Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σπέρα πέρα για πέρα ήρθεν η ώρα και η στιγμή να λάβω την βοήθειαν σας.

Φορητούλης Hp dv6002ev μετά απο αντικατάσταση του συστήματος ψύξης δεν δουλεύγουν τα σίφτια.

Φοβούμαι μην έχει κάνει ο τεχνικός καμίαν μπακατέλαν διότι ήτο ολίγον τσαπατσούλις.

Είχε αφήσει κάποιο κομμάτι της περιμετρικής ζώνης ξεκούμπωτο και μετά απο δυσκολία στο ασύρματο ίντερνετ ανεκάλυψα οτι είχε αφήσει ξεκούμπωτη και την μιαν κεραίαν εκ των δύο.

Οπότε μπορεί να έχει κάνει και κάνα άλλο χαζό ή μήπως θα έχει πειράξει καμίαν ρύθμισην ρυθμιστικήν;

Μόλις έκανα φορμάτ για να αποκλείσω τρίτο δάκτυλο και πέρασα τα 8.1 οριτζινάλε.

Διαφωτήστε με περικαλώ αλλιώς τον βλέπω τον φορητό να ξαναροβολάει για την καλλιθέα με τον κουριέρε ντε λα σέρα. Φοβούμαι ο μάπας ο τεχνικός ίσως να μην έχει βάλει καλά την ταινία γιατί κάτι λένε εδώ αλλά θέλω πρώτα να το αποκλείσω και τα στίκι κουμπιά δε είναι επιλεγμένα.

I had the same issue. Drove me nuts. I finally figured it out, though. Turns out the Keyboard connector on the motherboard had come loose. I pulled the KB, and reseated the ribbon connector in the motherboard squarely, and then made sure the tension clips on both sides were firmly clicked home... Voila! Shift keys working.

κάποιος άλλος λέει για ιό αλλά μόλις έκανα φορμάτ ή δεν μετράει;

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_xp-hardware/shift-keys-not-working/0e6e87de-1741-492a-9c08-7d7282604db6

Μήπως να απεγκαταστήσω τους οδηγούς του πληκτρολογίου ή να βάλω τίποτα synaptics ή microsoft οδηγούς ή είναι μόνο για τα εξωτερικά πληκτρολόγια;

και δεν μπορώ να ψάξω και πολλές λύσεις γιατί έχω και πρόβλημα με το ίντερνετ  :cry:

Δημοσ.

Για να είσαι απολυτα σίγουρος οτι δεν φταίει κατι σε software κάνε boot με οτιδήποτε boot cd (εκτός απο windows) και δες τη συμπεριφορά του shift. Π.χ. με linux live dvd. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο usb πληκτρολόγιο, ωστε αν ειναι θέμα software θα φανεί αν και θεωρώ πιο αξιοπιστη λύση το linux live dvd. 

Αν και εκεί δεν εχεις shift, λύνεις πληκτρολόγιο και βγάζεις-βαζεις την καλωδιοταινια του πληκτρολογίου (ΠΟΛΥ προσεκτικά το βίσμα γιατί αμα το σπάσεις, την έκατσες. 

Από εκεί και πέρα θα χαλάρωνα λίγο τις βίδες γιατί υπάρχει (μικρή) πιθανότητα όπως έσφιξε τις βίδες να δημιουργεί κάποιο βραχυκύκλωμα. Αυτό μπορείς να το δοκιμάσεις και διαφορετικά. Όταν στο προηγούμενο λύσεις το πληκτρολόγιο, πριν το τοποθετήσεις στη θέση του, δοκίμασε τα shift. Αν απλά ακουμπήσεις το πληκτρολόγιο πάνω στο σασι, μπορείς να κάνεις boot (αρκεί βέβαια να μην εισαι άτσαλος και το πάρεις σβάρνα). 

Δημοσ.

Εγω θα ξαναβαζα "πιο σωστα" την καλωδιοταινια του keyboard στο "κλατς" της μητρικης. 

Πρέπει να βρώ κάνα βίντεο ή στο ινδικό εγχειρίδιο αλλά μάλλον θα τον ξαναστείλω αν δε βρεθεί άλλη λύση για να μην κάνω καμιά ζημιά γιατί δεν είμαι και τεχνικός αλλά απο την άλλη χειρότερα δύσκολα γίνονται.Δεν μπορούν να κάνουν ένα μικρό έλεγχο πριν παραδώσουν πρέπει να κόβει βόλτες το μηχάνημα;Βέβαια ίσως τον πάω και εγώ για να γλιτώσω χρόνο.

Για να είσαι απολυτα σίγουρος οτι δεν φταίει κατι σε software κάνε boot με οτιδήποτε boot cd (εκτός απο windows) και δες τη συμπεριφορά του shift. Π.χ. με linux live dvd. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο usb πληκτρολόγιο, ωστε αν ειναι θέμα software θα φανεί αν και θεωρώ πιο αξιοπιστη λύση το linux live dvd. 

Αν και εκεί δεν εχεις shift, λύνεις πληκτρολόγιο και βγάζεις-βαζεις την καλωδιοταινια του πληκτρολογίου (ΠΟΛΥ προσεκτικά το βίσμα γιατί αμα το σπάσεις, την έκατσες. 

Από εκεί και πέρα θα χαλάρωνα λίγο τις βίδες γιατί υπάρχει (μικρή) πιθανότητα όπως έσφιξε τις βίδες να δημιουργεί κάποιο βραχυκύκλωμα. Αυτό μπορείς να το δοκιμάσεις και διαφορετικά. Όταν στο προηγούμενο λύσεις το πληκτρολόγιο, πριν το τοποθετήσεις στη θέση του, δοκίμασε τα shift. Αν απλά ακουμπήσεις το πληκτρολόγιο πάνω στο σασι, μπορείς να κάνεις boot (αρκεί βέβαια να μην εισαι άτσαλος και το πάρεις σβάρνα). 

Έχεις μήπως κάποιον έτοιμο σύνδεσμο και μπορώ και σε στικάκι;και εκεί πως θα δοκιμάσω το shift τί κάνεις στα linux με το shift;

Πάντως συνήθως πως βγάζεις το πληκτρολόγιο απε τα πίσω ή απε τα μπροστά;

Δημοσ.

Βαλε ενα live cd των Λινουξ και δοκιμασε να γραψεις ενα κεφαλλαιο γραμμα. Shift+a = A 

Live usb δεν μπορώ;Είναι εύκολο να βάλεις ένα σύνδεσμο;

Δημοσ.

Έχεις μήπως κάποιον έτοιμο σύνδεσμο και μπορώ και σε στικάκι;και εκεί πως θα δοκιμάσω το shift τί κάνεις στα linux με το shift;

To iso ειναι το ίδιο, είτε το βάλεις σε στικάκι ή σε dvd. Αν θες τη γνώμη μου κάψε το σε dvd με χαμηλή ταχύτητα. Θα σου μείνει σαν εργαλείο.

Το iso (solydx 32bit) http://downloads.solydxk.com/solydx/solydx32_201401.iso  (πηγή  http://solydxk.com/homeedition/solydx/ )

Για να το βάλεις σε usb δες το 1 στο http://solydxk.com/get-support/tutorials/#usb  (θα χρειαστείς το win32 disk imager)

To shift σε linux εχει την ίδια χρήση με όλα τα λειτουργικά. Π.χ. Shift+a => A
Οταν ανοιξει, ανοιγεις ενα browser ή ενα αντιστοιχο σημειωματαριο και δοκιμαζεις

Πάντως συνήθως πως βγάζεις το πληκτρολόγιο απε τα πίσω ή απε τα μπροστά;

Εξαρτάται απο το πληκτρολόγιο και το φορητό. 

Δημοσ.

Bump :P

Τελικά είδα το εγχειρίδιο και τα βιντεάκια και τον άνοιξα μόνος μου μάλλον η ενασχόληση με το φόρουμ μου έκανε καλό  ;)  .Το έβγαλα το ξαναέβαλα και ως δια μαγείας δούλευε το shift αλλά στην πορεία χάσαμε το 5 και το 6 :lol:  .Του λέω δεν θα περάσει το δικό σου το ξαναβγάζω καθαρίζω λίγο τις επαφές και το ξανακουμπώνω και μέχρι στιγμής λειτουργούν όλα τα πλήκτρα φτού-φτού να μην το ματιάξω.Θα πάρω τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη να προτείνω τον τεχνικό για το παράσημο της ανοιχτής παλάμης.Ας καθυστερήσει δυό λεπτά παραπάνω να κάνει το post service check up.Θα ήταν καλύτερα να του τον ξανάστελνα πακέτο.Και μου έχουν βάλει μαζί και φόρμα αξιολόγησης τί να γράψω  :devil:  σεμινάρια για τους τεχνικούς :-D .Δεν θέλω να σκέφτομαι τί θα έχει κάνει στο σύστημα ψύξης και αν έχει βάλει φρέσκια πάστα και πως θα την έχει βάλει.Τουλάχιστον ας κρατήσει λίγο καιρό ακόμα και καλά θα είναι.Κάτω απο το πληκτρολόγιο είχε και βρώμα ούτε ένα φύσηγμα ή με το πινελάκι δεν έκαναν.

• Like 1
Δημοσ.

μπραβο ρε μαν... αυτη η σειρά ειναι μεγαλο μανικι στο ανοιγμα της (ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα)...

Ο τεχνικός αξίζει το τάλιρο του...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...