zanskou Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Μπορεί το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με το γνωστό ανταλλακτήριο bitcoin, MtGox, να μην έχει ακόμη επιλυθεί και οι χρήστες του να βρίσκονται ακόμη σε αγωνία, ωστόσο χθες γνωστοποιήθηκε μια μάλλον αισιόδοξη πληροφορία.Πιο συγκεκριμένα, το Mt. Gox ανακοίνωσε πως κατάφερε να βρει 200.000 Bitcoins μέσα σε ένα wallet το οποίο δεν ήταν σε χρήση, δίνοντας έτσι μια νότα ελπίδας στα μέλη του για την ανεύρεση του συνόλου των νομισμάτων που είχαν χαθεί. Θα πρέπει βέβαια εδώ να διευκρινήσουμε πως τα νομίσματα αυτά (που αντιστοιχούν σε περίπου 115 εκατομμύρια δολάρια) είναι μόνο ένα μικρό μέρος από το σύνολο των 850.000 bitcoins που είχαν χαθεί από το MtGox, το οποίο μάλιστα όπως για όσους θυμούνται υπέβαλε πρόσφατα αίτημα χρεοκοπίας. Παρόλα αυτά, και στον απόηχο του μεγάλου θορύβου που είχε προκληθεί πρόσφατα, το MtGox επέτρεψε και πάλι πριν από μερικές ημέρες την πρόσβαση στους χρήστες του, ώστε να μπορούν να ελέγχουν τα ποσά που έχουν αποθηκευμένα σε αυτό, χωρίς ωστόσο να δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών. Site: NextPowerUp
MavroManitari Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Τι βολικό....με το που δηλώνεις για πτώχευση...ΤΣΟΥΠ! ξαφνηκά εμφανίζεται από το πουθενά ένα τεράστιο ποσό έτσι απλά "ξεσκονίζοντας την database"... Ακόμα βολικότερα έτυχε να μιλάμε για ένα ψηφιακό κρυπτονόμισμα που είναι untraceable και ανοίκει σ όλους και κανέναν ταυτόχρονα (δηλ. δεν υπάρχει κανένας έλεγχος διαμοιρασμού του)...Να ζήσει το Bitcoin, ο ψηφιακός μονόκερος... 12
Mourloz Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Ζήτω το bitcoin και όλα τα ψηφιακά νομίσματα. Μετά το χρηματιστήριο τροφίμων, ότι πιο αηδιαστικό υπάρχει. Είπαμε να χρησιμοποιήσουμε την ανταλλακτική αξία μιας σπάνιας πέτρας για να διευκολύνουμε τις συναλλαγές μας. Μετά είπαμε "εντάξει, δεν βγάζουμε λεφτά έτσι". Ας έχει η κάθε χώρα το δικό της νόμισμα για να τζογάρουμε στις τιμές συναλλάγματος. Επί του θέματος, λίγο περίεργη η όλη υπόθεση. Δεν είναι και το πρώτο σκάνδαλο γύρω από το συγκεκριμένο νόμισμα. 5
jimex Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Η φιλανθρωπία τελικά ζει. Τόσοι άνθρωποι συμβάλλουν για να χτίσει τη βίλα του ο ιδιοκτήτης... 2
Hlapatsas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Η φιλανθρωπία τελικά ζει. Τόσοι άνθρωποι συμβάλλουν για να χτίσει τη βίλα του ο ιδιοκτήτης... χιχιχχιχι,δεν έχω την παραμικρή ιδέα περί τίνος πρόκειται αλλά το σχόλιο ήταν επιτυχιμένο.. 2
Pokemon640 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 φτού, sorry παιδιά, εγώ ήμουν. Με αυτά τα λεφτά έλεγα να αγοράσω κάνα αεροπλάνο να εξαφανιστώ αλλά που τέτοια τύχη, γ***ω την MtGox Goux γκούχου.
chek2fire Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Το bitcoin είναι πραγματική επανάσταση στις παγκόσμιες συναλλαγές και η χρεωκοπία του mtgox δεν έχει ούτε είχε κάποια επιπτωση στην εξάπλωση του. Το αποκεντρωμένο χρήμα και η διαχείριση του όχι πλέον από τους τραπεζίτες αλλά από τους πολίτες είναι μια πραγματική επανάσταση. 3
chek2fire Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Ζήτω το bitcoin και όλα τα ψηφιακά νομίσματα. Μετά το χρηματιστήριο τροφίμων, ότι πιο αηδιαστικό υπάρχει. Είπαμε να χρησιμοποιήσουμε την ανταλλακτική αξία μιας σπάνιας πέτρας για να διευκολύνουμε τις συναλλαγές μας. Μετά είπαμε "εντάξει, δεν βγάζουμε λεφτά έτσι". Ας έχει η κάθε χώρα το δικό της νόμισμα για να τζογάρουμε στις τιμές συναλλάγματος. Επί του θέματος, λίγο περίεργη η όλη υπόθεση. Δεν είναι και το πρώτο σκάνδαλο γύρω από το συγκεκριμένο νόμισμα. Είναι παράξενο που δεν σε ενοχλεί που διαχειρίζεσαι ένα χρήμα που δεν έχεις καμία εξουσία πάνω του και που αφήνεις τις τράπεζες να το διαχειρίζονται για λογαριασμό σου ενώ βρίσκεις αηδιαστικό κάτι που την αξία και την διαχείριση του χρήματος την αφήνει στους πολίτες. Αν δεν κατανοείς κάτι δεν είναι ανάγκη να το αφορίζεις. Το ίδιο κάνανε και στον μεσαίωνα με τους επιστήμονες. 7
mikelamar Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δικά μου είναι ρε Sent from my iPhone using Insomnia 1
Mourloz Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Είναι παράξενο που δεν σε ενοχλεί που διαχειρίζεσαι ένα χρήμα που δεν έχεις καμία εξουσία πάνω του και που αφήνεις τις τράπεζες να το διαχειρίζονται για λογαριασμό σου ενώ βρίσκεις αηδιαστικό κάτι που την αξία και την διαχείριση του χρήματος την αφήνει στους πολίτες. Αν δεν κατανοείς κάτι δεν είναι ανάγκη να το αφορίζεις. Το ίδιο κάνανε και στον μεσαίωνα με τους επιστήμονες. Αν δεις το κείμενο που παρέθεσες προσεκτικά, θα έβλεπες ότι το βρίσκω εξίσου άθλιο. Για όλα τα υπόλοιπα που γράφεις, τι να πω, 4 συμπεράσματα και 1 υπόθεση. Πολλές αυθαιρεσίες. Τί θα έλεγε η επιστήμη του Μεσαίωνα για όλα αυτά; Όσο για την αξία του και του πολίτες, δεν ξέρω που το διάβασες αλλά δεν ισχύει. Ρίξε μια ματιά: http://mashable.com/2013/12/08/bitcoin-price-plunge-china/ http://www.cnbc.com/id/101205416 http://www.theverge.com/2013/4/10/4209800/bitcoin-price-fluctuates-wildly-after-massive-run-up http://www.bloomberg.com/news/2014-01-05/bitcoin-tops-1-000-again-on-adoption-by-zynga-amid-wider-usage.html Η αξία του εξαρτάται -κυρίως- από εξωτερικούς παράγοντες, πέραν της προσφοράς και της ζήτησης. Δεν είναι νόμισμα με την στενή έννοια, να κάνω τις καθημερινές συναλλαγές μου, τουλάχιστον όχι ακόμα. Είναι ένα επενδυτικό προϊόν, εκλεπτυσμένος τζόγος. 5
keepgoing Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 "Βρέθηκαν". Είχαν παραπέσει στα μαξιλάρια του καναπέ...
MavroManitari Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Είναι παράξενο που δεν σε ενοχλεί που διαχειρίζεσαι ένα χρήμα που δεν έχεις καμία εξουσία πάνω του και που αφήνεις τις τράπεζες να το διαχειρίζονται για λογαριασμό σου ενώ βρίσκεις αηδιαστικό κάτι που την αξία και την διαχείριση του χρήματος την αφήνει στους πολίτες. Αν δεν κατανοείς κάτι δεν είναι ανάγκη να το αφορίζεις. Το ίδιο κάνανε και στον μεσαίωνα με τους επιστήμονες. Check τα χουμε πει μια-δυο-τρεις σε άλλες συζητήσεις. Ναι, γουστάρεις τρελά bitcoin και σαν hobby είναι rather cute. Από κει και πέρα σου έχω αποδείξει παλιότερα πως οι ψευδο-ύμνοι σου περί "επανάστασης" της κρυπτοικονομίας είναι όνειρα θερινής νυκτός. Αντίθετα με 'σενα δεν βλέπω την τράπεζα όπως ο διάολος το λιβάνι. Όσες συναλλαγές έχω κάνει μου έχουν εξηγηθεί ξεκάθαρα οι όροι, απολύτως κατανοητά, οπότε ξέρω υπό ποιές προϋποθέσεις συναλλάσσομαι μαζί τους. Μόνο έναν τυφλό φανατικό του Bitcoin δεν θα προβλημάτιζε η εν λόγω είδηση. Το μόνο που σου ζητώ είναι για 10' σταμάτα το κόλλημα με το mining και σκέψου ανιτκειμενικά..."MTgox χρεωκοπεί=>Τσουπ 200K BTC"...έτσι ξαφνικά. Δεν σου φαίνεται περίεργο? Ακριβώς επειδή το BTC είναι βασισμένο σε νουμεράκια υπολογιστή (ψηφιακό χρήμα) και αφού είναι και ανεξέλεγκτο αυτό σημαίνει πως ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙ...Αμα δεν σε ενοχλεί τίποτα με αυτό τι να πω... Τέλος η ημιμάθεια σου περί επιστημονικής μεθόδου σε κάνει να προσβάλεις ανεπανόρθωτα την επιστήμη με τον άστοχό σου παραλληλισμό. Το Bitcoin είναι αλχημεία όχι επιστήμη. Σου υπόσχεται να μετατρέψει τον υπολογιστή σου σε γεννήτρια χρημάτων έτσι απλά με το να τρέχει ένα πρόγραμμα (Οπότε ρεύμα->Λευτάκια). Στο μεσαίωνα η αλχημιστές υπόσχονταν να μετατρέψουν το χώμα σε χρυσάφι. Αμα δεν βλέπεις τον παραλληλισμό αυτό τι να πω ποια...δες τα πράγματα ποιο σφαιρικά και μη το παίρνεις τόσο πατριωτικά επειδή σου θίχτηκε το hobby. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2014 από MavroManitari 7
HLIASNIKOLETA Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Α!!! Και πριν μια εβδομάδα ο μποπ σφουγαρακης βρήκε σκάβοντας ένα σεντουκι με περίπου 180.000 (ΔΟΥΒΛΟΝΙΑ) τέλειο ε!!!! 1
NTC Labs Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Check τα χουμε πει μια-δυο-τρεις σε άλλες συζητήσεις. Ναι, γουστάρεις τρελά bitcoin και σαν hobby είναι rather cute. Από κει και πέρα σου έχω αποδείξει παλιότερα πως οι ψευδο-ύμνοι σου περί "επανάστασης" της κρυπτοικονομίας είναι όνειρα θερινής νυκτός. Αντίθετα με 'σενα δεν βλέπω την τράπεζα όπως ο διάολος το λιβάνι. Όσες συναλλαγές έχω κάνει μου έχουν εξηγηθεί ξεκάθαρα οι όροι, απολύτως κατανοητά, οπότε ξέρω υπό ποιές προϋποθέσεις συναλλάσσομαι μαζί τους. Μόνο έναν τυφλό φανατικό του Bitcoin δεν θα προβλημάτιζε η εν λόγω είδηση. Το μόνο που σου ζητώ είναι για 10' σταμάτα το κόλλημα με το mining και σκέψου ανιτκειμενικά..."MTgox χρεωκοπεί=>Τσουπ 200K BTC"...έτσι ξαφνικά. Δεν σου φαίνεται περίεργο? Ακριβώς επειδή το BTC είναι βασισμένο σε νουμεράκια υπολογιστή (ψηφιακό χρήμα) και αφού είναι και ανεξέλεγκτο αυτό σημαίνει πως ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙ...Αμα δεν σε ενοχλεί τίποτα με αυτό τι να πω... Τέλος η ημιμάθεια σου περί επιστημονικής μεθόδου σε κάνει να προσβάλεις ανεπανόρθωτα την επιστήμη με τον άστοχό σου παραλληλισμό. Το Bitcoin είναι αλχημεία όχι επιστήμη. Σου υπόσχεται να μετατρέψει τον υπολογιστή σου σε γεννήτρια χρημάτων έτσι απλά με το να τρέχει ένα πρόγραμμα (Οπότε ρεύμα->Λευτάκια). Στο μεσαίωνα η αλχημιστές υπόσχονταν να μετατρέψουν το χώμα σε χρυσάφι. Αμα δεν βλέπεις τον παραλληλισμό αυτό τι να πω ποια...δες τα πράγματα ποιο σφαιρικά και μη το παίρνεις τόσο πατριωτικά επειδή σου θίχτηκε το hobby. Συμφωνώ. Αλλά πρέπει να προστεθεί και ότι πρόκειται για μια τεράστια φου΄σκα η οποία τηα σκάσει αργά ή γρήγορα. ....Αρχικά το Hashing ήταν πολύ εύκολο για τον εφευρέτη του....όταν το έκανε public έγινε δυσκολότερρο αφού πρώτα ο ίδιος είχε κονομήσει τα άντερά του....τυχχαίο; Δε νομίζω Τάκη!
chek2fire Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Check τα χουμε πει μια-δυο-τρεις σε άλλες συζητήσεις. Ναι, γουστάρεις τρελά bitcoin και σαν hobby είναι rather cute. Από κει και πέρα σου έχω αποδείξει παλιότερα πως οι ψευδο-ύμνοι σου περί "επανάστασης" της κρυπτοικονομίας είναι όνειρα θερινής νυκτός. Αντίθετα με 'σενα δεν βλέπω την τράπεζα όπως ο διάολος το λιβάνι. Όσες συναλλαγές έχω κάνει μου έχουν εξηγηθεί ξεκάθαρα οι όροι, απολύτως κατανοητά, οπότε ξέρω υπό ποιές προϋποθέσεις συναλλάσσομαι μαζί τους. Μόνο έναν τυφλό φανατικό του Bitcoin δεν θα προβλημάτιζε η εν λόγω είδηση. Το μόνο που σου ζητώ είναι για 10' σταμάτα το κόλλημα με το mining και σκέψου ανιτκειμενικά..."MTgox χρεωκοπεί=>Τσουπ 200K BTC"...έτσι ξαφνικά. Δεν σου φαίνεται περίεργο? Ακριβώς επειδή το BTC είναι βασισμένο σε νουμεράκια υπολογιστή (ψηφιακό χρήμα) και αφού είναι και ανεξέλεγκτο αυτό σημαίνει πως ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙ...Αμα δεν σε ενοχλεί τίποτα με αυτό τι να πω... Τέλος η ημιμάθεια σου περί επιστημονικής μεθόδου σε κάνει να προσβάλεις ανεπανόρθωτα την επιστήμη με τον άστοχό σου παραλληλισμό. Το Bitcoin είναι αλχημεία όχι επιστήμη. Σου υπόσχεται να μετατρέψει τον υπολογιστή σου σε γεννήτρια χρημάτων έτσι απλά με το να τρέχει ένα πρόγραμμα (Οπότε ρεύμα->Λευτάκια). Στο μεσαίωνα η αλχημιστές υπόσχονταν να μετατρέψουν το χώμα σε χρυσάφι. Αμα δεν βλέπεις τον παραλληλισμό αυτό τι να πω ποια...δες τα πράγματα ποιο σφαιρικά και μη το παίρνεις τόσο πατριωτικά επειδή σου θίχτηκε το hobby. Και εσύ βγάλε τις παρωπίδες και δες καθαρά την εικόνα. Επειδή χρεοκόπησε το mtgox δεν φταίει το bitcoin σαν μέσο συναλλαγής. Στο mtgox κράταγαν λεφτά τύποι που τζόγαραν καθημερινά με νομίσματα και εκμεταλλεύονται τις διακυμάνσεις της ισοτιμίας. Είναι δλδ σαν να μου λες ότι αν χρεοκοπήσει το skybet θα πρέπει να διαλυθεί και η λίρα. Κάτι άλλο που δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι με τα bitcoin δεν έχεις την ανάγκη ύπαρξης τραπεζών αρά για ποιους όρους μιλάς όταν λές ότι στις τράπεζες τους λένε ξεκάθαρα. Τα bitcoin τα αποθηκεύεις στον υπολογιστή σου η ακόμα για ποιο ασφάλεια σε ένα σκληρό δίσκο που είναι εκτός υπολογιστή(cold storage) και τα διαχειρίζεσαι μόνο εσύ και κανείς άλλος. Στις τράπεζες που τόσο αγαπάς να αναφέρεις τα χρήματα σου τα διαχειρίζονται άλλοι και δεν έχεις καμία εξουσία πάνω τους. Και να σε πληροφορήσω τα bitcoin σαν αξία αντιπροσωπεύουν την επεξεργαστική ισχύ που χρειάζονται για να βγούνε. :Αυτό δημιουργεί και την σπανιότητα τους καθώς και την προστιθέμενη αξία τους με την πάροδο του χρόνου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα