Kenny McCormick Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα όπως αναφέρω και στον τίτλο του θέματος θα ήθελα να συζητήσουμε το επίπεδο των δημόσιων ΙΕΚ μιας και τελειώνω πλέον μια ειδικότητα και είμαι πλήρως απογοητευμένος εκ του αποτελέσματος (όχι μόνο εγώ όλο το τμήμα και γενικά με όσους έχω μιλήσει μέσα στο ΙΕΚ) λόγω εξοπλισμού,αντιμετώπισης και έλλειψης ενδιαφέροντος και γνώσεων από τους καθηγητές. Όσοι έχουν φοιτήσει/φοιτούν σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ ας πουν την απόψη τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beatshooter Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Πλεον τα ΙΕΚ ειναι δωρεαν η δεν μ τα παν καλα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kenny McCormick Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Είναι εντελώς δωρεάν. (τα δημόσια ΙΕΚ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolisR Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Κατα την γνώμη μου είναι μόνο και μόνο για την πιστοποίηση - πτυχίο που σου δίνουν. Και αυτό σε μερικές ειδικότητες που μπορείς να πεις ότι μετράει λίγο παραπάνω και στην αγορά εργασίας. Κατάρτιση μηδέν απο όσο ξέρω και απο ότι έχω ακούσει και ακούω χρόνια τώρα. Σε ποια ειδικότητα είσαι; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gigisoni Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Μην φανταστείς ότι το επίπεδο των ιδιωτικών διαφέρει πολύ. Και αν αναλογιστείς το υπέρογκο ποσό που πρέπει να τους σκάσεις, 1000 φορές και με κλειστά μάτια η φοίτηση σε δημόσιο. Τουλάχιστον εκεί δεν κλαις τα λεφτουδάκια σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolisR Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Καλά δεν το συζητώ. Τα ιδιωτικά ΙΕΚ παραμένουν μεγάλη απάτη! Πετάς κυριολεκτικά τα λεφτά σου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marduc812 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Καλά δεν το συζητώ. Τα ιδιωτικά ΙΕΚ παραμένουν μεγάλη απάτη! Πετάς κυριολεκτικά τα λεφτά σου. Έχει κάποια ιδιοτικά βέβαια για να είμαστε δίκαιοι που σου δίνουν πολλά πράγματα αν ενδιαφερθείς. Γενικά οι περισσότεροι που είναι σε ΙΕΚ είναι της φάσης δεν πέρασα κάπου γιατί δεν διάβαζα και θα πάω να τα σκάσω ( ή δωρεάν σε δημόσιο) για να κάνω κάτι στην ζωή μου. Υπάρχουν ΙΕΚ που διδάσκουν αξιόλογοι καθηγητές οτυ κάθε κλάδου απλά οι μαθητές δεν πολυ νοιάζονται. ΥΓ. Δεν σπουδάζω σε ΙΕΚ απλά έχει τύχει να έρθω σε επαφή με καθηγητές και ήταν πολύ καλοί, σε κάποιες περιπτώσεις καλύτεροι από καθηγητές ΤΕΙ και ΑΕΙ θα έλεγα κιόλας. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gigisoni Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Έχει κάποια ιδιοτικά βέβαια για να είμαστε δίκαιοι που σου δίνουν πολλά πράγματα αν ενδιαφερθείς. Γενικά οι περισσότεροι που είναι σε ΙΕΚ είναι της φάσης δεν πέρασα κάπου γιατί δεν διάβαζα και θα πάω να τα σκάσω ( ή δωρεάν σε δημόσιο) για να κάνω κάτι στην ζωή μου. Υπάρχουν ΙΕΚ που διδάσκουν αξιόλογοι καθηγητές οτυ κάθε κλάδου απλά οι μαθητές δεν πολυ νοιάζονται. ΥΓ. Δεν σπουδάζω σε ΙΕΚ απλά έχει τύχει να έρθω σε επαφή με καθηγητές και ήταν πολύ καλοί, σε κάποιες περιπτώσεις καλύτεροι από καθηγητές ΤΕΙ και ΑΕΙ θα έλεγα κιόλας. Τα ίδια μαθήματα διδάσκονται και στα ιδιωτικά και στα δημόσια. Οι διαφορές τους είναι ότι πχ στο ιδιωτικό θα έχεις τον δικό σου υπολογιστή ενώ στο δημόσιο όχι, στα ιδιωτικά δίνουν από την αρχή τις φωτοτυπίες οργανωμένα, τα δημόσια όχι, άντε να υπάρχει και καμιά βιβλιοθήκη. Όλα όμως αυτά δεν δικαιολογούν 300 ευρώ τον μήνα, ακόμα και αν σε διδάσκουν πρύτανεις πανεπιστημίου στο ιδιωτικό ΙΕΚ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Ανάλογα με την ειδικότητα τα δημοσια ΙΕΚ βοηθάνε. Ας πούμε οι φύλακες μουσείων, μόνο απο ΙΕΚ προσλαμβάνονται εδώ και χρόνια. Η ειδικότητα στέλεχος τεχνολογίας ελέγχου τροφίμων και ποτών προσφέρει έχει απορόφιση απο την άποψη οτι οι απόφοιτοι λειτουργούν ως βοηθοί, αποκτούν γνώσεις με την υποχρεωτική πλέον πρακτική τους και συμφέρουν γιατι έχουν μικρό μισθό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Τα ίδια μαθήματα διδάσκονται και στα ιδιωτικά και στα δημόσια. Οι διαφορές τους είναι ότι πχ στο ιδιωτικό θα έχεις τον δικό σου υπολογιστή ενώ στο δημόσιο όχι, στα ιδιωτικά δίνουν από την αρχή τις φωτοτυπίες οργανωμένα, τα δημόσια όχι, άντε να υπάρχει και καμιά βιβλιοθήκη. Όλα όμως αυτά δεν δικαιολογούν 300 ευρώ τον μήνα, ακόμα και αν σε διδάσκουν πρύτανεις πανεπιστημίου στο ιδιωτικό ΙΕΚ. στα δημόσια πλέον, για λόγους μείωσης του κόστους αναγκασαν τους καθηγητές (των 6€ καθαρα / ώρα) να κάνουν ηλεκτρονικές τις σημειώσεις/παρουσιάσεις τους και να τις στέλνουν σε 2 δόσεις (αρχή-μέση) στους "φοιτητές" Πιστέψτε με πάντως οτι οποιος θέλει να μάθει θα μάθει όπου και αν είναι... Δυστυχώς όμως σε μία τάξη των 20-25 ατόμων, οι 3-4 ενδιαφέρονται πραγματικά, 5-6 φτιάχνουν τα νύχια τους (στην ψύχρα όμως-μέχρι και με φουρνάκι) και οι υπόλοιποι είτε ειναι στο facebook είτε κοιμούνται είτε και τα δύο ταυτόχρονα... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gigisoni Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 στα δημόσια πλέον, για λόγους μείωσης του κόστους αναγκασαν τους καθηγητές (των 6€ καθαρα / ώρα) να κάνουν ηλεκτρονικές τις σημειώσεις/παρουσιάσεις τους και να τις στέλνουν σε 2 δόσεις (αρχή-μέση) στους "φοιτητές" Καλά, και στο ΕΑΠ των 800 ευρώ το μάθημα, μας έστειλαν δύο βιβλία και για οι εργασίες έπρεπε να βασιστούν πάνω σε αυτά τα βιβλία συν 1-2 άλλα (για κάθε εργασία) που πρότειναν. Τα οποία ηλεκτρονικά τα μοιράζαμε ο ένας στον άλλον, είτε από παράνομο κατέβασμα του ίντερνετ, είτε από παλιούς σπουδαστές που τα αγόρασαν/δανείστηκαν και κάθισαν και τα σκάναραν. Η ανοργανωσιά σε όλο της το μεγαλείο, το ΕΑΠ των 800 ευρώ της κάθε θεματικής ενότητας. Ακόμη το κλαίω το 800άρι, ευτυχώς που το παράτησα αλλιώς θα έκλαιγα πολλά περισσότερα. Πάντως παλιά στο δημόσιο που φοίτησα, το ίδιο γινόταν με εξαίρεση ότι δεν παίρναμε τις σημειώσεις στην αρχή, αλλά μέση-προς το τέλος. Και σε φωτοτυπίες. Και διανομή πειρατικών προγραμμάτων ανάμεσά μας για τους υπολογιστές μας. Μέχρι και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου στη σχολή την ίδια παράνομα κατεβασμένο και χακαρισμένο με κρακ ήταν. Μπροστά στα μάτια μου. Πολύ αμφιβάλλω αν και τα υπόλοιπα (photoshop κτλ) ήταν πληρωμένα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolisR Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Έχει κάποια ιδιοτικά βέβαια για να είμαστε δίκαιοι που σου δίνουν πολλά πράγματα αν ενδιαφερθείς. Γενικά οι περισσότεροι που είναι σε ΙΕΚ είναι της φάσης δεν πέρασα κάπου γιατί δεν διάβαζα και θα πάω να τα σκάσω ( ή δωρεάν σε δημόσιο) για να κάνω κάτι στην ζωή μου. Υπάρχουν ΙΕΚ που διδάσκουν αξιόλογοι καθηγητές οτυ κάθε κλάδου απλά οι μαθητές δεν πολυ νοιάζονται. ΥΓ. Δεν σπουδάζω σε ΙΕΚ απλά έχει τύχει να έρθω σε επαφή με καθηγητές και ήταν πολύ καλοί, σε κάποιες περιπτώσεις καλύτεροι από καθηγητές ΤΕΙ και ΑΕΙ θα έλεγα κιόλας. Σαφώς! Έτσι και αλλιώς το σχόλιο μου δεν πήγαινε στους καθηγητές που διδάσκουν, οι άνθρωποι την δουλειά τους κάνουν.. αλλά σε αυτούς που ζητάνε απο τον φοιτητή 300+ ευρώ το μήνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnConstantine Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Μεγαλυτερο χασιμο χρονου απο το ιεκ δεν υπαρχει. Να παρω ενα χαρτι που να μου λεει οτι ξερεις παρακολουθησες 500 ωρες θεωριας. Προσωπικα στο δικο μου ιεκ δεν εγινε καμια πρακτικη πληρωνα τοτε στο δημοσιο καποιο ποσο (370 νομιζω) και τι κερδισα? Ενα απλο χαρτι που αν το βαλεις κατω με του οαεδ ειναι ισαξια. Το προβλημα ειναι ομως οτι λες οτι πας Ιεκ. Οκ για τον αλφα βητα λογο δεν μπορεις να δωσεις πανελληνιες ειτε εχεις προβληματα οικονομικα ειτε λογο αγχους πατωσες. Βαλε τουλαχιστον με το που τελιωνεις να δινεις δωρεαν τη 1 φορα για πιστοποιηση.Αυτη η κοροιδεια διοτι κοροιδο σε πιανουνε δεν υπαρχει. Προσωπικα ειχα παει σε ιεκ για λογους οικονομικους. Εκατσα πηρα μια ειδικοτητα που δεν μου αρεσε και δεν την εμαθα στο τελος διοτι ειναι μλκια.(Service δικτυων υπολογιστων). Πιο πολλα ηξερα παρα μου ειπανε. Και αυτα που μου ειπανε τα εχω ξεχασει. Η γνωμη μου ειναι η εξης. Αν μπορεις δινεις πανελληνιες και περνας καπου η πας στο Ε.Α.Π (ελληνικο ανοιχτο πανεπηστημιο) η αλλιως εκει ειναι το γιαπι και ξεκινα να φερεις την αναπτυξη. Αλλα οχι Ιεκ. Μια σκετη αηδια ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
George b Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 καλησπερα,για να μην ανοιξω νεο θεμα ηθελα να ρωτησω... αρκετοι γνωστοι μου απο τον σεπτεμβρη θα κανουν χαρτια για να μπουν σε δημοσιο ιεκ μαγειρικης...ηθελα να ρωτησω για να μπεις σε δημοσιο ιεκ εκτος απο καποια χαρτια θα θελει και υψυλο βαθμο απολυτηρίου ή καποιου μαθηματος λυκείου? αξιζει να μπω σε ιεκ μαγειρικής?Εννοω θα αποκτήσω γνωσεις και θα μπορω να κανω κατι στο μελλον? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Οσο υψηλότερο βαθμό έχεις και όσο μεγαλύτερη η ηλικία σου τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να επιλεχθείς. Κατά τα άλλα το δ.ιεκ έχει το καλό πως ειναι δωρεάν και αν σου τύχουν 2-3 καλοί εκπαιδευτικοί, θα μάθεις πολλά πράγματα. Ειδικά για τη μαγειρική δε ξέρω ομως την ποιότητα σπουδών. Ισως να ρωτήσεις κάποιον πιο εξειδικευμένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα