Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, σε λίγες μέρες θα παραλάβω το Dlink 868L και θα ήθελα να ρωτήσω ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να το συνδέσω με το Netfaster IAD 1 που έχω από τη HOL.

Κάνω μήπως απλά τη σύνδεση ethernet με ethernet; Αν ναι, με DHCP τι γίνεται; Μπορώ με κάποιο τρόπο να το κάνω να το αναλάβει το DLink;

Δημοσ.

Καλησπέρα, σε λίγες μέρες θα παραλάβω το Dlink 868L και θα ήθελα να ρωτήσω ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να το συνδέσω με το Netfaster IAD 1 που έχω από τη HOL.

Κάνω μήπως απλά τη σύνδεση ethernet με ethernet; Αν ναι, με DHCP τι γίνεται; Μπορώ με κάποιο τρόπο να το κάνω να το αναλάβει το DLink;

εχεις Hol tv η voip?

ethernet Με ethernet θα ειναι σιγουρα απλα υπαρχουν 2-3 διαφορετικες λυσεις αναλογως ποσο ευκολο θες να το κανεις και αν εχεις voip κτλ.

η σωστη λυση που δεν ειναι η πιο ευκολη αλλα ουτε η πιο δυσκολη ειναι να γυρισεις το Netfaster σε bridge mode και να μπει το dlink απο πισω.το dlink θα κανει αυτο κληση για να μπει στο ιντερνετ οποτε τα παντα θα περνανε απο το dlink>δηλαδη Port forward και ολα αυτα θα γινονται στο dlink.το netfaster δεν θα κανει απολυτως τιποτα.απλα εννοειται να εχουν διαφορετικη Ip το ενα απο το αλλο.επισης ο dhcp λογικα οταν το γυρισεις σε bridge θα κλεισει μονος του.αν δεν κλεισει τον κλεινεις εσυ.

το dlink οταν το παρεις κοιτα και για firmware update.αυτη ειναι μια απο τις 3 λυσεις και ειναι η πιο σωστη.αν τωρα εχεις voip η iptv και αυτη η λυση δεν σου κανει τοτε παμε σε αλλη λυση.το λεω διοτι δεν ξερω αν θα παιξει το Iptv η το voip αν γυρισει το netfaster σε bridge.οποτε εκει θα πρεπει να κανουμε αλλη λυση.to dlink με την λυση που σου εγραψα θα το βαλεις σαν pppoe για να κανει κληση προς το Netfaster.θα σε ρωτησει username/password.η hol παλια δεν ειχε Username/password οποτε οτι και να βαλεις παιζει.αν σου εχουν δωσει τωρα username/password Τοτε βαζεις αυτα.(το λεω διοτι δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι απο την τελευταια φορα που ηξερα οτι η Hol δεν εχει username/password

Δημοσ.

Έχω voip. Τελικά ήρθε το dlink, αρχικά το έχω συνδέσει με τη θύρα Internet που έχει, πάνω σε ethernet του netfaster. Όλες οι συσκευές μου πλέον συνδέονται ασύρματα πάνω στο dlink. (το dlink μου ζήτησε κωδικούς για internet και μόνο όταν τους έβαλα σωστά είχα ιντερνετ στις συσκευές που συνδέονταν σε αυτό).

Ουσιαστικά το net faster το κρατάω επειδή μοιράζει τα δεδομένα τηλεφώνου και επειδή το dlink δε λειτουργεί σαν ρούτερ.

Δημοσ.

Έχω voip. Τελικά ήρθε το dlink, αρχικά το έχω συνδέσει με τη θύρα Internet που έχει, πάνω σε ethernet του netfaster. Όλες οι συσκευές μου πλέον συνδέονται ασύρματα πάνω στο dlink. (το dlink μου ζήτησε κωδικούς για internet και μόνο όταν τους έβαλα σωστά είχα ιντερνετ στις συσκευές που συνδέονταν σε αυτό).

Ουσιαστικά το net faster το κρατάω επειδή μοιράζει τα δεδομένα τηλεφώνου και επειδή το dlink δε λειτουργεί σαν ρούτερ.

τους κωδικους του ιντερνετ θα πρεπε να τους βαλεις αν εχεις κανει bridge το Netfaster.αλλιως δεν θελει κωδικο.αν δεν το εχεις κανει bridge τοτε ισως εχεις 2 Nat τωρα κα 2 dhcp οποτε αν κανεις Port forward θα πρεπει να κανεις διπλα port forward η να εχεις κανει One to one nat στο netfaster>η αλλη λυση θα ηταν να μην χρησιμοποιησεις την internet Του dlink αλλα μια ethernet με σκοπο να παρακαμψεις ολα τα routing πρωτοκολλα και να το κανεις ενα access point(Κλειστο dhcp)(Ip στο ιδιο δικτυο με τον Netfaster/απλα διαφορετικη Ip για να μην γινει conflict)

to dlink δεν λειτουργει σαν modem οχι σαν router.router ειναι.οποτε το Netfaster το κρατας υποχρεωτικα.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...