Προς το περιεχόμενο

Gigabit switch πάνω σε modem/router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ερώτηση θεωρητικού επιπέδου, πριν κάνω αγορά:
Έχω ένα απλό modem/router, και επάνω θα συνδέσω ένα switch 8άρι για να μοιράζει internet σε πολλούς υπολογιστές.
Θέλω να ρωτήσω, από την στιγμή που οι υπολογιστές θα παίρνουν IP, και ο dns και dhcp είναι πάνω στο router, έχει νόημα το switch να είναι χιλιάρι ή όλα τα πακέτα, και μεταξύ των υπολογιστών πχ κοινόχρηστοι φάκελοι θα παιρνούν μέσα από το router, άρα η ταχύτητα θα υποβαθμίζεται θέλω δεν θέλω;
Δηλαδή αξίζει να πάρω gigabit switch ή να βάλω απλά ένα 10/100 και τέλος;
Δημοσ.

Η κίνηση του τοπικού δικτύου δεν περνάει μέσα από το router οπότε θα έχεις φουλ ταχύτητα μεταξύ των υπολογιστών.

Δημοσ.

Αν μεταξύ των clients που κουμπώνουν πάνω στο switch, μεταφέρονται αρχεία (οτιδήποτε) καλύτερα χιλιάρι (με την προϋποθεση βέβαια οτι και οι κάρτες δικτύου των clients ειναι χιλιάρες).

Αν αντίθετα δεν ανταλλάσουν αρχεία και δεν εχουν χιλιάρες κάρτες ... σκέψου πάλι να πάρεις χιλιάρι για μελλοντική χρήση.

Για το internet ετσι κι αλλιως δεν εχει σημασία γιατί άντε να πιάνεις 23,99

Δημοσ.

ακομα και να μην χρησιμοποιησεις 1000 αρι δικτυο μπορεις να το αγορασεις για μελλοντικη χρηση.στα μικρα switch 5 port 8 port η διαφορα στην τιμη δεν ειναι μεγαλη.ο dhcp και οι dns δεν εχει σημασια που γινονται απο τον ρουτερ.οπως ειπαν οι αποπανω οταν γινεται μεταφορα αρχειων απο Pc σε pc δεν περνας καν απο τον ρουτερ οποτε δεν εχεις θεμα.περνας απο τον ρουτερ μονο αν θες ιντερνετ.απλα ολα τα Pc να ειναι πανω στο switch και να μην ειναι κανενα πανω στο ρουτερ γιατι εκει θα παιξει σαν 100αρι.

επισης αν ενα pc ειναι με 1000αρι και το αλλο ειναι με wireless πανω στο ρουτερ τοτε υποχρεωτικα η μεταφορα των αρχειων θα γινει με βαση την ταχυτητα της πιο αργης συσκευης.πχ wireless στην συγκεκριμενη περιπτωση.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...