλομπάιτερ : δηλαδή να ορίσεις ως πρώτο δίσκο εκκίνησης αυτόν που έχει τα ΧΡ [προφανώς γνωρίζεις τις διαφορές τους ως μάρκες και μοντέλα, όταν θα τους δεις μπαίνοντας με πλήκτρο Del(ete) στο BIOS setup. Αν δεν το έχεις ξανακάνει, πες να καθοδηγήσουμε]. Αν μπουτάρει κανονικά από τα ΧΡ το μηχάνημα, όλα καλά με τον παλιό σου δίσκο και το μόνο που μένει είναι ένας τρόπος για να επιλέγεις πιο εύκολα κάθε φορά από ποιό λειτουργικό θες να εκκινήσεις. 2 τρόποι υπάρχουν, και θα τους δούμε. Τσέκαρε εσύ αυτά που είπαμε για αρχή, και μετά πάμε και παρακάτω αν είναι... Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2014 από washcloud Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanossnht Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αν και αυτά τα είχα δοκιμάσει αλλά τίποτα. Το θέμα είναι ότι τώρα έβαλα δυο δίσκους SATA (ο 1ος με Win 7 και ο άλλος με Win 8.1) στο καινούργιο μου pc(το πήρα πριν 2 χρόνια) και πάλι όμως αυτή την φορά μου χάλασε τον δίσκο με τα win 7 και ο δίσκος με τα Win 8.1 είναι μια χαρά πάλι. Από τι μίλησα και με ένα παιδί που ασχολείται με αυτά μου είπε ότι η microsoft τα έφτιαξε έτσι ώστε να μην μπορούν συνυπάρχουν να με παλιότερης γενιάς λειτουργικά ή ακόμα και με άλλων εταιρειών λειτουργικά. Τελικά ισχύει κάτι τέτοιο; Επίσης θα ήθελα αν κάποιος προτίθεται να μου δώσει λύση τότε καλύτερα ας το έχει δοκιμάσει στο παρελθόν και ας μου πει τι έκανε και μπόρεσε και τα έκανε να δουλεύουν όλα μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kondoras Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Όταν λες «έβαλα δύο δίσκους, ο ένας με win7, ο άλλος με win8», εννοείς ότι είχαν εγκατεστημένα τα λειτουργικά από πριν; Ή είχες μέσα αυτόν με τα 7άρια και μετά έβαλες έναν άδειο και του πέρασες τα 8; Όταν κάνεις εγκατάσταση windows σε καινούριο δίσκο και θέλεις να κρατήσεις και τα windows του παλιού, αποσυνδέεις τον παλιό πριν προχωρήσεις στην εγκατάσταση του καινούριου (ο οποίος καλό είναι να είναι μόνος του στο σύστημα, όλοι οι υπόλοιποι δίσκοι μπορούν να κουμπωθούν μετά). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Το "αυτά τα είχα δοκιμάσει", είναι τσουβάλιασμα Θάνο. Ειδικά όταν αυτό που σου είπε το "ένα παιδί που ασχολείται μ' αυτά", έχει τόση βάση, όση είχε η γνώμη των δικαστών του Γαλιλαίου σχετικά με την γεωκεντρική θεωρία περί του ηλιακού συστήματος. Κοντολογίς, σου είπαμε ουσιώδη πράγματα, που καν δεν ξέρουμε αν τα ακολούθησες (και ποιά) και σε ποιό βαθμό, αναφορικά με τη λύση στο ζήτημά σου. Εάν πιστεύεις ότι παίζει κάποιος να πετάξει το μακρύκοντό του εδώ, και να μη βρεθεί ατάκα κάποιος άλλος να τον βάλει στη θέση του, τότε καλύτερα να αναζητήσεις βοήθεια αλλού, όπου θα νιώσεις μεγαλύτερη "σιγουριά" - φόρουμ τεχνολογικής κατεύθυνσης υπάρχουν πλέον πολλά άλλωστε. Αν πάλι θες να συνεχίσεις εδώ, καλό θα ήταν να μας πεις σχετικώς αναλυτικά τί από όσα προτάθηκαν έκανες -όπως και να απαντήσεις σε ερωτήσεις που σου τέθηκαν- διότι από απόσταση, πίστεψέ με πως δεν είσαι ο μόνος που διατηρεί αμφιβολίες για όσα του λέγονται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grwarlock Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Οδηγός: Dual Boot Vista (ή Windows 7) - XP (με τα Vista/7 εγκατεστημένα πρώτα) http://www.insomnia.gr/topic/244739-οδηγός-dual-boot-vista-ή-windows-7-xp-με-τα-vista7-εγκατεστημένα-πρώτα/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostandinos Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 καλημερα και καλο μηνα , δες αυτα που βρηκα http://www.insomnia.gr/topic/522909-win-7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-win-8-2%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B9/ http://www.insomnia.gr/topic/504641-2-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B9-win-8-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-win-7/ εγω παντως δεν εχω βρει κατι.....για τα win 7 kai win 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 ...η μόνη περίπτωση Κων/νε, να έχει γραφτεί κάτι στον boot sector ενός από δύο δίσκους,είναι (όπως ήδη ειπώθηκε πιο πάνω), να συνυπήρχαν κατά τη διάρκεια εγκατάστασης. Από εκεί και πέρα, το μόνο άλλο ζήτημα που μπορεί να υπάρξει, είναι κάποιο "λάθος" στην τοποθέτηση των δύο δίσκων (με πιθανότερο το να μην αλλαχθούν ρυθμίσεις σχετικά με το boot priority του BIOS, ενώ θα έπρεπε - σε συνδυασμό με μία "λάθος τοποθέτηση" δίσκου). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostandinos Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Καλησπερα , διαβασες τις παραπομπες μου ? αν ναι τα λειτουργικα εγκατασταθηκαν,σε καθε δισκο μονα τους , κι' οχι μονο αυτο αλλα και σε διαφορετικα χρονικα διαστηματα . το boot priority του BIOS , ετσι και ξεκινησω με τα 8αρια , μετα δεν θα μπορω να ξεκινησω με τα win 7 , και δεν εχω καμια ορεξη,να ξανακανω τα ιδια που τραβηξα , τις 2 φορες που προσπαθησα, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Εννοείται ότι διάβασα όσα έγραψες και στο δικό σου θρεντ και στου Κώστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanossnht Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 "Washcloud" δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν αλλά και ούτε το επίπεδο των μελών του site γιατί από ότι έχω καταλάβει όλοι γνωρίζουν καλά από pc, απλά εννοούσα ότι αν κάποιος θέλει να δώσει λύση ας είναι δοκιμασμένη πρώτα γιατί πολύ με παίδεψε αυτό το πράγμα και δεν έχω όρεξη να το ξανακάνω δίχως αποτέλεσμα. Όσο για τις απαντήσεις σας, σας ευχαριστώ πολύ και με βοήθησαν να μάθω και πράγματα που δεν γνώριζα. Εγώ πάντως έβαλα στον ένα δίσκο τα win8.1 και τον άλλο τον έχω συνδεδεμένο και εκεί αποθηκεύω τα αρχεία μου και έτσι έπαψα να ασχολούμαι άλλο με αυτό. Για όποιον ενδιαφέρετε λέω τι έκανα και τελικά δεν μπορούσα στο τέλος να λειτουργίσουν σωστά τα win7: 1) Έκανα εγκατάσταση τον win7 στον 1ο δισκό χωρις να έχω συνδέση στο pc τον 2ο και μετά έκανα εγκατάσταση τα win8.1 στον 2ο δισκό χωρις να έχω συνδέση στο pc τον 1ο. 2) Μετά τους έβαλα και τους δύο μαζί και bootαρα πρώτα από τα 7αρια και όλα μια χαρά. 3) Μετά bootαρα από τα 8αρια και όλα μια χαρά αλλά μόλις πήγα να ξαναbootαρω από τα 7αρια τα είχαν παίξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 ...για την ιστορία, δεν "πειράχτηκα" "επειδή θεώρησα πως έθιξες κάποιον". (...κανέναν άλλωστε δεν έθιξες). Το "ύφος" μου πιο πολύ για να σου δώσω να καταλάβεις αν αξίζει ή όχι να ψάχνεις απαντήσεις εδώ, ήταν - κι όχι γιατί "πειράχτηκα". Αλλά και για να σου πω με τον τρόπο μου ότι πρέπει να είσαι πολύ συγκεκριμένος όταν αναζητάς λύσεις, για να μπορέσει κι ο κόσμος που θέλει να βοηθήσει, να το κάνει. Γιατί από απόσταση δεν είναι κι ό,τι πιο εύκολο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toykaki Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Να κανω μια ερωτηση κ εγω,εχω σκληρο δισκο με windows 7 κατεβασα και εκανα εγκατασταση σε usb τα windows 10,εκλεισα το pc εβαλα ενα καινουριο σκληρο δισκο ssd και εβαλα το στικακι,ανοιγοντας τον υπολογιστη μου εβγαλε το τι θελω να κανω δλδ εγκατασταση τα windows 10,τα εκανα εγκατασταση στον ssd κομπλε. 1) Θελω να μου πειτε δεν θα επρεπε οταν ανοιγω το pc να μου λεει με πιο σκληρο θέλω να ξεκινήσω (αφου υπαρχουν και στους 2 winfows)? 2) υπαρχει καποιο προβλημα που εκανα εγκατασταση ενω ειχα και τον αλλο σκληρο συνδεμενο? 3)θέλω αφου κατεβασω οτι εχω απο games προγταμματα κλπ στο ssd, τον παλιο σκληρο (windows 7) να κρατησω μονο για αποθηκευτικο χώρο χωρις να εχω windows,μπορω? 4) εαν αποσυνδεσω το παλιο σκληρο με τα windows7 υπαρχει καποια προβλημα?στην λειτουργια? Ευχαριστω εκ των προτερων Επεξ/σία 4 Απριλίου 2020 από toykaki Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα