Loonydude Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Είμαι ευτυχώς ένας από αυτούς που θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, autocad, inventor, solidworks, catia Εμπρός καλά μου γραναζάκια
scha13 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Παίζουν διάφορα, το σύνηθες είναι το ίδιο πλαστικό με το οποίο φτιάχνουν τα τουβλάκια Lego. Αγγούρια δύσκολο, μόνο πλαστικά αν σου κάνει. Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Έχεις κάνει QA;
keepgoing Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Άντε επιτέλους να μπούν και οι μεγάλοι στο παιχνίδι. Αυτό θα βοηθήσει πολύ να γίνει το 3D printing mainstream.
21century Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε το κόστος των αναλώσιμων..
alcemist Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Έχεις κάνει QA; Δεν είμαι καν μηχανικός Acrylonitrile butadiene styrene ή απλά ABS (e.g. Lego) Polylactic Acid (e.g. tea bags)
kallair Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Εγώ εξακολουθώ να μπην μπορώ να καταλάβω γιατί θα είναι χρήσιμο στο (πολύ) ευρύ κοινό. Εδώ οι περισσότεροι δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν σωστά το word θα μάθουν και CAD; Θα σου δώσω ένα παραδειγμα. πριν μερικους μηνες σε εναν πελατη μου, στο επαγγελματικο πλυντηριο πιατων του, εσπασε μεσα η πλαστικη βαση που κρατα τον βραχιονα που ψεκαζει νερο. Ανταλλακτικό λογω της παλαιοτητας του πλυντηριου, δεν υπηρχε. επρεπε να κανουμε αλχημειες για να βρουμε τρόπο να στερεωσουμε τον βραχιονα ενω με ενα 3d printer θα εκανα ευκολα την δουλεια μου και θα ήταν και μονιμη λυση.
michael92 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Η HP έχει επαγγελματικούς 3D powder printers πρωτού γίνει μόδα το 3D printing. Η σωστή έκφραση θα ήταν ότι θέλει να μπει στην αγορά των consumer 3D printers.
kfyros Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Νομίζω πολύ δύσκολα θα παίζουν αυτοί οι printers με υλικά που θα βγαίνουν πιο σκληρά από μαλακό 'κάτι σαν' πλαστικό. Κυρίως για μακέτες και πρότυπα σχεδίων θα παίξουν. Οι σημερινές μηχανές που φτιάχνουν πλαστικά, λιώνουν το πλαστικό σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα το κάνει αυτό ένας απλός 3D printer. Οπότε μάλλον απίθανο να φτιάξεις ανταλλακτικό για πλυντήριο (πχ.) που να αντέξει σε πραγματικές πιέσεις χρήσης.. Φτιάχνουν ακόμα και όπλα με 3d printer , αλλά με αλλαγές στα ακροφύσια και με άλλα υλικά, και πάλι είναι μιας χρήσης.
alcemist Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Θα σου δώσω ένα παραδειγμα. πριν μερικους μηνες σε εναν πελατη μου, στο επαγγελματικο πλυντηριο πιατων του, εσπασε μεσα η πλαστικη βαση που κρατα τον βραχιονα που ψεκαζει νερο. Ανταλλακτικό λογω της παλαιοτητας του πλυντηριου, δεν υπηρχε. επρεπε να κανουμε αλχημειες για να βρουμε τρόπο να στερεωσουμε τον βραχιονα ενω με ενα 3d printer θα εκανα ευκολα την δουλεια μου και θα ήταν και μονιμη λυση. Πιθανολογώ ότι θα υπάρχουν εξειδικευμένα μαγαζιά που θα τυπώνουν αυτοί το ανταλλακτικό, δύσκολο να μπουν μαζικά στα σπίτια (δεν μιλάω για μηχανικούς κτλ). Η HP έχει επαγγελματικούς 3D powder printers πρωτού γίνει μόδα το 3D printing. Η σωστή έκφραση θα ήταν ότι θέλει να μπει στην αγορά των consumer 3D printers. Σωστά, η τεχνολογία χρησιμοποιείται στην παραγαγωγή εδώ και δεκαετίες. Νομίζω πολύ δύσκολα θα παίζουν αυτοί οι printers με υλικά που θα βγαίνουν πιο σκληρά από μαλακό 'κάτι σαν' πλαστικό. Κυρίως για μακέτες και πρότυπα σχεδίων θα παίξουν. Οι σημερινές μηχανές που φτιάχνουν πλαστικά, λιώνουν το πλαστικό σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα το κάνει αυτό ένας απλός 3D printer. Οπότε μάλλον απίθανο να φτιάξεις ανταλλακτικό για πλυντήριο (πχ.) που να αντέξει σε πραγματικές πιέσεις χρήσης.. Μια χαρά σκληρά είναι τα υλικά, η θέρμανση γίνεται στους 100οC περίπου και η αντοχή τους εντελώς παρόμοια με των κοινών πλαστικών κομματιών που έχουμε σε όλες τις συσκευές, εξάλλου κι αυτά φτιάχνονται με injection molding σε παρόμοιες θερμοκρασίες. Φυσικά δεν μιλάμε για τεφλόν, καρβονικά κτλ.
kallair Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Πιθανολογώ ότι θα υπάρχουν εξειδικευμένα μαγαζιά που θα τυπώνουν αυτοί το ανταλλακτικό, δύσκολο να μπουν μαζικά στα σπίτια (δεν μιλάω για μηχανικούς κτλ). Καλά δεν μιλούσα για να το βάλει ο καθένας στο σπιτι μας. Δεν έχω ασχοληθεί για το τι κοστος έχει ή θα έχει ένας "οικιακός" 3d printer αλλά αν το κόστος είναι λογικό, μελλοντικά, σε μια μικρή επιχείρηση (πχ καποιος τεχνικός) που συναντά αρκετά συχνά τέτοιες βλάβες και περιπτώσεις, θα τον συμφερε να επενδύσει σε εναν 3d printer και scanner.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα