BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλημέρα,έχω πολύ ελεύθερο χρόνο καθώς είμαι άνεργος θα ήθελα να μου προτείνετε με τι να αρχίσω για να φτιάχνω ιστοσελίδες .επίσης αν μπορέιτε να μου δώσετε λινκς ή πηγές ή ebooks για να τα βρω απο τον θείο. επισης αν χρειάζεται γλώσσες προγραμματισμου και ποιες,έχω σχεδόν μηδενική γνωση σε γλώσσες προγραμματισμου αλλά μαθαίνω έυκολα . Ευχαριστώ Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2014 από BLuE_PaNtHeR 1
thomasG4 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Γράφεσαι στο codeacademy.com δωρεάν και ξεκινάς τα μαθήματα για HTML και CSS. Αργότερα κάνεις PHP και Javascript απο το ίδιο site. Είναι μια καλή αρχή για να μπεις στο κλίμα του προγραμματισμού σε αυτες τις γλώσσες. Για ξενόγλωσσα βιβλία δες τη σειρά βιβλίων Head First. 1
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Εχει βοηθσει πολλους και αξιζει τα χρηματα που ζηταει αφου μπορεις να εισαι 24/7 μεσα και να μαθαινεις οτι θες μιλαω για το lynda.com και ενας χρονος μαθηματα σε εναν τομεα θα σου κοστιζε πανω απο 1000+++ ευρω ενω εδω στο βασικο πλανο ειναι γυρω στα 220 ή 25€ τον μηνα 1
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο. πάω να τα κοιταξω τώρα τα site που μου είπατε. Το lynda.com φαίνεται καταπληκτικό καρχαρία και έχει απο ολες τις κατηγορίες θα το δοκιμάσω. ευχαριστώ πολύ
codeIgniter Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Στο κανάλι τους στο youtube έχουν και μερικά αποσπάσματα μαθημάτων τους οπότε πάρε μια ιδέα για το επίπεδο τους. Προσωπικά το θεωρώ κορυφή.
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Πραγματικα εχει μαθηματα για οτιδηποτε, κανε την δοκιμη και αν σου αρεσει κανε συνδρομη!
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Επαναφέρω το τόπικ. Ηθελα να ρωτήσω επειδή θέλω να αρχίσω να φτιάχνω website και να πουλάω την δουλειά μου σε freelancer sites. Εχω μηδενική γνώση απο web design ,πως μπορώ να φτιάχνω websites με όσο γίνεται πιο ευκολο τρόπο και να είναι αποδεκτά τα αποτελέσματα στους μελλοντικούς μου αγοραστες? Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2015 από BLuE_PaNtHeR
WebDevGr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Από το "έχω μηδενική γνώση" μέχρι το "πουλάω τη δουλειά μου σε freelancer sites" υπάρχει ένα κενό μερικών χρόνων. Κάτσε πρώτα να δεις αν σε αρέσει το αντικείμενο, να μάθεις τα βασικά, να εμβαθύνεις σε κάποια κομμάτια... κι αν τα καταφέρεις σε όλα αυτά, τότε ίσως να μην σου αρέσει η ιδέα του να σπαταλήσεις τις γνώσεις σου κυνηγώντας δουλειές σε freelancer sites, σε εξευτελιστικές τιμές, μαζί με εκατοντάδες Ινδούς και Πακιστανούς. Και για να προλάβω τις κακές γλώσσες, το παραπάνω δεν ήταν ρατσιστικό, απλά εκ των πραγμάτων λόγω της διαφοράς στο κόστος ζωής είναι πρακτικά αδύνατον να μπορέσει κάποιος Έλληνας να πουλήσει κώδικα στις τιμές που πουλάνε οι Ινδοί και οι Πακιστανοί.
nikos_90 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Από το "έχω μηδενική γνώση" μέχρι το "πουλάω τη δουλειά μου σε freelancer sites" υπάρχει ένα κενό μερικών χρόνων. Κάτσε πρώτα να δεις αν σε αρέσει το αντικείμενο, να μάθεις τα βασικά, να εμβαθύνεις σε κάποια κομμάτια... κι αν τα καταφέρεις σε όλα αυτά, τότε ίσως να μην σου αρέσει η ιδέα του να σπαταλήσεις τις γνώσεις σου κυνηγώντας δουλειές σε freelancer sites, σε εξευτελιστικές τιμές, μαζί με εκατοντάδες Ινδούς και Πακιστανούς. Και για να προλάβω τις κακές γλώσσες, το παραπάνω δεν ήταν ρατσιστικό, απλά εκ των πραγμάτων λόγω της διαφοράς στο κόστος ζωής είναι πρακτικά αδύνατον να μπορέσει κάποιος Έλληνας να πουλήσει κώδικα στις τιμές που πουλάνε οι Ινδοί και οι Πακιστανοί. ενταξει δεν ειναι και πολυ δυσκολο να σε προτιμησουν απο αυτούς τους developers πλέον γιατι γνωρίζουν πλέον οι περισσότεροι, ότι αυτοί οι developers έχουν κακή νοοτροπία και γενικά το επιπεδό τους δεν είναι καλό. Δεν σημαινει οτι δεν υπάρχουν και δυνατοί ινδοί/πακιστανοί developers αλλα το 90% που θα βρείς σε freelancer sites ειναι κακοί. Εάν έχεις τις γνωσεις και την εμπειρία δεν θα σου πάρει πολύ να αρχίσεις να δουλεύεις και για ψιλοκαλές δουλειές απο εξωτερικό. Βεβαια υπάρχει και ένα θεματάκι με τους δικούς μας developers που οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι είναι framework. Anyway για τα freelancer sites πιστεύω οτι τα μονα που αξιζουν να ασχοληθει κάποιος ειναι το odesk/elance. Εμένα απο την στιγμή που γράφτηκα μου πηρε γύρω στις 3-4 βδομάδες μέχρι να φτιάξω λίγο το reputation μου και να βρώ ένα long term project να δουλέψω. Για όποιους θέλουν να ξεκινησουν να προσπαθούν εκεί, η συμβουλή μου είναι να παρουν στη αρχη project με σταθερή τιμή και να κάνουν χαμηλές προσφορές.Μετά απο 4-5 ολοκληρωμένα project να ανεβάσουν to rate τους και να στοχεύσουν σε πιο long term projects. 1
paparovic Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Και για να προλάβω τις κακές γλώσσες, το παραπάνω δεν ήταν ρατσιστικό, απλά εκ των πραγμάτων λόγω της διαφοράς στο κόστος ζωής είναι πρακτικά αδύνατον να μπορέσει κάποιος Έλληνας να πουλήσει κώδικα στις τιμές που πουλάνε οι Ινδοί και οι Πακιστανοί. Αν ανταγωνίζεσαι στην τιμή, το κάνεις λάθος.
WebDevGr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δεν ανταγωνίζομαι κανέναν, καθώς δεν χρησιμοποιώ σελίδες τύπου freelancer. Ένας έμπειρος προγραμματιστής πιθανόν να μπορεί να βρει μερικές δουλείες με αξιοπρεπείς απολαβές τις οποίες θα κερδίσει με τις γνώσεις του και την εμπειρία του... αλλά ένας έμπειρος προγραμματιστής λογικά θα έχει ήδη συνεργασία με κάποια γραφεία και δεν έχει ανάγκη σελίδες δημοπρασιών. Ένας νέος και άπειρος προγραμματιστής, όπως φίλος που άρχισε το θέμα, σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσει να χτυπήσει τέτοιου επιπέδου δουλειές και θα αναλώνεται στο ποντάρισμα μικρών και φτηνών δουλειών μαζί με εκατοντάδες Ασιάτες... που ακόμη κι αν τις κερδίσει ουσιαστικά θα τις δουλέψει τζάμπα και μόνο για να αποκτήσει εμπειρία.
paparovic Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Ένας νέος και άπειρος προγραμματιστής, όπως φίλος που άρχισε το θέμα, σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσει να χτυπήσει τέτοιου επιπέδου δουλειές και θα αναλώνεται στο ποντάρισμα μικρών και φτηνών δουλειών μαζί με εκατοντάδες Ασιάτες... που ακόμη κι αν τις κερδίσει ουσιαστικά θα τις δουλέψει τζάμπα και μόνο για να αποκτήσει εμπειρία. Αντιθέτως, το freelancing είναι πολύ καλός τρόπος για τον άπειρο προγραμματιστή να ανέβει γρήγορα. Όταν ξεκίνησα (τον καιρό εκείνο τον παλιό ), έπαιρνα δουλειές freelancing φθηνά από διάφορα sites. Έφτιαξα γρήγορα portfolio, εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα και κυρίως ένα δίκτυο πελατών που μου έστελνε δουλειές όλη την ώρα και referrals. Αυτό που δεν γνωρίζεις είναι ότι ο πελάτης που σε ξέρει θα προτιμήσει να πληρώσει εσένα πιο ακριβά παρά να μπεί στην διαδικασία να ξαναβρεί έμπιστο/καλό/"καταλαβαίνει τι θέλω" προγραμματιστή. Συνήθως και πολύ πιο ακριβά. 1
nikos_90 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δεν ανταγωνίζομαι κανέναν, καθώς δεν χρησιμοποιώ σελίδες τύπου freelancer. Ένας έμπειρος προγραμματιστής πιθανόν να μπορεί να βρει μερικές δουλείες με αξιοπρεπείς απολαβές τις οποίες θα κερδίσει με τις γνώσεις του και την εμπειρία του... αλλά ένας έμπειρος προγραμματιστής λογικά θα έχει ήδη συνεργασία με κάποια γραφεία και δεν έχει ανάγκη σελίδες δημοπρασιών. Ένας νέος και άπειρος προγραμματιστής, όπως φίλος που άρχισε το θέμα, σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσει να χτυπήσει τέτοιου επιπέδου δουλειές και θα αναλώνεται στο ποντάρισμα μικρών και φτηνών δουλειών μαζί με εκατοντάδες Ασιάτες... που ακόμη κι αν τις κερδίσει ουσιαστικά θα τις δουλέψει τζάμπα και μόνο για να αποκτήσει εμπειρία. Καλα ναι για νέο και άπειρο δεν το συζητώ εννοειται οτι δεν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες εκει μέσα. Οσο για τον έμπειρο, τουλαχιστον εδώ για Ελλάδα δεν νομιζω να δινουν πολλά γραφεία 15-20$ / ωρα σε έναν developer. Γενικά όμως τα freelancer ,θεωρώ ειναι μια πολυ καλη επιλογη για καποιο εξτρα εισοδημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα