Προς το περιεχόμενο

HDMI Vs VGA Vs DVI Vs Display port

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδες, ηθελα να ρωτησω τι ειναι το καλυτερο απο αυτα? ποια τα πλεονεκτηματα-μειονεκτηματα του καθενος 
ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να συνδεσεις το pc σου με την οθονη?

Και κατι πιο προσωπικο, η καρτα γραφικων μου εχει VGA και DVI και η οθονη μου ειναι αρκετα παλια LCD και εχει μονο VGA ( υποστηριζει μεχρι 1440χ900 αναλυση) ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για συνδεση για μενα?

Δημοσ.

Αφου εχει μονο vga βάζεις αυτο αλλιως μετα το dvi με το hdmi αν ειχες δεν εχουν διαφορά στην ποιότητα οποτε οτι και να έβαζες σε αυτην την περίπτωση ειναι το ιδιο

Δημοσ.

γεια σας παιδες, ηθελα να ρωτησω τι ειναι το καλυτερο απο αυτα? ποια τα πλεονεκτηματα-μειονεκτηματα του καθενος 

Και κατι πιο προσωπικο, η καρτα γραφικων μου εχει VGA και DVI και η οθονη μου ειναι αρκετα παλια LCD και εχει μονο VGA ( υποστηριζει μεχρι 1440χ900 αναλυση) ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για συνδεση για μενα?

H VGA θύρα μεταφέρει εικόνα αναλογικά, η DVI μεταφέρει εικόνα ψηφιακά, ενώ η HDMI μεταφέρει εικόνα και ήχο ψηφιακά. Εάν κάποιος έχει απλή οθόνη PC χωρίς ηχεία (που αποτελεί  και την πλειοψηφία), κατά την άποψή μου, δε χρειάζεται HDMI αλλά  αρκεί η DVI .

Για το δεύτερό σου ερώτημα, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω από τους συμφορουμίτες, είναι αυτονόητο ότι αφού η οθόνη σου έχει μια είσοδο μόνο, την VGA, είναι μονόδρομος να χρησιμοποιήσεις αυτήν.  

Δημοσ.

H VGA θύρα μεταφέρει εικόνα αναλογικά, η DVI μεταφέρει εικόνα ψηφιακά, ενώ η HDMI μεταφέρει εικόνα και ήχο ψηφιακά.

εξαρτατε απο το τι  DVI εχει !

181px-DVI_Connector_Types.svg.png
  • DVI-D (μόνο ψηφιακή μετάδοση)
  • DVI-A (μόνο αναλογική μετάδοση)
  • DVI-I (ψηφιακή και αναλογική μετάδοση)

Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για μία δεύτερη σύνδεση δεδομένων υψηλής ανάλυσης, γνωστή ως DVI-DL (dual link).

• Like 1
Δημοσ.

Για εσένα η καλυτερη λυση ειναι το vga,με βαση την ηλικια της οθονης,και την συνδεσιμοτητα που διαθετεις μεταξυ pc και monitor.

Δημοσ.

ευχαριστω παιδια , επειδη σκεφτομαι ν παρω μια καινουργια τηλεοραση/monitor, αξιζει αυτο? να ειναι και τα δυο ταυτοχρονα.. χανω τιποτα στην ποιοτητα της εικονας?

Δημοσ.

εξαρτατε απο το τι  DVI εχει !

181px-DVI_Connector_Types.svg.png
  • DVI-D (μόνο ψηφιακή μετάδοση)
  • DVI-A (μόνο αναλογική μετάδοση)
  • DVI-I (ψηφιακή και αναλογική μετάδοση)

Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για μία δεύτερη σύνδεση δεδομένων υψηλής ανάλυσης, γνωστή ως DVI-DL (dual link).

Σ'ευχαριστώ για τη διόρθωση, δε γνώριζα ότι υπάρχει τύπος DVI (Digital Visual Interface), που διαχειρίζεται μόνο αναλογικό σήμα.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ για τη διόρθωση, δε γνώριζα ότι υπάρχει τύπος DVI (Digital Visual Interface), που διαχειρίζεται μόνο αναλογικό σήμα.

Διορθωση και ευχαριστω ? εισαι σπανιο ειδος εσυ !!

Μπραβο σου φιλε ειλικρινα μπραβο  ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...