Gigenis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 τα bitcoin σαν αξία αντιπροσωπεύουν την επεξεργαστική ισχύ που χρειάζονται για να βγούνε. Δηλαδή αν αύριο η Intel βγάλει έναν υπερυπολογιστή, για πάρτυ της, που θα παράγει εκατομμύρια bitcoin την ώρα, θα γίνει ο βασιλιάς του bitcoin ή θα πέσει η αξία τους κατακόρυφα; 1
chek2fire Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Θα ανέβει η αξία τους καθώς όσο ποιο πολλά βγαίνουν τόσο ποιο δύσκολο γίνετε και ποιο μεγάλη επεξεργαστική ισχύ θέλεις για να τα βγάλεις. Μην ξεχνάμε ότι έχουν και περιορισμένη ποσότητα.
Gigenis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Η αξία τους δεν ανέβηκε γιατί αυξήθηκε η παραγωγή τους αλλά γιατί αυξήθηκε η ζήτηση τους στα ανταλλακτήρια... αυτό όμως δεν θα ισχύει για πάντα. Αν πχ κάθε σπίτι γεμίσει με υπολογιστές που παράγουν bitcoin τότε δεν θα έχει καμιά αξία... Και το περιορισμένη ποσότητα είναι σχετικό, καθώς υπάρχουν και θα υπάρξουν πολλές παραλλαγές του bitcoin. Οι περισσότεροι που ασχολείστε ξέρετε πολλοί καλά ότι είναι μόδα-φούσκα κι απλά θέλετε να κάνετε αρπαχτή για όσο κρατήσει... τα περί επανάστασης είναι η σάλτσα που το γλυκαίνει.
MavroManitari Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Και εσύ βγάλε τις παρωπίδες και δες καθαρά την εικόνα. Επειδή χρεοκόπησε το mtgox δεν φταίει το bitcoin σαν μέσο συναλλαγής. Στο mtgox κράταγαν λεφτά τύποι που τζόγαραν καθημερινά με νομίσματα και εκμεταλλεύονται τις διακυμάνσεις της ισοτιμίας. Είναι δλδ σαν να μου λες ότι αν χρεοκοπήσει το skybet θα πρέπει να διαλυθεί και η λίρα. Κάτι άλλο που δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι με τα bitcoin δεν έχεις την ανάγκη ύπαρξης τραπεζών αρά για ποιους όρους μιλάς όταν λές ότι στις τράπεζες τους λένε ξεκάθαρα. Τα bitcoin τα αποθηκεύεις στον υπολογιστή σου η ακόμα για ποιο ασφάλεια σε ένα σκληρό δίσκο που είναι εκτός υπολογιστή(cold storage) και τα διαχειρίζεσαι μόνο εσύ και κανείς άλλος. Στις τράπεζες που τόσο αγαπάς να αναφέρεις τα χρήματα σου τα διαχειρίζονται άλλοι και δεν έχεις καμία εξουσία πάνω τους. Και να σε πληροφορήσω τα bitcoin σαν αξία αντιπροσωπεύουν την επεξεργαστική ισχύ που χρειάζονται για να βγούνε. :Αυτό δημιουργεί και την σπανιότητα τους καθώς και την προστιθέμενη αξία τους με την πάροδο του χρόνου. Κάταρχας από που συμπέρανες πως προτείνω την κατάργησή του... σου είπα για hobby ωραίο είναι και απλά αξήζει μέχρι εκεί. Το Bitcoin φορολογείται? Το Bitcoin ελέγχεται για πόθεν έσχες? Άρα το να το πάρουμε στα σοβαρά σαν συνάλλαγμα θα ανοίξει το οικονομικό κουτί της Πανδώρας. Και δεν σου λέω πως οι τράπεζες είναι άγιοι και δεν τις αγαπώ αλλά ούτε τις μισώ, κερδοσκοπικές επιχειρήσεις είναι (με ότι συνεπάγεται) και όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Δεν καταλαβαίνω από που κατάλαβες πως δεν υπάρχει προσωπηκός έλεγχος αλλά "Μόνο η τράπεζα έχει εξουσία" άλλα εγώ άντε στο δίνω έτσι οτί ισχύει για να σε έχω ευχαριστημένο... Πιστεύεις οτί αξίζει να καταργηθεί κάθε οικονομικός έλεγχος (Τραπεζικά+Φορολογικά) μόνο και μόνο για να έχεις εσύ το "κουμάντο" στο πορτοφόλι σου? Να σου υπενθυμίσω οτι ο αποδοτικότερος τρόπος καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος είναι πλέων μέσω οικονομικής παρακολούθησης, μια συνταγή που δουλεύει since Al Capone και οδηγεί και καταφέρνει να ρίχνει τα καρτέλ ναρκωτικών σαν τραπουλόχαρτα μέχρι σήμερα. Επίσης πως μπορείς να φορολογήσεις το Bitcoin? Αν το κάνεις χάνεις αυτόν τον πλήρη έλεγχο...οπότε γιατί υπάρχει το Bitcoin ακριβώς in the first place? Εκτός αν πιστεύεις στην φοροαποφυγή οπότε έχουμε 2/2 και αποφυγή κοινωνικής παροχής μέσω φόρων αλλά και εκμετάλευσης του οικονομικού συστήματος για εγκληματικούς σκοπούς. Δεν ξέρω για σενα αλλά εμενα μου φαίνεται ανησυχητικά εγωιστικό. Επίσης από που συμπεραίνεις πως θα αναίβει η αξία τους αντί να πέσει? Εφόσον οι επεξεργαστική ισχύ είναι κάτι μεταβλητό-απρόβλεπτο και όλο και πιο inexpensive. Μάλιστα το χειρότερο απ όλα είναι πως αυτή η ισχύ είναι ΣΠΑΤΑΛΗ. Δεν αποδίδει ούτε κάποιο προιόν ούτε κάποια υπηρεσία απλά καίγεται ρεύμα για να φτιάξει νουμεράκια στον υπολογιστή σου. 3
chek2fire Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Κάταρχας από που συμπέρανες πως προτείνω την κατάργησή του... σου είπα για hobby ωραίο είναι και απλά αξήζει μέχρι εκεί. Το Bitcoin φορολογείται? Το Bitcoin ελέγχεται για πόθεν έσχες? Άρα το να το πάρουμε στα σοβαρά σαν συνάλλαγμα θα ανοίξει το οικονομικό κουτί της Πανδώρας. Και δεν σου λέω πως οι τράπεζες είναι άγιοι και δεν τις αγαπώ αλλά ούτε τις μισώ, κερδοσκοπικές επιχειρήσεις είναι (με ότι συνεπάγεται) και όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Δεν καταλαβαίνω από που κατάλαβες πως δεν υπάρχει προσωπηκός έλεγχος αλλά "Μόνο η τράπεζα έχει εξουσία" άλλα εγώ άντε στο δίνω έτσι οτί ισχύει για να σε έχω ευχαριστημένο... Πιστεύεις οτί αξίζει να καταργηθεί κάθε οικονομικός έλεγχος (Τραπεζικά+Φορολογικά) μόνο και μόνο για να έχεις εσύ το "κουμάντο" στο πορτοφόλι σου? Να σου υπενθυμίσω οτι ο αποδοτικότερος τρόπος καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος είναι πλέων μέσω οικονομικής παρακολούθησης, μια συνταγή που δουλεύει since Al Capone και οδηγεί και καταφέρνει να ρίχνει τα καρτέλ ναρκωτικών σαν τραπουλόχαρτα μέχρι σήμερα. Επίσης πως μπορείς να φορολογήσεις το Bitcoin? Αν το κάνεις χάνεις αυτόν τον πλήρη έλεγχο...οπότε γιατί υπάρχει το Bitcoin ακριβώς in the first place? Εκτός αν πιστεύεις στην φοροαποφυγή οπότε έχουμε 2/2 και αποφυγή κοινωνικής παροχής μέσω φόρων αλλά και εκμετάλευσης του οικονομικού συστήματος για εγκληματικούς σκοπούς. Δεν ξέρω για σενα αλλά εμενα μου φαίνεται ανησυχητικά εγωιστικό. Επίσης από που συμπεραίνεις πως θα αναίβει η αξία τους αντί να πέσει? Εφόσον οι επεξεργαστική ισχύ είναι κάτι μεταβλητό-απρόβλεπτο και όλο και πιο inexpensive. Μάλιστα το χειρότερο απ όλα είναι πως αυτή η ισχύ είναι ΣΠΑΤΑΛΗ. Δεν αποδίδει ούτε κάποιο προιόν ούτε κάποια υπηρεσία απλά καίγεται ρεύμα για να φτιάξει νουμεράκια στον υπολογιστή σου. Μα τα ίδια νουμεράκια που αναφέρεις στον υπολογιστή σου τα βλέπεις και τώρα στον τραπεζικό λογαριασμό και που δεν αντιστοιχούν καν σε τυπωμένο χρήμα. Και την διαχείριση αυτών των αριθμών που βλέπεις στον τραπεζικό λογαριασμό σου τον έχουν αποκλειστικά οι τραπεζίτες. Δλδ με λίγα λόγια τα δικά σου λεφτά μετατρέπονται σε ζωή Κροίσου για αυτούς που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία σήμερα. Και αυτό δεν σε ενοχλεί καθόλου. Θα σου πω άλλο ένα εφιαλτικό σενάριο. Αργά η γρήγορα οι συναλλαγές με τυπωμένα χρωματιστά χαρτιά θα γίνουν παρελθών. Περνάμε με ταχύτατους ρυθμούς στην εποχή του ηλεκτρονικού χρήματος θέλοντας και μη. Αν αφήσουμε αυτό το χρήμα να το διαχειρίζονται οι τράπεζες και οι εκάστοτε κυβερνήσεις ποιος δεν μας λέει ότι δεν θα έχουν και το δικαίωμα παγώματος ενός λογαριασμού κάποιου που αντιδρά σε πολιτικές αποφάσεις η είναι ενάντια σε διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Το πρόσφατο παράδειγμα των Ρώσων μεγιστάνων που οι δυτικές κυβερνήσεις τους κόψανε μέσα σε μια μέρα την πρόσβαση σε visa,mastercard για καθαρά πολιτκούς λόγους είναι ένα πολύ καλό στοιχείο που δείχνει προς τα που πάει το πράγμα. Το bitcoin έρχεται να ανατρέψει όλα τα παραπάνω σενάρια και να μεταφέρει την εξουσία του χρήματος και των συναλλαγών στους πολίτες. Οσο για την αξία του είναι καταδικασμένο να αυξηθεί σε σύγκριση με πληθωριστικά νομίσματα όπως το δολάριο η το ευρώ. Το ένα είναι τελείως περιορισμένο σε ποσότητα και αντιστοιχεί περίπου 0.0008 σε κάθε άνθρωπο αν διαιρέσεις τις ποσότητες που πρόκειται να βγουν με τον πληθυσμό της Γης ενώ το fiat χρήμα είναι απεριόριστο , το κόβουν κατα βούληση και εδώ που τα λέμε κανείς δεν ξέρει και πόσο είναι και ποιος κατέχει μεγάλο τους μέρος. Και εδώ ερχόμαστε και στη διαφάνεια των συναλλαγών που γράφεις. Στο bitcoin ξέρουμε ακριβώς πόσα υπάρχουν και βλέπουμε κάθε κίνηση λογαριασμού ενώ στο fiat χρήμα είμαστε σε μαύρα μεσάνυχτα. 1
pantote Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Μπορεί να πει κανείς και μένα τον άσχετο (με 2-3 προτάσεις) πως στο καλό παράγονται αυτά τα bitcoins. Οκέι χρησιμοποιείται επεξεργαστική ισχύ... αλλά που, πως, πότε και γιατί;
MavroManitari Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δλδ με λίγα λόγια τα δικά σου λεφτά μετατρέπονται σε ζωή Κροίσου για αυτούς που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία σήμερα. Και αυτό δεν σε ενοχλεί καθόλου. Πέσ' το έτσι οτί η ρίζα είναι η ζήλια... του "γιατί να οικονομάει ο άλλος και εγώ όχι". Μάλλον κόβω οτι το πας πολίτικα στυλάκι κομμουνιστικής ατάκας "Εγώ λιώνω στο εργοστάσιο και παίρνω 300 το μήνα και ο εργοστασιάρχης τρώει με χρυσά κουτάλια". Απ την άλλη μου ρίχνεις και κροκοδείλια δάκρυα για τους Ρώσους μεγιστάνες για να βγάλεις ένα ψοφο-επιχείρημα κουτσά στραβά. Και είναι ψοφό- γιατί δεν θα δεις ποτέ καμιά οικογένεια Gates και Jobs να τρώει πάγωμα λογαριασμών όποιες και να ναι οι πολιτικές τους πεποιθήσεις. Οι μεγιστάνες που μια ζηλωφθονείς και μια λυπάσαι είναι ένας και ένας και αν ανοίξεις καμία βιογραφία θα δεις για ποιο λόγο έγιναν αυτές οι κινήσεις. Αλλά ωραία η κωλοτούμπα τώρα να σε γυρίσω στο ζουμί της υπόθεσης. Πως θα φορολογηθεί το BTC? Θα μας πεις πως θα εφαρμόζεται το πόθεν έσχες? 2
chek2fire Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 To παράδειγμα το έδωσα για να καταλάβεις ότι όταν η συγκεντρώνετε εξουσία στα χέρια λίγων μπορεί άνετα να γίνει κατάχρηση της. Οσο για την φορολογία που λες σε μια κοινωνία ηλεκτρονικών συναλλαγών και μισθοδοσίας που τα πάντα θα είναι διάφανα θα μπορεί να υπάρξει και φορολογική διαφάνεια. Σήμερα που τα πάντα είναι θολά τα έχεις δει τα αποτελέσματα ιδίως σε χώρες διαλυμένες και διεφθαρμένες όπως η Ελλάδα που πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι και φοροδιαφεύγουν συστηματικά οι υπόλοιποι. Οσό για το εργοστάσιο που λες δεν είναι θέμα κουμουνισμού η άλλων απαρχαιωμένων ιδεολογιών. Η ουσία είναι ότι με το τραπεζικό σύστημα ακόμα και αυτά τα 300 ευρώ που βγάζεις τα βάζεις σε μια τράπεζα και χάνεις τελείως την διαχείριση τους καθώς περνάνε στον απόλυτο έλεγχο άλλων.
chek2fire Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Μπορεί να πει κανείς και μένα τον άσχετο (με 2-3 προτάσεις) πως στο καλό παράγονται αυτά τα bitcoins. Οκέι χρησιμοποιείται επεξεργαστική ισχύ... αλλά που, πως, πότε και γιατί; Το mining που λέμε για τα bitcoin είναι απλά επιβεβαίωση των συναλλαγών που γίνονται σε bitcoin από τους χρήστες. Με κάθε τέτοια επιβεβαίωση κερδίζεις και ένα ποσοστό από νέα παραγόμενο bitcoin. Αυτό είναι σε χοντρικές γραμμές η όλη ιδέα του mining η οποία γίνετε με επεξεργαστές.
polaki Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Εσείς που εξυμνείτε τόσο το BitCoin, πείτε μου σε παρακαλώ γιατί θα με τρελάνετε... Αύριο βγαίνει το expansion του Diablo, κάνει 80€ στην έκδοση Collector's... Μπορείς να το πάρεις με bit coins? Ναι ή όχι? Επίσης το παιδί σου θέλει να πιει γάλα το πρωί, και το απόγευμα να πάει στα Village να δει καμιά ταινία.. Α, και πρέπει να πας και το αμάξι για βενζίνη στο βενζινάδικο της γειτονιά σου, αλλιώς δεν θα μπορείς να πας στη ΔΟΥΛΕΙΑ σου η οποία σου πληρώνει το ρεύμα για να παίζεις με τα bitcoins σου. Μπορείς να μου πεις ΠΩΣ θα τα πληρώσεις αυτά με bitcoins? Τί εναλλακτικό χρήμα και ιστορίες σας έχουν ταίσει... ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ!!!! 1
giorgos_g Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Εσείς που εξυμνείτε τόσο το BitCoin, πείτε μου σε παρακαλώ γιατί θα με τρελάνετε... Αύριο βγαίνει το expansion του Diablo, κάνει 80€ στην έκδοση Collector's... Μπορείς να το πάρεις με bit coins? Ναι ή όχι? Επίσης το παιδί σου θέλει να πιει γάλα το πρωί, και το απόγευμα να πάει στα Village να δει καμιά ταινία.. Α, και πρέπει να πας και το αμάξι για βενζίνη στο βενζινάδικο της γειτονιά σου, αλλιώς δεν θα μπορείς να πας στη ΔΟΥΛΕΙΑ σου η οποία σου πληρώνει το ρεύμα για να παίζεις με τα bitcoins σου. Μπορείς να μου πεις ΠΩΣ θα τα πληρώσεις αυτά με bitcoins? Τί εναλλακτικό χρήμα και ιστορίες σας έχουν ταίσει... ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ!!!! Αυτό ακριβός θέλω να ρωτήσω κι εγώ, πως και που χρησιμεύουν τα bitcoins? Είμαι παντελώς άσχετος και θέλω να μάθω ορισμένα πράγματα...
chek2fire Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Και τα δύο που αναφέρεις μπορείς να τα αγοράσεις ήδη στην Αμερική και νομίζω σύντομα σε αρκετά μέρη στην Ευρώπη..
pantote Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Θέλω να βγάζω "σίγουρα" 300€ το μήνα καθαρά (ακαθάριστα κέρδη μείον το ενεργειακό κόστος), τι επένδυση χρειάζεται; Μήπως συμφέρει καλύτερα με φωτοβολταϊκά πάνελ; (λέω τώρα εγώ)
chek2fire Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Θέλω να βγάζω "σίγουρα" 300€ το μήνα καθαρά (ακαθάριστα κέρδη μείον το ενεργειακό κόστος), τι επένδυση χρειάζεται; Μήπως συμφέρει καλύτερα με φωτοβολταϊκά πάνελ; (λέω τώρα εγώ) Θέλει πολύ μελέτη μια τέτοια επένδυση και στα μηχανήματα που θα πάρεις και να δεις πόσο θα βγάζεις αλλά και να δεις και την αύξηση της δυσκολίας με την πάροδο του χρόνου καθώς θα μειώνονται τα bitcoin που θα βγάζεις. Η καλύτερη λύση είναι να μπεις στο bitcointalk.org και να ρωτήσεις ενημερωθείς εκεί. Για μένα αντί να επενδύσεις σε mining καλύτερα αγόρασε bitcoin και δες το σαν επένδυση. Πιστεύω κιόλας αν περιμένεις και λίγο καιρό ακόμα θα πέσει και άλλο η ισοτιμία του bitcoin λόγο διάφορων παραγόντων. Δλδ σε βάθος χρόνου με ένα μικρό χρηματικό ποσό μπορείς να έχεις πολύ καλύτερη απόδοση από το να μπείς στο mining ξοδεύονται μεγάλα ποσά σε μηχανήματα και ρεύμα. Γιατί πλέον το mining είναι αποδοτικό μόνο για αυτούς που τα σκάνε χοντρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα