poscore Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Χαίρεται όπως είναι γνωστό στα windows δεν υπάρχει το ls. Γνωρίζει κανείς αν με κάποιο τρόπο μπορώ να δημιουργήσω μια δική μου εντολή και να την προσθέσω στα enviromental variables ώστε να δείχνει αυτό που θέλω; ευχαριστώ πολυ
kagelos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Μπορείς να γράψεις ένα command line πρόγραμμα και να προσθέσεις την διαδρομή που βρίσκεται αυτό στη μεταβλητή περιβάλλοντος PATH, ώστε όταν γράφεις το όνομα του .exe να τρέχει χωρίς να χρειάζεται όλο το path.
nilosgr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Όπως είπε ο -αγαπητός- gon1332, η αντίστοιχη εντολή είναι η dir. Οπότε κάνε ένα αρχείο ls.bat, βάλε το στο system32 και μέσα γράψε dir. Για απλή χρήση θα δουλέψει, αν θες να περνάς ορίσματα κλπ θέλει λίγο δουλίτσα 2
gon1332 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Όπως είπε ο -αγαπητός- gon1332, η αντίστοιχη εντολή είναι η dir. Οπότε κάνε ένα αρχείο ls.bat, βάλε το στο system32 και μέσα γράψε dir. Για απλή χρήση θα δουλέψει, αν θες να περνάς ορίσματα κλπ θέλει λίγο δουλίτσα Βρώμικο!!! Μου άρεσε. Μία πιο μαζική λύση είναι και το Cygwin. Μεταφέρει το περιβάλλον του Unix στα Windows σου. Αξίζει τον κόπο.
nilosgr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Ναι το Cygwin είναι περίπου 35gb, αν είναι να ασχοληθεί σοβαρά αξίζει.
gon1332 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Ναι το Cygwin είναι περίπου 35gb, αν είναι να ασχοληθεί σοβαρά αξίζει. Εντάξει.. Δε χρειάζεται να τα εγκαταστήσει και όλα τα πακέτα.
Dracon.74 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Όπως είπε ο -αγαπητός- gon1332, η αντίστοιχη εντολή είναι η dir. Οπότε κάνε ένα αρχείο ls.bat, βάλε το στο system32 και μέσα γράψε dir. Για απλή χρήση θα δουλέψει, αν θες να περνάς ορίσματα κλπ θέλει λίγο δουλίτσα Όντως, πολύ έξυπνο! +1000 για Cygwin.
nilosgr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 ή απλά.... winkey+r -> powershell Το powershell υποστηρίζει τις εντολές του Unix;
poscore Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Nice... Το χέρι μου έχει συνηθίσει στο ls Οπότε θέλω να κάνω μια τέτοια εντολή και κυρίως να αλλάξω το τρόπο που τα εμφανίζει. το ls υπάρχει και απο το powershell των windows ωστόσο θέλω να εμφανίζει μονο τα αρχεία όχι άλλες πληροφορίες οχι των windows ειναι κυρίως δεν υποστηρίζει του unix. απλά η ls είναι το ίδιο με το dir. έχει το ίδιο αποτελεσμα και διαφορα αλλα τετοια
lion2486 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 MinGW Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!
Bspus Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Υπαρχει και πιο κομψη λυση απο το bat και μαλιστα πιο κοντα στο στυλ του Unix Δες εδω πως με την εντολη doskey μπορεις να φτιαξεις aliases στα windows. Το πρωτο παραδειγμα που δινουν ειναι το ls=dir http://devblog.point2.com/2010/05/14/setup-persistent-aliases-macros-in-windows-command-prompt-cmd-exe-using-doskey/ Υπαρχει τροπος να κανεις ωστε καθε φορα που ανοιγεις ενα cmd prompt να σου τρεχει ορισμενες εντολες που θα εχεις γραψει σε καποιο batch file και θα εχεις ορισει καπου το path στο registry. Δεν θυμαμαι απ'εξω αλλα αν ψαξεις πιστευω θα το βρεις ευκολα Αυτο φυσικα προσομοιωνει καπως τα bash profile που εχω δει στο linux 1
migf1 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Υπάρχουν stand-alone native ports για Windows πολλών Unix/Linux utilities. Π.χ. GnuWin32 GnuWin32 CoreUtils CygUtiles
defacer Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Για cmd.exe αυτό που λέει ο bspus (δες και εδώ σχετικά). Η άλλη (καλύτερη) εναλλακτική είναι PowerShell και aliases.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα