mindnever Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα παιδιά.Έχω φτιάξει έναν file server με λειτουργικό το unRAID.Η μητρική μου είναι η Intel DP45SG. Και οι 5 θέσεις sata είναι πλέον πιασμένες με 5x 2TB.Έχω ακόμα άλλες 5 θέσεις στο κουτί (1x Internal 3.5" + 1x External 3.5" του floppy + 3x External 5.25" των cd-roms).Ποιόν Controller χρειάζομαι για να αυξήσω τις θύρες SATA και να προσθέσω σκληρούς;O Controller αυτός θα συνδεθεί στην δεύτερη PCI Express 2.0 x16; (στην primary έχω μία κ.γραφικών την οποία μπορώ να βγάλω αν χρειαστεί, καθώς είναι άχρηστη σε έναν file server)Ευχαριστώ...
pettakos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 IBM M1015. Ο συγκεκριμένος θα σου δωσει 8 sata 6g. Θα πρέπει να ελέγξεις αν δουλεύει στη δευτερη pci-e, με τοποθετημένη την καρτα γραφικών στην πρωτη. Διαφορετικα, και εφόσον δεν τη χρειάζεσαι, τον τοποθετείς στην πρωτη, αφαιρώντας την.
mindnever Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Σ' ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου. Γιατί όμως είναι τόσο ακριβή η συγκεκριμένη κάρτα; Πέρα από το γεγονός ότι είναι 8 θέσεων, σε τί διαφέρει από π.χ. αυτή; Επίσης χρειάζεται ο controller να υποστηρίζει RAID; Στο σερβεράκι μου το unraid χρησιμοποιεί τον μεγαλύτερο σκληρό ως parity drive για ασφάλεια (νομίζω ότι είναι ένα είδος RAID 2)... Όσον αφορά την ταχύτητα με περιορίζει το gigabit δίκτυο, έτσι δεν είναι; Αλλά και οι 5 SATA της μητρικής είναι SATA II. Οι σκληροί που θα συνδεθούν πάνω στον controller θα λειτουργούν ως SATA III ; (εννοείται ότι όλοι μου οι σκληροί είναι ΙΙΙ) Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα